gergo9 írta:Rivaldo11 írta:. Más kérdés, hogy Villa is zseniális támadó, csak neki eddig nem adatott meg, hogy klubcsapattal érjen el kimagasló eredményeket. Majd most...
Hát ez az.
A Valencia-ban is rendre hozta a huszonakárhánygólos szezonokat.
Ilyen szempontból akkor hasonlítsuk össze a kameruni és a spanyol válogatottat.
Pont annyi értelme van.
Itt egységnyi időre nézve simán hozza Eto'o szintjét. Sőt.
Én az ő játékát is kulcsnak tartom miért jobb jelenleg ez a barsza mint a triplázós.
Eto'o ha kiszorult szélre a támadójátékohoz igazából semmit nem tudott hozzátenni csak brusztolt és védekezett(azt tökéletesen).
Nem igazán volt fogalma arról hogy ott hogy kéne széthúzni a védelmet.
Míg Villa igen kiválóan bejátsza a szélsőt is, széthúzza a védelmet rendre jól tör be stb.
Kombinatívabb is.
A jelenlegi tridente tagjai ténylegesen allround attackerek.
Ez taktikailag, mindenhogy kedvezőbb nekünk. Ezért tűnik komplettebnek a csapat.
Nade ez már fulloff, be is fejezem.

Teljesen egyetértek.
Még csak annyit tennék hozzá, hogy Villa fejben sokkal erősebb mint Eto'o.
A kameruni tényleg csodás játékos, nem vitatom, de néha megremegett a lába, pl tizit is kihagyta a Madrid ellen, vagy amikor hajszolta a gólkirályi címet...
Ezzel szemben Villa a Barca és Madrid(hál'Istennek itt is folytatta

) páros ellen rendre betalált, Eb-n, Vb-n húzóember volt, fontos meccseket eldöntve.
Viszont válogatott szinten szerintem mindketten kiválóak.
Persze a kameruni válogatottal ez nem könnyű, de hát Eto'o kihozta ott is a maximumot, ha jól emlékszem volt olyan Afr. Nemzetek Kupája győzelme Kamerunnak hogy ő az összes "éles" meccsen betalált, beleértve a döntőt is, gólrekorder, a kontinensen 4-szer is a legjobb labdarúgónak választották.
Ha ehhez hozzávesszük, hogy hányszor viccelte meg Casillast, plusz 2 Bl döntőn betalált, akkor tényleg fantasztikus, de szerintem mentálisan nem volt a legjobb, ez össze nem keverendő a mentalitásával..
Egyébként pont reciprokai egymásnak, Villának a klubsikerek hiányoztak, Eto'o számára a válogatott sikerek, bár amit lehet, tényleg kihozta.
Én viszont nem bánkódom, egyikőjük se fog soha Aranylabdát kapni, de az nem minden, mennyire jó hogy ennyi aranylasztira érdemes játékos van, ettől szép ez a játék