MessiFan írta:daffy írta:én nagy híve vagyok az utólagos szankcionálásnak,mert ha lehet büntetni és van is miért,akkor kell
Én is preferálom az utólagos büntetéseket
Én abszolút ellene vagyok.
1. Ha pl játékost utólag tiltanak el, mert szájba rúgta a bírót, de ő ezt nem vette észre, majd ezek után rúgott egy győztes gólt, akkor a meccs eredményét is törlik? Ha nem, miért nem? Henry kezezése után a VB pót-selejtezőn kapott volna utólag egy sárgát/eltiltást? De marad az eredmény. Mekkora pénzek mozognak.
2. Végignézik a meccset szabálykönyvvel a kézben és mindent szankcionálnak? Ha nem, miért nem?
Pl.: Megy egy támadás, középpályán mezhúzás, előnyszabály. Hány esetben ad utólag lapot a bíró? És itt nem a látványos, felrúgom, letépem a mezét esetekről beszélek. Sőt, ha sokáig (4-5 perc) marad játékban a labda, sokszor azokért sem adnak lapot, mert senki nem emlékszik rá. A szabálykönyvben benne van, hogy mi ér sárgát, és előnyszabály után is ki lehet osztani.
Sokszor van, hogy egy játékos nem feldobja magát, hanem elveszti az egyensúlyát párharc közben, és elesik. Komolytalan és marginális szituáció, de hogyan bizonyítod, hogy mi a műesés és mi egy párharc következtében történő egyensúlyvesztés. Hogy melyik a valószerűtlenebb? Messi amit a labdával művel az valószerű?
Egy műesés és egy mezhúzás ugyan azt a sárgát éri, ha előbbit bünteted, akkor utóbbit is? Miért? Benne van a szabálykönyvben, hogy mindkettő ugyan olyan súllyal esik latba. Igen. Ha 65x megpattan egy lövés és úgy lesz gól, az kevesebbet ér, mintha mindenkit elfektetek 3x és 50ről kilövöm a filót?
Én amellett vagyok, ha akarnak valamit kezdeni a durvasággal, szimulálással, bármivel, azt ott és akkor. Utólag semmi értelme. Egyszerűen azért, mert nem lehet olyan döntést hozni, ami megfelelő és etikus is egyben.
Meccsdöntő játékos utólagos eltiltása.
Eredmény marad?
Igen. - A vesztes csapat biztosan jobban érzi magát...
Nem. - Szerda - szombat ritmusban mikor játsszák újra? Lesz plusz 20 meccs a szezonban. Az kinek is használ?