Ivan Rakitic

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.30. 18:04:05

palesz77 írta:Na ma eszméletlenül tetszett. Olyan megoldásai voltak néha, amiket Busiék is megirigyelnének, mellé a szokásos gürizés. Soha rosszabbat! 8)
Messi és talán Piqué mellett a meccs legjobbja. Rengeteg labdát szerzett, jól osztogatta is őket és látjuk, hogy tud igazán elegáns is lenni. =D>
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.30. 18:00:58

Na ma eszméletlenül tetszett. Olyan megoldásai voltak néha, amiket Busiék is megirigyelnének, mellé a szokásos gürizés. Soha rosszabbat! 8)
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.24. 11:28:07

palesz77 írta:
Bob_Marley írta:Persze még korai bármit leszűrni, mert Arda még csak most "kezdett", de nekem egyre jobban bebizonyosodik, hogy amit a horvát tud adni ennek a csapatnak azt a török nem tudja melóban hozzátenni. Változás jogát fenntartom. :D
Most így hirtelen nekem is úgy tűnik, de a jogot én is fenntartanám. :D Sokkal többet fut Rakitic mint a török, ő rohangál fel alá mint egy hülye gyerek egész meccsen - ez dicséret volt, mielőtt valaki félreérti -, ezért szinte mindenhol ott van. Ha squawkában lehet bízni, akkor tegnap fél óra alatt annyi labdát szerzett, mint Arda, kellett ő is nagyon tegnap - ezzel a hsz-el ne ma törököt írom le, mielőtt valaki ezt látná bele.
Viszont az is közrejátszik a török megítélésében, hogy nagyon biztatóan kezdett, és szinte már azt hittük, hogy titokban évek óta együtt játszik az első hármasunkkal (persze kicsit túlzok...). Szerintem, ha gyengébben kezd, akkor most még mindig azt mondanánk, hogy fél évet kihagyott, meg kell szoknia az új rendszert, csak túl magasra tette a lécet. Jelenleg egyértelműen jobb a horvát, de szerintem szoros csata lesz még köztük. Mezőnyben meg nem is kérdés ki a jobb, de szerintem ez nem is fog változni, ha Arda belelendül, akkor ellenféltől fog függni, hogy kicsit támadóbb kp-t rak fel Lucho (Ardával) vagy kicsit védekezőbbet, hozzátéve, hogy ha Rakiticnek marad ereje a támadásra akkor csinál szép dolgokat, és Arda sem rest beletenni a magáét a védekezésbe.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
palesz77

2016.01.24. 11:00:43

Bob_Marley írta:Persze még korai bármit leszűrni, mert Arda még csak most "kezdett", de nekem egyre jobban bebizonyosodik, hogy amit a horvát tud adni ennek a csapatnak azt a török nem tudja melóban hozzátenni. Változás jogát fenntartom. :D
Most így hirtelen nekem is úgy tűnik, de a jogot én is fenntartanám. :D Sokkal többet fut Rakitic mint a török, ő rohangál fel alá mint egy hülye gyerek egész meccsen - ez dicséret volt, mielőtt valaki félreérti -, ezért szinte mindenhol ott van. Ha squawkában lehet bízni, akkor tegnap fél óra alatt annyi labdát szerzett, mint Arda, kellett ő is nagyon tegnap - ezzel a hsz-el ne ma törököt írom le, mielőtt valaki ezt látná bele.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.23. 18:47:55

Szerintem meg egy középpályás se a világon. Persze vannak nála jobbak, sőt összeségében Turan jobb is játékos, de amit a horvát mezőnymunkába letol az elképesztő.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.23. 18:35:59

Persze még korai bármit leszűrni, mert Arda még csak most "kezdett", de nekem egyre jobban bebizonyosodik, hogy amit a horvát tud adni ennek a csapatnak azt a török nem tudja melóban hozzátenni. Változás jogát fenntartom. :D
Kép
Kép
Kép
brownieheaven
Jugador d'estrella

2016.01.23. 18:24:04

Én ma az ő beállásával nyugodtam meg. Nagyon magabiztos volt, középpályán jól lassította, vagy állította meg az ellenfelet, abszolút stabilitást meg nyugalmat hozott a játékba.
Pluszba elég korrekt palinak tűnik, amikor Camacho belerohant a könyökébe, és egy-ketten nekifeszültek, nem reagálta le, később vele is lepacsizott. Meccs után is fairplaykedett még egy kicsit, részemről jár neki a pacsi a maiért.
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.20. 22:53:04

Rakitic is the midfielder with most assists (12) for Barcelona under Luis Enrique.
Ez nem semmi adat, lehet nem őt mondtam volna látatlanban, ez a mai meg külön tetszett, bár támadásban sokkal többet nem mutatott ezen kívül.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.12. 06:35:14

Chino írta:
Bob_Marley írta:Nekem sokkal fontosabb, hogy azt megcsinálja amiért van és labdát szerezzen, szereljen, kisegítse Alvest mint hogy előre tegye. Arra ott vannak mások, amit meg ő képvisel azt meg más nem tudja úgy megoldani. Ez alakít ki egy egyensúlyt.
Csak lehet, hogy ezt Arda is meg tudja tenni. Ő is nagy teherbírású, az most lényegtelen, hogy az Atma-ban mit játszott, mert Rakitic sem ezt játszotta a Sevillaban.
Ezért hozzák fel páran, hogy nem lehet a horvát elbizakodott, mert van aki kiszorítsa.
Arda sokkal inkább tudna Iniesta helyett játszani. Illetve sokkal többet lesz elől. Olyat várunk el Rakitictől, ami nem a sajátja. Megtudja csinálni, de nem ez az erőssége, viszont ami az erőssége azt meg más nem tudja megcsinálni. Ez teremt egy egyensúlyt. Arda is nagy teherbírású de Rakitic már a Sevillaban is jobb védekezési adatokat tudott hozni. És Arda is volt hátrébb is nem csak szélső. Futómennyiséget kellene keresni abban is biztos vagyok hogy a horvát jobb volt. Elbizakodott senki nem lehet, de LE-nél úgy vettem észre a fő gerinc a Mascherano-Busquets-Rakitic-MSN vonal. Őket cserélgeti legkevésbé. Rakitic nagyon megbízható, minden meccsen képes ugyanazt a teljesítményt lehozni és mint láthatjuk van mikor extra is van a játékában. Gól, gólpassz formájában.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.11. 22:36:37

Bob_Marley írta:Nekem sokkal fontosabb, hogy azt megcsinálja amiért van és labdát szerezzen, szereljen, kisegítse Alvest mint hogy előre tegye. Arra ott vannak mások, amit meg ő képvisel azt meg más nem tudja úgy megoldani. Ez alakít ki egy egyensúlyt.
Csak lehet, hogy ezt Arda is meg tudja tenni. Ő is nagy teherbírású, az most lényegtelen, hogy az Atma-ban mit játszott, mert Rakitic sem ezt játszotta a Sevillaban.
Ezért hozzák fel páran, hogy nem lehet a horvát elbizakodott, mert van aki kiszorítsa.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.11. 19:33:28

Nekem sokkal fontosabb, hogy azt megcsinálja amiért van és labdát szerezzen, szereljen, kisegítse Alvest mint hogy előre tegye. Arra ott vannak mások, amit meg ő képvisel azt meg más nem tudja úgy megoldani. Ez alakít ki egy egyensúlyt.

Nm vitatkozok erről, meg az mással volt, de másnak meg az volt a baja nem elég jó a játékunk. Szerintem Rakitic legnagyobb erőssége pont a munkabírása és kiegyensúlyozottsága. Én meg ha már itt tartunk akkor egy csatártól meg többet várnék védekezésben lsd Messi, de mégis elfogadom, hogy ezt más megteszi akkor helyette. Rakitic hasonló csak az ellentétes oldalon. Messi is van hogy szerel 50 métert sprintelve, az plusz. Rakitic kiugrat szintén plusz nálam.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2016.01.11. 19:26:51

Bob_Marley írta:Előre játéka plusz, nem értem miért kéne ezt tőle elvárni. Főleg mikor ilyen hármas van elől. Oda teszi ha úgy adódik, de sokkal fontosabb az hogy milyen mezőnymunkát csinál mint hogy kiugrat vagy sem.
Ezt már átbeszéltük sokszor, neked csak plusz az előre játék, nálam elvárt lenne.. :D Sokkal jobb a játékunk idén szerintem, hogy ismét szerepe van a középpályának, jönnek onnan is a kulcspasszok folyamatosan, nem csak az MSN-en múlik szinte a támadójáték - legjobb példa a Clásico.

Államvizsgára tanulás közben nem futom le újra ezeket a köröket az biztos, a lényeg, hogy nálam az "átlagos Rakitic" max Keita szerepkörben lenne elfogadható egy Barcában, nem a gálakezdő tagjaként. A Granada elleni énje már azt mondom befér valóban.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.11. 19:15:44

Előre játéka plusz, nem értem miért kéne ezt tőle elvárni. Főleg mikor ilyen hármas van elől. Oda teszi ha úgy adódik, de sokkal fontosabb az hogy milyen mezőnymunkát csinál mint hogy kiugrat vagy sem.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2016.01.11. 19:12:07

Normandia írta:Mindenkinél található olyan meccs, amikor nem azt nyújtja, amit tud, így nála is található, de azt állítom, hogy egyszer sem alibizett. Értem én, hogy Arda most új meg nagyon vártuk, de ezért nem kell most fikázni a horvátot.
Nem Arda miatt szidom a horvátot, én sokszor kritizálom, de ha dícsérni kell is elsők között szoktam - lásd alsóbb hsz-ek, kb csak én dícsértem az elmúlt meccsek alatt :D -, szimplán sokat várok tőle, mert most is bizonyította, hogy mennyire hasznosan tud játszani előre is, komoly védőmunka mellett is. És engem nagyon zavart eddig, hogy a legutóbbi 3-4 meccsen kb annyi jó kiugratása volt, mint a szezon előtte levő részében.. Ilyenkor jön mindig, hogy nem ez a feladata, meg nem kell neki, de aztán amikor csinálja, az meg természetes.

Businál is így vagyok amúgy, csak őt alapjáraton jobbnak tartom, de az októbor-novemberben mutatott játékára mondom csak azt, hogy 10/10. Neki sem az a feladata elsősorban, hogy irányítson, tudom jól, de aki képes mélységből olyan labdákat tenni minden megerőltetés nélkül, az csinálja már sűrűbben szerintem.. Rakétára ez ugyanúgy igaz, ezért is szoktam kritizálni sokszor, mert eddig az volt a tendencia nála, hogy 1 jó időszakra jön 2-3 hónap haloványabb. Bízom benne, hogy most nem ez lesz, de fogadni nem mernék rá.
Normandia írta: LE meg fogja mind a kettőnek találni a helyét a csapaton belül.
Ebbe amúgy én is biztos vagyok, meg abba is, hogy nagyjából egyenlő számú percük lesz mostantól év végéig, sőt, van egy olyan érzésem, hogy sokszor fogják váltani is egymást - Arda is rengetegszer jött le Atletico meccseken, utolsó évben legalábbis biztos, nehéz ilyen robotlás mellett a 90 percet bírni.

De még egyszer, én annyit várnék el Rakétától, hogy úgy játsszon a szezon hátralevő részében, mint ahogy az utóbbi meccseken teszi. És ha nem fogja úgy tolni, akkor ismét jövök, és kritizálom, mint ahogy tettem már Inivel és minden középpályásunkkal.. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.11. 19:00:50

Rakitic melóját elengedhetetlen, nagyon fontos láncszem. Valaki írta egy másik topikban és jó meglátás szerintem, hogy Arda amúgy is bevethető elől is, így kellő játékperceket fog ő kapni ott is. Középpályán pedig Iniesta helyett lehetne inkább a török. Nem féltem a horvátot, megbízható egyenletes teljesítményre képes.
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.01.11. 18:41:28

palesz77 írta: Nem egy jó passza volt előre is, a Neymarnak adott keresztlabdája meg egészen mesés volt. Így kéne mindig játszania, és nem sok gondom lenne vele - nem mintha érdekelné :D -, és pont ezek miatt a meccsek miatt idegesít, amikor nincs egy passza se szinte a 16-os környékére.. Mert látszik, hogy tudna ha akarna, de eléggé elkényelmesedett idén, hál Istennek most Ardáék visszatérésére varázsütésszerűen visszatért a jó forma. Csak maradjon is meg..

Amúgy amivel sosem fogok kibékülni teljesen, azok az 1:23-nál látható szituk. Nyilván nem kell mindenkinek az orrán pörgetnie a labdát, és nem lehet mindenki olyan technikás, mint Ini vagy Busi, csak az én elképzeléseimben egy Barca kezdőnél az ilyen szituban való labdatartás alap lenne - nyilván azért, mert Xaviékon "nőttem fel", ezzel tisztában vagyok.. :D Természetesen mindenkinek csúszik be ilyen hiba, de nála lényegesen gyakrabban. Mondjuk ha úgy játszana mindig, mint a Granada ellen, valahogy megbarátkoznék ezekkel.. :D
Normandia írta:Annyira nem aggódik a horváth. Én nagyon szeretem a játékát.
Remélem ez az hatalmas magabiztosság csak a sajtónak szól, és azért kicsit felpörgeti magát Arda miatt - egyelőre úgy tűnik -, mert ha az eddigi hozza csak, akkor ki lesz szorítva elég hamar.
Ok, Ardanak volt két meccse, amiből az egyiken jól játszott. Rakéta bizonyított már nem egyszer, hogy mit tud és a csapat hasznára tudott lenni egy nem akármilyen szezon alatt. Nem gondolom, hogy most le fogja cserélni LE, már csak azért sem, mert eddig alapembere volt. Azt sem tartom kizártnak, hogy mind a ketten játszani fognak és nem egymás kárára szerepelteti őket.
Mindenkinél található olyan meccs, amikor nem azt nyújtja, amit tud, így nála is található, de azt állítom, hogy egyszer sem alibizett. Értem én, hogy Arda most új meg nagyon vártuk, de ezért nem kell most fikázni a horvátot. LE meg fogja mind a kettőnek találni a helyét a csapaton belül.
Ne vedd magadra nem kimondottan neked szól, bár a te hsz- re jött ki belőlem.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77

2016.01.11. 09:43:07

Rakitic vs Granada

Nem egy jó passza volt előre is, a Neymarnak adott keresztlabdája meg egészen mesés volt. Így kéne mindig játszania, és nem sok gondom lenne vele - nem mintha érdekelné :D -, és pont ezek miatt a meccsek miatt idegesít, amikor nincs egy passza se szinte a 16-os környékére.. Mert látszik, hogy tudna ha akarna, de eléggé elkényelmesedett idén, hál Istennek most Ardáék visszatérésére varázsütésszerűen visszatért a jó forma. Csak maradjon is meg..

Amúgy amivel sosem fogok kibékülni teljesen, azok az 1:23-nál látható szituk. Nyilván nem kell mindenkinek az orrán pörgetnie a labdát, és nem lehet mindenki olyan technikás, mint Ini vagy Busi, csak az én elképzeléseimben egy Barca kezdőnél az ilyen szituban való labdatartás alap lenne - nyilván azért, mert Xaviékon "nőttem fel", ezzel tisztában vagyok.. :D Természetesen mindenkinek csúszik be ilyen hiba, de nála lényegesen gyakrabban. Mondjuk ha úgy játszana mindig, mint a Granada ellen, valahogy megbarátkoznék ezekkel.. :D
Normandia írta:Annyira nem aggódik a horváth. Én nagyon szeretem a játékát.
Remélem ez az hatalmas magabiztosság csak a sajtónak szól, és azért kicsit felpörgeti magát Arda miatt - egyelőre úgy tűnik -, mert ha az eddigi hozza csak, akkor ki lesz szorítva elég hamar.
Normandia
Director del Fútbol

2016.01.11. 06:49:30

http://nemzetisport.hu/spanyol_labdarug ... ok-2460031" target="_blank

Annyira nem aggódik a horváth. Én nagyon szeretem a játékát.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.09. 18:38:48

palesz77 írta:Ő is kezd javulni, a konkurencia úgy látszik jó hatással van rá, már-már csúcsformában tolta.
Kell is neki, ha kezdőben szeretne maradni, Arda nagyon biztatóan kezdett, és ha erre rátesz egy lapáttal, akkor sajnos a horvát könnyen a padon találhatja magát, de én nem féltem őt sem.
Kép
palesz77

2016.01.09. 18:05:25

Ő is kezd javulni, a konkurencia úgy látszik jó hatással van rá, már-már csúcsformában tolta.
palesz77

2015.12.30. 23:05:54

Na a második félidőben egészen tetszett. Voltak támadást elősegítő passzai is.. :D Neymart többször megjátszotta üresen, a kapufája előtt eszméletlen labdát adott neki, kár hogy Neymar nem verte be. Mellé kegyetlen nagy melót lehozott, j ó zárása volt ez az évnek, soha rosszabb meccset 2016-ban..
palesz77

2015.12.18. 17:46:12

Legutóbbi meccsen tetszett, bátran játszott és kivette a részét a támadásokból is, tudásához mérten - tüzelt, keresztlabdák, néhány kiugratás próbálkozás, volt ami be is jött.

De emiatt most még jobban szeretem.. :mrgreen:
Samper
Director del Fútbol

2015.12.01. 05:43:28

Capon írta:
Messias2 írta: 41 passzt hajtott végre 75%-os pontossággal, ami elég gyenge.
Összehasonlításképp: Ini 56 passz, 92%-os pontosság. Busi 61 passz, 86%-os pontosság. Ráadásul a horvát nem is nagyon próbálkozott hosszabb indításokkal. Sokszor 3-4 méteres passzokat hibázott.
Számok alapján tényleg nem jó statisztika, viszont nem derül ki belőle, hogy milyen játékhelyzetekben hibázott.
Beugrott két játékos közé labdát szerezni, szorongatták és elpasszolta magát, vagy tök tisztán zavartalanul nem tudott 2 méterre passzolni.
Ha lesz kedvem lehet visszanézem a meccset valamikor és több figyelmet fordítok majd a horvát játékára.
A statisztika bamba eszköz, mert nem veszi figyelembe, hogy kinek mi a feladata a csapatjátékban, mekkora területet játszik be, beavatkozásaival mit akadályoz meg és mit indít el stb. Felhívhatja viszont a figyelmet olyasmikre, amik meccs közben nem tűnnek fel.
messideco
Presidente del Barça

2015.12.01. 02:23:01

Az a haj nagyon jó :D

Kép
Kép
"And my heart will leave you never."
Capon
Llegenda del Barça

2015.11.29. 15:33:37

Messias2 írta:
Capon írta: A pontatlan játékára nem tudok reagálni, mondom nekem nem tűnt fel, hogy gyengébben játszana így ez sem szúrt szemet.
41 passzt hajtott végre 75%-os pontossággal, ami elég gyenge.
Összehasonlításképp: Ini 56 passz, 92%-os pontosság. Busi 61 passz, 86%-os pontosság. Ráadásul a horvát nem is nagyon próbálkozott hosszabb indításokkal. Sokszor 3-4 méteres passzokat hibázott.
Számok alapján tényleg nem jó statisztika, viszont nem derül ki belőle, hogy milyen játékhelyzetekben hibázott.
Beugrott két játékos közé labdát szerezni, szorongatták és elpasszolta magát, vagy tök tisztán zavartalanul nem tudott 2 méterre passzolni.
Ha lesz kedvem lehet visszanézem a meccset valamikor és több figyelmet fordítok majd a horvát játékára.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Válasz küldése