MessiNeymarSuarez írta:Szerintem alapból ott kezdődik, hogy rossz a felállás meg a keret is ehhez a felálláshoz.
4-2-3-1-ben jellemzően a védősor előtti középpályássor 2 igazi tipikus VKP-ből áll, viszont a Real Madridnál jó ha van 1 ilyen. Ha meg egy Kroost rak oda, akkor ilyen semmilyen megoldás, mert védekezésben nem olyan hatékony, és a támadást se tudja jelentősen segíteni.
Ez kis túlzással olyan, mintha Mascheranot raknánk balszélsőnek.
Emellé jön még az, hogy Ronaldo legtöbbször nincs a helyén, és sokkal inkább a 16-oson belül "lábatlankodik".
1. Komolyan figyelj oda a piramisokra, nem akarok tartalmas hsz-eket törölni..
2. Alapból nem érzem én olyan rosszak azt a Modric-Kroos duót védekezésben, volt időszak, amikor normális csapatként funkcionáltak ezzel a kettőssel - Carlo alatt -, és akkor jól megoldották ezt a szerepet is. Statok alapján se sokkal maradnak le labdaszerzésben meccsenként a Busi-Rakitic duótól - nyilván ez nem tükröz pontosan, de nem annyira rosszak ők ketten. A hiányosságaikat bőven meg lehetne oldani csapat szinten.
Amúgy meg a 4-2-3-1 az igazából a pályán totál máshogy néz ki.. Madridomon valaki tökéletesen lerajzolta a felállásukat, átmásolom ide:
---------------------------kn----------------------------
--------------ramos-------------pepe------------------
------------------------case----------------------------
----------------luka-------------james-----------------
danilo------------------------------------------marcelo
-------------------bale-benzema-cr-------------------
Amíg a pálya közepe üres náluk, addig a világon bárki játszhatna a 2 középpályás posztján, nulla lenne a játék. Tavaly ősszel Bale kiesése idején is a Mordic-Kroos duó játszott ott, csak jobban meg volt szervezve a csapat, jól is játszottak - minket is szépen lemostak, bár akkor csak alakulóba voltunk még. Statikus emberből se volt annyi - akkor még CR is nagyon akart, a walesi vadló meg sérült volt -, értelmesebb taktika is volt, el is bírta a csapat a kettős hiányosságait védekezésben, mert támadásban annyi pluszt tudtak adni, hogy kompenzálva volt.
csababarca írta:Nem lenne baj a felállással, sem a kp-val, ha a két szélső támadó hajlandó lenne csapatmunkára.
...
Bár őt meg nem tartom semmire, nulla eredményei vannak, azok is régről, szóval lehet hogy magától hülye.
Ezekkel javarészt egyetértek, annyival nem, hogy a felállással nincs baj. Szerintem az katasztrófa lett, ezek a légüres terek 30 m-en keresztül a támadósor és a középpálya között.. Nem értem mit akar velük Benítez, de hogy nem működik már hónapok óta az fix, ehhez képest nem javít rajta.