2019.02.13. 22:44:12
A RM nyilván sárgát érő szabálytalansága (kitörő játékos akadályozása, lábának ollóba fogásával) során ugyanez a bíró nyugodt arccal jelezte "majd én tudom, majd én.... majd én nem adok ezért sárgát."
Most vonatkoztassunk el attól, hogy a RM játszik.
Mára az európai foci és a bíráskodás (kivéve tán Anglia) eljutott oda, hogy már az sem érdekes, hogy a nézők otthon, illetve a meccs másnapján a fél világ, és az érintett csapatok is apró pixelekre tudják lassítani/nagyítani a képet, és mindig kiderül a turpisság.
Eljutottunk továbbá oda, hogy a VAR mögötti bíró ugyanúgy befolyásoló hatással lehet egy mérkőzésre, mint a pályán lévő. A VAR képi szolgáltatásai és részletessége ellenére, avagy azt felül írva. Mindketten ellent is mondhatnak a képi szuper lassításoknak. A VAR ilyetén bevezetése gyakorlatilag - eltekintve talán a gólvonali és kezezéses helyzetektől - teljesen felesleges.
Az NFL-ben a visszanézések után ha megváltozik egy ítélet, akkor senki nem haragszik a bírókra. Eleve úgy állnak a helyzethez, hogy tévedhetnek, a pályán hozott ítéletet akkor változtatják meg, ha egyértelmű képi bizonyíték alátámasztja azt.
Esetünkben a bíró testbeszéde és indulatokban és gesztusokban gazdag, verbális kommunikációja kíméletlenül megmutatja a valóságot.
Szerk: Lucas Vasc. térdre rúgott, nyilvánvalóan esze ágában sem volt a labdára menni. Bírónk a fenti sorokat alátámasztandó, szájkarate nélkül, már-már megbocsájtó attitűddel adott sárgát.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára
Zsono 2019.02.13. 23:07:06-kor.