Barça vs. Real - El Clásico
En leginkabb Szczesny-tol felek,nala mindig benne van az x faktor,negativ ertelemben.(ne legyen igazam)
Érdekes egyébként, hogy az El Clásico nem bír összejönni egy BL-döntőben, pedig (főleg az előző évtizedben) bőven volt rá esély az erőviszonyok és a sorsolás alapján, és volt úgy, hogy kevésen csúszott el a dolog. Ezzel szemben az Atleticoval már kétszer is döntőztek, pedig ők azért ritkán érnek oda. Talán egyszer megtörik ez a sorozat is, de valahogy úgy érzem, hogy idén is jön valami banánhéj, amelyen elcsúszik (legalább) az egyik csapat.
- torotam
- Jugador d'estrella
Ezt áthoznám ide, itt talán jobb helyen van.epping írta: Májusban már csúcsra lesz járatva a keret (ha még versenyben leszünk), ahogy minden évben. És ilyen körülmények között ez a csapat mentálisan, szakmailag és rutinban is messze felettetek jár. A támadó triótok is messze felülteljesít jelenleg szerintem, ők kipukkadnak májusra, és nélkülük meg kb bárki ellen esélytelen a Barca.
Azt írod messze felettünk jártok mentálisan, szakmailag és rutinban is.
Mentalitás: Az idei Barcelona mentalitása igen jól néz ki, főleg a rangadókon vagy a téttel bíró mérkőzéseken. Nem esik össze a csapat, ha az ellenfél vezetést szerez és akkor sem, ha emberhátrányba kerül a Barca. A fontos pillanatokban eddig nem remegtek meg a lábak, én jelentős előrelépést látok ebben az előző évekhez képest. Nem értek egyet azzal, hogy messze felettünk járnátok mentalitásban.
Szakmaiság: A Barca az őszi szezon elején rengeteg sebből vérzett, nagyon sok sérültünk volt, gondok voltak a játékosok regisztrálásával, több fontos távozónk volt, a keretet a Barca B-ből felhozott játékosokkal toldoztuk-foltoztuk. Flick és a szakmai stáb ennek ellenére rendkívül profi munkát végzett, bőven a várakozások felett teljesített a csapat. Ezalatt Carlo és csapata a világválogatott kerettel csak kereste a csapatát, a rangadókon alulteljesített. Én azt gondolom szakmailag Flick és a stáb abszolút nem marad el Carloéktól, sőt! Bele sem merek gondolni mi lenne, ha Flicknek is hasonló erősségű keret állna rendelkezésére, mint Carlonak.
Rutin: Igen, a Madrid rutinosabb csapat, főleg a BL-ben. Ez valid pont.
Ház, kocsi meg asszony mehet a levesbe? Agüerro még ennél is tovább ment, láttuk mi lett belőle...epping írta: Szóval ja, ha clásico lenne a döntőben részemről mehetne a ház, kocsi, asszony a 16.-ra. És tudom, hogy ez most k.cs.g nagyképű madridista dumának hangzik... Ne kezeljétek egy objektív szakvéleményként, mert nyilván nem az. Ez az én véleményem.

Egy esetleges El Classico BL döntő esetén a játékosaitok biztosan nem ilyen pökhendi hozzáállással mennének ki a pályára, különben hamar lefőne számukra a meccs.
Brutál kvalitások vannak a Madridban (Bappe, Vinicius, Bellingham), de ha van csapat, amelyik nem fog tele gatyával kimenni a pályára a BL-ben a Madrid ellen, az pont az Fc Barcelona.
Közel sem lenne ennyire egyértelmű meccs, mint amilyennek leírod.
Visca el BARCA!
Értem, ne aggódj. Fúj bírók, fúj Tebas, fúj FFP, de szép csendben húzzuk meg magunkat. Ja, és fúj szuperliga, természetesen. Jó nekünk itt, FFP-vel és Tebas-szal. Csak erre az ellentmondásra voltam kíváncsi, köszönöm.
Azt még hozzátenném, hogy a játékvezetés nagyon régóta a favágó csapatoknak kedvez, ami egyértelműen rendszerszintű. A vicc az, amikor fele anni szabálytalanságra kétszer annyi sárgát kapunk, mint az ellenfél. Minket meg szabadon rugdosnak szanaszét, szankciók nélkül.
-
- Entrenador del Barça
Idaírtam, hogy remélem nem kell magyarázni.gránit írta: ↑2025.02.19. 16:59:43Tehát szidjuk az FFP-t meg a bírókat, de azért húzzuk meg magunkat... Tipikus.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.19. 16:53:27A mi helyzetünk teljesen más, sem a bírók sem az FFP ügyébe nem tudunk vagy akarunk beleszólni, az a legjobb most, ha kimaradunk belőle.
Én állandóan szidom az FFP-t és a bírókat, de elég fura, hogy eközben meg ragaszkodunk hozzájuk.
A Madriddal itt már sztereóban kellene támadni a Ligát.
Erről írok már régóta. Minek fejtegessem, ha eddig nem értetted meg?
Bírók terén nem szólhatunk, mert fut a Negreira per, ami 70 évre vezethető vissza. Sok értelme lenne kardoskodni, miközben fut a per, és a CSD, RFEF, La Liga vezetője Real Madrid szurkoló, csakúgy, mint az elmúlt 70 évben, néhány kivétellel.
Mit szóljunk FFP ügyben, itt is mindenki Laportát szidja, le kellett volna feküdnie, és most ott tartanánk, mint a Sevilla, aztán lehetne pislogni, hogy a középmezőnyben vergődünk BL indulás nélkül, csökken a bevétel, a bérsapka, és a saját nevelések is távoznak, és nyomatnánk az Umtiti, Lenglet, Alba, Busquets, stb. sorral.
Kihasználtak minden kiskaput, amit tudtak, jelen pillanatban írtam, 893 milliós bevételre van 463 milliós megállapított bérsapka, amivel megint nem fognak engedni semmit, ami a Barca Studios felértékeléséből, 400 milliós profit, majd 91 milliós veszteség, igaz most nem a BL, kupa, bajnoki címért mennénk, nem Yamal, Raphinha, Lewy góljait számolgatnánk, hanem Brathwaite, Luuk, Jutgla, Abde stb. játékát csodálhatnánk.
Olmo eset a kormány szerve a CSD előtt, aminek az elnöke Uribes Real Madrid pártoló tag.
A kiskapukkal és a bíróságra vitt esetekkel (Gavi, CVC, Olmo) is olyan jól jöttünk ki a perekből.
Csakúgy, mint a katalán kormány, akik bújkálnak a nagy világban.
Harcolhatunk Tebassal is, max lesz -144 millió megint a bérsapka, vagy nem regisztrálják be még Pedriék szerződését sem. Azt nyilatkozta, hogy Olmot is nagyon kedveli, meg 4 gólokat lövünk az ellenfeleknek, mi lett volna, ha még igazolni is hagynak.
És mivel ez egy Real-Barca topik, és pont most fut a balhé, hogy a szegény Real Madridot bántja mindenki, miközben arról senki sem ír, mennyire normális, hogy minden futball szövetség elnöke nyíltan Real Madrid szurkoló. Majd ha lesz időm...
https://youtube.com/shorts/TH7GcfDO_rc? ... phmtkwc3oo
Ezt így lehet hallani? Szerencse, hogy ott nem értett a partjelző angolul

Tehát szidjuk az FFP-t meg a bírókat, de azért húzzuk meg magunkat... Tipikus.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.19. 16:53:27A mi helyzetünk teljesen más, sem a bírók sem az FFP ügyébe nem tudunk vagy akarunk beleszólni, az a legjobb most, ha kimaradunk belőle.
Én állandóan szidom az FFP-t és a bírókat, de elég fura, hogy eközben meg ragaszkodunk hozzájuk.
A Madriddal itt már sztereóban kellene támadni a Ligát.
Szuperliga?! A loteri kutyat sem erdekli a szuperliga,nem veletlenul lett parkolopalyara rakva.az meg csodas lenne,ha a penzes “nagyurak” meg tobb csapathoz jutnanak hozza..boven eleg ennyi is, vbt rendezhetnek,psg ,uefa elnok stb stb.. egy ertelmes ligaelnok kene,ertelmes biroi karral.Egyebkent Magyarorszagon is ugyanez a helyzet,alig van normalis jatekvezeto,utoljara mikor kuldtunk bl be birot?!
-
- Entrenador del Barça
Az első felével egyetértek. Ha a Real nem lenne ilyen jó gazdasági helyzetben, nem tűrné ezt az FFP szívatást, amit velünk művelnek. Évekig nem igazolhatnának senkit, nemhogy 100 milliókért. Nem volt az olyan régen, amikor 100%-át adták el a közvetítési jogdíjuknak.LG írta: ↑2025.02.19. 16:02:37Ha nem is a nagyon közeli jövőben, de szerintem a szakítás meg fog törni az elkövetkező években, és onnantól szerintem nekünk sincs értelme maradni. Most mondhatjuk, hogy milyen szánalmas a Real a bírózással, de azért sokszor ment ez a barcásoktól is (akár ezen a fórumon is). Na meg mi is hadban állunk elvileg a Ligával, csak most éppen kicsit lecsendesedett a dolog, de még nincs vége. Szóval szerintem a 2 nagy ki fog lépni, ha nem is most szezon végén, de még ebben az évtizedben, vagy a Liga vezetésében, módszereiben fognak drasztikus változások történni.
A Realt meg lehet köpködni, de azt meg kell hagyni, hogy sokkal bátrabban beleállnak ebbe a harcba, mint Laportáék.
Mi is beleszaladtunk az eszement bérezésbe Bartóék alatt, ott is nőni fog Mbappe érkezésével, gondolom most Vinicius sem aprót szeretne.
Így ha Tebas továbbra is a kicsiket fogja támogatni (nemrég beszélt róla, hogy rossz a BL pénzek elosztása, a bajnokságban a kicsiknek is kapnia kellene belőle, mert a versenysorozat részei, valamint elismerte, hogy nem tudnak versenyezni a PL csapataival, de a fenntarthatóság a lényeg a La Ligában, Sporton is fent van)
Ezt a nagyok nem fogják hosszú távon engedni.
A mi helyzetünk teljesen más, sem a bírók sem az FFP ügyébe nem tudunk vagy akarunk beleszólni, az a legjobb most, ha kimaradunk belőle. Remélem ezt nem kell magyarázni.
A második részével nagyon nem értek egyet. Lehet fejleszteni, átláthatóbbá tenni, VAR hangokat nyilvánossá tenni, edzői VAR challange, stb. Ezzel lehetne fejleszteni, amiről szó sem volt sosem.
Az nem megoldás, hogy Tebas lett Louzan alelnöke az RFEF-ben, és az sem, ha Tebas lesz a bíróküldés vezetője (linkeltem, hogy a pletykák szerint ez a terv, dícsérgette is Louzant a megválasztásakor, múlt héten az RFEF strukturális változásokat jelentett be, várjuk a megoldást)
Amit a Real Madrid csinál a hivatalos csatornáin, az nem normális, máshol rég leállították volna, vagy 2 éve nyomatják, szerintem régen megbüntették volna más bajnokság csapatát, ha ilyet csinál.
Ott van, linkeltem, a bíró életveszélyes fenyegetéseket kap, a Celta kiejtésekor még jól tevékenykedett.
Ott van az Atletico véleménye, amivel szintén egyetértek, melyik bíró mer ezek után valamit is befújni a Real ellen, ha nem kezd a szövetség ezzel valamit?
Nem a legjobbak a bírók, de ez nem megoldás, majd lassan megverik a bírókat, mert a Real TV úgy gondolja, hogy vélt vagy valós sérelmet szenvedett a csapat?
Ez nem megoldáskeresés, hanem folyamatos nyomásgyakorlás, hogy kedvező ítéletek szülessenek, hiszen sosem említik, ha javukra ítéltek, mint a Celta ellen, pedig a bíró ugyanaz volt a két meccsen.
Hogy milyen hatással van ez néhány szurkolóra, azt a Munuera fenyegetéses, vagy az általam is linkelt nyilatkozatából láthatjuk.
Meddig fajulhat még ez, ha valaki (ki???) le nem állítja?
Mindennel egyetértek. Azt tenném hozzá, hogy már évekkel ezelőtt megtörtént volna a szakítás, csak a többi klub berezelt az UEFA és a FIFA fenyegetéseitől.LG írta: ↑2025.02.19. 16:02:37Ha nem is a nagyon közeli jövőben, de szerintem a szakítás meg fog törni az elkövetkező években, és onnantól szerintem nekünk sincs értelme maradni. Most mondhatjuk, hogy milyen szánalmas a Real a bírózással, de azért sokszor ment ez a barcásoktól is (akár ezen a fórumon is). Na meg mi is hadban állunk elvileg a Ligával, csak most éppen kicsit lecsendesedett a dolog, de még nincs vége. Szóval szerintem a 2 nagy ki fog lépni, ha nem is most szezon végén, de még ebben az évtizedben, vagy a Liga vezetésében, módszereiben fognak drasztikus változások történni.
A Realt meg lehet köpködni, de azt meg kell hagyni, hogy sokkal bátrabban beleállnak ebbe a harcba, mint Laportáék.
A FIFA például belengette, hogy a szuperligás játékosok nem vehetnének részt a vb-n. És akkor mi van? A szuperliga alapíthatna egy ellenvb-t, és az sokkal erősebb lenne.
Mi már eldöntöttük, hogy kilépünk, a többiek ijedtek meg egyelőre a fenyegetésektől. De maga a szakítás már évekkel ezelőtt megtörtént volna.
A Madrid azt gondolom, hogy most már műbalhé szintjén is szítja ezt, hogy megalapozzák, felépítsék, érzelmileg előkészítsék a váltást, és hangolják a szurkolóikat arra, hogy a Ligának annyi, folyamatban van a távolodás. Egyértelművé akarják tenni, hogy a jövő nem az UEFA, és most már minden, tévesen megítélt bedobásnál meg fogják ezt erősíteni. A Barca klubvezetése is eltökélt, de nálunk a klub milliője nagyon képmutatóan ragaszkodik még a jelenlegi állapotokhoz. Persze mindenki bírózik vagy Tebas-ozik, de ha felmerül, hogy hagyjuk faképnél ezt a szerencsétlen bagázst, akkor meg akadékoskodnak. Szóval Laportának nem könnyű, mert a Barca tábora közel sem áll ki úgy a szuperliga mellett, mint a Madridé.
Szóval mi is hadban állunk a Ligával és az UEFA-val, a szuperliga megalapításával egy nyílt hadüzenet is történt, csak mi behátráltunk a Madrid mögé, hogy vívják meg ők ezeket az előkészítő ütközeteket. Elég gyáva dolog, de Laportának szem előtt kell tartania, hogy akik megválasztják, Liga-pártiak.
Szuperliga akkor lesz ha még több csapatnak lesz amerikai, arab vagy kínai tulaja és ők olyan irányba viszik a csapatokat hogy globális látványosság legyen a nemzeti bajnokságból.
A PL csapatoknak szerintem nincs oka erre.
A németek nem hiszem hogy belemennek, ők eléggé hazafik.
Spanyol, olasz, francia csapatoknál lehet értelme. Portugál, belga stb szintén.
Elég lenne ez egy érdekes liga szervezésére? Szuperliga ami lecseréli a bajnokságot?
Nem tudom.
Én nem akarom hogy bárki kilépjen és új szuperliga legyen.
Szerintem a Liga előbb fogja beadni a derekát a két nagynak. Most még megy a huzavona mert a szuperliga jelenleg döglöttnek látszik. Ha jönne új pénzes befektető (arab, amerikai akár kínai) akkor egyből más lenne a helyzet. Onnantól a kilépés nem üres fenyegetés lenne hanem valós veszély. Egyből változtatni a Liga is a hozzáállásán.
A PL csapatoknak szerintem nincs oka erre.
A németek nem hiszem hogy belemennek, ők eléggé hazafik.
Spanyol, olasz, francia csapatoknál lehet értelme. Portugál, belga stb szintén.
Elég lenne ez egy érdekes liga szervezésére? Szuperliga ami lecseréli a bajnokságot?
Nem tudom.
Én nem akarom hogy bárki kilépjen és új szuperliga legyen.
Szerintem a Liga előbb fogja beadni a derekát a két nagynak. Most még megy a huzavona mert a szuperliga jelenleg döglöttnek látszik. Ha jönne új pénzes befektető (arab, amerikai akár kínai) akkor egyből más lenne a helyzet. Onnantól a kilépés nem üres fenyegetés lenne hanem valós veszély. Egyből változtatni a Liga is a hozzáállásán.
Ha nem is a nagyon közeli jövőben, de szerintem a szakítás meg fog törni az elkövetkező években, és onnantól szerintem nekünk sincs értelme maradni. Most mondhatjuk, hogy milyen szánalmas a Real a bírózással, de azért sokszor ment ez a barcásoktól is (akár ezen a fórumon is). Na meg mi is hadban állunk elvileg a Ligával, csak most éppen kicsit lecsendesedett a dolog, de még nincs vége. Szóval szerintem a 2 nagy ki fog lépni, ha nem is most szezon végén, de még ebben az évtizedben, vagy a Liga vezetésében, módszereiben fognak drasztikus változások történni.
-
- Barça B
Egyébként tényleg szánalmas amit művelnek.
Abban van igazuk, hogy a spanyol bírói kar nem jó, sokat hibáznak, csak azt felejtik el, hogy többnyire a javukra tévedtek.
A Bellingham kiállítás kapcsán is azon lovagolnak, hogy fuck you vagy fuck off hangzott el. Nem mintha bármelyik is dicséret lenne...amúgy régen kispályás fociztunk. Ott is volt olyan bíró, aki a baszdmegre rögtön adta a lapot, míg mást az anyjába küldtek és csak szóban fegyelmezett. Nyilván más színt, csak ezzel azt akarom mondani, hogy más-más az ingerküszöbe a bíróknak. 2 hete megúszta Bellingham, most nem.
Szentül meg vannak győzödve, hogy azért adták le az előnyt, mert direkt ellenük fújtak a sporik. Semmi önkritika, hogy amúgy sz.rok vagyunk, be kellett volna lőni a ziccereket...
Mint a duzzogó kis gyerekek!
Mindig azt olvasom odaát, hogy komplexusos a Barca, mert mindig velük foglalkozunk. Basszus! Elég átnézni most oda, minden második hozzászólás az, hogy bezzeg a Barcának megadták, nem adtak meg, nem állították ki...tényleg abban vannak, hogy csak az ő kárukra tévedtek és természetesen szándékosan.
Nyilvan én is voltam már bőven ideges és hálás is a sporiknak, mert rettenetesen gyengék.
Abban van igazuk, hogy a spanyol bírói kar nem jó, sokat hibáznak, csak azt felejtik el, hogy többnyire a javukra tévedtek.
A Bellingham kiállítás kapcsán is azon lovagolnak, hogy fuck you vagy fuck off hangzott el. Nem mintha bármelyik is dicséret lenne...amúgy régen kispályás fociztunk. Ott is volt olyan bíró, aki a baszdmegre rögtön adta a lapot, míg mást az anyjába küldtek és csak szóban fegyelmezett. Nyilván más színt, csak ezzel azt akarom mondani, hogy más-más az ingerküszöbe a bíróknak. 2 hete megúszta Bellingham, most nem.
Szentül meg vannak győzödve, hogy azért adták le az előnyt, mert direkt ellenük fújtak a sporik. Semmi önkritika, hogy amúgy sz.rok vagyunk, be kellett volna lőni a ziccereket...
Mint a duzzogó kis gyerekek!
Mindig azt olvasom odaát, hogy komplexusos a Barca, mert mindig velük foglalkozunk. Basszus! Elég átnézni most oda, minden második hozzászólás az, hogy bezzeg a Barcának megadták, nem adtak meg, nem állították ki...tényleg abban vannak, hogy csak az ő kárukra tévedtek és természetesen szándékosan.
Nyilvan én is voltam már bőven ideges és hálás is a sporiknak, mert rettenetesen gyengék.
Ezt a szanalmas vergodest amit lemuvel a feher egylet,bezzeg amikor ok kapnak,kaptak a semmire tizit az nem baj.Remelem a City valahogy tovabb vergodik vmi kamu gollal a 96.percben…
-
- Entrenador del Barça
https://www.football-espana.net/2025/02 ... ontroversy
Munuera Montero megszólalt az őt ért vádakkal kapcsolatban.
Azt ne felejtsük el, hogy ő vezette pár hete a Real-Celta Vigo meccset, ahol a Celta több érdekes ítélet után búcsúzott a kupától.
Az Atletico Madrid és a Celta Vigo reagált is az eseményekre
https://www.football-espana.net/2025/02 ... ra-montero
Laporta is reagált az újságírók kérdésére
"You who know English, what is the difference between 'fuck off' and 'fuck you'?", some journalists asked the Barça president.
"Pleased to meet you" (the president of Barça replied with an ironic smile)
Munuera Montero megszólalt az őt ért vádakkal kapcsolatban.
Azt ne felejtsük el, hogy ő vezette pár hete a Real-Celta Vigo meccset, ahol a Celta több érdekes ítélet után búcsúzott a kupától.
Az Atletico Madrid és a Celta Vigo reagált is az eseményekre
https://www.football-espana.net/2025/02 ... ra-montero
Laporta is reagált az újságírók kérdésére
"You who know English, what is the difference between 'fuck off' and 'fuck you'?", some journalists asked the Barça president.
"Pleased to meet you" (the president of Barça replied with an ironic smile)

- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Mindezt egy meccs után, ahol a játékvezető jóindulata miatt fejezték be 10-en a meccsen, és egyetlen hibás döntés sem történt. Gratula.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Én hoztam fel, nem véletlenül. A Ligát hagyni kellene a francba, és meg kellene alapítani a szuperligát. Ezt Madridban is így látják. Én magamban már elástam velük a csatabárdot, úgy 25 éve, amikor a kosárlabdában megcsináltuk velük (is), amit a fociban is kellene. Azóta ezerszer erősebb az európai kosárlabda, mint 2000-ben volt, ami az NBA-ben is egyre inkább érződik. Ott is egyre több az európai szupersztár, már MVP-szinten.Troym írta: ↑2025.02.17. 13:08:49Real Madrid are considering trying to QUIT Spanish football to join ANOTHER LEAGUE.
This is in protest at the leadership of La Liga president Javier Tebas and biased refereeing decisions. - sport
Vicces, hogy pár hete itt a fórumon volt téma, hogy szedelőzködni kéne és átigazolni más ligába, erre most a Madrid fenyeget ezzelEz lassan egy all-in 2-es, 7esre
![]()
Ez kicsit ellentmondásos. Egyszer azt írod, hogy ha ők lennének Góliát, nem mákos gólokkal nyernének, majd később leírod, hogy ne tegyenek úgy, mintha Dávid lennének, amikor ők Góliát. Tehát ők nem Góliát, mert mákos gólokkal győznek, aztán meg ne játsszák a Dávidot, amikor ők Góliát. Ez eléggé ellentmondásos.PR42 írta: ↑2025.02.17. 12:21:47folyamatosan úgy állnak hozzá mintha ők lennének a kisebb csapat, aki szembe megy minden nehézséggel és végül csodával határos módon az utolsó pillanatban szívből győz. Nekik nem "szívből" kellene győzni mákos gólokkal... A kettő nem fér meg egymás mellett, szerintem, mint narratíva. Most vagy ők a legnagyobbak akiknek alap hogy nyerniük kell, vagy ismerjék be hogy ez a mákoskodás és sípcsonttal góllövés ez nem felel meg annak a képnek amit mutatnak magukról.
Kb. a Dávid-Góliát sztorit erőltetik újra és újra, Dávid szemszögéből, miközben igazából ők Góliát.
Nem mákos gólokkal győznek. Ha ezredik alkalommal győzöl utolsó percben sípcsonttal szerzett góllal, az nem mázli, hanem ilyen a játékod. Amúgy nem tudom, hogy lehet egy olyan csapatért lelkesedni, aminek a meccsét elég a 85. percben bekapcsolni. De hogy mázli lenne ennyi eset után, az kizárt.
Real Madrid are considering trying to QUIT Spanish football to join ANOTHER LEAGUE.
This is in protest at the leadership of La Liga president Javier Tebas and biased refereeing decisions. - sport
Vicces, hogy pár hete itt a fórumon volt téma, hogy szedelőzködni kéne és átigazolni más ligába, erre most a Madrid fenyeget ezzel
Ez lassan egy all-in 2-es, 7esre 
Vicces, hogy pár hete itt a fórumon volt téma, hogy szedelőzködni kéne és átigazolni más ligába, erre most a Madrid fenyeget ezzel

Sajnos elég hosszú lett.bence0330 írta: ↑2025.02.17. 07:40:04
Igen. Teljesen más, amikor már csak kicsit ítélnek feléd a meccsen, szegénykém....
...És továbbra is: nézem a médiát, a madridisták szerint komolyan el volt csalva a tegnapi meccs, és ellenük fújtak.![]()
Senki meg sem említi pl. a Camavinga esetet. Az úgy nem történt meg és kész.
Korábban áthoztad ide a témát, amikor azt mondtam hogy szerintem a Madridot a foci kultúra többsége nem szívleli. Személyes példánál maradva nekem egyetlen focit szerető barátom se szereti a Madridot, kivéve aki csak a Madridot szereti. Meg a Fradit... no de az mindegy, ez csak poén volt, de érdekes egybeesés

A lényeg, hogy a viselkedésük, a sikerük, és legfőképp a hozzáállásuk a saját sikerükhöz szerintem a legtöbb szurkolónak nem szimpatikus.
Most fentebb írod ezeket a dolgokat. Ezek évről évre folyamatosan történnek. Hazudnak, képmutatóak, kicsinyesek és folyton úgy tesznek, ami önmagában logikátlan.
Még pedig: elmondják hogy ők a legnagyobb klub valaha és a legjobb csapat a világon, hogy rosszul érezd magad mint aki másnak szurkol. Hozzáteszem, igazuk van, a Madrid a legsikeresebb klub. Majd meglepődnek és kritizálnak mindent és mindenkit hogy miért van mindeki ellenük, és úgy tesznek mintha ők lennének az underdog-ok pl a City ellen is vagy a Bayern ellen évekig ez ment, folyamatosan úgy állnak hozzá mintha ők lennének a kisebb csapat, aki szembe megy minden nehézséggel és végül csodával határos módon az utolsó pillanatban szívből győz. Nekik nem "szívből" kellene győzni mákos gólokkal... A kettő nem fér meg egymás mellett, szerintem, mint narratíva. Most vagy ők a legnagyobbak akiknek alap hogy nyerniük kell, vagy ismerjék be hogy ez a mákoskodás és sípcsonttal góllövés ez nem felel meg annak a képnek amit mutatnak magukról.
Kb. a Dávid-Góliát sztorit erőltetik újra és újra, Dávid szemszögéből, miközben igazából ők Góliát.
Szóval te kiemelted hogy sem a játékosaikban, és főleg nem a szurkolóikban semmi rossz nincs. Szerintem pedig fent az összes példa hogy de, abszolút van, sok. Direkt kivágtam egy részét a hsz-ednek mert így is baromi hosszú amit írok.
Szóval szemre úgy tűnik neked se szimpatikus amit csinálnak, szóval akkor nem értem hogy írhattad korábban azt hogy:
Szóval most egymás mellett van a példa hogy miért lehet őket így látni, és hogy te is így látod (bizonyos mértékig), illetve hogy szerinted nem lehet őket így látni.bence0330 írta: ↑2025.02.12. 18:38:55
Ezen túl nem hinném, hogy sok visszataszító dolog van a csapatban, mint olyanban, igazából semmi. A szurkolókban meg pláne nem. Barcásként ez a véleményem, és nem nagyon értettem soha, hogy lehet ennyire szélsőségesen látni két csapatot. Én sem csípem őket, de azért na.
Most akkor hogy van? Nem tetszik a viselkedésük, de nem lehet őket leszólni miatta? Végülis ha mindenki más is így viselkedne, akkor jogosan mondanád ezt, csak éppen nem ez a helyzet. Liverpool, Bayern, Barca pl mint szerintem kultúráltabban viselkedik, és viselkedett is többnyire mindig. Kulcsszó hogy többnyire, nehogy elkezdjünk itt Busi egyszeri színészkedésével meg Alves és Valdés hülyeségeivel példálózni. Többnyire, nem kivétel nélkül.
Bellingham stílusra egy tapló. Most is a City elleni gólja után, még örülni se tudott rendesen.
Egy Aguero gól tudom hogy nagyobb jelentőségű, de az az igazi öröm. Mosoly, energia robbanás, társak ölelése, mezlevétel, tombolás.
Vissza lehet nézni Bellingham szerintem ellenszemves örömét. Arcoskodás, pózolás, valami ostoba nagyképű fortnite emote jellegű lépegetés Garciával szinkronban, egy mosoly nélkül. Öntelt, visszataszító. Emellé a kórházi tartózkodással veszélyeztető gyilkossági kísérletei minden második meccsen és a folyamatos szövegelése...
Megjegyzem, nálunk is volt hasonló gólöröm ha jól emlékszem Laminetól, korábban Alveséktől is. Na nekem akkor is az volt szimpi amit Puyol csinált.
Szerintem egy bizonyos mértékű kakaskodás jó ha van, attól érzem életszagúnak a focit, ha vannak indulatok, érzelmek és harc a csapatok között, de az teljesen más mint amit a Madrid művel hétről hétre. Vini, Bellingham, Rüdiger ez a hármas egy egyszerű játék szitut se tud lekezelni fejben a fair play jegyében. Mindent megengedn(t)ek nekik, és ezt ki is használják. És náluk fixen mindig volt legalább 3-4-5 ilyen játékos. Szerintem a klub hozza ezt magával valamilyen szinten. Öngerjesztő folyamat. Látják a játékosaik hogy ezt itt lehet, és ha van rá eleve hajlam, akkor elkezdődik a feedback loop és tenyésztik a tenyérbemászó alakokat.
Intézményi szinten van náluk ez a hozzáállás, hogy ők különbek, nekik mindent szabad. Aranylabda bojkottálás, Carlo papa szelektív memóriája és képmutatása stb. Megnyerték erre a jogot amúgy, mint ahogy írtam, igaz hogy ők a legnagyobbak, csak akkor ez legyen is világos számukra hogy mivel jár. Nem azzal kellene járnia hogy nekik mindent szabad, hanem azzal hogy mindenki őket akarja legyőzni és hogy nekik mindig résen kell lenniük és példát kell mutatniuk. Ugye Ascencio... Ronaldo.. Benzema... Mbappé....
Hogy általánosságban milyen a megítélésük az szerintem pont ezért pocsék. Nem szeretik őket az emberek. A legtöbben lehet őket szeretik mert ők a sikeresek, de közben senki másban egy fikarcnyi szimpátiát sem keltenek.
Ezért írtam hogy a fociban a Madridnak szurkolóni a leginkább lealjasodott dolog. Egy PSG/City lehet hasonló, akiknek nyilván ha szurkol valaki akkor azért teszi mert miután megvették őket a sejkek akkor elkezdtek nyerni. De ők legalább más képet festenek magukról miközben ezt teszik.
Most aki azt mondja itt hogy neki a Guti Raúl Casillas csapat mennyire tetszett, ő hogy tudja azt mondani hogy neki ez is tetszik amit ma csinálnak? Hát legyen már kis önkritika. Vagy akkor ismerje be hogy az a csapat sem azért tetszett neki, mert képviselt valamit (ha képviselt egyáltalán bármit...) hanem azért mert nyert.
Aki a Barcát megszerette kb bármikor az konzistens filozófiát kap. Itt a klub imádja a sajátjait, nem szívleli a külföldieket, az akademisták vannak sztárolva, egy Sergi Robika lehúz itt 10 évet jó fizuval holott máshol keretbe se férne, de ez konzistens, és van mondanivalója. Nyerni kell, de nem mindegy hogyan. Ha van egy akademista aki kicsit bénább mint egy légiós akkor mi inkább az akademistát játszatjuk és verjük a mellünket hogy La Masia.
Itt nem azt mondjuk hogy mi vagyunk a legnagyobb klub. Mi azt mondjuk, több vagyunk mint egy klub.
Flick éppen ráerősít, még légiósként is, hiszen sok viselkedésbeli dologban hozza a német szigort. Imádom, helyes.
A Madrid lehet a legnagyobb... nyerhetnek is a legtöbbször, csak éppen szimpatikusan sose lesznek, kivéve ha semmi más se számít csak a győzelem.
- bence0330
Igen. Teljesen más, amikor már csak kicsit ítélnek feléd a meccsen, szegénykém.Troym írta: ↑2025.02.17. 07:18:54Carlo Ancelotti nyilatkozat az előző szezonban:
“Xavi complaining about the referees? I am a professional. I'm not going to lower myself to that level out of respect for Spanish football... Complaining about referees is a level that is not for professionals.”
Mintha némileg változtatott volna a véleményén Carlo úr.

És továbbra is: nézem a médiát, a madridisták szerint komolyan el volt csalva a tegnapi meccs, és ellenük fújtak.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Carlo Ancelotti nyilatkozat az előző szezonban:
“Xavi complaining about the referees? I am a professional. I'm not going to lower myself to that level out of respect for Spanish football... Complaining about referees is a level that is not for professionals.”
Visszanéztem a meccs legnagyobb „csalását”, és ezt látom: a 38. percben Mbappét kap egy labdát, de a pamplonai védő jóval a tizenhatos előtt megelőzi. Mbappé elesik, a bíró nem fúj, a védő ingerülten int Mbappénak, hogy ne szimuláljon. Egy másik védő fel akarja segíteni, de Mbappé dühösen elrántja a kezét. Kb. fél perc múlva Bellingham a saját térfelén szerelni próbál, de nem éri el a labdát, csak a lábat, a bíró szabadrúgást ítél az Osasunának, Bellingham értetlenkedik. A szabadrúgás veszélytelen, van egy kis idő, ezért visszajátszásban megint megnézhetjük a gólt. Amikor újra az élőt mutatják, Bellingham már megkapta a pirosat. Az eset ismétlésekor jól látszik, hogy az Osasuna szabadrúgása után Modric folyamatosan magyaráz a bírónak, Bellingham kb. 20-25 méterről kocog oda, és már ketten magyaráznak. Végül Modric elmegy, Bellingham ott marad, és ekkor a bíró megállítja a játékot.
Szerintem Bellingham az ellene megítélt (és nem pedig az Mbappénak meg nem ítélt) szabadrúgás miatt húzta fel magát. De az, hogy odaszólt a bírónak, még így sem a játék hevében történt, hanem bő egy perccel a szabálytalan szerelés lefújása után. Lett volna ideje lehiggadni és átgondolni, hogy érdemes-e ennyivel az eset után is folytatni a reklamálást egy jelentéktelen döntés miatt, ahelyett, hogy a játékkal törődött volna.
Szerintem Bellingham az ellene megítélt (és nem pedig az Mbappénak meg nem ítélt) szabadrúgás miatt húzta fel magát. De az, hogy odaszólt a bírónak, még így sem a játék hevében történt, hanem bő egy perccel a szabálytalan szerelés lefújása után. Lett volna ideje lehiggadni és átgondolni, hogy érdemes-e ennyivel az eset után is folytatni a reklamálást egy jelentéktelen döntés miatt, ahelyett, hogy a játékkal törődött volna.
- bence0330
Konkrétan Bellinghamet szajkózta, aki a meccs után azt nyilatkozta, hogy ez csak egy enyhe dolog, mint a "joder" Spanyolországban, de nem merte kimondani, amit mondott, szóval tudja, hogy rossz fát tett a tűzre, csak most végre egyszer lekapcsolták érte.
Tény, hogy a joder spanyolban nem annyira durva (nem tudom, mennyire tolerálják a pályán amúgy), de azért nem egyenlő szintben a f.. off-al.
Félidő után jöttem, mondogatták a madridisták milyen csalások történtek, én elhittem, de sejtettem, hogy röhögni fogok, ha visszanézem. Csak összefoglalót láttam akkor, már az is nagyon vicces volt, mert inkább a Madridnak fújtak, nemhogy ellenük, de ezt visszanézve, te jóságos ég... Camánál ez elég egyértelmű piros volt.Rumig írta: ↑2025.02.16. 17:04:50És akkor Cama elmaradt piros lapját a 28. percből ha jól láttam senki még csak meg se említette (találkoztam olyan összefoglalóval, amiben nem volt benne, lehet ezért). Nyújtott lábbal becsúszva, labdát nem érve sípcsonton talpalni az ellenfelet...Fermín múltkorija fele ennyire se volt egyértelmű piros, mint ez, aztán még sárgát se ért.
Ahogy írod, Fermín esete majdnem ugyanez volt, csak ő nem is érte így el a játékost. És simán leküldték, arra azt mondom, hogy annyira sötét narancssárga volt, hogy már piros, ez annál egy fél fokkal tisztább piros volt.
Szóval összességében megint nekik fújtak, csak már nem eléggé madridi ízlés szerint.

Ha ezen meccs után elkezdenek lázadozni, amikor megúsztak egy 9 emberes meccset, az nagyon felháborító lesz, és megkoronázzák az elmúlt pár hónapban összehozott viselkedésüket az aranylabdával kezdődően.
-
- Entrenador del Barça
És akkor Cama elmaradt piros lapját a 28. percből ha jól láttam senki még csak meg se említette (találkoztam olyan összefoglalóval, amiben nem volt benne, lehet ezért). Nyújtott lábbal becsúszva, labdát nem érve sípcsonton talpalni az ellenfelet...

Szóval az elmaradt Vini-féle büntető miatt is nagyon hamar kompenzálva lettek. Már ha azt amúgy jogos büntetőnek tartanánk, én az összefoglalók alapján inkább szabálytalannak, ugyanakkor inkább büntető területen kívülinek láttam, ami megmagyarázná, hogy miért nem jelzett a VAR. A Cama esetre viszont nálam nincs magyarázat.
Persze a Fran kitessékelése után elmaradt szankcióra sincs, de ez még így is bőven egálnak tűnik nagy tévedések terén.
Szóval ez csak simán a megszokott színvonaltalan játékvezetés, nem szándékos csalás.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
2011. május 28., 2015. június 6.
-
- Entrenador del Barça
Én is így olvastam, és így látom.
Az elején meg kellett volna fogni a folyamatot, és nem fajul idáig.
Mint már sokszor, most is csodálkoztam Ancelottin, besárgul, dühöng, mutogat, eljátssza, hogy mekkora vicc ez a bíró stb.
Szóval a reakciói egyáltalán nem különböznek Xaviétól, csak hát ő Carlo papa, a rekorder, neki szabad rossz példát mutatni.
Nem veszi észre vagy nem gondol bele, hogy ezzel arra bátorítja Viniciust, Bellinghamet, Asenciót, Modricot, az örökké reklamálókat és mutogatókat, hogy nincs felső határ. Vagy ha a meccs után bele is gondol, mintha ez a nagy pedagógus nem tenne ellene semmit.
Szóval a reakciói egyáltalán nem különböznek Xaviétól, csak hát ő Carlo papa, a rekorder, neki szabad rossz példát mutatni.
Nem veszi észre vagy nem gondol bele, hogy ezzel arra bátorítja Viniciust, Bellinghamet, Asenciót, Modricot, az örökké reklamálókat és mutogatókat, hogy nincs felső határ. Vagy ha a meccs után bele is gondol, mintha ez a nagy pedagógus nem tenne ellene semmit.