Luis Suárez

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
noname
Llegenda del Barça

2016.01.24. 20:40:40

Szarkazmus. :wink:
Amúgy meg hidd el, adok fél évet és lesz pár ember, aki le akarja cserélni fiatalabbra: "Há má mingyá 30 éves. Kell valaki, aki 10 évig középcsatár lesz itt, mert Suarezbe mán csak 2 év van legfeljebb. "
A Fifa egy szégyen
Tivornya
Capitá del Barça

2016.01.24. 20:26:47

noname írta:Túl öreg. Ideje eladni.
Szerintem még fiatal és kölcsön kéne adni :roll:
Napi 24 órában már nem annyira vicces az irónia...
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
noname
Llegenda del Barça

2016.01.24. 20:21:17

Túl öreg. Ideje eladni.
A Fifa egy szégyen
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2016.01.24. 18:44:06

Boldog születésnapot Luis! :)
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.24. 15:44:32

Boldog születésnapot neki, a tegnapinál "kicsit" jobb játékkal teli sok egészséges esztendőt kívánok neki.
Katt
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Marco
Barça B

2016.01.24. 15:16:29

Boldog születésnapot a világ legjobb csatárának!

Grande Luisito! El mejor! 8)
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.20. 23:11:42

recrea írta:Ma végre nem hibázott...
:mrgreen:

Nem hagyott ki üres kapus helyzetet. :D
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.20. 23:09:24

Ma végre nem hibázott...
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.20. 22:56:27

westerngom írta:tudunk valamit Lajos eltiltásáról?
Vsszavágón már lesz.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
westerngom
Entrenador del Barça

2016.01.20. 22:53:51

tudunk valamit Lajos eltiltásáról?
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.20. 14:21:01

Ha már gazdasági téma lett Messi ha ajánlanának érte 250M-t.Én ezért nem támogatnám az eladását.Messi a jövőnk irányítója.Amig itt van minden évben bevételt generál.Elképzelhető,hogy visszaesne a nézőszám ezzel egyűtt a túristák száma Barcelónában.A klub adósága évente jelentősen csökken ezért nincs szükség játékos eladásra.A stadion felújítás megoldható a stadion nevének értékesítéséből és a Mini Estadi területének eladásából.
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.20. 14:02:53

westerngom írta:"13:30-kor ül össze a döntő bizottság Suárez ügyében."
Elvileg nincs az utazó keretben sem, mi van, ha mégsem meszelik el??
Én úgy tudom, hogy az eltiltás csökkentésének lehetőségét vitatják meg (2 meccsről 1-re).
westerngom
Entrenador del Barça

2016.01.20. 13:40:48

recrea írta: Senki nem vergődik és mindenki örül és élvezi, h itt vannak.
úgy legyen!, de azért olvass vissza nyugodtan, lesz anyag.....

"13:30-kor ül össze a döntő bizottság Suárez ügyében."
Elvileg nincs az utazó keretben sem, mi van, ha mégsem meszelik el??
Legalább a bemelegítő futást letudja Bilbaoig. :mrgreen:
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.20. 12:27:03

westerngom írta:
corol írta: Addig viszont lehet ugyan, de felesleges agyalogni az eladásukon.
+1
jó magyar mentalitás, hogy azon vergődünk mi lesz akkor ha nem lesz, a helyett, hogy örülnénk és élveznénk, hogy van! :lol:
Ez meg közhely, egyben kitaláció. Senki nem vergődik és mindenki örül és élvezi, h itt vannak.
Írjon már ide, aki nem. Csak van olyan, aki ellenvéleményt ír a "nincs az az pénz" kijelentésekre.
westerngom
Entrenador del Barça

2016.01.20. 11:31:46

corol írta: Addig viszont lehet ugyan, de felesleges agyalogni az eladásukon.
+1
jó magyar mentalitás, hogy azon vergődünk mi lesz akkor ha nem lesz, a helyett, hogy örülnénk és élveznénk, hogy van! :lol:

ON: azért nem bántam volna a combos, pittbull Lajost éknek előre a véknya Munir helyett, mert azt ma élve megeszik. :evil:
Esetleg Sandro mehetne még előre a darálóba ma Lajos helyett.
corol
Entrenador del Barça

2016.01.20. 10:50:08

Világos, hogy az MSN nem lesz örökké, kitudja mi lesz 5-10 év múlva a Barcával?
De amíg ez a hármas ilyen formában, egyetértésben, hangulatban stb. termeli a gólokat, nyeri a díjakat, egymást segítve fejlődnek, addig üzleti szempontú eladás nem merülhet fel egyikük esetében sem, ebben bizonyos vagyok.
Az majd érdekes lesz, hogy mikor (szerintem néhány év múlva) kell/lehet majd esetleg valamelyiküket értékesíteni még jó áron, ha az egyén érdeke is úgy kívánja és a klub is partner lesz ebben.
Addig viszont lehet ugyan, de felesleges agyalogni az eladásukon.
mess2009
Director del Fútbol

2016.01.20. 09:08:56

nem újság, elég sokat kaptam(kapok) azért mert alkalmanként az "érinthetetleneket" is kritizálom, tehát alapból Bob álláspontja áll közelebb hozzám. ez azonban nem csak hozzáállás kérdése, szerintem a tények, az élet is ezt igazolja. nem szeretném, nem várom, nem is akarom(egyelőre) az MSN.-t máshol látni, de simán elképzelem, hogy ez csak idő kérdése. főleg ott látok néha ellentmondást, hogy egy egy kimagasló teljesítményről hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az megismételhetetlen, utánozhatatlan, ....stb. soha nem lesznek a fociban megfellebbezhetetlen ítéletek! hozol egy korrekt statisztikát? azonnal jön a riposzt, hogy az nem mérvadó....ezért, vagy azért. mi magasztaljuk, szeretjük, mindenek fölé helyezzük az MSN.-t de mások itt az orrunk előtt teszik u.ezt a BBC.- vel pl.
Suarez: én úgy vagyok, hogy meg kell "tanulni" őt is értékelni... vannak kiismerhető gyengéi, pl. hogy szépen termeli a ziccereket, vagy ha úgy tetszik sok helyzetet amit be lehetne, kellene lőni - kihagy, aztán belövi azokat ami szinte művészet... nem látom be, hogy miért ne lehetne ezekről (is) írni vele kapcsolatban. vagy szinte közhely Messi sétálása..., Neymar (önzö?!) cselei...stb.
egy biztos: soha nem gondolom a véleményem fellebbezhetetlennek, éppen azért járok ide alkalmasint, hogy lássam mások hogy gondolják.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.20. 03:42:20

eimenis1212 írta:[

Figyelj Bob! Sokszor olvasom a gondolataid, és úgy vagyok vele mint már páran írták: nem értem h miért szurkolsz a barcának... sokszor azt érzem mintha téged a foci hidegen hagyna és minden az eredményesség lenne... Figyelj, ők 3-an sztem most érinthetetlenek... Messivel az élen. Lehet jönni a barca 110 évével, de az utóbbi 10 évért kis túlzással nyugodtan oda lehetne adni a korábbi százat. Chino írta jól: kivel pótolnád ezeket a játékosokat? a pénz nem minden.... Egyébként ez kb. olyan mint amikor a reálosok szidják CR-t. Hagyjuk már. Nélküle még annyi sem termett volna nekik az elmúlt 10 évben mint amit összekapartak. Egyébként a statisztikák mögül nehéz objektívan látni - tudom ez paradoxonnak tűnik, de nem az -. Mert az a nagy igazság h a Messi Suarez Neymar hármas közül az egyiknek az eladása és nem megfelelő pótlása (kivel is lehetne pótolni ma egyenértékűen bármelyiküket is???) nem hozott volna tavaly egy 5 kupás évet ( nem véletlen h az Alexis, Ney, Messi 3-as lényegesen gyengébben muzsikált). Szval igen: mindhárom nagyjából érinthetetlen sztem.
Személyeskedés részt szerintem hagyjuk, pár éve szurkolok nekik maradjunk annyiban. :D

Úgy érzem, hogy eléggé elfogult vagy ebben a témában, hiába próbálunk ebbe érzelmeket belevinni, s úgy megközelíteni az üzlet nem érzelmekről szól. recrea is felhozott érdekes dolgot és a múltban már én is írtam, hogy nem csak játékosokban kell gondolkozni. Illetve pl Messi sem pótolható 1-1ben, de ez csapatsport és lehetne hozni Verrattit meg teszem azt előre Griezmannt. Nem a neveken van a hangsúly, hanem hogy itt akkora pénzekről beszélünk, hogy csak azért azt mondani hogy nem mert Messi meg hasonlók azt nálam nem lehet. És tényleg nem kéne elmenjen személyeskedésbe, de ha valaki odaadná az elmúlt 100 évet ezért a tízért akkor nálam ott van inkább gond a Barca iránti szeretettel. Mi lesz veled ha már nem lesz Messi, eret vágsz magadon? :D (nem félre érteni, poén akart lenni). A klubfutball már elég régóta egy hatalmas üzlet és sokkal komplexebb mintsem szimplán játékosokban és aktualitásokban gondolkozzunk. Én pl imádom Suarezt, már mikor az Ajaxban volt hoztam volna, de nélküle is volt és lesz is Barcelona. Jól megy neki, szuper ahogy a többieknek is, de nem szabad ez elhomályosítsa azt a képet, hogy mi lesz tíz év múlva?

Nem tudom mióta szurkolsz a csapatnak, hogyan, de pl amiatt is, hogy én megéltem azt mikor nemhogy bajnokságokról lett volna szó hanem BL helyért, vagy kiesés ellen is harcoltunk pár fordulóban Valladoli környékén. Szóval arra akarok utalni, hogy pont hogy tudom milyen volt és bizony ahhoz hogy meglegyen egy szint minden esetben azt is szem előtt kell tartani, hogy mi lesz x év múlva. Érinthetetlen játékos nincsen a szememben és itt legfőképpen a pénzügyi része a fontos. Ha idetolnak 2-300 milliót és csak azért lesöpörni mert Messi vagy Suarez, az nálam szentimentális hozzáállás és jövőt tekintve az én olvasatomban nem jó. Ha a klubnak jobb lesz (adósság, stadion, több pálya, bármi) és megéri gazdaságilag akkor igen is eladnám bármelyiket, mert ők nem lesznek x év múlva, de a klub lesz. És nem Messiért vagy másért szorítok nekik, hanem a klub miatt.
Ez nem hálátlanság vagy bármi, hanem egyszerűen a klub mindenek felett áll. És ami a klubnak jobb az nekünk is jobb.

Könyörgöm lenne írja valaki, hogy Griezmann vagy Verratti miért nem, mert sokkal átfogóbban közelítem meg a dolgokat mintsem milyen játékost hoznánk xy helyett.

És ismét csak recreat hozom fel, de nem akarok úgy érvelni, hogy másokat vonok be, de pl Messi nélkül a sors miatt láthattuk, hogy nem állt meg az élet. Arra akarok utalni, hogy lám pótolhatatlan ember nincsen.
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2016.01.19. 23:06:21

eimenis1212 írta:az utóbbi 10 évért kis túlzással nyugodtan oda lehetne adni a korábbi százat
Annak a száz évnek az eredménye ez a tíz.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.01.19. 21:27:31

Bob_Marley írta:
eimenis1212 írta:
Az lenne az objektivitás, hogy Messi, Suarezt, Neymart nem lehet elővenni, mert a leggyengébb formájuk is piszok jó? :D

És a nagy tömegekre sem emlékszem, akik pl Messi eladnák. Én sem adnám el, de ha jön érte olyan pénz akkor elgondolkoznék. Ahogy bárki máson is, mert pótolhatatlan ember nincsen. És egyik sem a világ közepe.Azét érzem túlzásnak, hogy azt írod tömegek eladnák, miközben nem direktbe eladná senki. Pont az hogy szerintem ez az elfogult hozzáállás, amit írsz hogy hárman érinthetetlenek kis túlzással. Hát a francokat érinthetetlenek. :D Barcelona 110+ éves ezek hárman nincsenek ennyi.

Suarez pedig az elején valóban nagyon nehezen illeszkedett be, de azóta nagyon sokan írták hogy jó volt, s sokat fejlődött. Mit kellett volna akkor írni, ha rosszul helyezkedett, rendre elakadtak rajta a támadások? Nem csak a gólok hiányát rótták fel neki.
Figyelj Bob! Sokszor olvasom a gondolataid, és úgy vagyok vele mint már páran írták: nem értem h miért szurkolsz a barcának... sokszor azt érzem mintha téged a foci hidegen hagyna és minden az eredményesség lenne... Figyelj, ők 3-an sztem most érinthetetlenek... Messivel az élen. Lehet jönni a barca 110 évével, de az utóbbi 10 évért kis túlzással nyugodtan oda lehetne adni a korábbi százat. Chino írta jól: kivel pótolnád ezeket a játékosokat? a pénz nem minden.... Egyébként ez kb. olyan mint amikor a reálosok szidják CR-t. Hagyjuk már. Nélküle még annyi sem termett volna nekik az elmúlt 10 évben mint amit összekapartak. Egyébként a statisztikák mögül nehéz objektívan látni - tudom ez paradoxonnak tűnik, de nem az -. Mert az a nagy igazság h a Messi Suarez Neymar hármas közül az egyiknek az eladása és nem megfelelő pótlása (kivel is lehetne pótolni ma egyenértékűen bármelyiküket is???) nem hozott volna tavaly egy 5 kupás évet ( nem véletlen h az Alexis, Ney, Messi 3-as lényegesen gyengébben muzsikált). Szval igen: mindhárom nagyjából érinthetetlen sztem.
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.19. 17:05:37

Chino írta::^o
Bob_Marley írta:
És a nagy tömegekre sem emlékszem, akik pl Messi eladnák. Én sem adnám el, de ha jön érte olyan pénz akkor elgondolkoznék. Ahogy bárki máson is, mert pótolhatatlan ember nincsen. És egyik sem a világ közepe.Azét érzem túlzásnak, hogy azt írod tömegek eladnák, miközben nem direktbe eladná senki. Pont az hogy szerintem ez az elfogult hozzáállás, amit írsz hogy hárman érinthetetlenek kis túlzással. Hát a francokat érinthetetlenek. :D Barcelona 110+ éves ezek hárman nincsenek ennyi.

Suarez pedig az elején valóban nagyon nehezen illeszkedett be, de azóta nagyon sokan írták hogy jó volt, s sokat fejlődött. Mit kellett volna akkor írni, ha rosszul helyezkedett, rendre elakadtak rajta a támadások? Nem csak a gólok hiányát rótták fel neki.

Itt most nem azon van a lényeg, hogy ha jön érte egy 200-250 milliós ajánlat akkor megéri eladni. Alapvetően igen, ugyanakkor ezt a pénzt "érdemben nem tudjuk elkölteni". Ha lenne legalább 3-4 poszt, amit ki kellene tölteni akkor azt mondanám, hogy rendben. De erre nincs szükség.
Akkor inkább úgy írom, hogy többet vesztenénk vele, mint nyernénk. És kivel lehetne őt rendesen pótolni, főleg ilyen árak mellett. Vennénk egy Aguerot 120-130-ért, mert kb ennyi lenne, meg egy top kh-t 50-ért, esetleg egy jh-t 20-30-ért. Ezeket most csak így hasraütés szerűen. De ezek között is van olyan akit nem akar eladni a klubjuk még orbitális ajánlat esetén sem.
A kezdőnket, de még a keretünket sem lehetne olyan szinten javítani, hogy megérje. Csak a kiváncsiság kedvéért te kb. hogy éreznéd, ha mondjuk kapnánk 250 milliót, hogyan lehetne pótolni. JELENLEG tényleg nem tudnánk rendesen pótolni.
Egyrészt, azt a pénzt miért igazolásra kellene költeni (teljes egészében)?! Lehetne az adósság rendezésre, az utánpótlásra vagy a stadionra is.
Másrészt, Messi "pótlása" elég megoldottnak tűnt abban a 2 hónapban, amiben sérült volt. Szakmailag szerintem ez mindekinek kissé meglepő volt, nekem is bevallom.

Szerintem rá fog próbálni a City (Pep által) nyáron és be fognak mondani egy nagy összeget. Szvsz a spanyol rohadtul akarja Messit. Továbbá Neymar és Suarez fizuját is tolni kell felfelé, ha Messi hosszabit, akkor az övét is, tudtommal így is a plafonon vagyunk a fizetésekkel. A klub szempontjából szerintem nem lehet úgy elintézni, h "utoljára mondom: nincs az a pénz!" Ennél kicsit bonyolultabb a matek.
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.19. 16:21:49

:^o
Bob_Marley írta:

Itt most nem azon van a lényeg, hogy ha jön érte egy 200-250 milliós ajánlat akkor megéri eladni. Alapvetően igen, ugyanakkor ezt a pénzt "érdemben nem tudjuk elkölteni". Ha lenne legalább 3-4 poszt, amit ki kellene tölteni akkor azt mondanám, hogy rendben. De erre nincs szükség.
Akkor inkább úgy írom, hogy többet vesztenénk vele, mint nyernénk. És kivel lehetne őt rendesen pótolni, főleg ilyen árak mellett. Vennénk egy Aguerot 120-130-ért, mert kb ennyi lenne, meg egy top kh-t 50-ért, esetleg egy jh-t 20-30-ért. Ezeket most csak így hasraütés szerűen. De ezek között is van olyan akit nem akar eladni a klubjuk még orbitális ajánlat esetén sem.
A kezdőnket, de még a keretünket sem lehetne olyan szinten javítani, hogy megérje. Csak a kiváncsiság kedvéért te kb. hogy éreznéd, ha mondjuk kapnánk 250 milliót, hogyan lehetne pótolni. JELENLEG tényleg nem tudnánk rendesen pótolni.

Más. Az assistok érdekes dolgok. Beleszámolják, ha leteszik Neymarnak szélre, ő ott hagy 3 embert és gólt lő. De ha beteszik mondjuk Suareznek (csak példa) ő meg üres kapura, 1vs 1-ben a kapussal elrontja. Vagy XY rálövi, kijön a kkapusról és valaki belővi a kipattanót. Az is gólpassz. Illetve sok függ, hogy kinek adod az assistot/ assist értékű labdát.
Én ezért nem tartom annyira értékmérőnek a kanadai táblázatot.
Ahogy a kapura tartó/kaput eltaláló lövéseket. Hány olyan meccsünk volt, ahol az ellenfél semmii veszélyt nem jelentett, de 25-30 méterről megeresztett egy gyenge, teljesen veszélytelen labdát középre a kapusnak. A statban mégis komoly szám.
Eléggé eltértem a témától, bocs csak ide kívánkozott.
Forca Barca!!!!
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.19. 15:06:24

csababarca írta: Főleg,hogy Neymar őszre szintet lépett, de Suárez is szerintem.
Most goals+assists this season: Suarez 39 - Ronaldo 36 - Neymar 35 - Aubameyang 35

Ez válogatott és klub eredmény együtt.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.19. 14:40:10

noname írta:A statokban leginkább sztem az látszik meg h Messi nagyon sokszor adja a gólpassz előtti passzt. A leggyakoribb példa: ad egy mélységi labdát vagy Neymarnak vagy Suareznek, majd az ziccerbe kerül és lepasszolja a másiknak. A gólt így ugyan Messi hozza össze, de a statisztikákba nem kerül bele.
+1. :mrgreen:

Igen,valóban ez lehet, mmint ez látszik is a meccseken, védők mögé betett labdák,kiugratások stb.
Csak mi szeretjük nullára kijátszani a helyzetet elől, ebből adódik ez.
De nem semmi ahogy működik ez a hármas.
Főleg,hogy Neymar őszre szintet lépett, de Suárez is szerintem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.19. 14:33:49

noname írta:A statokban leginkább sztem az látszik meg h Messi nagyon sokszor adja a gólpassz előtti passzt. A leggyakoribb példa: ad egy mélységi labdát vagy Neymarnak vagy Suareznek, majd az ziccerbe kerül és lepasszolja a másiknak. A gólt így ugyan Messi hozza össze, de a statisztikákba nem kerül bele.
Elég sokszor nem értek egyet Veled, de ez igen jó meglátás és gondolat :D Gyakorlatilag irányítót vagy hamis 9-est jatszik. Ha úgy lenne az assist, mint a jégkorongban (ahol az akció indítója is fel van tüntetve, bár annyira nem vágom azt a szabályt), többször szerepelne a neve.

Tavaly asszem alig volt Neymarnak gólpassza (vagy egyáltalán nem) Suarez felé, idén ezt pótolja szerencsére.
Válasz küldése