bence0330 írta: ↑2024.10.23. 19:49:10
PorSiempre írta: ↑2024.10.23. 13:00:51
Rodrygo után Thibault is kihullott...
Ez némi könnyítés nekünk ..
Tavaly is azt hittük, és BL-t nyertek Luninnal. Szinte biztosra veszem, hogy ha Pena védett volna ott, akkor is abban a győztes mentalitásban olyan magabiztosana védene, mint a grundon, és behúzták volna vele ugyanúgy. Egyszer majd lebomlik ez az aurájuk, de szerintem nem most. Ettől függetlenül egy hangyányi könnyítés tényleg lehet.
Idén Valverde mellett a legfontosabb játékosuk. Legalább 2-3 meccset neki köszönhetnek. A Stuttgart ellen is simán lehetett volna fordított a végeredmény.
A legnagyobb diffi ami dönthet a meccsről a két kapus közti különbség, ami azért ezzel kicsit redukálódott. Még így feléjük dől a mérleg nyelve (bár ha a lengyel véd ki tudja mennyire), de Courtois és Lunin között azért van különbség. Az utóbbi két meccsen a védelem megmentette Penát, kb védenivalója sem volt, de ez nem lesz mindig így.
Rodrygo annyira nem nagy veszteség, Gülerrel szerintem jobban is járnak, nála szerintem Brahim is jobban hiányzik majd.
Döntő faktor lehet még, hogy a De Jong-Fermin-Gavi-Olmo kvartett milyen állapotban lesz. Ha már ott lesznek a 100 %-nál és esetleg már csak percek hiányoznának a lábukból, nagyon sokat jelenthetnek. Viszont utóbbi kettővel még bármi is lesz a meccs képe még vigyázni kellene. Ha nincsenek teljesen készen egy ilyen meccsre inkább hagyni kellene, hosszútávon többet veszthetünk, mint amennyi pluszt adhatnak. Két meccsen szinte levezetésként beállni más, mint egy idegenbeli Clasícón beszállni. Még akkor is ha komoly különbséget jelenthetnek.
Lehet, hogy nem lesz igazam, de Viniciustól én most annyira nem félek. Szinte biztos vagyok benne, hogy öncélú lesz és belemegy minden flikk-flakkba, hogy megmutassa, hogy jobb mint Yamal és ebből eddig mindig rosszul jöttek ki. Koundéval pedig annyira könnyű dolga nem is lesz, ha csak a francia nem fog túl sokat felmászkálni, mert akkor könnyen megfuthatják. (bár ez fokozottan igaz Mendyre, Yamalt nem lesz egyszerű megállítania a brazil pedig túl sokat nem tesz hozzá a védekezéshez).
Inkább ússzuk meg komoly sérülések nélkül és legyen X, ne adj' Isten szűkös vereség, minthogy elveszítsünk hónapookra (szezonra) vagy két kulcsembert.
Egy győzelem viszont baromi nagy boostot adhatna és a 6 pontos előnyre már lehetne építeni, ráadásul ha túl vagyunk rajta két hét szusszanás ahol lehet rotálni.