Arda Turan

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.07. 18:51:57

Rakiticnál pont annyival jobb lenne ebben, hogy ő tud a szélen is hasznosan játszani..
Ivan is elég sokat játszott régen a szélen a Sevillában. :)
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.07. 18:34:05

Nekem úgy tűnt amúgy, hogy nagyon sokszor átment a felállás valami hibrid 4231-be, Messi középen, Arda meg kint a szélen, Alves bejött kb a helyére, túloldalt meg a szokásos formáció. Így már elhiszem, hogy tényleg őt akarta Lucho, mert Arda arra a posztra - már ha tényleg ilyen lesz hosszútávon - tökéletes lenne, technikás, és baromi sokat melózik. Rakiticnál pont annyival jobb lenne ebben, hogy ő tud a szélen is hasznosan játszani..

Remélem hétvégén is kezdő lesz, voltak már biztató megmozdulásai, optimista vagyok vele kapcsolatban. Régi tökössége remélem nem fog elveszni az MSN árnyékában, akkor nagyot szólhat.
Kash
Entrenador del Barça

2016.01.07. 11:25:56

visca el barca írta:első meccsnek jó volt ez. az első félidőben nem keresték túl sokszor labdával, szinte minden akció a baloson (ini-ney) futott, de a másodikban azért villantott már vmit

amúgy tök felesleges volt lecserélni, simán végig játszhatta volna a 90. percet.
Az a baj, hogy Rakiticcel még el kell hitetni, hogy nem az ő kárára fog játszani, Iniestát még korai volt, hiszen jól tolta, és benne volt a meccsben még 1-2 gól, ezért lehozta elég korán Turant, aztán rá lehet fogni arra, hogy azért, mert ez volt az első meccse...stb
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.07. 11:08:09

első meccsnek jó volt ez. az első félidőben nem keresték túl sokszor labdával, szinte minden akció a baloson (ini-ney) futott, de a másodikban azért villantott már vmit

amúgy tök felesleges volt lecserélni, simán végig játszhatta volna a 90. percet.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2016.01.06. 22:43:07

Nyilván idő kell neki, amíg felveszi a ritmust és megtalálja az összhangot a többiekkel, de első meccsnek szerintem nem volt ez rossz. Technikailag kifogástalan, sokat dolgozik, és biztató volt, ahogyan mozgott be az üres területekre és a két védelmi vonal közé. Szvsz elég brutális potenciál van ebben a középpályás-hármasban az MSN mögött - más kérdés, hogy a valódi topcsapatok ellen is meglenne-e így az egyensúly.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.01.06. 22:42:14

Bemutatkozásnak teljesen rendben volt. Főleg a 2. félidőben, mert az első játékrészben még inkább csak a védekezésben jeleskedett, de a fordulás után már nagyon tetszett, amit nyújtott.
hank1ee
Director del Fútbol

2016.01.06. 22:31:52

Jól játszott ma, nem váltotta meg a világot, de szépen beszállt a Barcába, hozzátett a játékhoz.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.06. 22:26:10

Első meccsnek nem volt rossz, ha játékban lett volna, akkor abban a két szituációban valószínűleg jobban cselekszik, én látom benne a potenciált. Elég nehéz feladat lesz választani a kp-ra ha mindenki egészséges, de ez legyen a legnagyobb problémánk. :)
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
brownieheaven
Jugador d'estrella

2016.01.06. 21:32:29

Limitált török tudásom miatt nem értem, ez tényleg ő, vagy valami doppelganger? :?:

Nekem amúgy kifejezetten tetszik, bár a félidő végére kicsit elhomályosodott, az elején nagy elánnal szállt be, voltak szép labdái is. Simán játszhat Rakéta helyén,amikor jobban el kell rohanni az ellenfelet.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.06. 21:32:00

Az az arc a végén.. :lol: Már ezért megérte játszatni ma. :D
noname
Llegenda del Barça

2016.01.06. 21:23:51

A meccs elején nagyon idegenül mozgott, de a félidő közeledtével egyre jobban kiveszi a részét a játékból. Nem az igazi még támadásban, de kb neki van a legtöbb labdaszerzése és nem sajnál odapakolnak néha egyet ezeknek a neandervölgyieknek.
A Fifa egy szégyen
Primitive
Entrenador del Barça

2016.01.04. 21:55:43

Bob_Marley írta:Én féltem őket, mert nem most kell nekik játszani hanem majd mikor tényleg nagyon kell akkor kell éles legyen Turan is és Vidal is.
Sokkal jobb módját nem látom annak, hogy egy játékos éles legyen, minthogy minél többet jászatom.

Ok.
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.04. 21:30:26

Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.04. 20:29:25

Chino írta:
Bob_Marley írta:Meglátjuk hogy alakul én csodát nem várnék tőlük, s kupameccs ide vagy oda és edzés ide vagy oda, vissza kell rázódni a dolgos hétköznapokba és nem megy egyik pillanatról a másikra. Bizonyítási vágy miegymás biztosan sokat nyom a latba, de gyakorlatilag fél éve nem volt meccsük, egy edzés tempó össze sem hasonlítható egy éles meccsel.
Egy kupameccsnél nincs jobb alkalom "kipróbálni". Egy bajnoki más lenne, még ha gyengébb ellenféllel is játszanánk, de ez abszolút jó lehetőség, legalábbis a törököt a kezdőbe tenni, főleg, hogy hazai meccs lesz. Vidal már más káposzta.
Nem hiszem, hogy ez mély víz lenne. Egy fiatalt a csapatba tenni az igen, de egy rutinos, kiváló játékost, aki már a ligát is ismeri, nem akkora kockázat. Amellett lehetne pihentetni is. Ráférne a csapatra, akár a középpályát (SR kiesésével pláne) akár Neymart helyettesíteni. Bár személy szerint én az előbbire voksolnék.
Ez nem kipróbálás kérdése hanem vissza kell szoktatni az embert. Én nem lepődnék meg ha nem kezdenének, de meglátjuk. Én féltem őket, mert nem most kell nekik játszani hanem majd mikor tényleg nagyon kell akkor kell éles legyen Turan is és Vidal is.
Kép
Kép
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2016.01.04. 20:15:13

Nem hiszem hogy nagyon nagy gond lesz de abban biztos vagyok hogy szokatlan lesz nékik megint pályán lenni ráadásul közeg ide közeg oda azért biztos hogy fura lesz a csapatnak is nékik is.Szerintem kell két-három meccs mure megszokják őket és ők is a többieket.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.04. 19:25:47

Bob_Marley írta:Meglátjuk hogy alakul én csodát nem várnék tőlük, s kupameccs ide vagy oda és edzés ide vagy oda, vissza kell rázódni a dolgos hétköznapokba és nem megy egyik pillanatról a másikra. Bizonyítási vágy miegymás biztosan sokat nyom a latba, de gyakorlatilag fél éve nem volt meccsük, egy edzés tempó össze sem hasonlítható egy éles meccsel.
Egy kupameccsnél nincs jobb alkalom "kipróbálni". Egy bajnoki más lenne, még ha gyengébb ellenféllel is játszanánk, de ez abszolút jó lehetőség, legalábbis a törököt a kezdőbe tenni, főleg, hogy hazai meccs lesz. Vidal már más káposzta.
Nem hiszem, hogy ez mély víz lenne. Egy fiatalt a csapatba tenni az igen, de egy rutinos, kiváló játékost, aki már a ligát is ismeri, nem akkora kockázat. Amellett lehetne pihentetni is. Ráférne a csapatra, akár a középpályát (SR kiesésével pláne) akár Neymart helyettesíteni. Bár személy szerint én az előbbire voksolnék.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.04. 16:50:44

Szerintem meg rohadt éhesek és felszabadultak, azonnal illeszkedni fognak. A török beállóstól a centerig minden megjátszik, ráadásul rohadt technikás és erős.

Egy dolog jelenthet gondot, az pedig a mi focink, amibe Suraeznek is bele kellett szoknia, de az egy sokkal bonyolultabb pozíció, mint a töröké....legalábbis nálunk sarkalatos pont a center poszt, nagyjából Eto'o óta.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.04. 16:03:21

Meglátjuk hogy alakul én csodát nem várnék tőlük, s kupameccs ide vagy oda és edzés ide vagy oda, vissza kell rázódni a dolgos hétköznapokba és nem megy egyik pillanatról a másikra. Bizonyítási vágy miegymás biztosan sokat nyom a latba, de gyakorlatilag fél éve nem volt meccsük, egy edzés tempó össze sem hasonlítható egy éles meccsel. Fél év nagyon sok idő, még ha voltak válogatott meccsei pl a töröknek. Most egy elvetemült példát hozva, nem is voltak kontakt szituba se jó ideje, még ne adj Isten meg is sérülhetnek. Nagy szükség van rájuk, én óvatosan kezelném őket és pont hogy a folyamatos visszaszoktatással hiszem azt, hogy pont a legfontosabb időszakra lehetne formába hozni őket. De mindent Luchoék kell lássanak, de főleg a törökre nagyon figyelni kell, mert óriási ütőkártyánk lehet és átgondoltan kell beilleszteni a rendszerbe.
Kép
Kép
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.01.04. 15:47:06

Nagyon bízom ebben a fickóban, az Atleticotól jött, úgyhogy a bajnokságot ismeri, fél éve a csapattal van, nem lehet gond. Nagy szükség lesz rá!
westerngom
Entrenador del Barça

2016.01.04. 15:34:51

nzxtpo írta: Egy Neymar esetén egyet is értenék, mert az egot is kezelni kell, de ez a két játékos hajlandó volt fél évet várni, csak azért, hogy nálunk játszhasson, ez sok mindenről árulkodik. Egy kupameccs odavágója pontosan tökéletes mérkőzés, és az erőnlétükkel sem lehet semmi gond, hiszen végig edzették a többiekkel ezt az időszakot. Szerintem most a 20-30 perc játéknál jobb a mélyvíz, ha pedig ég a ház (valami hülyeséget csinálnak) le lehet őket kapni akár félidőben.
+1

én sem gondolom, hogy "óvatoskodni" kellene.... már így is maximálisan kimerítették velük szemben az állatkínzás fogalmát evvel a fél év paddal :mrgreen:, szóval mindent bele!!
Mint írták is jó páran, erre a következő kupa meccs tökéletes belépő lesz, az biztos, hogy én nagyon pályán szeretném látni a srácokat.
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.04. 15:15:44

nzxtpo írta:
Bob_Marley írta:Én azért óvatosabban közelíteném meg a dolgokat, de Luchonak kell látni milyen erőben vannak, mert itt ez is tényező lehet. Fokozatosan kell visszaszoktatni őket a megszokott kerékvágásba és nem bumm egyből bele a közepébe. Szerintem befognak állni, de csereként.
Egy Neymar esetén egyet is értenék, mert az egot is kezelni kell, de ez a két játékos hajlandó volt fél évet várni, csak azért, hogy nálunk játszhasson, ez sok mindenről árulkodik. Egy kupameccs odavágója pontosan tökéletes mérkőzés, és az erőnlétükkel sem lehet semmi gond, hiszen végig edzették a többiekkel ezt az időszakot. Szerintem most a 20-30 perc játéknál jobb a mélyvíz, ha pedig ég a ház (valami hülyeséget csinálnak) le lehet őket kapni akár félidőben.
Ha egy komolyabb bajnoki/BL meccs lenne én is azt mondanám, hogy csereként álljanak be, de, de egy kupameccs szerintem pont jó egy egész meccses debütálásra, legalábbis Arda esetében. Vidalról nem hiszem, hogy érdemben lehet következtetést levonni. Azt se lehet tudni, igazból hol számol vele LE és mennyire tudja azon a poszton felvenni a ritmust. Az edzés egy dolog, de meccsen más a helyzet. A törököt én nem venném hasonló kalap alá, ő teljesen más játékos.
Nem hiszem, hogy itt lenne vele olyan gond, hogy eldurran az agya stb. Az Atma egy teljesen más közeg plusz ő ott a csapat ásza volt, ami szintén befolyásoló tényező, többet engedhetett meg magának. Masch-tól is mennyire féltünk, hogy halmozni fogja a pirosakat, de abszolut nem jellemző rá a durvaság.
Nagyon bízom benne, kíváncsi leszek, hogy középpályán játszik majd vagy Neymart fogja helyettesíteni.
Forca Barca!!!!
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.04. 14:51:20

Bob_Marley írta:Én azért óvatosabban közelíteném meg a dolgokat, de Luchonak kell látni milyen erőben vannak, mert itt ez is tényező lehet. Fokozatosan kell visszaszoktatni őket a megszokott kerékvágásba és nem bumm egyből bele a közepébe. Szerintem befognak állni, de csereként.
Egy Neymar esetén egyet is értenék, mert az egot is kezelni kell, de ez a két játékos hajlandó volt fél évet várni, csak azért, hogy nálunk játszhasson, ez sok mindenről árulkodik. Egy kupameccs odavágója pontosan tökéletes mérkőzés, és az erőnlétükkel sem lehet semmi gond, hiszen végig edzették a többiekkel ezt az időszakot. Szerintem most a 20-30 perc játéknál jobb a mélyvíz, ha pedig ég a ház (valami hülyeséget csinálnak) le lehet őket kapni akár félidőben.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Rinku
Director del Fútbol

2016.01.04. 14:27:49

Én a srácot sosem szerettem, egy igazi favágó, agyatlan cserepes növénynek tartottam mindig is, de a Barcának megvan az a jótékony hatása, hogy az elvadult gyökerekből rendes palántákat nevel, ez van Mascheranoval és Suarezzel is, és azért sokáig Ibrával is ez volt. Jó azért 100%-ig ezt elmondani nem lehet, de 90%-ig bőven. Szóval bízom benne, hogy minden rendben lesz, de én már most sem aggódok érte, mivel ő is nagyon szeretett volna idejönni játszani, nem hiszem, hogy gond lenne a beilleszkedésével a pályán. Remélem nem oltják ki belőle, csak takarékra veszik, mert néha pont kell az a benne élő forró dúvad, csak egy cipődobálós, lábtörgelős kiadás nélkül, az Espanyol ellen is jó lett volna egy ilyen, vagy Valenciában. Szóval hajrá hajrá, már nagyon várom, hogy Luis-zal cimboráljanak egy jót. :)
Football, bloody hell. /SAF/
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.04. 14:05:46

Arda amilyen kattant, és fűti a bizonyítási vágy nála benne van egy 5. perces egyből piros a pakliban :D szóval óvatosan!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.04. 13:57:33

Én azért óvatosabban közelíteném meg a dolgokat, de Luchonak kell látni milyen erőben vannak, mert itt ez is tényező lehet. Fokozatosan kell visszaszoktatni őket a megszokott kerékvágásba és nem bumm egyből bele a közepébe. Szerintem befognak állni, de csereként.
Kép
Kép
Kép
Lezárt