Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Peter
Director del Fútbol

2025.03.30. 05:11:59

LG írta:
2025.03.29. 23:14:43
Tebas teljesen méltatlan Liga elnöknek.
Megválasztották.
Tehát ő képviseli a Ligát, a Liga nevében jár el, a Liga tagjainak meghatalmazását bírja.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.30. 00:37:41

LG írta:
Tebas teljesen méltatlan Liga elnöknek. Eleve gáz, hogy ennyit szerepel. Más top ligáknak azt sem tudom, hogy ki az elnöke, egy nyilatkozatot nem olvastam tőlük, ez az ember meg mindenbe beleugat. :roll:
Amúgy én sem, meg nem tudnám mondani. :D Az olasz nevét felismerném, ha látnám, de ő sem sűrűn szólal meg, akkor sem így.

És nem csak beleugat, de milyen módon, és milyen érzékeny pontokon! Nekünk ugye simán kacarászva bemondja, hogy de jó, hogy nem igazolhatunk, mert így is túl jók vagyunk, és mi lenne a Madriddal (segítek neki, alighanem ha lenne 2-3 plusz emberünk a padon, már kb eldőlt volna a bajnokság, sokkal jobb november-decembert futottunk volna). Most meg a túlterhelt játékosoknál egy túlzsűfolt naptárral még az eleve szűk 72 órákat sem betartva egyik nagycsapatnál sem, nekünk irreális időpontra közbeiktatott (szerencsére jól elsülő) meccs után elkezd poénkodni egy ilyen elég érzékeny témán. Erre azt hiszem csak az ízléstelen szó illik már.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

Tebas teljesen méltatlan Liga elnöknek. Eleve gáz, hogy ennyit szerepel. Más top ligáknak azt sem tudom, hogy ki az elnöke, egy nyilatkozatot nem olvastam tőlük, ez az ember meg mindenbe beleugat. :roll:
bence0330

2025.03.29. 19:59:41

Az üzengetések a tetőfokra hágtak. Gyakorlatilag szó szerint, a piramis tetejére. A kevés pihenőidőt bíráló (FIFA javaslat alapján jogosan) Ancelottinak üzente egy interjúban Tebas, hogy "Akkor biztos az NBA-ben is mindenki halott mi?" (Mintha bármi köze lenne egymásnak a két sportnak). Meg ami még durvább, hogy "Pont az panaszkodik, aki a 85. percben szokott cserélni" :shock:

Hogy nyilatkozhat ilyeneket egy Liga elnök???

Carlo meg válaszolt, hogy hogy nem is tudta, hogy Tebas edző akar lenni. :D Én vele vagyok ebben a kérdésben.

Ez még ugye a szünet előtti történet következménye.

Elképesztő tényleg ami megy a ligában.

Közben meg ugye Flick adott valami hülye madriddal kapcsolatos kérdésre egy ilyen sablon választ az előző sajtótájékoztatón, hogy "mi nem vagyunk a Reál", Carlo meg válaszolt rá, hogy egyetért, a Real Madrid nem a Barcelona :D :D :D

Lassan kezd ez szappanoperává válni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.26. 10:20:39

Gondolom az ilyen mutogatás fordítottan arányos a teljesítménnyel, minél rosszabbul védekezik Rüdiger, annál inkább el akarja nyiszálni az ellenfelek torkát. Ha a feladatára koncentrálna, kevesebb ideje maradna mutogatni.
Valami nincs rendben az öltözőben, vagy csak véletlenül sikerült problémás fazonokat (Rüdiger, Ceballos, Bellingham Vinicius) összeválogatnia a kiváló pedagógusként ismert edzőnek.
bence0330

2025.03.25. 19:41:23

Engem kb az érdekelne az egészből, hogy legyen végre ez következetes a dolog. Azt, hogy a pályán nehéz annak lenni, még megértem, bár ott a VAR. Viszont pont a gesztusok azok, amit egy kb fekete-fehéren leírt sztenderd alapján utólag is meg lehetne ítélni, vagy épp törölni. Nyilván minden egyes mozdulatra nem lehet szabályt írni, de mondjuk "veszélyes cselekedetet szimbolizáló" esernyő alá be lehetne hozni az ilyesmit, ésatöbbi.
davi10
Llegenda del Barça

2025.03.25. 19:20:44

Chino írta:
2025.03.25. 17:06:29
Érdekes lesz mi sül ki ebből.

https://sport365.hu/az-atletico-negy-re ... xKvj6f9H0g
Attól függetlenül, hogy ezt most pont a Real játékosai csinálták, remélem repül a bünti. Egy mezlevételért sárga jár, Simeone is kapott kevesebbért, akkor a bolond torokvagdosó Rüdigert meg a többi jómadarat is szankcionálni kell.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.25. 17:06:29

Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.03.22. 12:19:07

FcBarcelona1 írta:
2025.03.22. 11:46:28
https://www.sport.es/es/noticias/real-m ... -115231606
Sporton van egy cikk a Real TV működéséről.
„Húsz éve üzemeltetjük a csatornát, és úgy gondolom, hogy az elmúlt évek során a lehető legjobb terméket hoztuk létre, olyat, amely hűen ábrázolja a Real Madridot és a Real Madrid szurkolóit ”
2023-ban Jaume Roures kifejtette, hogy ez "egy nagyon veszteséges csatorna, amely évente 30 millió eurót veszít"
Ennek ellenére a klub nagyra értékeli a csatorna szerepét a Real Madrid szurkolók támogatásában, az általuk igazán nagyra értékelt közönséget.

Azért ha igaz, durva ez a 30 millió/év veszteség
30 milla? Amatőrök, mi állítólag kemény 7 millióért 15 évig megvettük kilóra az összes bírót Negreira név alatt, legalábbis az ellenzők szerint :mrgreen:

Amúgy meg majd leírják azt a 30 milliót veszteségként, feltehetőleg nagyobb a hasznuk a RM TV általi bírókra és a közvéleményre tett befolyásolásukkal.Így is fogalmatlan néhány spanyol bíró, elég ha csak becseng neki 1-1 kétes ítéletnél hogy ha a RM ellen ítél akkor jöhet a kipécézés, eltiltás, fenyegetőzés.

Nem tudom mennyire népszerű a RM-on belül, de az biztos hogy Courtois nem nézett még sosem bele, aki "rosszul van van az ellenfél áldozati szerepéből" és a bírói hibákról való sírástól :lol: :twisted:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.22. 11:46:28

https://www.sport.es/es/noticias/real-m ... -115231606
Sporton van egy cikk a Real TV működéséről.
„Húsz éve üzemeltetjük a csatornát, és úgy gondolom, hogy az elmúlt évek során a lehető legjobb terméket hoztuk létre, olyat, amely hűen ábrázolja a Real Madridot és a Real Madrid szurkolóit ”
2023-ban Jaume Roures kifejtette, hogy ez "egy nagyon veszteséges csatorna, amely évente 30 millió eurót veszít"
Ennek ellenére a klub nagyra értékeli a csatorna szerepét a Real Madrid szurkolók támogatásában, az általuk igazán nagyra értékelt közönséget.

Azért ha igaz, durva ez a 30 millió/év veszteség
gránit
Director del Fútbol

2025.03.16. 14:09:58

torotam írta:
2025.03.16. 12:51:48
Ami érdekes lesz, az Vinicius helyzete. Már túloldalt is belátják mennyire toxikus az egész ember és egyrészt Bappe nélküle mintha jobban is játszana, másrészt Bappe érkezésével Vini nem is nagyon kell már nekik (szerintem).
Pontosan ezért azért szorítok, hogy maradjon náluk. Amíg náluk rontja a levegőt, javulnak az esélyeink. Amennyire lezüllött a labdarúgás, mi meg gödörben voltunk, sorra tolniuk kellett volna a hatkupás szezonokat. Ehelyett egyetlen bajnoki kiírásban sem lőtt 17 gólnál többet, Mbappé meg már most 20-nál jár. A helyükben eladnám 100 millióért, és befoltoznám a lyukakat (középhátvéd, mélységi irányító, ballábas csatár, kétlábas szélső). Azért szorítok, hogy ezt ne tegyék meg, és továbbra is húzza őket lefelé. Az ő lehetőségeikkel sokkal termékenyebb játékost is tudnának szerezni, így örülök, ha marad, lehetőleg a kezdőben.
torotam
Jugador d'estrella

2025.03.16. 12:51:48

bence0330 írta:
2025.03.15. 19:25:18
Nagy kár, hogy Mbappé megtalálta magát, így tényleg sokszor fogja kb egyedül kihúzni a bajból a csapatát.
Ehhez sajna hozzá kell szokni, jelenleg ő a legkiválóbb támadó véleményem szerint. Pech, hogy épp a Realba akart menni, de hát hova máshova is akart volna a PSG-s időszaka után? Pénze van kb megszámolhatatlan, most BL-eket és aranylasztit akar, ehhez meg a Real volt a legracionálisabb választás.
A tegnapi Villareal elleni idegenbeli meccsükben ott volt a pontvesztés lehetősége, de hát van egy Bappejuk.
Sajnos nagyon valószínű, hogy a gólkirályi címet is elviszi Lewa elől. :?

Ami érdekes lesz, az Vinicius helyzete. Már túloldalt is belátják mennyire toxikus az egész ember és egyrészt Bappe nélküle mintha jobban is játszana, másrészt Bappe érkezésével Vini nem is nagyon kell már nekik (szerintem).
Visca el BARCA!
Sinya22
Director del Fútbol

2025.03.16. 10:49:23

bence0330 írta:
Nagy kár, hogy Mbappé megtalálta magát, így tényleg sokszor fogja kb egyedül kihúzni a bajból a csapatát.
Az egyetlen valós kihívója Raphinhának az aranylabdánál is. A Real az egyik legesélyesebb a BL győzelemre, emellett Mbappé húzza már egy ideje a csapatot. Salah kiesett, és bármennyire is jó lenne egy Pedri aranylabda, biztos nem fogja megkapni, ha piros hó esik sem.
bence0330

Chino
Llegenda del Barça

2025.03.09. 17:35:44

torotam írta:
2025.03.08. 13:00:20
Valószínűleg Vinicius még most szeretne egy brutál fizetést kiharcolni, mielőtt Bappe végleg margóra rakja. Azért két játékos ekkora bértömegét (+Bellingham) már lehet ők is megérzik. Nekünk alapvetően csak jó, ha a sztárjaik magas fizetései miatt nem tudják majd a védelmüket rendbe tenni.

Azt meg csak remélem, hogy emiatt egy Rapha nem fog sokkal magasabb fizetést kérni.
Yamalnak meg ennyire magas fizut 18 évesen talán nem is lenne szabad adni, mert mi lesz így ha 23-27 éves lesz, azaz a top éveiben? 50 milliót kér majd? ...
Persze nagyon jó játékos, meg kell tartanunk, de még bőven van mit letennie az asztalra és van is rá még bőven ideje, nagyon fiatal még. Lehet jobb lenne kisebb alapfizu és inkább ösztönző bónuszok, prémiumok a teljesítménye függvényében.
Ráadásul ott van még Bellingham. Róla úgy szóltak a hírek, hogy Viniciussal azonos szintű fizetésen lesz a Realos karrierje alatt, úgyhogy valamennyit ő is jó eséllyel kaphat.
Tippre azt mondanám a brazillal kapcsolatban, kiegyeznek abban, hogy megkapja Mbappé alapfizetését annak a bónuszai nélkül. Ugyanakkor Modrictól megszabadulnak. Alaba lesz kérdéses, neki baromi magas a bére és lejáró szerződése van, ráadásul ki tudja mennyit bír a lába. Viszont középső védő kérdésben nagyon rosszul állnak. Lesz egy széthajtott, 33 éves Rüdiger, egy Miltao, aki 2 éve alig játszott komolyabbnál komolyabb sérülések miatt meg egy nagyon távolról sem klasszis Ascenció. Ha az osztrák menne minimum 2 ember kell nekik oda, bár nem hiszem hogy szívesen távozna Alaba. Egy évig még kapna 30 milliót, aztán ingyen távozhatna. Biztosan nem adnának neki máshol komoly bért. Azt sem nagyon tudni, hogy adna-e bárki pénzt egy 33 éves, egy teljes évet keresztszalag szakadással kihagyott játékosért.
bence0330 írta: Nyilván én is örülnék, ha a Poolban maradna, csak nekem van egy sanda gyanúm, hogy a nem túl nagy számú technikás és ésszel is játszó, de emellett melós játékos közül egyet biztos meg fog szerezni nyáron a Reál, tippre ez lesz a nagy igazolásuk idén.
Szobonak passzol a PL és a Pool is, szerintem ő marad még ott.
Wirtz meg elvileg eléggé lokálpatriota, szereti Németországot, a Bundes ligát is, a családját sem szívesen hagyná el, neki valószínűleg a BM lesz az útja.
[/quote]

Wirtz szerintem is a Bayernben köt ki, bár felmerül a kérdés mennyire férne meg ott Musialával, a Realban sem érezhetné magát otthonosan, legfeljebb a jobb oldalon lehetne helye. Viszont nem tartom kizártnak, hogy De Bruyne utódjaként a City bankot ne robbantana érte.
Forca Barca!!!!
torotam
Jugador d'estrella

2025.03.08. 13:00:20

Valószínűleg Vinicius még most szeretne egy brutál fizetést kiharcolni, mielőtt Bappe végleg margóra rakja. Azért két játékos ekkora bértömegét (+Bellingham) már lehet ők is megérzik. Nekünk alapvetően csak jó, ha a sztárjaik magas fizetései miatt nem tudják majd a védelmüket rendbe tenni.

Azt meg csak remélem, hogy emiatt egy Rapha nem fog sokkal magasabb fizetést kérni.
Yamalnak meg ennyire magas fizut 18 évesen talán nem is lenne szabad adni, mert mi lesz így ha 23-27 éves lesz, azaz a top éveiben? 50 milliót kér majd? ...
Persze nagyon jó játékos, meg kell tartanunk, de még bőven van mit letennie az asztalra és van is rá még bőven ideje, nagyon fiatal még. Lehet jobb lenne kisebb alapfizu és inkább ösztönző bónuszok, prémiumok a teljesítménye függvényében.
bence0330 írta: Nyilván én is örülnék, ha a Poolban maradna, csak nekem van egy sanda gyanúm, hogy a nem túl nagy számú technikás és ésszel is játszó, de emellett melós játékos közül egyet biztos meg fog szerezni nyáron a Reál, tippre ez lesz a nagy igazolásuk idén.
Szobonak passzol a PL és a Pool is, szerintem ő marad még ott.
Wirtz meg elvileg eléggé lokálpatriota, szereti Németországot, a Bundes ligát is, a családját sem szívesen hagyná el, neki valószínűleg a BM lesz az útja.
Visca el BARCA!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.07. 09:58:49

https://www.football-espana.net/2025/02 ... w-contract
Már nem először jön szembe velem a hír, hogy Vinicius 20+ milliót szeretne keresni nettóban.
Ebben a hírben az áll, hogy inkább 25-öt, és a 20 milliós ajánlatot visszautasítja. Ez több lenne, mint Mbappe fizetése.
Ez 40-50 millió bruttóban, igaz a pletykák szerint a szaúdiak jóval többet ajánlanak.

Kíváncsi leszek így Yamal és Raphinha állítólagos új szerződésére.

Elvileg Raphinha 12,5-et keres jelenleg (Capology)Yamalnak a pletykák szerint 14-16 körül ajánlanak (mindkettő bruttóban)
https://barcauniversal.com/lamine-yamal ... y-in-july/
bence0330

2025.02.28. 00:25:43

Damask írta:
2025.02.28. 00:08:22
bence0330 írta:
2025.02.27. 18:03:17
Nyilván én is örülnék, ha a Poolban maradna, csak nekem van egy sanda gyanúm, hogy a nem túl nagy számú technikás és ésszel is játszó, de emellett melós játékos közül egyet biztos meg fog szerezni nyáron a Reál, tippre ez lesz a nagy igazolásuk idén.
Nem kell aggódni a Real miatt, annyival nem jobb Valverdéhez képest hogy egy vagyont fizessenek érte, Wirtz lesz ott a célpont.
Nem sok jobb középpályás van Valverdénél, nagyon-nagyon tisztelem őt, talán a legjobban a Madridban. De más profil, tudja azt, ami Valverdéből hiányzik, aki kb mindent legfelső szinten tud a fineszen kívül. Én úgy nézem, a legtöbb Madridi szurkoló egy "agyat" szeretne, aki pontos hosszú labdákkal tud operálni, tud szervezni, mint Kroos. Nem mondom, hogy Szobi a nr1 ebben, de ott van az élmezőnyben.

Wirtz megint teljesen más stílus és poszt, bár ha őt leigazolná a Madrid, lehet, hogy Bellingham konstansan hátrébb lépne, és betöltené ezt a posztot, még ha nem is teljesen ez a legerősebb helye. Azért titkon remélem, hogy egy saját maga által bevallottan Barca-drukker vagy nálunk köt ki, vagy máshol, de nem fehérben. :) Normál körülmények közt szerintem komoly előnyben lennénk az érte folytatott versenyben, csak hát amikor örülhetünk, ha meghosszabbítunk egy szerződést, akkor ez nem nagyon lesz téma. De akkor is remélem, hogy legalább akkor elmegy egy top PL klubhoz, esetleg a BM-be, mint Madridba.

De ha leigazolnák még őt is, akkor lehet, hogy nevekre ez max az MSN miatt nem lesz a valaha volt leggalaktikusabb támadórészleg, de lehet, hogy még velük együtt is, az a Wirtz-Bellingham-Mbappé-Vini-Rodrygo már teljesen nonszensz kategória lenne, kb 4 potenciális aranylabda-jelölt lépkedne egymás lábán.
dingdong
Capitá del Barça

2025.02.24. 19:24:41

LG írta:
2025.02.24. 16:30:45
A római visszavágó ráadásul szerintem sok későbbi rossz okozója is volt, az elkövetkező évek BL leolvadásinál is ott volt a fejekben, még tavaly is a PSG ellen, én úgy gondolom.
Szerintem a remontada minden rossz eredője. Pénzügyi és sportszakmai összeomlás. Onnantol aztán ellenünk is jöttek a remontadak meg a roadkillek. Számomra az anfield a legfájóbb mert gond nélkül meg kellett volna nyerni abban az évben.
Alig várom, hogy valami mostmár feletesse ezeket a trágya emlékeket. Kiesni ki lehet de sorozatosan meg lettünk alázva. Tavalyi kiesést már nem tenném be ezek közé semmilyen szempontból. Idén se bánom ha kiesünk csak valami tisztességes meccsen.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.24. 16:30:45

Az akkori formákban már a 6-1 is csoda volt. A Juve ellen meg bántóan simán estünk ki. Abban a csapatban én egyáltalán nem éreztem, hogy meglehet. A 15/16-os és a 17/18-as csapatokban viszont benne maradt a BL-győzelem szvsz, azok nagyon top csapatok voltak, mégha utóbbi látványban el is maradt attól, amit szeretünk, de nagyon stabilan hozta az eredményeket. Egészen Rómáig :( A római visszavágó ráadásul szerintem sok későbbi rossz okozója is volt, az elkövetkező évek BL leolvadásinál is ott volt a fejekben, még tavaly is a PSG ellen, én úgy gondolom.
Peter
Director del Fútbol

2025.02.24. 16:25:24

Rdinho10 írta:
2025.02.24. 15:27:44
15 ben a real csuszott el a juve ellen az elodontoben,de am igaz,h a real megtett mindent,h osszejojjon a clasico donto.
Hopp, igen, ez meg nekem maradt ki, illetve a Real bukásai nincsenek meg annyira, de így akkor nekik is jutott banánhéj.... :D
LG írta:
2025.02.24. 15:50:20
12-ben sem kellett volna sok, a Real büntetőkkel búcsúzott a Bayern ellen, Ramos akkor rúgta az űrbe a labdát, mi meg a Chelsea ellen 2-0-ra mentünk, emberelőnyben 11-est lőttünk, onnan sikerült bukni.
Nekem ezek már részben összemosódnak, részben elvesztek, de frissítésre előjönnek... :D
Ramos űrbe rúgott lasztija nincs meg, de CR-től (is) mintha lett volna ilyen.

Rómától sajna tökéletes a kép, pedig azt jó lenne törölni....onnantól már pozitív momentumok sem voltak
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.24. 16:07:53

LG írta:
Peter írta:
2025.02.24. 12:08:28

Ha jól emlékszem mindkétszer az Atleti ütött el minket, de egyszer egészen biztosan, pedig a BL-en kívül a bajnokságban és a kupában is elkalapáltuk őket....
Szóval a Real a maga részéről megtett mindent a történelmi döntőért....a banánhéj a mi lábunk alatt volt
Jól emlékszel. Nekem főleg a 16-os volt fájó, akkor árpilisig nagyon jól ment a csapat, aztán a legrosszabbkor jött egy hullámvölgy, ráment a BL, és a bajnokságban is szoros lett a vége. 14-ben is összejöetett volna, de akkor mi nem voltunk akkora formában, az Atleti meg remekül futott, ott inkább az aktuális forma alapjáb várható eredmény született. 15-öt említette a fórumtárs. 12-ben sem kellett volna sok, a Real büntetőkkel búcsúzott a Bayern ellen, Ramos akkor rúgta az űrbe a labdát, mi meg a Chelsea ellen 2-0-ra mentünk, emberelőnyben 11-est lőttünk, onnan sikerült bukni. #-o Nem is tudom, hogy ez a fájóbb, vagy 2018, amikor utcahosszal nyertük a bajnokságot, sokáig veretlenül mentünk, aztán jött az a római rémálom :(
Nekem inkább a 2016/17-es BL "menetelés fáj. Ha ott az a Juve fiaskó nem üt be, azzal a csapattal a döntőben szerintem elkaphattuk volna a Realt. Akkor pedig az egy nagyon legendás győzelem lett volna a 6:1-el.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2025.02.24. 19:58:35-kor.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

Peter írta:
LG írta:
2025.02.22. 22:37:58
Ezzel szemben az Atleticoval már kétszer is döntőztek, pedig ők azért ritkán érnek oda.
Ha jól emlékszem mindkétszer az Atleti ütött el minket, de egyszer egészen biztosan, pedig a BL-en kívül a bajnokságban és a kupában is elkalapáltuk őket....
Szóval a Real a maga részéről megtett mindent a történelmi döntőért....a banánhéj a mi lábunk alatt volt
Jól emlékszel. Nekem főleg a 16-os volt fájó, akkor árpilisig nagyon jól ment a csapat, aztán a legrosszabbkor jött egy hullámvölgy, ráment a BL, és a bajnokságban is szoros lett a vége. 14-ben is összejöetett volna, de akkor mi nem voltunk akkora formában, az Atleti meg remekül futott, ott inkább az aktuális forma alapjáb várható eredmény született. 15-öt említette a fórumtárs. 12-ben sem kellett volna sok, a Real büntetőkkel búcsúzott a Bayern ellen, Ramos akkor rúgta az űrbe a labdát, mi meg a Chelsea ellen 2-0-ra mentünk, emberelőnyben 11-est lőttünk, onnan sikerült bukni. #-o Nem is tudom, hogy ez a fájóbb, vagy 2018, amikor utcahosszal nyertük a bajnokságot, sokáig veretlenül mentünk, aztán jött az a római rémálom :(
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.02.24. 15:27:44

15 ben a real csuszott el a juve ellen az elodontoben,de am igaz,h a real megtett mindent,h osszejojjon a clasico donto.
Peter
Director del Fútbol

LG írta:
2025.02.22. 22:37:58
Ezzel szemben az Atleticoval már kétszer is döntőztek, pedig ők azért ritkán érnek oda.
Válasz küldése