Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.01. 15:09:11

Mondjuk Ramosba hogy tudtok belekötni,elég érdekes.
Szerintem simán megérdemelte.
James már kérdőjelesebb nála, Modric pl jobb volt,csak sérülések,bár az Jamesnak is volt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
noname
Llegenda del Barça

2015.12.01. 15:00:32

Szóval a liga legjobbjait szinte kizárólag Realosok választják. Remélem el is hiszik magukról h ők a legjobbak.
A Fifa egy szégyen
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.01. 13:52:21

Capon írta:
MessiNeymarSuarez írta:Ramos meg a legjobb védő...
Ronaldo meg a közönség által megszavazott legjobb :D :D lol

Ők lennének akkor is a nyertesek ha pl a Real Madrid épp kiesett volna a másodosztályba?:D
Ez melyik párhuzamos világban történt? :)
Én úgy tudom, h a liga legjobb játékosát egy kijelölt zsűri választja meg egy szurkolói szavazás után, feltételezem, h a többi címet is ők határozzák meg.

A zsűri tagjai: Jorge Valdano, Fernando Hierro, Emilio Butragueño, Andoni Zubizarreta, Luis Aragonés és haláláig Alfredo Di Stéfano, akiről amúgy el is nevezték a díjat (legjobb játékos).

Gondolom, (ha így van) Te is észreveszed az összefüggéseket :)
Capon
Llegenda del Barça

2015.12.01. 13:22:47

MessiNeymarSuarez írta:Ramos meg a legjobb védő...

Ők lennének akkor is a nyertesek ha pl a Real Madrid épp kiesett volna a másodosztályba?:D
Ez melyik párhuzamos világban történt? :)
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.01. 10:29:03

Az őszt kb sose vették figyelembe, mivel az eredmények nyáron jönnek, szóval Messi, CR, Neymar lesz a sorrend, ami a tavasz alapján szerintem reális, annak ellenére, h a Real semmit sem nyert.

Suarez....mondanám h semmi extrát nem csinált, csak amit évek óta tud. Lőtte a bazi nagy góljait :)

Juventus szép eredményeket ért el, ennek ellenére tényleg nem tudok olyan játékost mondani, aki onnan érdemes lenne még az első háromban sem, csapatként voltak nagyon erősek.
TripleH
Entrenador del Barça

2015.12.01. 07:26:43

messideco írta:James legjobb kp-s. Oké. =D>
Szerintem benne van a pakliban a dolog, ha a tavalyi évet nézed, nem igazán a KP-val domunált a Barca, a Madrid viszont ott volt erős.
Alfa
Entrenador del Barça

2015.12.01. 07:02:41

Ez a díjátadó már tavaly is egy nagy vicc volt (a bajnok Atletictol egy játékos sem került be). Az , hogy Ramos lett a legjobb védő az egy óriási vicc ahogy a roncinak csinált díj is :D . De a legjobb az az volt , hogy Ramos lenyilatkozta , hogy jobb formában zártak a bajnokságot megis mi triplaztunk :lol: . James díja kb rendben van es Neymar is megérdemelte csak azt nem értem , hogy ha Messi lett a legjobb akkor Ney megis hogy lehetett Dél-Amerika legjobbja :D .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.12.01. 06:13:13

Ramos meg a legjobb védő...

messideco
Presidente del Barça

2015.12.01. 02:04:24

James legjobb kp-s. Oké. =D>
Kép
"And my heart will leave you never."
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.12.01. 00:30:36

Nero. írta:Lehet szidni az új szavazási rendszert, de Cannavaro óta minden évben az kapta aki az adott év legkomolyabb játékosa volt. Vicc, amikor valaki olyan érvekkel jön, hogy "dehát sok kupát nyertek, tett már le annyit a pályafutása során". Suarez tényleg mehetett volna Ronaldo helyére, de azért az kicsit abszurd képet mutatott volna ha a három Barca csatár ál ott egyedül. Ronaldo tényleg borzasztó formában van, de a gólok még így is nagyon jönnek tőle és a tavasz se volt olyan rossz. Annyi keresnivalója neki is van, mint 2 éve Messinek.
A gólok nagyon jönnek tőle? Ez maximum a tavaszára igaz, csakhogy ha már itt tartunk, szinte semmivel se jöttek jobban a gólok tőle mint pl. Lewandowskitól vagy Suáreztől. Most lusta vagyok pontos statisztikákat nézni. Emellett utóbbi kettő egész évben, folyamatosan húzóembere a csapatának, nem nagyon volt olyan borzalmas időszakuk mint most CR-nek. És ha már Messi, vele sosem fordult elő, hogy pocsék formában volt, semmi értékelhető megmozdulása nem volt szinte, többször hátrányt jelentett inkább a csapatra nézve, és a gólok se jöttek tőle. Ha emlékszel olyan időszakra, amikor mindez együtt teljesült, akkor javíts ki.

És én most ezzel be is fejezem, nem hadjáratot akarok itt indítani CR jelölése ellen, ennyire nem mozgat a dolog, csak szerintem ész érvekkel megmagyarázhatatlan jelenleg a (valószínűsíthető) második helyezése.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.30. 22:03:05

Az a hármas lett végülis, akikre számítani lehetett. Suareznek szerintem is ott lenne a helye Cé helyén, de neki és Leonak bérelt helye van 4-5 éve a top3-ban, tehát nem értem ezt a nagy felháborodást.
Az 1. hely számomra nem kérdés, hogy kié lesz. Szinte biztos, h Messi fogja kapni a lasztit, és teljesen megérdemelten. Érdekes dolog, h az ismerőseim 80%-a, akit megkérdeztem, Neymarnak adná az aranylabdát. Azzal magyarázzák, h a brazil a tavaszi szezonban hozott egy konstans jó szintet, míg most ősszel egyértelműen ő volt a legjobb, ellentétben Messivel, aki tavasszal kiválóan focizott, de ugye ősszel sérülés miatt nem nagyon tudott játszani. Ezért adnák Neynek.
Ezzel a gondolatmenettel az a probléma, h egyenlőség jelet tesznek Messi tavaszi menetelése és Ney őszi menetelése között, amit szvsz nem lehet.
Leo januártól kb. az Atleti elleni hazai meccstő kezdve egészen júniusig a világ fölé emlkedett, ez 6 hónap. Míg Neymar az argentín kiesésétől váltott olyan módba, mint Leo tavasszal. Ez kb. 2 hónap. Tehát elég nagy a difi a 2 csúcsforma hossza között, és hát ki tudja, mi lett volna, ha Messi egészséges marad.
Valszeg azért lett hirtelen ekkora Neymar kultusz, mert sokan elfelejtették, h még mindig az argentínnak volt a LEGNAGYOBB szerepe a triplázásban.

A Puskás díj-nál biztos, h kiélezettebb verseny lesz az 1. helyért. Nálam Flo vinné a díjat. Szerintem teljesen tudatos gól volt. Látta, b kint áll Stegen, és zseniálisan belőtte. Messi gólja is szép volt, de ezt nálam nem übereli

A legjobb edző választásnál pedig nem értem, mit keres Pep a top3-ban. Legnagyobb tiszteletem az övé azért, amit a klubbért tett, de vicc, h ilyen eredményekkel ott lehet. Nálam ebben a kategóriában a kupák száma számít a legtöbbet, amiben gyengén áll. Szívesebben látnám pl. Allegrit a legjobb 3 között a Juve őszi formája ellenére.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Nero.
Llegenda del Barça

2015.11.30. 20:51:55

Lehet szidni az új szavazási rendszert, de Cannavaro óta minden évben az kapta aki az adott év legkomolyabb játékosa volt. Vicc, amikor valaki olyan érvekkel jön, hogy "dehát sok kupát nyertek, tett már le annyit a pályafutása során". Suarez tényleg mehetett volna Ronaldo helyére, de azért az kicsit abszurd képet mutatott volna ha a három Barca csatár ál ott egyedül. Ronaldo tényleg borzasztó formában van, de a gólok még így is nagyon jönnek tőle és a tavasz se volt olyan rossz. Annyi keresnivalója neki is van, mint 2 éve Messinek.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
recrea
Llegenda del Barça

2015.11.30. 19:45:17

MR. TROMORT777 írta:
Normandia írta: Nézd ez egy ilyen dìj. Elég nehéz lenne objektìv szempontok alapján odaitélni bárkinek is, mert mi alapján lehetne azt megtenni? Én úgy gondolom, hogy hellyel, közzel azért jók a döntések, de nyilvánvalóan sok a szubjektum benne.
De egy fél szurkolói díjhoz képest túl nagy elismerés van neki tulajdonítva. Minden e körül forog, miközben egy egyszerű szimpátia szavazás. Lehetne egy szakmai zsűrit felállítani aki bizonyos konkretizált szempontok alapján dönt...
Erre ott van az UEFA Év játékosa díj, ami koncepcióját tekintve átvette az Aranylabda szerepét, az újságíró társadalom ítéli oda. Azt mondhatjuk mérvadónak, szakmainak, objektívnek, sztem sokkal elegánsabb díj, megvan az a fajta misztikuma, ami az Aranylabdának volt.
MR. TROMORT777

2015.11.30. 18:51:09

Normandia írta: Nézd ez egy ilyen dìj. Elég nehéz lenne objektìv szempontok alapján odaitélni bárkinek is, mert mi alapján lehetne azt megtenni? Én úgy gondolom, hogy hellyel, közzel azért jók a döntések, de nyilvánvalóan sok a szubjektum benne.
De egy fél szurkolói díjhoz képest túl nagy elismerés van neki tulajdonítva. Minden e körül forog, miközben egy egyszerű szimpátia szavazás. Lehetne egy szakmai zsűrit felállítani aki bizonyos konkretizált szempontok alapján dönt, de ez, hogy xy csapatkapitánya azért teszi előbbre Ronaldo-t mert csapattársak voltak vagy éppen épp orrol Neymarra mert a legutóbbi meccsen bekötőzte, akkor teljesen értelmetlen. Továbbá meg lefogadnám, hogy a focisták nagy része még csak fele annyira sem tájékozódott a fociról amennyire Te vagy bárki más itt. Olyanok szavaznak akik látnak egy évben 5-5 Real és Barca meccset. Nevetséges.

Én csak annyit mondok, hogy ennek ennyit is kell tulajdonítani. Sajnálom azokat akik nem kerülnek oda pedig megérdemelnék.
Capon
Llegenda del Barça

2015.11.30. 18:45:37

Stalkyard írta:Ronaldo marhára nem értem, mit keres itt... Oké, hogy divatból ott van, persze, nem is vártam mást. De mit csinált ebben az évben? Gólokat lőtt, de azon kívül semmi... Gólokat Suárez és Lewandowski is lőtt, az idei szezonnal nem is kevesebbet sztem, mint a portugál. Ráadásul CR mostani ősze finoman szólva is okádék. Míg a másik kettő azért elég magas szinten teljesít játékban is, folyamatosan. De hát mindegy, majd jövőre. Akkora remélhetőleg már nem viszi be a neve a filmsztárt...

Ha Nem Messi, Neymar lesz az első kettő, az nevetséges lesz.
Na na [-X
Kevesen rúgták olyan jól a tiziket mint ő, figyeld csak meg, ő lesz a 2. Neymar előtt.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Rinku
Director del Fútbol

2015.11.30. 18:42:44

Stalkyard írta:Ronaldo marhára nem értem, mit keres itt... Oké, hogy divatból ott van, persze, nem is vártam mást. De mit csinált ebben az évben? Gólokat lőtt, de azon kívül semmi... Gólokat Suárez és Lewandowski is lőtt, az idei szezonnal nem is kevesebbet sztem, mint a portugál. Ráadásul CR mostani ősze finoman szólva is okádék. Míg a másik kettő azért elég magas szinten teljesít játékban is, folyamatosan. De hát mindegy, majd jövőre. Akkora remélhetőleg már nem viszi be a neve a filmsztárt...

Alves miért volt vagy 6-7 éven át non-stop tagja a World XI-nek? :) Pedig volt ott mellette olyan Philip Lahm, hogy néha Alves bizony csak kötögethette volna a srác cipőjét. :) Ez tökre ilyen, amíg Ronaldo a pályán lesz és nem fog kihagyni 3-4 hónapokat, addig mindig ott lesz a top3-ban az Aranylabdán.

Szvsz az Aranylabda is valami olyasmi, mint az Oscar-díj. Szép, szép, de kb. sosem mutatja a lényeget. Rengeteg film van, ami bőven több oszkáros, egyet sem kaptak, rengeteg olyan játékos van, akinek oda lehetne adni az Aranylabdát és mégsem kap.
Football, bloody hell. /SAF/
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.11.30. 18:35:14

Ronaldo marhára nem értem, mit keres itt... Oké, hogy divatból ott van, persze, nem is vártam mást. De mit csinált ebben az évben? Gólokat lőtt, de azon kívül semmi... Gólokat Suárez és Lewandowski is lőtt, az idei szezonnal nem is kevesebbet sztem, mint a portugál. Ráadásul CR mostani ősze finoman szólva is okádék. Míg a másik kettő azért elég magas szinten teljesít játékban is, folyamatosan. De hát mindegy, majd jövőre. Akkora remélhetőleg már nem viszi be a neve a filmsztárt...

Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Normandia
Director del Fútbol

2015.11.30. 18:13:57

MR. TROMORT777 írta:Semmit nem ér ez a díj a kultuszán kívül. Ez minden csak nem szakmai díj, vagy szakmai elismerés. Idén még csak pár szavazat jött ki de már vannak nevetséges dolgok. A leírása az, hogy az adott évben a legjobban teljesített játékos. Ehhez képest ez inkább egy szimpátia szavazás. A többség nem néz semmit, csak a kedvencére szavaz és kész.
Nézd ez egy ilyen dìj. Elég nehéz lenne objektìv szempontok alapján odaitélni bárkinek is, mert mi alapján lehetne azt megtenni? Én úgy gondolom, hogy hellyel, közzel azért jók a döntések, de nyilvánvalóan sok a szubjektum benne.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
MR. TROMORT777

2015.11.30. 18:04:31

Semmit nem ér ez a díj a kultuszán kívül. Ez minden csak nem szakmai díj, vagy szakmai elismerés. Idén még csak pár szavazat jött ki de már vannak nevetséges dolgok. A leírása az, hogy az adott évben a legjobban teljesített játékos. Ehhez képest ez inkább egy szimpátia szavazás. A többség nem néz semmit, csak a kedvencére szavaz és kész.
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.30. 17:41:30

MessiNeymarSuarez írta: Szerintem is nehéz dolog, mert elvégre ez szubjektív díj, ki mit preferál.
Én például Messiét(vagy Tevezét de ő nem került be a végső küzdelembe), mert míg ollózós meg azért félpályás gólok se ritkák, és elég hozzájuk egy jó mozdulat, addig olyan gólt mint pl Messi nem lőnek valami gyakran, és ahhoz közel sem elég egy jó mozdulat, mert ki is elemezték hogy mennyire durva volt, és hihetetlen mozdulatok sorozata kellett ahhoz hogy ez létre jöjjön.
Ezzel én is így vagyok. Szépek az ilyen harmincról léc alá bevert labdák, de nem tartom olyan "különlegesnek".

Amúgy megkockáztatom, hogy Suarez is ott lehetett volna a háromban, ha nem egy csapatban játszanának mindannyian. Vagy inkább mondjuk úgy, hogy, ha Neymar Real játékosként ugyanezt a teljesítményt hozta volna le, nem lehetetlen, hogy inkább ő lenne ott az úriemberek közül és nem CR.
Forca Barca!!!!
daffy
Madridista

2015.11.30. 17:08:12

MessiNeymarSuarez írta:
daffy írta:Kissé én is nevetségesnek tartom,ugyanakkor valahol értem is,hogy Cr miért van a 3-ban. MSN-t tettem volna be,egyszerűen azért,mert mind3 jobb volt. Idén ez Messié. Viszont jövőre,de méginkább utána évben már nem tennék rá nagy pénzt,mert Neymar könnyedén versenyre kelhet Leoval.
1,12es pénzt fizet Leo labdája.
8ast CR.
9et Neymar
Hol lehet erre fizetni? egyenlőre nem találtam sehol :D
Williamhill
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.11.30. 16:56:51

daffy írta:Kissé én is nevetségesnek tartom,ugyanakkor valahol értem is,hogy Cr miért van a 3-ban. MSN-t tettem volna be,egyszerűen azért,mert mind3 jobb volt. Idén ez Messié. Viszont jövőre,de méginkább utána évben már nem tennék rá nagy pénzt,mert Neymar könnyedén versenyre kelhet Leoval.
8ast CR.
9et Neymar
Hol lehet erre fizetni? egyenlőre nem találtam sehol :D
Marco
Barça B

2015.11.30. 16:01:49

Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, de Neymar helyett Suáreznek kellene ott lennie a végső hármasban, ha már CR mozdíthatatlan. Nincs kétségem afelől, hogy Neymar is nyerni fog minimum 2 Aranylabdát, de idén még ez nem történhet meg.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.11.30. 15:50:41

visca el barca írta:simán benne van, hogy neymar kapja. az elkövetkezendő években szerintem brutálisan fogják futtatni ( :D ), ha jól tudom pl. a nike is lecseréli cuncust és neymar lesz 'az' arc.

mellesleg bőven megérdemelné (ő is)
Eddig kb. 25 ember szavazatát szivárogtatták ki, abból 20 ember Messire szavazott. 2. helyből is messze Ronaldonak van a legtöbb szóval szerintem az ezüstre sincs esélye a brazilnak. Érdekesség, hogy a norvég csapatkapitány Mascheranot rakta az első helyre, Touré szavazata meg érvenytelen, mert magát tette be harmadiknak. :lol:
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
daffy
Madridista

2015.11.30. 15:48:45

Kissé én is nevetségesnek tartom,ugyanakkor valahol értem is,hogy Cr miért van a 3-ban. MSN-t tettem volna be,egyszerűen azért,mert mind3 jobb volt. Idén ez Messié. Viszont jövőre,de méginkább utána évben már nem tennék rá nagy pénzt,mert Neymar könnyedén versenyre kelhet Leoval.
8ast CR.
9et Neymar
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2015.11.30. 15:54:15-kor.
Válasz küldése