La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
superman
Jugador d'estrella

2025.01.04. 11:47:13

FcBarcelona1 írta:
2025.01.04. 07:26:01
El Sie7e írta:
2025.01.03. 22:45:41
Vini hülye volt és ok legyen piros de a kapus meg semmi? Hányinger az egész szövetség bírói kara. Tizinél is 3 Valenciai bent és a kapus se a vonalon az semmi. Acsarkodhatnak a vezetésben amit akarnak amíg ilyen szinten fújnak sose lesz tiszta a bajnokság. Mondom ezt úgy hogy Vini hülye volt.
Tipikus Real szurkoló.
Annyi tipikus Barca szurkoló van itt, pár realos is elfér, nem? :D
Amúgy a kalus dologban igaza van, a VAR eleve úgy mutatta a bírónak, hogy a kapus hergelését kivágta. Sima színvonaltalan kakaskodás volt ez, a kapos meg eljátszotta a nagyhalált. Minden meccsen van ilyen. Az igazán durva a brazil reakciója volt, az előzmény csak egy sima spanyol bajnoki jelenet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.04. 10:58:22

Nekem is a felháborodott arca volt a durva, mint aki nem érti, hogy történhet ez meg vele, hiszen őt soha semmiért nem állítják ki, ehhez szokott hozzá. Nagyon durva ez az ember. Remélem mostantól ugyanolyan elbírálásban részesül, mint bárki más. Flick teljesen röhejes esete még hagyján, de ugyanarra kapjon sárgát és pirosat, mint bárki más. Hátha precedenst teremtett az eset. Vagy ez már az okozata volt annak, hogy a bíróknak tele lett a... hócipőjük a dologgal.

Nagy kár, hogy a csapattársai visszafogták, szerintem ha nem teszik, nekimegy a bírónak, és nagyon durva eltiltás a vége. Meg az is kár, hogy kb pont a kiállítása nyomán nyert a Madrid.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.04. 10:28:56

A Real a Valencia-védő elképesztő hibájából lőtte a másodikat, és a 99. percben szerencsével úszta meg Rioja elég jól eleresztett bombáját. Courtois hozta a formáját, védett párat, utána meg pont Duro elé ütötte a labdát.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 07:26:01

El Sie7e írta:
bence0330 írta:
2025.01.03. 22:42:52
Na végre, Vini megkapta, amit már vagy tízszer kellett volna neki.
Vini hülye volt és ok legyen piros de a kapus meg semmi? Hányinger az egész szövetség bírói kara. Tizinél is 3 Valenciai bent és a kapus se a vonalon az semmi. Acsarkodhatnak a vezetésben amit akarnak amíg ilyen szinten fújnak sose lesz tiszta a bajnokság. Mondom ezt úgy hogy Vini hülye volt.
Tipikus Real szurkoló. Tegnap jött ki a hangfelvétel, hogy a bírók szövetségének elnöke kéri a bírókat, hogy növesszenek gerincet a Flick féle kiállítása miatt. Ahol elhangzik, hogy van egy, a dolgukat minden héten megnehezítő játékos. Remélem nem vagyok túlságosan diszkriminatív, ha összefüggést találok Vinicius-al.
Tegnap leütötte a kapust, egyből piros. Minimum 3 meccs, és örülhettek, hogy csak most kapta az elsőt, mert lenne vagy 5-10 meccs visszaesőként, és ahogy el kellett rángatni a pszichopata fejét, mert nem akarta elhagyni a pályát. Szerintem csodálkozott, hogy ki merték állítani.
Szegény bírót sajnálom, látszott a rettegés az arcán.
Ma a Real Madrid hivatalos csatornáján ismételten lehet kritizálni a bírót következmények nélkül.
Itt a La Liga csapatai nem kérnek egyenlő bánásmódot? Mi van a Sevilla feljelentésével a Real nyomásgyakorlásáról a bírókra?
Szerk;
https://en.as.com/soccer/how-many-games ... alencia-n/
AS szerint 4 meccset is kaphat. Ez volt az első piros lapja??? :)

Szerk: Da dám
Real Madrid Tv
"We have beaten Valencia, CTA, VAR and this filthy League"
"Only Madrid can stand up to this, to a whole system."
"The refereeing body must be very hurt today because Madrid has triumphed over Valencia, Medina Cantalejo, the refereeing system, and Negreira. As we have often seen in this League, with these referees and their decisions, a textbook trap was being prepared. Yet Madrid overcame it and faced a Valencia side that showed character,"
“Speaking personally, we need to leave this League. We need to leave this League. This League is filthy. It's filthy, it's filthy,” lehet ők hamarabb mennek a franciákhoz :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2025.01.04. 00:47:03

Én mondjuk egy undormany dolgot láttam,de őt nem kellet végignézni szerencsére mert kitették. Valencia nagyon jó focit tolt,bőven rászolgáltak a pontra. Csúnya lenne ha kiesnek mert több van bennük. Nem is értem miért jó az valakinek ha xy csapat kiesne és rosszondulatuan nyilvánul meg, bármelyik csapatról legyen szó. Ma szívvel küzdöttek, első félidő abszolút az övék volt.
Kép
Kép
Kép
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.01.03. 23:11:52

Real spirit beütött a végén. Az a kapufa a végén nem mondom szűkültek dolgok :mrgreen:

Ez a Valnecia egy ótvar hányinger csapat. Remélem kiesnek a fenébe. Undorító az egész ahogy van.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.03. 23:08:03

Bob_Marley írta:
2025.01.03. 23:04:58
Csóri Valencia,pedig jól indultak,de mintha az emberelőny őket zavarta volna meg. Meg a végén is óriási lövés,nem érdemlik meg az utolsó előtti helyet,de ilyen előzékeny el nem szabad lenni,így ki fognak esni. RM meg nagy fordítás,ez sokat jelent,sajnos. 5 és lehet 6 pont a hátrány féltávnál, csalódás.
A kiállítással egyetértek, valóban ők jöttek ki rosszabbul belőle. Ezért is megérdemleik valahol. Modric beállása is kulcs volt szerintem, ilyen helyzetekben még most többet ér, mint bármelyik csúcsnéger középpályásuk.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2025.01.03. 23:04:58

Csóri Valencia,pedig jól indultak,de mintha az emberelőny őket zavarta volna meg. Meg a végén is óriási lövés,nem érdemlik meg az utolsó előtti helyet,de ilyen előzékeny el nem szabad lenni,így ki fognak esni. RM meg nagy fordítás,ez sokat jelent,sajnos. 5 és lehet 6 pont a hátrány féltávnál, csalódás.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.03. 23:04:21

Mekkora gól lett volna itt a végén! :shock:

Amúgy a Real győzelmének nem örülök, de a Valenciát nem tudom sajálni. Antipatikus, sportszerűtlen csapat.
bence0330

2025.01.03. 23:04:04

Ezek szövetséget kötöttek minden egyes létező istennel akit ember valaha imádott.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.03. 22:59:58

Na, erre most mit lehet mondani? Ellenünk mindenki megpusztul a pályán, mindenki 250%-ot nyújt, ezek meg odaadják a 10 emberrel játszó realnak, hogy rúgják be a győztest is. 1-0-ra vezetnek, kiállítják a majdnemaranylabdást végre és 10 ember ellen kapnak két gólt.

Kár volt bekapcsolnom. Vicc.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
bence0330

2025.01.03. 22:59:26

A szokásos 95. perces gól
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.03. 22:48:44

Azért ezen a meccsen nem lehet a bírót megvádolni azzal, hogy a Realt tolja. Az öreg Modric még mindig jó.

A Valencia védelme mit művelt!? :lol: A BL-ben szokott ilyen ajándékokat kapni a Real.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2025.01.03. 22:59:27-kor.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.03. 22:48:10

Nem hiszem el, hogy képtelenek kihúzni 10 ember ellen.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
vg99
Capitá del Barça

2025.01.03. 22:46:12

Ez az Mbappé, Vini, Bellingham hármas lehet, hogy a legértékesebb 3 játékos, de annyira jó, hogy nem itt vannak.
El Sie7e
Jugador d'estrella

bence0330 írta:
bence0330

LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.03. 21:34:12

A darts-szal párhuzamosan próbálom nézni a Real meccset. Amit láttam belőle: 1 Valencia gó, 2 nagy helyzet még tőlük, a másik oldalon semmi. Persze van még idő, de ezen a pályán szenvedni szokott a Real.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.03. 09:53:04

bence0330 írta:
2025.01.03. 08:49:42
Először is, gratulálok az év kommentelője címhez.

Flick topicba linkeltem MD-n megjelenő cikket.
Ha ez tényleg valós felvétel, mindenki tisztában van mindennel.
Van egy játékos, aki minden héten problémát okoz. Gondolom nem Cubarsi, Yamal, vagy mondjuk Griezmann.
És valószínűleg az edző kiállítása dolog Flickre vonatkozik.
De amikor nyilvánosan kell szerepelni, Lewy nem lesgóljánál is azt nyilatkozta ez az ember, hogy minden jól működik, nincs is semmi látnivaló.
bence0330

2025.01.03. 08:49:42

sansz írta:
2025.01.02. 01:51:24
Bocs, csak most olvastam vissza, de asszem ez a bíró-téma örökérvényű...
Igazad is van, de ugyanakkor nem lehet szabályra hivatkozni, ha előtte meg a Real nem kapta meg az igazságos döntést, mert utána ezekre épült Vinicius kiabálása. Ami egyébként kispályás volt, ahhoz képest, amit anno Alba csinált...De az igaz, hogy Flick esete meg aztán tényleg szánalmas. Ha így nézzük Viniciust örökre el kéne tiltani a nézése miatt is :D
Kb. :D Nagyon komoly összehasonlítási alapot ad a két eset, hisz Flick elvileg még a jegyzőkönyv szerint sem mondott semmit, meg szerinte sem, a mozulatsor is kevésbé volt durva, mint Vinié, de arra még ráfoghatom, hogy kb egál, ha a kettőt összehasonlítjuk és azonos mércével nézzük, akkor Vini 3 meccs, Flick sárga. És amúgy meg igaz, hogy a Reál jogosan nem kapott megy egy szabadot, de:
1: Hány ilyen van meccsenként a mezőnyben? Vannak nekünk is meccseink, mikor zsinórban az ötödik szabálytalanságot nem fújják le, egy tizivel köztük, ha Rapha putázna ilyen fenyegetően, az két meccs lenne.
2: A bíró nem tudta, hogy jogosan reklamált Vini. Mindenképp ki kellett volna szórni.
sansz írta:
Szerintem az utólagos szankcionálásra szükség lenne a reklamálós esetekben, mivel a reklamálás a másik csapatot amúgy nem érinti hátrányosan önmagában, ugyanakkor meg több tétje lenne a bírónak is, hogy helyesen döntsön. Most vége a meccsnek és nem is nagyon van publikus magyarázat semmiről...Minden jó, ahogy volt, kész, haladjunk tovább. Ellenben, ha lenne egy nyilvános ellenőrzés utólag, hogy volt-e sárgát érő reklamálás. Ha igen, mi okozta, igaza volt a játékosnak? Ha igen, akkor egy nagy feketepontot bevésni a bírónak, legyen ez utólag mindenkinek látható, hogy tévedett. Ha nem volt igaza, akkor mehet utólag a sárga, és majd jön az eltiltás is, ha nem csinálja okosan.
Igen, ez jó ötlet amúgy. Ezek tényleg mehetnének utólag, indoklásokkal, kevesebb lenne a tévedés. Az ítéletbe esetleg bizonyos esetekben bele lehetne vonni a reklamáció jogosságát is, mint enyhítő körülmény.
sansz írta:
A második sárgás eseteket pedig nem VAR-nak kéne néznie, vagyishogy éppenséggel mindent. Nem értem, hogy a VAr szobában miért nem a főbíró ül. Röhejes, hogy a kommentátor a stúdióban a bíróval megegyező sebességgel, de jobban vezetne meccset, mint a bíró. A pályán levő játékvezetőnek olyannak kéne lennie, mint a partjelzőnek, segítenie kéne a VAR bírót. Érthetetlen, hogy miért nem így van. 21-ik század, ha akarnánk a VAR bíró akár élőben egy drónt irányítva VR szemüvegben is nézhetné a meccset.
Igen, Gránit szokott erről sokszor megdöbbenve írni, és teljesen egyetértek vele és veled, teljesen nonszensz, amilyen tessék-lássék módon használjuk a technológiát. Kb a félautomata VAR az egyetlen, amit normálisan, 21.századi szinten használunk - nyilván a Jeti Lewy eset mutatja, hogy még ott is van kivétel, mert olyan dilettáns emberek ülnek a székekben, akik nem látják, ha véletlen hibát követ el a gép. Az on field bírónak réges-régen csak a kis mezőnylökésekkel kéne foglalkoznia, azon kívül meg a VAR szoba hangszórójának kéne lennie. Egy a gond, hogy még a VAR szobából is olyan döbbenetes tévedések érkeznek, amit nehéz megmagyarázni, amikor 3 ember ül ott nem is tudom hány szöggel. Persze ezeknek a tévedéseknek egy része pont abból jön, hogy kicsit be vannak határolva ők is, mikor szólhatnak bele, ami borzasztó nagy hülyeség, de még ezzel együtt is rengeteget tévednek.

Szóval szerintem a technológia helyes alkalmazása, illetve a VAR-on field bírók melletti hierarchia megváltoztatása mellett legalább ilyen fontos lenne a bírói testület és a klubok közti kommunikáció, az ellenőrizhetőség, és felelősségre vonhatóság. Amíg véresre tapossák valakinek a bokáját, a VAR meg azt mondja, semmi gond, mehet tovább, addig óriási gondok vannak. Más volt régen a bírózás - én a VAR előtt amúgy nem is tettem, sőt, még velük szemben éreztem igazságtalannak. Lehetetlen a pályán jól látni minden tizedmásodpercek alatt. Itt minden információ a rendelkezésükre áll, ha így is óriásiakat tévednek folyamatosan, akkor könnyű megérteni, miért sok az összeesküvés-elmélet. Én pl. próbálok elhatárolódni attól, hogy ezek szándékosak legyenek, és tényleg van egy erős madridismo, de egyre nehezebb így gondolkodnom. Tényleg nem tudom, melyik a rosszabb, ha tényleg van egy ilyen madridi támogatás, vagy ha szimplán csak ilyen szintű dilettanizmus uralkodik a bírók között, illetve némelyiknek olyan iszonyatos az egója, egy egy legyintés neki már piros, a másik meg még korrektül tolerálja a dolgokat és empatizál kicsit a játékossal.
sansz
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
2024.12.15. 09:49:39

Ez így rendben is van, egyetértek, a szabály szerintem is rossz. De ettől még jelenleg ez a szabály. :D Sárgával a háta mögött a ordítozva meg karlóbálva jönni felé putázva az sárga, kész. A jelenlegi szabályok szerint. Pláne egy Flick esettel párhuzamba vonva, egy legyintésre, teljesen nonszensz, a jelenleg érvényes szabályok szerint ez volt a piros (valakinél azonnali!), az meg a sárga.

Az utólagos szankcionálással egy gond van, hogy az aktuális csapat nem nyer vele semmit. Inkább csekkolják helyben VAR-ral, ha pirosig fajul. Ha pl. téves volt a bírói ítélet, amikor reklamált, vissza lehessen vonni. Ez egy óriási gond, és a világ vicces, hogy 2. sárgát nem nézhetnek vissza, de a foci olyan lassan halad, ahogy gránit mondja néha, sok évbe telik nekik 1 hülye szabályt felülbírálni.
Bocs, csak most olvastam vissza, de asszem ez a bíró-téma örökérvényű...
Igazad is van, de ugyanakkor nem lehet szabályra hivatkozni, ha előtte meg a Real nem kapta meg az igazságos döntést, mert utána ezekre épült Vinicius kiabálása. Ami egyébként kispályás volt, ahhoz képest, amit anno Alba csinált...De az igaz, hogy Flick esete meg aztán tényleg szánalmas. Ha így nézzük Viniciust örökre el kéne tiltani a nézése miatt is :D

Szerintem az utólagos szankcionálásra szükség lenne a reklamálós esetekben, mivel a reklamálás a másik csapatot amúgy nem érinti hátrányosan önmagában, ugyanakkor meg több tétje lenne a bírónak is, hogy helyesen döntsön. Most vége a meccsnek és nem is nagyon van publikus magyarázat semmiről...Minden jó, ahogy volt, kész, haladjunk tovább. Ellenben, ha lenne egy nyilvános ellenőrzés utólag, hogy volt-e sárgát érő reklamálás. Ha igen, mi okozta, igaza volt a játékosnak? Ha igen, akkor egy nagy feketepontot bevésni a bírónak, legyen ez utólag mindenkinek látható, hogy tévedett. Ha nem volt igaza, akkor mehet utólag a sárga, és majd jön az eltiltás is, ha nem csinálja okosan.

A második sárgás eseteket pedig nem VAR-nak kéne néznie, vagyishogy éppenséggel mindent. Nem értem, hogy a VAr szobában miért nem a főbíró ül. Röhejes, hogy a kommentátor a stúdióban a bíróval megegyező sebességgel, de jobban vezetne meccset, mint a bíró. A pályán levő játékvezetőnek olyannak kéne lennie, mint a partjelzőnek, segítenie kéne a VAR bírót. Érthetetlen, hogy miért nem így van. 21-ik század, ha akarnánk a VAR bíró akár élőben egy drónt irányítva VR szemüvegben is nézhetné a meccset.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2024.12.23. 22:00:31

gránit írta:
2024.12.22. 21:08:13
Mi tettük naggyá. És ez nem a két csapat közötti különbség? Ő belőtte. Mi nem lőttük be. Oblak megfogta. Pena nem fogta meg, pedig a kapu közepébe lőtte Sorloth. De megint alibiből elhajította magát, nem is a labda irányába. Nem is figyeli, hova megy a labda, csak alibizik, és eldobja magát valamerre. Én nem veszem el a győztestől az érdemeket, ha mi voltunk a bénák, az pont a két csapat közötti különbség. Ők megtették, amit a részükről kellett.
A fociról úgy általában nagyon jó meglátásaid és hozzászólásaid vannak.De a kapus poszthoz nagyon nem értesz, vagy csak végletekig elfogult vagy Penával szemben. A legutóbbi gyengébb eredményeket, a sok vereséget egyértelműen Pena nyakába varrod. Kérlek próbálj meg pozitívumokat is találni a kapusunk produkcióiban, mert azért akad olyan is szép számmal.
safranek
Barça B

2024.12.23. 18:25:24

gránit írta:
2024.12.22. 20:49:49
Korai volt lesajnálni a Real Madridot és Mbappét. Miközben annyi történt, hogy volt néhány rossz meccsük. Nem októberben hirdetnek végeredményt. Az Atleti is hamar le lett írva, aztán beindult a SorlothAlvarezGriezmann-féle henger. Sorloth jelenlegi formájára felhívnám a figyelmet, úgy tart nyolc gólnál a bajnokságban, hogy max egy félidőt játszik meccsenként.
Mar regen irtam hozzatok. Eloszor is szeretnek gratulalni a szezon kezdethez, senki nem szamitott ilyen parades jatekra a barcatol, en biztos nem. Szepen es eredmenyesen jatszott a csapatotok.

Az utobbi meccseken valoban visszaestetek eredmenyesseg teren, de a jatekotok tovabbra is meg van es a kupak majd aprilis-majus kornyeken dolnek el. Serulesmentes 2025-ot kivanok minden szurkolonak.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.23. 14:27:14

Nyilván vannak Sorloth-fanok a nagyvilágban, meg Mbappé-, Lewandowski-fanok, állítólag ők hozzák a pontokat.
Eközben Pedri élete egyik legjobb meccsét játszotta, álomszépen játszott, gólt is lőtt, mégsem kapott érte pontot, a meccs után vesztesként kellett mondania valamit az újságíróknak.
De én százszor inkább nézem az ő 0 pontot érő játékát, mint a 3 pontos Sorloth-ét.
gránit
Director del Fútbol

2024.12.22. 21:08:13

Saviola írta:
2024.12.22. 20:53:50
a norvég hegyet is mi tettük naggyá, hogy üresen kapura lőhetett, azon kívül sok említésre méltó megmozdulása nem volt
Egy éppen elég volt tőle. Ez nem boksz, nem pontozásra megy. Egy mozdulat bőven elég, még sok is. De Paul dettó. Rengeteg labdát eladott, de volt két klasszis megmozdulása, az éppen elég volt sajnos.

Mi tettük naggyá. És ez nem a két csapat közötti különbség? Ő belőtte. Mi nem lőttük be. Oblak megfogta. Pena nem fogta meg, pedig a kapu közepébe lőtte Sorloth. De megint alibiből elhajította magát, nem is a labda irányába. Nem is figyeli, hova megy a labda, csak alibizik, és eldobja magát valamerre. Én nem veszem el a győztestől az érdemeket, ha mi voltunk a bénák, az pont a két csapat közötti különbség. Ők megtették, amit a részükről kellett.
Válasz küldése