Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
daffy
Madridista

2012.08.05. 20:54:03

MessiFan írta:Nem feltétlen arra gondoltam hogy minden esetet vizsgáljanak ki és büntessenek meg. Abban igazad van, hogy nem kell ezt nagyon komolyan venni, de mindig lesznek olyan tettek a pályán amiket megúszik az elkövető, és hiába látta a fél világ, nem kap érte semmit csak szapulják a szurkolók.
Szerencsére nincs annyira eldurvulva a futball, hogy szigorítani kelljen a szabályokat, de mindig lesznek büntetlenül elmaradt ítéletek.
tisztában vagyok vele,hogy ez csak egy "álom" és nekem a kívánságom a videóbíró lenne. de amikor kivételesen leülök meccset nézni,el tudja venni a maradék kedvem is,ha valaki fetreng,szimulál,durvul és ha még szankció nélkül meg is ússza és ráhagyják,akkor lelövöm a tv-t
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.08.05. 20:50:43

Nem feltétlen arra gondoltam hogy minden esetet vizsgáljanak ki és büntessenek meg. Abban igazad van, hogy nem kell ezt nagyon komolyan venni, de mindig lesznek olyan tettek a pályán amiket megúszik az elkövető, és hiába látta a fél világ, nem kap érte semmit csak szapulják a szurkolók.
Szerencsére nincs annyira eldurvulva a futball, hogy szigorítani kelljen a szabályokat, de mindig lesznek büntetlenül elmaradt ítéletek.
daffy
Madridista

2012.08.05. 20:32:43

Drigo írta: Meccsdöntő játékos utólagos eltiltása.
Eredmény marad?
Igen. - A vesztes csapat biztosan jobban érzi magát...
Nem. - Szerda - szombat ritmusban mikor játsszák újra? Lesz plusz 20 meccs a szezonban. Az kinek is használ?
nem a vesztes csapatnak kell rosszat tenni,hanem a játékost kell büntetni. ha már nincs videóbíró,akkor valahogy kell. kizárólag a játékosra nézve: ha nem játszhat a következő meccsen,az a játékosnak rossz,az előző ellenfélnek meg hót mindegy. de az ellenfél szemszögét nem is kell figyelembe venni,mert a szabályszegésben nem volt részük. a játékos volt a résztvevő,ő kell kapja a jussát. az elején biztosan lenne sírás és reklamálás,de ha már harmadszor marad le pepe a következő fordulóról,akkor negyedszer csak meggondolja magát. ezzel is védve a következő ellenfelet. ha sanchezt most nem szúrja le a szövetség vagy tito vagy az anyukája,akkor abból tanul? nem,legközelebb ugyan így megcsinálja. szóból és jelen esetben szankcionálásból ért az ember. ha kell,legyen videóbíró. ha kell,legyen 2-3 játékvezető,oldják meg. ezért kapja a pénzét az uefa. hogy vegye komolyan őket és a bírókat bármelyik 80as iq-val rendelkező játékos,ha a szabályokat nem tudják betartatni? a betörőt is elfogják,ha a videóval felvéve felismerik,pedig a helyszínen nem volt rendőr. erős példa,de a szabályokat be kell tartatni.
mourinho és a játékosok balhéztak a klasszikuson,nevetséges eltiltásban részesültek. a következőn visszafogják magukat majd? egy fenét.
Drigo
Eurobarca Staff

2012.08.05. 20:18:42

MessiFan írta:
daffy írta:én nagy híve vagyok az utólagos szankcionálásnak,mert ha lehet büntetni és van is miért,akkor kell
Én is preferálom az utólagos büntetéseket
Én abszolút ellene vagyok.

1. Ha pl játékost utólag tiltanak el, mert szájba rúgta a bírót, de ő ezt nem vette észre, majd ezek után rúgott egy győztes gólt, akkor a meccs eredményét is törlik? Ha nem, miért nem? Henry kezezése után a VB pót-selejtezőn kapott volna utólag egy sárgát/eltiltást? De marad az eredmény. Mekkora pénzek mozognak.

2. Végignézik a meccset szabálykönyvvel a kézben és mindent szankcionálnak? Ha nem, miért nem?
Pl.: Megy egy támadás, középpályán mezhúzás, előnyszabály. Hány esetben ad utólag lapot a bíró? És itt nem a látványos, felrúgom, letépem a mezét esetekről beszélek. Sőt, ha sokáig (4-5 perc) marad játékban a labda, sokszor azokért sem adnak lapot, mert senki nem emlékszik rá. A szabálykönyvben benne van, hogy mi ér sárgát, és előnyszabály után is ki lehet osztani.

Sokszor van, hogy egy játékos nem feldobja magát, hanem elveszti az egyensúlyát párharc közben, és elesik. Komolytalan és marginális szituáció, de hogyan bizonyítod, hogy mi a műesés és mi egy párharc következtében történő egyensúlyvesztés. Hogy melyik a valószerűtlenebb? Messi amit a labdával művel az valószerű?

Egy műesés és egy mezhúzás ugyan azt a sárgát éri, ha előbbit bünteted, akkor utóbbit is? Miért? Benne van a szabálykönyvben, hogy mindkettő ugyan olyan súllyal esik latba. Igen. Ha 65x megpattan egy lövés és úgy lesz gól, az kevesebbet ér, mintha mindenkit elfektetek 3x és 50ről kilövöm a filót?

Én amellett vagyok, ha akarnak valamit kezdeni a durvasággal, szimulálással, bármivel, azt ott és akkor. Utólag semmi értelme. Egyszerűen azért, mert nem lehet olyan döntést hozni, ami megfelelő és etikus is egyben.

Meccsdöntő játékos utólagos eltiltása.
Eredmény marad?
Igen. - A vesztes csapat biztosan jobban érzi magát...
Nem. - Szerda - szombat ritmusban mikor játsszák újra? Lesz plusz 20 meccs a szezonban. Az kinek is használ?
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
daffy
Madridista

2012.08.05. 19:56:50

MessiFan írta:
daffy írta:én nagy híve vagyok az utólagos szankcionálásnak,mert ha lehet büntetni és van is miért,akkor kell
És ha ilyenek miatt kéne kihagynia egy fontos meccset egy sztárnak akkor mi van?
pont ez a lényeg,akkor nem csinál ilyet. ez sem a pályára való,ahogy a durvaság sem. sőt,a szabálytalanság már a foci része volt a kezdetekben is,a színészkedés nem olyan régóta az. mindent szankcionálnék,ami szabálytalan. ha ettől nem lesz az aktuális aranylabdás a bl döntő résztvevője,akkor mindenki őt fogja hülyének nevezni,nem a bírót vagy a testületet,mert a szabályok ellen a játékos vétett. nem véletlenül vannak a szabályok,ahhoz hogy komolyan lehessen venni,be kell tartatni őket. sanchez nem vette komolyan,szharnak is rá. szomorú
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.08.05. 19:48:44

Itt folytatom ha nem gond.
Én is preferálom az utólagos büntetéseket, de nem ilyenekért, hogy miután kiharcolt egy tizenegyest adjanak neki egy sárgát mert igazából színészkedett.
És ha ilyenek miatt kéne kihagynia egy fontos meccset egy sztárnak akkor mi van? Fel lesz háborodva mindenki. Nem akarok ellenségesnek tűnni, de én olyanokért adnék utólag sárga lapot mint pl amikor Pepe rálépett Messi kezére, vagy olyanokért amiket nem látott, vagy nem vett figyelembe a bíró de nem futballpályára való.
Szoktak büntetni utólag, de azok általában nem sárga lapok hanem általában több meccses eltiltások. Talán be lehetne vezetni a szimpla sárgákat is, de úgy gondolom elsősorban nem a színészkedésekért kellene, főleg ha azt benyelte a bíró.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.04. 04:52:03

[quote="Game90"]Láttam, hogy a Serie A-ban már megy róla a témázgatás, de az olasz bajnokság mellett az MLS-t is adni fogja a SportKlub, aminek én kifejezetten örülök 8) /quote]Plusz egy, na jó nem, szépen megfogalmazva, ennek én is kifejezetten örülök.Seria A kimaradt az elmúlt években az életemből, örülök, hogy végre lehet látni az olasz bajnokikat.A franciának meg kimondhatatlanul örülök :D OM megküldi a PSG-t :P :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2012.08.04. 01:57:41

Láttam, hogy a Serie A-ban már megy róla a témázgatás, de az olasz bajnokság mellett az MLS-t is adni fogja a SportKlub, aminek én kifejezetten örülök 8) Bár a meccsek főleg éjjel 2-3 órakor szoktak kezdődni, szóval legtöbbször marad majd az ismétlés. És remélem, hogy a Ligue 1-ből is sok meccset fognak nyomatni.

Az olimpia után azonnal indul a SportKlub őszi műsorrendje olyan kiemelkedő sporteseményekkel fűszerezve, mint az olasz és francia labdarúgó bajnokság első osztálya, a francia másodosztály, a SAPA Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának EBEL- mérkőzései, az orosz bajnokság, valamint az MLS, azaz az észak-amerikai futball liga.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.08.03. 17:08:12

messideco írta:Pastore sérült? Banega tudom, hogy az :)
Banega lelkileg sérült, mióta a tűz ette Ferrariját. :D
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.03. 17:04:58

Pastore sérült? Banega tudom, hogy az :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.08.03. 16:47:58

Nagyon el lettek felejtve, pedig csipázom én is őket. És még hiányolni lehet Lisandro Lópezt, Samuelt, Zanettit.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.03. 16:18:57

Megint ugyanaz a kérdés, amit sokszor felvetettem: hol van Lucho és/vagy Cambiasso?
Kép
"And my heart will leave you never."
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.08.03. 16:06:54

A Németország elleni keret
2012. augusztus 15., Frankfurt

Kapusok
Sergio Romero, Mariano Andújar

Védők
Federico Fernández, Hugo Campagnaro, Pablo Zabaleta, Fabricio Coloccini, Ezequiel Garay, Marcos Rojo

Középpályások
Javier Mascherano, Angel di María, Fernando Gago, José Sosa, Pablo Guiñazú

Támadók
Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Ezequiel Lavezzi, Sergio Agüero, Eduardo Salvio
Kép
Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.01. 20:08:16

daffy írta:roberto carlos bejelentette visszavonulását. számomra ő volt A bal védő vagy hívjuk inkább bal oldalnak. :)
hihetetlen sprinteket vágott le,hihetetlen bombái voltak,amelyeknél a sorfalba úgy kellett betuszkolni az embereket és valami elképesztő comb és vádlimérettel rendelkezett
Most olvastam én is. Hát igen, egy újabb klasszistól kell megválnunk!
Köszönjük a futballvilág nevében! :)
Lehet Realos vt, de én is szerettem nagyon!
daffy
Madridista

2012.08.01. 20:04:42

roberto carlos bejelentette visszavonulását. számomra ő volt A bal védő vagy hívjuk inkább bal oldalnak. :)
hihetetlen sprinteket vágott le,hihetetlen bombái voltak,amelyeknél a sorfalba úgy kellett betuszkolni az embereket és valami elképesztő comb és vádlimérettel rendelkezett
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.31. 01:35:23

Szeretne ő olyan lány lenni. :roll:
Bírom, de ha hozzánk jönne, már menne a "egy álmom vált valóra" stb...
Nem mintha a lányok szeretnének vele játszani. :lol:
Majd a BL-be megmutatjuk nekik. :P :D
K900
Jugador d'estrella

2012.07.29. 16:25:57

Balotelli: "Hogy én Barcelonában? Nem játszom lányokkal" - mondta az olasz támadó, majd hozzátette, hogy ha nem focizna, akkor minden bizonnyal valamilyen harcművészeti ágban sportolna.

http://sport365.hu/nemzetkozi-foci,prem ... kkal,30593
Horthy Gabi:"Madridban akkor szokták a legtöbb kávét főzni, hogyha a barcelona ott jár."
miihii
KHAL

2012.07.27. 10:58:09

http://www.nemzetisport.hu/europa_liga/ ... em-2152851

Nso ismét alkotott :roll:
A bulváros,hatásvadász főcím pipa,idióta kérdés pipa.De legalább némi belátás azért ott van a következő mondatban,h hülye kérdés volt. Igen,az. De ha tudja,akkor egyáltalán minek ilyet megkérdezni,amikor inkább szánalmas egy lapon említeni a két játékost,illetve a bal lábukat!?
Ismét bizonyította az nso,h a sportújságírás Bors magazinja...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.07.23. 09:41:12

S.Agüero írta:Guti visszavonult!
Real: 542 meccs, 77 gól... Nem semmi ez az ember. Jó pihenést neki! :D
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.22. 22:19:19

Guti visszavonult!
Subinho
Director del Fútbol

2012.07.22. 09:02:49

kristop írta:
K900 írta:Az a fura, hogy D.Alvést pl.kihagyja a keretből mert szerinte túlkoros, és eközben pedig a nála jóval öregebb Juant megbehívja kh-nak.Miközben rengeteg ember lenne arra posztra, akik azért fiatalabbak Juantól.Dani pedig a legjobb a posztján, 29-évesen is sztem neki kellene kezdenie. :shock:
azért ennek kicsit nézz utána, mert picit fail, mármint a juanos dolognak.

a túlkorosokról pedig. három túlkoros lehet a keretben, marcelo, hulk és thiago silva lett a választása. thiago silva és hulk kábé biztos volt. az volt a kérdés hogy marcelo vagy dani alves, de alves sérülésből épült fel éppen (még csak most kapta meg az orvosi engedélyt, a brazil keret pedig már elég régóta készül együtt) és a jobbhátvéd poszton amúgy is jobbak az alternatívák. rafael és danilo, a másik oldalon marcelo után meg alex sandro jön csak.

szóval szerintem tök érthető választás, egyedül romulot nem tudom hova rakni egyenlőre, de oda nincs is nagyon alternatívája.
alves 29 éves, azaz bőven nem az ifi kategória, igaz marcelo sem, de ő 24 éves csak. a kapitány valószínű úgy gondolkodik, hogy a 23 évnél idősebb az legyen mondjuk 24-25, ne pedig majdnem 30, vagy fölötte... az olimpiai csapat ne ronaldinhoból, meg kakából álljon!!!!! sztem jó döntés!!!
kristop
Entrenador del Barça

2012.07.22. 08:57:31

K900 írta:Az a fura, hogy D.Alvést pl.kihagyja a keretből mert szerinte túlkoros, és eközben pedig a nála jóval öregebb Juant megbehívja kh-nak.Miközben rengeteg ember lenne arra posztra, akik azért fiatalabbak Juantól.Dani pedig a legjobb a posztján, 29-évesen is sztem neki kellene kezdenie. :shock:
azért ennek kicsit nézz utána, mert picit fail, mármint a juanos dolognak.

a túlkorosokról pedig. három túlkoros lehet a keretben, marcelo, hulk és thiago silva lett a választása. thiago silva és hulk kábé biztos volt. az volt a kérdés hogy marcelo vagy dani alves, de alves sérülésből épült fel éppen (még csak most kapta meg az orvosi engedélyt, a brazil keret pedig már elég régóta készül együtt) és a jobbhátvéd poszton amúgy is jobbak az alternatívák. rafael és danilo, a másik oldalon marcelo után meg alex sandro jön csak.

szóval szerintem tök érthető választás, egyedül romulot nem tudom hova rakni egyenlőre, de oda nincs is nagyon alternatívája.
K900
Jugador d'estrella

2012.07.22. 08:11:35

http://www.mundodeportivo.com/20120721/ ... 93058.html

Patrick lesz Van Gaal segédje. :) Remélem ütőképes csapatot csinálnak majd a selejtezőkre. :roll:
Horthy Gabi:"Madridban akkor szokták a legtöbb kávét főzni, hogyha a barcelona ott jár."
K900
Jugador d'estrella

2012.07.21. 17:39:59

daffy írta: eddig európában nem edzősködött tudtommal,pedig már 50 éves. ezért nem is tudom,hogy mit tud és mit nem. számomra eddig nem volt szem előtt. időt kell neki adni,de bízom benne,végül is otthon van,tudja mi kell a braziloknak.
Sztem rengeteg kérdőjel van nála is.A keret összetételel én nem vagyok azért teljesmértékben elégedett.Az a fura, hogy D.Alvést pl.kihagyja a keretből mert szerinte túlkoros, és eközben pedig a nála jóval öregebb Juant megbehívja kh-nak.Miközben rengeteg ember lenne arra posztra, akik azért fiatalabbak Juantól.Dani pedig a legjobb a posztján, 29-évesen is sztem neki kellene kezdenie. :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára K900 2012.07.22. 08:12:48-kor.
daffy
Madridista

2012.07.21. 17:23:05

K900 írta: Menezesről mit gondolsz???szerinted ő jó edző???szerintem lehetett volna más is sz.v kapitány helyette, mert számomra nem nagyon szimpi a fazon.
megmondom őszintén,hogy nem tudom mi várható tőle. eddig európában nem edzősködött tudtommal,pedig már 50 éves. ezért nem is tudom,hogy mit tud és mit nem. számomra eddig nem volt szem előtt. időt kell neki adni,de bízom benne,végül is otthon van,tudja mi kell a braziloknak.
én a következő vb-n nem várok tőlük sokat,mégpedig azért,mert a lucas-neymar-ganso trió otthon játszik és nem tudom,hogy a tapasztalatlanságukat elbírja-e az egyik legjobb védelem. pech,hogy brazíliában lesz a vb és most kellene robbantani,de ha 4be lesznek,én már elégedetten gondolok majd vissza a tornára
Válasz küldése