Nekem is van egy véleményem a témában, ezért gondoltam megosztom veletek
Nincs bajom a képregényfilmekkel, meg úgy alapból a fantasyval sem. "Le lehet nyomni a torkomon" egy Gyűrűk Urát is, sosem lesz a kedvencem, viszont jót szórakozok rajta, s még lehetne sorolni. Én is dráma párti vagyok, mert akkor érzem, hogy kikapcsol az agyam, ha nem a valós életem problémáin kell gondolkoznom, hanem egy filmbéli szituáción, de barátnővel nyilván könyebb leülni egy vígjátékra
Viszont, Marvel, DC filmeket egyáltalán nem tudom megérteni. Annyira átment az egész pénzhajhászásba, hogy hihetetlen. Rendben, adott egy szuperhős, aminek van egy olyan ereje, amit nem lehet elképzelni... Semmi gond, beleférNE, ha írnának mellé egy jó ütős storyt, aminek van némi értelme. A forgatókönyv: Van egy főgonosz, aki nagyon rossz dolgokat csinál, a főhősnek meg kell menteni a világot(mert ugye minden probléma globális), 99%,hogy a gonosz nyer, de végül az 1% teljesül,és hurrá, nyert a jóság. Nagy különbséget nem tudok tenni a népmese, meg ezek a szuperhősös pénzcsináló filmek között.
Megjegyzem, TALÁN minőséget is képviselhetnének ezek a filmek, ha nem lennének ennyire primitívek az emberek,hogy minden mocsokra beülnek. Beülnek, mert ez a trend, nagy reklám, meg ugye a haverok is erről fognak beszélni szombati ivás közben. Közben meg, amelyik filmnek valós értéke lenne, azt meg persze nem nézik, mert annyira nem menő dolog. Így végül nem a Marvel,DC a hülye, mert ők csak azt készítik, amiből a legtöbb pénzt tudják bezsebelni.