MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.12. 23:52:22
bence0330 írta: ↑2025.03.12. 23:50:19
Szerintem sajna jó dömtés született. Nem érhetsz kétszer a labdába, ez van, szerintem tiszta sor. Újrarúgatni meg pláne miért kéne, ez technikailag ugyanaz, mintha előrepasszolnád a labdát és belerúgnál egyet. Elvégezted, kész.
Elég rossz lehetett a pálya, Vini is kicsit megcsúszott.
De nem olyanról van szó hogy lepasszolja saját magának, belecsúszott miközben az érintés ténye is kérdéses, ami max sima technikai hiba, mint ahogy egy kapus pont nem érinti a saját vonalát az elrúgás pillanatában, ami egyenlő az újrarúgással, nem pedig azzal hogy automatikusan elvétel.
De az is egy fekete-fehér szabály. Azt épp lehetne szidni, de ettől még ha a kapus védte, és vonalon kívülről indul, akkor már csak azért is újrarúgás, mert gól a cél, nem adhatnak gólt valamire, ha nem rúgta be senki.
Persze, hogy nem pont ugyanaz, de szabélyilag mégiscsak. Ha kétszer beleérsz, a szabálynak mindegy, hogy az egy passz, vagy érintés, ezt nem lehet megcsinálni, ha kétszer érsz bele, akkor elveszik a büntetőt, szerintem ennyi történt, sajnos nem látok kivetnivalót a dologban, vagy hát igen, de nem bírói oldalról, ordas nagy pech volt, hogy Alvarez megcsúszott.
Mondanám, hogy módosítsunk szabályt ilyen esetekre, de azért ez necces. Részemről mehet persze.
Nyilván most itt feltételezem, hogy hozzáért, de bízom abban, hogy kikockázták.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy