La Liga / Copa del Rey
Brutális ez a rengeteg sérülés.
Ráadásul nagyon komolyak.
Én a klubok helyében (lehet, hogy megtették már) összefognék, és komoly pénzt ölnék bele, hogy vizsgálják ki, mi az oka pontosan ezeknek, és mit lehetne csinálni.
Persze lehet tudni alapvetően, hogy a túlterheltség, a rengeteg meccs az oka, de amíg nincs erről tudományos megerősítés, senki nem fog tenni semmit.
Egyre nagyobbak a fizuk is, a játékosok ára, a kluboknak a bevétele nem növekedik ezzel arányosan. A sztárjátékosokat meg még túl is terhelik az eredménykényszer miatt.
Én így látom.
Valamit tenni kell, mert ez már nagyon durva.
Ráadásul nagyon komolyak.
Én a klubok helyében (lehet, hogy megtették már) összefognék, és komoly pénzt ölnék bele, hogy vizsgálják ki, mi az oka pontosan ezeknek, és mit lehetne csinálni.
Persze lehet tudni alapvetően, hogy a túlterheltség, a rengeteg meccs az oka, de amíg nincs erről tudományos megerősítés, senki nem fog tenni semmit.
Egyre nagyobbak a fizuk is, a játékosok ára, a kluboknak a bevétele nem növekedik ezzel arányosan. A sztárjátékosokat meg még túl is terhelik az eredménykényszer miatt.
Én így látom.
Valamit tenni kell, mert ez már nagyon durva.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Aki amúgy utána szintén keresztszalag-szakadást szenvedett.Bob_Marley írta: ↑2024.11.09. 21:43:51Militaonal jobbulást, csórinak masik szalagja is szakadt,így nagyon nehéz lesz a visszatérése.
Akhomach gólt lőtt amúgy,Villarreal nagyot szól idén.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Militaonal jobbulást, csórinak masik szalagja is szakadt,így nagyon nehéz lesz a visszatérése.

- Chino
- Llegenda del Barça
Ott az orvosi csapattal is lehet gond Ancelottival egyetemben. Egy sérülésből visszatérve kap 10-15 percet a következő meccsen már kezdő. Össze is esett negyed óra után Rodrygo. Militaot sajnálom, de a Real magának is köszönheti, hogy ekkora bajba került. Már tavaly sem ártott volna igazolni egy belső védőt, idén pedig már elengedhetetlen volt Nacho távozásával, de nem nagyon törődtek vele. Próbálgatták tessék-lássék Yorot, de B tetvük nem nagyon volt. Nekimenni egy minimum 50-60 meccses szezonnak 3 belső védővel, akikből egy sérülékeny egy pedig ki tudja mikor és hogyan tér vissza egy elit klub nem nagyon teheti meg. Mi is megtartottuk EG-tazzal együtt, hogy még ott volt Paú, Inigo, Chris, Koundé, Araujo is csak nyár közepén dőlt ki és nem is teljes szezonra.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.09. 18:51:11Most olvasom, hogy Militaonak elszakadt a keresztszalagja. Mihamarabbi felépülést kívánok neki.
Rodrygo és Vazquez is megsérült.
Madridban is egyre több a sérült, lassan nem marad védőjük.
Kíváncsi vagyok, hogy fognak e télen igazolni, vagy arra, hogy minket engednek e, és fogunk e, mert attól tartok, lesz még nálunk is sérülés a rövid keret miatt.
Forca Barca!!!!
-
- Entrenador del Barça
Most olvasom, hogy Militaonak elszakadt a keresztszalagja. Mihamarabbi felépülést kívánok neki.
Kíváncsi vagyok, hogy fognak e télen igazolni, vagy arra, hogy minket engednek e, és fogunk e, mert attól tartok, lesz még nálunk is sérülés a rövid keret miatt.
Te magad írtad le, hogy bizony lehet....

(oké, nem ezt akartad, de mégis....)
Fick amúgy mit csinál éppen? Hová nyúl, ha muszáj? Bernal, Casadó?
Amíg nem jött a Szczesny, ki ült a padon?
Vajon miért vannak az U15-16-17-20-21 csapatoknak bajnokságok, tornák, vb-k?
2x30 perc min fog változtatni? Intenzívebb, gyorsabb lesz a foci, magasabb fordulaton fogják elégetni magukat és rövidebb idő alatt....
Kevesebb meccs nem lesz, arra nem igazán lehet számítani
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Kevesebb meccs, vagy rövidebb meccsek. Szerintem ez a két irány lehetséges, én utóbbira szavaznék, senkit nem köt már le ez 100 percig, tök felesleges. Keretet bővíteni sajna szerintem nem lehet, régen volt 4-5-6 gazdagabb csapat, most meg csak Európában már ilyen Aston Villák is beléptek a buliba, és még ott van a Közel-kelet, egyre többfelé osztódik az egységnyi jó játékos. Mi, vagy a saját szintjén egy Ajax, vagy épp ahogy a Cityben alakul az utánpótlás nevelés, akár ott is legalább ha hígan is, de össze tudnak/tudunk pótolni viszonylagos minőségben komolyabb befektetés nélkül. Ez lehet, hogy hosszútávon egyre nagyobb előny lesz.
Kicsit azért sajnálom a Madridot, elég peches szezonjuk van eddig. Militaonak meg ha jól értem, ez most a másik oldalon szakadt el, nem tudom, hogy fog ebből visszajönni.
Kicsit azért sajnálom a Madridot, elég peches szezonjuk van eddig. Militaonak meg ha jól értem, ez most a másik oldalon szakadt el, nem tudom, hogy fog ebből visszajönni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nem a kevesebb meccs tűnik a változás felé vezető iránynak, hanem sokkal inkább a játékosokkal való értelmesebb "gazdálkodás".
25 játékos nevezhető (BL, EU liga-ról ezt olvastam, de kb a bajnokságok is ilyenek lehetnek) az UEFA szabályai szerint és az egyenes kieséses szakasz előtt 3 helyen változtatni, cserélni is lehet.
Ráadásul van valami B lista az utánpótlásra építve, ami bármikor változtatható.
Vajon hány lelkes szurkoló lenne képes a saját kiválasztott, szeretett csapatának a 25 fős névsorát fejből felsorolni?.....kis túlzással van, ahol talán az edző sem....
Amúgy nálunk is az folyt évekig a csapból is, hogy az ideális keretben minden posztra legalább két azonos szintű játékos kell(ene).
Ez jót tehet a versenyképességnek, az egészségnek, kevésbé jót az egónak, a pénztárcának, a hype-nak....
25 játékos nevezhető (BL, EU liga-ról ezt olvastam, de kb a bajnokságok is ilyenek lehetnek) az UEFA szabályai szerint és az egyenes kieséses szakasz előtt 3 helyen változtatni, cserélni is lehet.
Ráadásul van valami B lista az utánpótlásra építve, ami bármikor változtatható.
Vajon hány lelkes szurkoló lenne képes a saját kiválasztott, szeretett csapatának a 25 fős névsorát fejből felsorolni?.....kis túlzással van, ahol talán az edző sem....

Amúgy nálunk is az folyt évekig a csapból is, hogy az ideális keretben minden posztra legalább két azonos szintű játékos kell(ene).
Ez jót tehet a versenyképességnek, az egészségnek, kevésbé jót az egónak, a pénztárcának, a hype-nak....
-
- Entrenador del Barça
Plusz megsérült korábban Rodrigo és most Lucas Vasces.
-
- Entrenador del Barça
Nagyon nem jó ez a sok meccs. Minden csapat egyre lukasabb, lassan nem lesz olyan, hogy kezdő 11. Militao is súlyosan megsérült.
- Chino
- Llegenda del Barça
Igazából szezon előtt én pont erre gondoltam, hogy nem fog igazán menni ezzel a sok egóval, nem "adódnak majd össze" az eredmények.bence0330 írta: ↑2024.11.01. 23:59:12Nem működik a Barca-Reál még mindig, szóval idetenném:
A mai podcastből nagyon tetszett, mikor arról beszéltek, milyen az ő 3 sztárjuk kapcsolata, és milyen a mi 3... hát, fogjuk rá, sztárunké. Ott tényleg olyan, mintha vetélytársakként tekintenének egymásra, nagy egó van, mindhárom aranylabdát akar, Bellingham általában csak akkor dühös, ha nem adják le neki mikor könnyű helyzetben van, a tás meg nehézben, szerintem az ő EQ-ja messze a legmagasabb a 3 közül, és ő most hátravontan csendben tud dolgozni a csapatért, de azért van bőven ego ott is mindenképp. A másik kettő egyértelműen CR módra tolja kicsit maga érdekeit figyelve. Szerintem Ancelotti végül megoldja a gondot, de nehéz szülés lesz, akkor is, ha kicsit luxusproblémának tűnik.
Nálunk ilyenről szó sincs, a 3 vadállatunk végig önzetlen (Lewy egy hangyányit kevésbé, de centerként ez így a jó), és ugyanúgy örülnek egymás góljának, mint a sajátjuknak. Pedig ha hatalmasat menne idén a Barca, hármuk közül kerülne ki az egyéni cím, ugyanúgy, mint ahogy a Reálnál is ha ők mennek nagyot, ők hárman fognak érte menni.
És én is Bellinghamet emelném ki. Rajta látszik legjobban a sértődöttség vagy az idegessség egy-egy meccs közben/után.
Volt egy cikk valamelyik nap, amiben összehasonlították a tavalyi és idei Bellinghamet. Kicsit megtévesztő a posztja, mert ha hőtérképet nézzük egyáltalán nem játszik hátrébb az előző szezonhoz képest, egyedül az változott, hogy nincs annyira "egyben" a terület, ahol most van és inkább kicsit balra húz. Stílusban inkább a cm felé hajlik mint ss, de a középpályán így is övé a legtámadóbb pozíció, ennek ellenére 10 meccs/0 gól/2 assist. Ennél még Casádó is jobbat hoz.
Ami inkább gond, hogy a bal oldalon durván fel vannak töltve. Mindhárman -de főleg a francia és a brazil- egymás lábán tapos. Mbappé nem egy igazi center, ő is inkább balról indul, amivel eléggé kioltják egymást. Szerintem sokkal jobban jártak volna, ha nem mennek bele a farokméregetésbe, hanem egy jó jobbszélsőt hoznak.
Ancelottival kapcsolatban pedig kicsit azt érzem, hogy belefásult már ebbe, ami pedig most hatványozottan kellene.
Forca Barca!!!!
Ez is azt mutatja, hogy igazából egyikük sem érdemli meg, egyikük sem nő egyértelműen a többiek fölé.
Vannak ilyen vitatott aranylabdák, például Nedvedé, de az utóbbi tizenvalahány évben ahhoz szokhattunk hozzá, hogy tényleg a legjobb kapja. Szerintem a három madridi sztár egyikére sem lehetne rámondani, hogy a legjobb. Van játékelem, amiben az egyikük jobb, és van, amiben a másikuk. Ha a példamutatás fontos szempont, akkor egyikük sem az.
Annak idején nálunk is volt Sztojcskov–Romário egóharc, Messi és Ibrahimovic kapcsolata sem volt felhőtlen, de Suarez és Neymar tanítani valóan alkalmazkodott a nyilvánvaló helyzethez.
A Realban nem egyértelmű, hogy ki a legjobb.
- bence0330
Nem működik a Barca-Reál még mindig, szóval idetenném:
A mai podcastből nagyon tetszett, mikor arról beszéltek, milyen az ő 3 sztárjuk kapcsolata, és milyen a mi 3... hát, fogjuk rá, sztárunké. Ott tényleg olyan, mintha vetélytársakként tekintenének egymásra, nagy egó van, mindhárom aranylabdát akar, Bellingham általában csak akkor dühös, ha nem adják le neki mikor könnyű helyzetben van, a tás meg nehézben, szerintem az ő EQ-ja messze a legmagasabb a 3 közül, és ő most hátravontan csendben tud dolgozni a csapatért, de azért van bőven ego ott is mindenképp. A másik kettő egyértelműen CR módra tolja kicsit maga érdekeit figyelve. Szerintem Ancelotti végül megoldja a gondot, de nehéz szülés lesz, akkor is, ha kicsit luxusproblémának tűnik.
Nálunk ilyenről szó sincs, a 3 vadállatunk végig önzetlen (Lewy egy hangyányit kevésbé, de centerként ez így a jó), és ugyanúgy örülnek egymás góljának, mint a sajátjuknak. Pedig ha hatalmasat menne idén a Barca, hármuk közül kerülne ki az egyéni cím, ugyanúgy, mint ahogy a Reálnál is ha ők mennek nagyot, ők hárman fognak érte menni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Valószínűleg nemzeti gyásznap lesz Spanyolországban a természeti katasztrófa miatt, és szerintem minden hétvégi meccset el fognak halasztani.
Ha nem, akkor az elég nagy érzéketlenség lenne a károsultakkal és az áldozatok családtagjaival szemben
Ha nem, akkor az elég nagy érzéketlenség lenne a károsultakkal és az áldozatok családtagjaival szemben
- bence0330
Uhh, nem tudtam róla, ránéztem, durva. Épp most halasztottak el egy Bologna-Milant ugyanezen okokból, méteres víz volt az utcákon. Azért ja, néha kontextusba tudja helyezni a 21. századi úri problémákat egy-egy ilyen, és remélem, hogy a Madrid észhez tér ezt látván. Sajna nekik ez szerencsésen is jönne ki, ha halasztás lenne, akármilyen gyatra a Valencia, egy 0-4 és egy ilyen aranylabda-eset után lehet, hogy nem lennének ott teljesen fejben.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ha már most volt Clasícó érdemes egy másiknak az összefoglalóját megnézni. Mindkettőn voltak ugyanazok a kezdőben.
https://www.youtube.com/watch?v=f3x_xKWfpiU
https://www.youtube.com/watch?v=f3x_xKWfpiU
Forca Barca!!!!
- 18Barca99
- Capitá del Barça
Ez a Valencia messze elmarad idén mind játékban, mind eredményekben a régi önmagától (pedig de jót tenne ennek a spanyol ligának egy erős Vale, Sevilla). Tök utolsók a bajnokságban, nem hinném, hogy akadályt jelentene nekik, bármennyire is viharos volt az utóbbi pár nap.Bob_Marley írta: ↑2024.10.28. 23:13:27Most nézem a RM Valenciaba látogat, Vinicius kedvenc terepere. A mai után nem irigylem őket. Könnyen olyan negatív spirálba kerülhetnek amivel könnyen el lehetne most osonni 10 pont környékére. Nekünk is katalán rangadó, komoly nyomás van most a RM-on,akadoznak,mentálisan megtortek, ki kellene használni.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Most nézem a RM Valenciaba látogat, Vinicius kedvenc terepere. A mai után nem irigylem őket. Könnyen olyan negatív spirálba kerülhetnek amivel könnyen el lehetne most osonni 10 pont környékére. Nekünk is katalán rangadó, komoly nyomás van most a RM-on,akadoznak,mentálisan megtortek, ki kellene használni.

A Betis segített nekünk ma este. Abde és a többi exbarcàs hathatós segítségével.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Ancelotti nem sokat ért el az Everton,Napoli kettőssel sem.
Pep 4 éve nyeri zsinórban a bajnokságot, elvileg a legerősebb bajnokságot,ahol elvileg bárki megverhet bárkit és ha az kell utolsó 10 meccset hozni kell,akkor hozzák,lsd tavaly. De összességében is 6/7 az emberünk,nincs kerdes. És néha az ellenfelekre már kínos dominanciaval teszi mindezt,mikor 80-20as labdabirtoklassal lehozzak a meccset. Elismerem az olaszt,nyert jó sok Bl-t,grat neki. De összességében nem tudom egy lapon említeni őket, Pep megreformálta a futballt nem egyszer és a csapatai mindig ugyanarra törekednek,nem taktikazik,nem ellenfeleket néz, a futballját akarja tökéletesíteni.
Pep 4 éve nyeri zsinórban a bajnokságot, elvileg a legerősebb bajnokságot,ahol elvileg bárki megverhet bárkit és ha az kell utolsó 10 meccset hozni kell,akkor hozzák,lsd tavaly. De összességében is 6/7 az emberünk,nincs kerdes. És néha az ellenfelekre már kínos dominanciaval teszi mindezt,mikor 80-20as labdabirtoklassal lehozzak a meccset. Elismerem az olaszt,nyert jó sok Bl-t,grat neki. De összességében nem tudom egy lapon említeni őket, Pep megreformálta a futballt nem egyszer és a csapatai mindig ugyanarra törekednek,nem taktikazik,nem ellenfeleket néz, a futballját akarja tökéletesíteni.

Túl sokszor jött vele a végén a gól, ahhoz, hogy véletlen legyen. Nyilván nem csak az edzőn múlik, de van benne szerepe. Pep pedig életében nem indult még underdog-ként bajnokságban, talán a legelső barcás szezonjában, mert előtte Rijkaard-dal nagy bukta volt, de ott is volt bőven miből építeni. A bajoroknál kb. a min. elvárás volt a bajnoki cím, a City meg külön eset. Tisztességtelen az a kivételezés, ami ott megy a sejk csapatával. Az építkezését elismerem, de nem tudom teljesen komolyan venni az így elért sikereket.Bob_Marley írta: ↑2024.10.27. 00:14:11Az biztos más stílus. BL más, elismerem az olasz érdemeit, de ahhoz edző sokat nem tud hozzátenni,hogy Ramos befejeli a 90+van vagy Rodrigo, legutóbb Joselu. Bajnokság mérvadó emiatt is nálam, ott 9-10 hónap munkája ad egy bizonyítványt. Ebben pedig nincs kérdés,Pep 75 %-ban nyer bajnokságot,brutális.
Meg ott is azért a BL-ért vitték oda elsősorban, azt egyszer tudta megcsinálni, és sokszor full esélyesként csapták ki underdog csapatok.
Más, amit áthozok ide:
Ezt én így nem jelenteném még ki, de tény, hogy egy ideje megcsömörlött. Ezt érezhette ő is, azért is igazolhatott a Realba, hogy új lendületet vegyen a pályafutása. Ez eddig nem jött meg, de korainak tartom leírni őt. Ha májusban is így fog játszani, azt már bajnak tartanám (nem a mi szemszögünkből nyilván)
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Az biztos más stílus. BL más, elismerem az olasz érdemeit, de ahhoz edző sokat nem tud hozzátenni,hogy Ramos befejeli a 90+van vagy Rodrigo, legutóbb Joselu. Bajnokság mérvadó emiatt is nálam, ott 9-10 hónap munkája ad egy bizonyítványt. Ebben pedig nincs kérdés,Pep 75 %-ban nyer bajnokságot,brutális.

- bence0330
No meg hiába jobb a City a Madridnál, rendre szívott tőlük egy kivétellel. Ebben pl. sokkal jobb, Ancelotti változatos, Pep egy dolgot csinál (nyilván részleteiben változtatva), és iszonyat rigid, ami miatt sok BL csúszott ki a kezéből. Ancelotti kb az inverze Pepnek, a modern éra két legjobb edzője.
Szinte biztos vagyok benne, ha Flick nem segédedzőként tölti a karrierjét, ott lenne velük.
Pep viszont sokszor kapott ki full underdog csapatoktól BL-rangadókon, Ancelottinál azért ilyen nem sok volt. Más stílus a két ember.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Nem újabb eszmecseret szeretnék indítani, de a véleményem nem változott,hogy Ancelotti jó edző, de nem tenném Peppel egy polcra. Az öreg a sokadik elmeccseleset produkálja. Pep ekkora verést talán a RM ellen kapott egyszer a BL-ben. Ancelotti nem találja a csapatát, látható hogy Kroos hiányát megszenvedik, Bellinghamet nem tudják hova tenni a pályán. Valverde fut de foci nem sok van benne. Ma is lehozta a két legjobb kp-jat, ezzel lábon love a csapatát. Persze nincs egyszerű dolga,mert míg Pep kiválasztja Dokut a semmiből, Ancelottinak odadobjak Mbappet és vele együtt a következő balszelsot,és old meg. Persze édes teher lehetne,de látható komoly szerkezeti gondjaik vannak. Lesek se azon múlnak hogy a támadó épp lesre fut,nem jön a labda időben. Nincs ilyen emberük,aki van ma holnap 40 éves a másikat meg ki rakják jobb szélsőbe. Hosszú a szezon, de egyelőre komoly gondok vannak Madridban. Jönnek így úgy az eredmények,de két hónapja megy a bajnokság, nemzetközi kupa és voltak már gyomrosok. Olyasfajta futball dominanciat amit Pep produkál nem sokan tudják kopirozni. Ancelotti se.