A tegnapi meccsen nekem az tűnt fel igazán, hogy teljesen Alves mögött játszott.
Mögötte biztosított a meccs nagy részében és nem is kezdett magán akciókba. Nem kérte a labdát támadás vezetésnél, hanem felhúzodott majd vissza indult és így teremtett helyet Alvesnek.
Itt meg lehet nézni a hőtérképét:
http://www.whoscored.com/Matches/985607 ... l-Sociedad
Majdnem, hogy Alves helyén játszott, ami elég sokat mond. Alves istenítve van, pedig még több eladott labdája is volt amúgy. (Persze a két gólpassza magáért beszél!) Nem akarok az ördög ügyvédje lenni, de Rakitic-nek még nagy mentése is volt hátul, szóval nem mondanám, hogy rosszul játszik, vagy éppen nem hasznos.
Egyértelműen azért alapkezdő, mert taktikailag akkora potenciál van benne, hogy az hihetetlen. Ahogy elnézem, akármilyen a taktika Ő illeszkedik bele és nem vállal se többet se kevesebbet, hanem végre hajtja azt és kész. Láttuk, hogy milyen tud lenni ha szabadkezet kap, de erre nincs is most szükség mert Ini és Busi kiemelkedik. Tud ennél jobban is játszani, még a korlátozott szerepkörben, de én nem aggódok. Kifejezetten rosszul én még nem láttam játszani ami angy szó. Elég lesz ha tavaszra formába lendül.
Azokkal a hangokkal meg nem értek egyet akik szerint tavaly sem volt nagy szám. Kiemelten fontos láncszem Ő is.