La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.06. 13:25:12

Ha a kapust is leküldték volna, akkor Ancelotti megnyugodott volna, és nem mond olyanokat, hogy Vinicius nem érdemelt pirosat? Nem vádolom őt részrehajlással, meg kivételezéssel, de ezekkel a felmentésekkel olyan, mintha adná Vinicius alá a lovat. Aztán az is lehet, hogy házon belül irtózatos büntetéseket adnak neki, de nem úgy néz ki, hogy hatna.
Én örülök annak, ha a spanyol ligában Vinicius-képességű tehetségek is játszanak, és nem csak egyen jófiúk, de a Real magával cseszett ki, amikor nem lépett fel erélyesebben a hülyeségeivel szemben, és hagyta, hogy megutáltassa magát.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.06. 12:50:28

El Sie7e írta:
2025.01.06. 12:03:15
A kapus provokálta Vinit, "kakaskodott". Kapott is érte egy sárgát, szóval azért nem maradt el a büntetése.
Vini pirosát hagyjuk kibeszéltük piros volt kész. De pont ez az a kapus nem kapott érte semmit. Miközben a bíró ment ki a monitorhoz a kapus elkezdett lökdösődni Lucassal és a bírónak vissza kellett mennie a pályára és ott kapott a kapus és Lucas sárgát sárgát. Utána kiment a monitorhoz Vini piros, kapus semmi. Vagy a kapus is piros vagy rögtön még egy sárga vagy valami.

ez a kapus alakítása a tavalyi meccsen
ugyanez a kapus Gavi ellen. érdekes séma

mocsok ez a kapus és az ütnivaló vigyori feje amivel büszke magára. Nyílván más csapatoknak szurkolunk persze másfele hajlunk de kritikán aluli a spanyol bíráskodás.

ui: Közben elkezdett keringeni olyan felvétel, hogy Mbappé lesgólja nem is volt les mert rosszkor állította meg a var a videót. Itt van a segítő technika és inkompetensek használni. A németek és olaszok miért tudják használni ezeket. Az angol bírók is lesüllyedtek. Egy 15 éve magasan a legjobbak voltak az angolok de most kb spanyol szinten vannak. VB,EB működik a var, spanyolban nem. Nagy reformok kellenének.
Ja, a kapus sárga nálam is egyértelmű, azt hittem azért kapta.

Spanyol játékvezetők mit tudnak használni? Kabaré.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
gránit
Director del Fútbol

2025.01.06. 12:38:32

bence0330 írta:
2025.01.06. 10:21:25
A kapus provokálta Vinit, "kakaskodott". Kapott is érte egy sárgát, szóval azért nem maradt el a büntetése.
A kapusnak is pirosat kellett volna kapnia.

Vinicius kiállítását szerintem senki nem vitatja.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.06. 12:12:30

El Sie7e írta:
Vini pirosát hagyjuk kibeszéltük piros volt kész. De pont ez az a kapus nem kapott érte semmit. Miközben a bíró ment ki a monitorhoz a kapus elkezdett lökdösődni Lucassal és a bírónak vissza kellett mennie a pályára és ott kapott a kapus és Lucas sárgát sárgát. Utána kiment a monitorhoz Vini piros, kapus semmi.
Ja, ha a kapus másért kapta (ezt akkor lehet elnéztem), akkor igen, a kapusnak is kapnia kellett volna egy sárgát.
Viszont hogy Vini hány pirosat úszott meg eddig, az szerintem teljesen példátlan, lehet, hogy történelmi szinten is, nem csak jelenleg. Tippre ez címeket is jelentett nektek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
El Sie7e
Jugador d'estrella

Vini pirosát hagyjuk kibeszéltük piros volt kész. De pont ez az a kapus nem kapott érte semmit. Miközben a bíró ment ki a monitorhoz a kapus elkezdett lökdösődni Lucassal és a bírónak vissza kellett mennie a pályára és ott kapott a kapus és Lucas sárgát sárgát. Utána kiment a monitorhoz Vini piros, kapus semmi. Vagy a kapus is piros vagy rögtön még egy sárga vagy valami.

ez a kapus alakítása a tavalyi meccsen
ugyanez a kapus Gavi ellen. érdekes séma

mocsok ez a kapus és az ütnivaló vigyori feje amivel büszke magára. Nyílván más csapatoknak szurkolunk persze másfele hajlunk de kritikán aluli a spanyol bíráskodás.

ui: Közben elkezdett keringeni olyan felvétel, hogy Mbappé lesgólja nem is volt les mert rosszkor állította meg a var a videót. Itt van a segítő technika és inkompetensek használni. A németek és olaszok miért tudják használni ezeket. Az angol bírók is lesüllyedtek. Egy 15 éve magasan a legjobbak voltak az angolok de most kb spanyol szinten vannak. VB,EB működik a var, spanyolban nem. Nagy reformok kellenének.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.06. 11:23:52

bence0330 írta:
Szerintem itt megint két külön dologról beszélünk: mennyire jók a szabályok, illetve hogy a jelen szabályok szerint jó döntést hoztak-e. Az első kérdés kicsit elméleti, ezért én maradnék a másodiknál.

A kapus provokálta Vinit, "kakaskodott". Kapott is érte egy sárgát, szóval azért nem maradt el a büntetése. A jelenlegi szabályok szerint (tudtommal!) a megtorlásból elkövetett, illetve az erőszakos megmozdulások pirossal büntetendőek (értem gránit véleményét a visszaütő emberről, de ez a szabály helyességének kérdése, azon túl hogy amellett, hogy sok igazság van benne, a szemet szemért elvnél mindenki megvakulna, ezért van erre kialakult büntetőjogi rendszerünk, ami pl. egy school bullying esetnél sajnos tényleg nem létezik, teljesen egyetértek, hogy ott szinte mindig jogtalan ítélet születik, itt viszont van előre meghatározott büntetés, sárgát kapott volna a kapus).

Vini megmozdulása egyértelműen megtorlásból történt, így szerintem a piros már eleve evidens, főleg kiegészülve azzal, hogy azért a kapus kakaskodásához képest ugyan vitathatóan, de szerintem simán erőszakos megmozdulásnak, konkrétan ütésnek számít, ami azonnali piros. A kapus NEM ezt tette, a szabálykönyv szerint ég és föld a különbség egy ütés és egy "kakaskodás" között. Pontosan annyi, ami történt, az egyik sárga, a másik piros.

Vinit már vagy 99-szer ki kellett volna állítani, pl. az előző meccsükön, mikor sárgával jött putázva hadonászva a bíró felé.

Mindemellett támogatnám a rasszista és egyéb beszólások fokozottabb kivizsgálását, de a liga óriási százaléka színesbőrű, mégis csak vele van kb minden meccsen gond.
Tűpontos.

Ne mosdassuk már viniciust, mert nem szolgált rá, simán megérdemelte a pirosat és megérdemelne 4-5 meccs eltiltást is, ahogyan viselkedik minden mérkőzésen, büntetlenül! Magyaráz, provokál, mutogat, szankcionálatlanul.

Aki pedig előhozza a szokásos rasszista kártyát, azoktól kérdezném, hogy mekkora büntetés kapott a real a Clássicón történt majmozásért?

Ennyit erről.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.06. 10:59:45

bence0330 írta:
Szerintem itt megint két külön dologról beszélünk: mennyire jók a szabályok, illetve hogy a jelen szabályok szerint jó döntést hoztak-e. Az első kérdés kicsit elméleti, ezért én maradnék a másodiknál.

A kapus provokálta Vinit, "kakaskodott". Kapott is érte egy sárgát, szóval azért nem maradt el a büntetése. A jelenlegi szabályok szerint (tudtommal!) a megtorlásból elkövetett, illetve az erőszakos megmozdulások pirossal büntetendőek (értem gránit véleményét a visszaütő emberről, de ez a szabály helyességének kérdése, azon túl hogy amellett, hogy sok igazság van benne, a szemet szemért elvnél mindenki megvakulna, ezért van erre kialakult büntetőjogi rendszerünk, ami pl. egy school bullying esetnél sajnos tényleg nem létezik, teljesen egyetértek, hogy ott szinte mindig jogtalan ítélet születik, itt viszont van előre meghatározott büntetés, sárgát kapott volna a kapus).

Vini megmozdulása egyértelműen megtorlásból történt, így szerintem a piros már eleve evidens, főleg kiegészülve azzal, hogy azért a kapus kakaskodásához képest ugyan vitathatóan, de szerintem simán erőszakos megmozdulásnak, konkrétan ütésnek számít, ami azonnali piros. A kapus NEM ezt tette, a szabálykönyv szerint ég és föld a különbség egy ütés és egy "kakaskodás" között. Pontosan annyi, ami történt, az egyik sárga, a másik piros.

Vinit már vagy 99-szer ki kellett volna állítani, pl. az előző meccsükön, mikor sárgával jött putázva hadonászva a bíró felé.

Mindemellett támogatnám a rasszista és egyéb beszólások fokozottabb kivizsgálását, de a liga óriási százaléka színesbőrű, mégis csak vele van kb minden meccsen gond.
Nagyon diplomatikusra sikerült ismét a véleményed :)
Egyetértek.
Le is írtam a véleményem, az előzményeket (Medina Cantellejo kiszivárgott felvétel)és az utózöngéjét is.(Real TV)
Továbbra is tartom, amíg nem a focival és annak fejlesztésével (bevételnövelés, bíráskodás iavítása, FFP, Liga minőségének romlása)foglalkoznak, hanem minden egyébbel, (kalózok üldözése a legdrágább díjak mellett)és nem hoznak konkrét lépéseket, (nyomásgyakorlás megszüntetése, jelenleg a politika belefolyik a fociba, mint az állam beavatkozása az RFEF-be, Louzan késői, lehet februárig tartó kinevezése, RFEF alelnöke Tebas, a La Liga elnöke lehet, CVC üzlet, szuperliga)nemhogy javulna, még el is fog fajulni a helyzet.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.06. 10:47:04

Vini ott csúnyán elborult. Az eset a kapussal még nem is volt annyira durva (bár a piros így is adható volt), de utána a bírónak is neki ment volna, ha nem fogják le. És ahogy Bence is írja, sok disznóságot úszott már meg korábban, nem egy meccsen úgy lőtt győzets gólt vagy adott gólpasszt, hogy már nem is szabadott volna a pályán lennie. A Lipcse ellen pl. az egész párharcot befolyásolta, hogy a pályán maradhatott.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.06. 09:49:59

sansz írta:
2025.01.06. 00:13:37
Én is most néztem meg az esetet, szerintem fel is van fújva az egész.
Szerintem nem annyira a taslit fújták fel. De a kiállított játékosnak el kell hagynia a pályát, be kell mennie az öltözőbe, itt nem ez történt, Viniciust le kellett fogni.
A jó pedagógus hírében álló Ancelotti azzal, hogy jogtalannak mondta a pirosat, az Aranylabda körüli cécó után megint rossz döntést hozott, szerintem ez nem jó pedagógia.
sansz írta:
De tényleg szokás szerint érdekesen vannak kezelve az előzmények.
A közvetlen előzmények mellett szerintem közvetett, évek óta meglévő előzmények is közrejátszhattak Vinicius kiállításában. Már évekkel ezelőtt látni lehetett, hogy a labilis, az érzelmeit nehezen kontrolláló, ezért könnyen kizökkenthető Viniciust rendszeresen provokálják az ellenfelek, a játékosok és a szurkolók is, része a harcmodornak, de azt is látni lehetett, hogy Vinicius nem tanult belőle, és a (néha jogos, máskor túlzásba vitt) reakcióit nem nagyon torolták meg a bírók, hagyták, hogy mutogasson, szájaljon, ahogyan egyébként nálunk Suarez dumálását is. Szerintem a bírók egy részének elege lett ebből, elegük van Viniciusból, a Real-meccseken megszokott cirkuszból, nem bírják őt, ráadásul most még mérlegelni sem lehetett, jogosan állították ki.
Más kérdés, hogy ők, a bírók is hozzájárultak a Viniciusszal szembeni ellenszenv általánossá válásához, illetve a Vinicius-botrányok egyre gyakoribbá válásához. Ettől függetlenül, az, hogy a bíró és a VAR büntetlenül hagyta a kapust, hiba volt. Lehetséges, hogy neki nincsenek előzményei.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.06. 01:42:02

sansz írta:
a mezőnyben tízszer ekkora lökések és taslik esnek meg. Ibra miket osztott ki anno
Jogos, teljesen jogos. Nyilván azért van szétválasztva ez a két dolog, mert különbséget tesznek a futballjellegű célokért történő lökések és a nem futballjellegű célokért történő lökések között. Előbbit a játék részének tekintik, utóbbit nem, így tiltják a jelenlétét a futballpályán. Ami szintén jogos, mert ha elismernénk, hogy játékon kívül, amikor nincs játékban a labda, lehet taslikat adni, akkor tényleg el lehetne kezdeni verekedni, és bármi olyasmit tenni, aminek semmi köze a focihoz. Onnantól kezdve beállítok 11 bokszolót, akik szó szerint megverik az ellenfél játékosait, mindegyiket hordágyon viszik le, és én nyerek 100-ra. Futball meg nem volt. Úgyhogy nyilván a kettőt különválasztják. Más, amikor a támadó azért lök, mert próbál helyet csinálni magának, próbál elszakadni a védőtől, a védő azért lök, hogy a támadó ne férjen hozzá a labdához, és más, amikor áll a játék, így a taslinak semmi köze a futballhoz, hanem kizárólag a másik megalázását, megszégyenítését szolgálja. Így jogos az is, hogy egy ilyen csicskapofon azonnal piros (kellene, hogy legyen), míg a mezőnyben egy jóval nagyobb lökés meg nem. Hozzáteszem, én a futballjellegű célokért történő kontaktot is szigorúbban kezelném a fociban, mert ennek az elszaporodása az egyik oka annak, hogy a játék mára veszített a látványosságából. Hogy itt hogy maradt el a piros a kapusnak, teljesen érthetetlen.
sansz
Entrenador del Barça

gránit írta:
2025.01.05. 21:18:49
Visszanéztem a szituációt, érthetetlen, hogy a kapus miért nem lett kiállítva. Az inzultust ő kezdte, ő volt az eredendő agresszor. Azonnal ki kellett volna állítani, Vinicius-szal együtt. Színészkedés miatt még súlyosbítanám is a büntetését, egy öt meccses eltiltást minimum adnék a kapusnak. Sokszor tapasztalom ezt sajnos máshol is, hogy csak azt büntetik, aki visszaüt, pedig a legsúlyosabb büntetést az eredeti agresszornak kellene kiosztani, az egész meg sem történik az ő tettlegessége nélkül.

Én is most néztem meg az esetet, szerintem fel is van fújva az egész. A szabály szerint ilyenért kell adni pirosat, de a mezőnyben tízszer ekkora lökések és taslik esnek meg. Ibra miket osztott ki anno..
De tényleg szokás szerint érdekesen vannak kezelve az előzmények. Amúgy más esetben a támadót ketté is fűrészelheted, ha közben leshelyzet volt pl, tehát ott számít az előzmény. Ilyenkor meg valóban fura, hogy a semmivel sem kisebb (ütést? ráncigálást?) előzményt meg nem szankcionálnak, pedig nézte a VAR.
Szóval tekintettel arra, hogy rosszkor legyintették meg egymást a játékosok, mindkettőnek járt volna a piros, de ezenfelül nem érzem, hogy bármelyiket is még tovább kéne büntetni. Ha nem játszik rá a kapus, senki észre sem veszi, ahogy a többit se. A színészkedés is olyan, hogy ha nem játszik rá, akkor nem veszik észre a szabálytalanságot. Nincs szerintem azzal gond, ha felhívja rá a figyelmet. Hogy emberileg mennyire nyomorult, hogy az egészet ő kezdeményezte és nem csak szavakkal, utána meg még elő is adja magát, az más kérdés...
gránit
Director del Fútbol

2025.01.05. 21:18:49

Visszanéztem a szituációt, érthetetlen, hogy a kapus miért nem lett kiállítva. Az inzultust ő kezdte, ő volt az eredendő agresszor. Azonnal ki kellett volna állítani, Vinicius-szal együtt. Színészkedés miatt még súlyosbítanám is a büntetését, egy öt meccses eltiltást minimum adnék a kapusnak. Sokszor tapasztalom ezt sajnos máshol is, hogy csak azt büntetik, aki visszaüt, pedig a legsúlyosabb büntetést az eredeti agresszornak kellene kiosztani, az egész meg sem történik az ő tettlegessége nélkül.

Régen a suliban is volt egy ilyen élményem. Egy gyerek vizet öntött az egyik spanomnak a cipőjébe, és még vigyorgott is rajta, még büszke is volt rá. Hazafelé menet követtük, elkaptuk, jól elláttuk a baját, aztán kiknek kellett a diri irodájába menni? Hát persze, hogy nekünk. A gyerek meg visított, mint a malac, mondom, akkor visítottál volna, amikor vizet öntöttél másnak a cipőjébe... És mindig az van megbüntetve, aki visszaüt (kvázi igazságot tesz), még véletlenül sem az, aki az egészet kiváltotta.
dingdong írta:
2025.01.04. 18:43:32
Hát azért ilyeneket kifejezetten a PL rajongók szeretnek írni. Költői túlzás, hogy "szétdominálják". Pontosan mit értesz rajta?
24/25 én azért kivárnám mi lesz a villával mielőtt feltesszük őket europai magas polcra
23/24 két angol a top8-ban
22/23 a city tényleg dominált ez teljesen igaz de csak 2 angol a top8-ban
21/22 a liverpool europaliga szintű ágon jutott döntőbe (villarreal elődöntő) ahol kikapott a realtol. 3 angol a top8-ban
20/21 angol döntő ez igaz (bár a minősége ennek is rendkívül gyenge volt) de csak 3 angol a top8-ban
19/20 city egyedül a top 8-ban
18/19 mi a liverpool kezébe adtuk a győzelmet az ajax meg a tottenhamnek két nevetséges összeomlás után. négy angol a top8-ban
17/18 liverpool kikapott a döntőben két angol a top 8-ban
16/17 egyetlen angol a leicester a top8-ban

Nem megyek régebbre de alapvetően ez az átlag. EL-ben ahova lehullanak top angol csapatok semmit nem mutatnak. Lehet mondani hogy nem értékes kupa de az elmult évek unitednek vagy arsenalnak igenis sokat érne bármilyen kupa pláne nemzetközi. United egyszer jutott döntőbe akkor a lesajnált villarreal ellen kapott ki. Poolt ledarálta tavaly az atalanta.

Leszámítva 18/19-et (amikor teljesen valószínűtlenül lett angol döntő) átlagban nem kerül be több angol csapat a legjobb nyolcba mint spanyol. Szemben állítva az irdatlan pénzzel amit egy közép csapat is elkölthet. Az tény, hogy a real dominál de ez a mi lenne ha nem lennének miközbe az egyik legrégebbi európai csapat (szemben citykkel chelseakkel stb) elég érdekes megközelítés. Mi is domináltunk akkor rengeteg ideig ekkora erővel ha az elődöntő negyeddöntő is szint.

A laliga mint termék pocsék de az nem igaz hogy sztédominálják a nemzetközi focit meg, hogy a középcsapatok is mennyivel jobbak angliában.
+ Az Európa-ligában toronymagasan Spanyolország a legeredményesebb. Az elmúlt 15 évben 9 győzelem, az elmúlt 5 évben 3 győzelem, ráadásul több csapat részéről jöttek ezek a sikerek. Atlético Madrid, Sevilla, Villarreal. Az angol bajnokság rajongói főleg azzal próbálják magukat reklámozni, hogy a kisebb csapataik milyen erősek, de ennek inkább az ellenkezője igaz. A második vonal Spanyolországban sokkal erősebb, még az olaszok is lepipálják az angolokat a második vonalas éremtáblázaton. A kifejezetten kis csapatok esetében az első osztályban meg szerintem még nagyobb az olló a spanyolok javára. A nem élcsapatok játékosai még a válogatottnak is erősségei, a spanyol válogatott eredményesen építkezik ezeknek a csapatoknak köszönhetően. A spanyol kiscsapatok okosak, taktikusak, pontosak, az angol kiscsapatok ezzel szemben nagyon oktondi játékot játszanak.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.01.05. 13:52:07

Szerintem a 2 kevés a 4 talán sok. A 3 valahol reális kb. nehéz megítélni. Volt egy hasonló eset a Real-Pool meccsen Asencio és Nunez között az keményebb volt és mindkettő sárga lett. Itt adható simán a piros viszont a kapusnak is. Mindegy mennyi lesz a vége valakinek úgyse fog tetszeni mert tól sok vagy túl kevés. Én a 3 nagyon max 4-re lőném be mert piros meg hülye de azért nem volt ez olyan durva inkább cicaharc. Az viszont elég féreg volt, hogy a var csak Vinit mutatta a bírónak azt nem, hogy a kapus kezdte. Mindegy én a 3-ra szavazok.
grgly50
Capitá del Barça

2025.01.05. 13:49:51

Emlékszem Lewa kiállítására, amikor a két ujját az orra alá tette. Szinte tajtékzott a La Liga.
Ha Vini nem a Realnál lenne, már Spanyolban nem focizna. Vagy nem mert volna eddig elmenni. Adják alá a lovat.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.05. 13:39:42

bence0330 írta:
2025.01.04. 10:58:22
Nekem is a felháborodott arca volt a durva, mint aki nem érti, hogy történhet ez meg vele, hiszen őt soha semmiért nem állítják ki, ehhez szokott hozzá. Nagyon durva ez az ember. Remélem mostantól ugyanolyan elbírálásban részesül, mint bárki más. Flick teljesen röhejes esete még hagyján, de ugyanarra kapjon sárgát és pirosat, mint bárki más. Hátha precedenst teremtett az eset. Vagy ez már az okozata volt annak, hogy a bíróknak tele lett a... hócipőjük a dologgal.

Nagy kár, hogy a csapattársai visszafogták, szerintem ha nem teszik, nekimegy a bírónak, és nagyon durva eltiltás a vége. Meg az is kár, hogy kb pont a kiállítása nyomán nyert a Madrid.
Elvileg a szabályzat szerint, ez Viniciusnsak 4-12 meccses eltiltás kellene, hogy legyen, de gondolom megússza kettővel, de azon sem csodálkoznék, ha egy fellebbezéssel eltörölnék a plusz eltiltást és csak a sima 1 meccs lenne a pirosért.
Én különben kifejezetten örülök, hogy nincs ilyen játékosunk bármilyen minőséget is képvisel. Azt is hozzávehetnék, hogy 14-meccsen eddig 4 sárgát kapott sportszerűtlen viselkedéséért. És azt sem lehet mondani, hogy kipécézték volna, mert jó pár el is maradt. Ha azt mondjuk, hogy a piros talán erős volt (bár adható) és a kapus csak sárgát kapott kapott, még ott a pályán sem hiszem, hogy úgy ment reklamálni, hogy megköszönte a meccset a bírónak. Az ilyen habzó szájas őrjöngést komolyan kellene már szankcionálni. VV-nél sem tetszett hasonló, de ilyen mélységbe ő sem süllyedt.
Forca Barca!!!!
grgly50
Capitá del Barça

2025.01.04. 17:13:24

Saviola írta:
2025.01.04. 16:35:00
Tartok az esti meccstől, mindig szenvedünk alsó ligás csapatok ellen, nem vagyunk formában és ez a Olmo-Pau cirkusz sem gondolom, hogy jó hatással lenne a morálra.
„Ami nem öl meg, az megerősít”
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.04. 16:35:00

Tartok az esti meccstől, mindig szenvedünk alsó ligás csapatok ellen, nem vagyunk formában és ez a Olmo-Pau cirkusz sem gondolom, hogy jó hatással lenne a morálra.
superman
Jugador d'estrella

2025.01.04. 14:02:04

FcBarcelona1 írta:
2025.01.04. 12:03:44
superman írta:
2025.01.04. 11:47:13
Annyi tipikus Barca szurkoló van itt, pár realos is elfér, nem? :D
Amúgy a kalus dologban igaza van, a VAR eleve úgy mutatta a bírónak, hogy a kapus hergelését kivágta. Sima színvonaltalan kakaskodás volt ez, a kapos meg eljátszotta a nagyhalált. Minden meccsen van ilyen. Az igazán durva a brazil reakciója volt, az előzmény csak egy sima spanyol bajnoki jelenet.
Persze. Ő és te. Vissza lehet olvasni minden kommentedet, csak úgy mondom.
A véleménynyilvánítás szabad, azzal van személy szerint nekem bajom, ha feszültség keltés céljából történnek ezek.
Nem kell itt senkinek feszültséget kelteni, hergelitek magatokat eleget ezzel a "mindenki a Barca ellen van" áldozati pózzal.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.04. 13:42:06

FcBarcelona1 írta:
2025.01.04. 07:26:01
lehet ők hamarabb mennek a franciákhoz :)
Szerintem a Szuperligát értik ezalatt. Igazából nem kellene utálkozni, a Real Madrid ebben egy szövetséges, és őszintén mondom, hogy Madridban sokkal inkább értik a Szuperliga szükségességét, mint Barcelonában. A klubvezetések között nincs is háború, csak a szurkolók acsarkodnak egymással. Mindkét klub vezetősége tudja, hogy a jelenlegi labdarúgás, és főleg a La Liga, nagyon rosszul szervezett. A játékvezetés ennek az egyik lenyomata. Ha a klubok veszik át az irányítást, a szabályokat majd ők fogják hozni, és ez többek között a játékvezetés terén is sok lehetőséget rejt magában.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.04. 12:51:50

Nekem csak annyi tűnt fel, hogy a pályán olyan csapat volt, ami egy csöppet hajaz arra a jelzőre, hogy bajnokaspiráns.... :mrgreen:

Bíró...szerencse....?
A győztesek nem ezzel foglalkoznak.
Damask
Jugador del Barça

2025.01.04. 12:21:56

LG írta:
2025.01.04. 12:11:53
Szerintem jogosan panaszkodik a Real a tegnapi játékvezetés miatt. A Valancia gólja előtt nem fújták le a szabálytalanságot, a 11-est nem fújták vissza, holott a visszajátszás alapján ezt kellett volna tenni, engedte a durvulást és a provokálást. A tavalyi meccsüket is néztem ezen a pályán, ugyanez ment, Bellingham góljánál meg lefújta a bíró veszélyes akció közben a végén. #-o Visszatérve Vinihez, a piros jogos volt, ez nem kérdés. De az tény, hogy Valanciában durva provokációt kap a közönségtől és a játékosoktól egyaránt. Tegnap is kapta végig, az eset előtt a kapus konkrétan fellökte, és nem ő nem kapott semmit érte. :roll:
Majd alapítanak saját madridi ligát, vagy átmennek a francia bajnokságba, ha nem tetszik.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.04. 12:11:53

Szerintem jogosan panaszkodik a Real a tegnapi játékvezetés miatt. A Valancia gólja előtt nem fújták le a szabálytalanságot, a 11-est nem fújták vissza, holott a visszajátszás alapján ezt kellett volna tenni, engedte a durvulást és a provokálást. A tavalyi meccsüket is néztem ezen a pályán, ugyanez ment, Bellingham góljánál meg lefújta a bíró veszélyes akció közben a végén. #-o Visszatérve Vinihez, a piros jogos volt, ez nem kérdés. De az tény, hogy Valanciában durva provokációt kap a közönségtől és a játékosoktól egyaránt. Tegnap is kapta végig, az eset előtt a kapus konkrétan fellökte, és nem ő nem kapott semmit érte. :roll:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 12:03:44

superman írta:
2025.01.04. 11:47:13
Annyi tipikus Barca szurkoló van itt, pár realos is elfér, nem? :D
Amúgy a kalus dologban igaza van, a VAR eleve úgy mutatta a bírónak, hogy a kapus hergelését kivágta. Sima színvonaltalan kakaskodás volt ez, a kapos meg eljátszotta a nagyhalált. Minden meccsen van ilyen. Az igazán durva a brazil reakciója volt, az előzmény csak egy sima spanyol bajnoki jelenet.
Persze. Ő és te. Vissza lehet olvasni minden kommentedet, csak úgy mondom.
A véleménynyilvánítás szabad, azzal van személy szerint nekem bajom, ha feszültség keltés céljából történnek ezek.
Okoska
Capitá del Barça

2025.01.04. 11:54:32

Várom, hogy a bírót mikor fogja rasszistának nyilvánítani.
Amúgy meg minden rosszban van valami jó: most pár hétig nem kell hallgatnia az őt szídó szurkolókat
Válasz küldése