P.U.Y.O.L. írta:
Ilyenkor kemény belegondolni, hogy mi lett volna, ha a Chelsea és MC duóból nem csinálnak sok sok pénzből nagy csapatot...

Erre én is gondoltam mostanság. Valószínűleg az Arsenal-MU duónak több bajnoki címe lenne.
A Liverpool pedig sajnos mára már csak a történelme és a 2005-ös BL címe miatt számít nagy csapatnak.
A harmadik ilyen "felpumpált" csapat a PSG. Egyedül miattuk "topliga" a francia. Egyébként nem lenne jobb az orosz, portugál, holland, török vonalnál.
Bántó vagy sem, hogy a fociban a pénz az úr, de ami tény az tény.
Angliában 2004 óta csak a MU,Chelsea,City hármas nyert bajnoki címet.
Olaszoknál 2001 óta az Inter/Milan/Juve hármas nyert csak. Azon lehet vitatkozni hogy ki hányszor nyert ugye a bundabotrány miatt, mert az ítéletek elég igazságtalanul lettek kiosztva és talán a mai napig megy a nyomozás és hallottam már olyat, hogy a Juve visszakövetelné az elvett címeit.

Idén is a Juve-nak áll a zászló.
Bundesligában a Bayern az úr, kizárólagosan. Időnként fel-feljön egy-egy másik csapat de őket a bajorok szorgalmasan újra víz alá nyomják.

Utóbbi 15 szezonból 10-szer a bajorok győztek, ráadásul 93 óta két kivétellel fordult csak elő, hogy a Bayern két egymást követő szezon egyikében se legyen bajnok. Mindkét kivétel két-két dortmundi bajnoki címet jelentett. Számomra az is emlékezetes, hogy a bajorokat az utóbbi években "lenyomó" Bremen/Stuttgart/Dortmund trió ászai 1-2 éven belül már bőrgatyában tolták.

A bajor győzelem idén is elég biztosnak tűnik.
Spanyolban sincs ez másként, azt leszámítva, hogy az Atletico-nak sikerült 2014-ben kiharcolnia a győzelmet és kihasználnia, hogy a két nagy abszolút elkényelmesedett és csak várták, hogy a matracosok kipukkadjanak. Ezt leszámítva 2004-ben fordult elő utoljára, hogy ne a Barca-Real páros nyert volna.
Franciáknál, ahogy fent is mondtam én nem beszélnék top bajnokságról, van egy összevásárolt sztárgárdájuk Párizsban és ennyi. Ők is azóta mióta gazdagság van 1 ezüstöt (a legelső évben) és 4 aranyat nyertek (vettek)

, az idei negyedik arany 8

fordulóval a vége előtt "esett le".
A fentiek tükrében Angliában kisebb csoda lesz, ha a Leicester City győzni tud majd. Szurkolok nekik.