JimmyJump írta:
Az állami milliárdok, kapcsolatok és társai engem is ugyanígy felháborítanak, én csak azt a kérdést szeretném feltenni, hogy sportszerető emberként mi értelme van újra és újra olyan közhangulatot generálni, amiben nem lehet hibázni, nem lehet végigvinni egy rohadt projektet. Megalázni a játékosokat, anyázni, levetetni a mezt köztük újonc gyerekekkel, hergelni egymást a közösségi platformokon, röhögni mindenféle inkompetens műsorban a focistákon. Mindezt úgy, hogy tavaly nyáron aki nem otthon fortyogott, az megkaphatta élete legnagyobb sportélményét az utcákon.
a társadalom általában véve frusztrált.
frusztrált, mert a politika behálóz mindent.
nincs téma aminél pár gondolattal később ne politikába fusson át az egész.
az utolsó gondolataidra, őrült pénzek mennek a focira, olyan pénzek ami semmi hasznot nem hoznak a magyaroknak, a társdalomnak. semmit. nullát.
ehhez képest egy tapodtat sem léptünk előre semmilyen szinten ebben a sportágban. hogy miért? mert az irdatlan pénzek nem arra mennek el, hogy az alapjaitól kezdve egy megfelelő, korszerű, modern utánpótlás rendszer épüljön ki, hanem a tetejébe öntik, ami hiba. persze fel lehet hozni a TAO pénzeket, de ezek 90%-a nem arra megy, amire létrehozták. Tudja mindenki, mégse tesznek ellene.
Az hogy legnagyobb sportélmény. Fociszerető vagy, kiskorom óta kint vagyok a mai napig a helyi meccseken, tévében megnézek csomó meccset, fociztam is, valamilyen minimális fogalmam van a játékról, a működéséről, stb.
de pl nem fortyogtam otthon, de mégse tartom a legnagyobb sportélménynek. ez egyén függő persze. de már akkor is látszott, hogy ezt az EB szereplést sem fogjuk meglovagolni, megelégszik vele a vezetés, döngetik a mellüket miatta, aztán visszahuppanunk a középszer alá. örültem az eb sikerének, teljes szívből, félreértés ne essék.
de láttam hogy mögötte mekkora mutyizások, pénzmosások, alja játszmák, alkuk mennek.
amikor 2012-ben Szilágyi Áron, kardvívó olimpiát nyert, az utolsó asszókat könnyes szemmel néztem végig. majd a végén a győztes találatnál sírtam örömömben. Hogy miért? met egy olyan tradicionális sportág, és sikersportág mint a vívás, olyan méltatlan helyzetben volt, hogy bődületes siker bármilyen érem, pontszerzés egy világversenyen. ma már javult a helyzet valamennyire, szerencsére.
na de azt akartam ebből kihozni, hogy persze, hogy az embereknél elszakad a cérna, amikor semmi mást nem látni, mint hogy stadionok nőnek ki a földből, ami szép dolog, részben támogatom is, de hogy ez 10%ban szolgálja a sport érdekeket, 90%ban pedig a haverok zsebének megtömését, azt nehezen nyelem le, és nyeli le sok ember.
aztán mikor jön egy ilyen blama, mint Andorra ellen, vagy tegnap, akkor persze hogy hőzöng, és kiborul az ember, mi mást tehetne?
röhejes.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."