eimenis1212 írta:[
Figyelj Bob! Sokszor olvasom a gondolataid, és úgy vagyok vele mint már páran írták: nem értem h miért szurkolsz a barcának... sokszor azt érzem mintha téged a foci hidegen hagyna és minden az eredményesség lenne... Figyelj, ők 3-an sztem most érinthetetlenek... Messivel az élen. Lehet jönni a barca 110 évével, de az utóbbi 10 évért kis túlzással nyugodtan oda lehetne adni a korábbi százat. Chino írta jól: kivel pótolnád ezeket a játékosokat? a pénz nem minden.... Egyébként ez kb. olyan mint amikor a reálosok szidják CR-t. Hagyjuk már. Nélküle még annyi sem termett volna nekik az elmúlt 10 évben mint amit összekapartak. Egyébként a statisztikák mögül nehéz objektívan látni - tudom ez paradoxonnak tűnik, de nem az -. Mert az a nagy igazság h a Messi Suarez Neymar hármas közül az egyiknek az eladása és nem megfelelő pótlása (kivel is lehetne pótolni ma egyenértékűen bármelyiküket is???) nem hozott volna tavaly egy 5 kupás évet ( nem véletlen h az Alexis, Ney, Messi 3-as lényegesen gyengébben muzsikált). Szval igen: mindhárom nagyjából érinthetetlen sztem.
Személyeskedés részt szerintem hagyjuk, pár éve szurkolok nekik maradjunk annyiban.
Úgy érzem, hogy eléggé elfogult vagy ebben a témában, hiába próbálunk ebbe érzelmeket belevinni, s úgy megközelíteni az üzlet nem érzelmekről szól. recrea is felhozott érdekes dolgot és a múltban már én is írtam, hogy nem csak játékosokban kell gondolkozni. Illetve pl Messi sem pótolható 1-1ben, de ez csapatsport és lehetne hozni Verrattit meg teszem azt előre Griezmannt. Nem a neveken van a hangsúly, hanem hogy itt akkora pénzekről beszélünk, hogy csak azért azt mondani hogy nem mert Messi meg hasonlók azt nálam nem lehet. És tényleg nem kéne elmenjen személyeskedésbe, de ha valaki odaadná az elmúlt 100 évet ezért a tízért akkor nálam ott van inkább gond a Barca iránti szeretettel. Mi lesz veled ha már nem lesz Messi, eret vágsz magadon?

(nem félre érteni, poén akart lenni). A klubfutball már elég régóta egy hatalmas üzlet és sokkal komplexebb mintsem szimplán játékosokban és aktualitásokban gondolkozzunk. Én pl imádom Suarezt, már mikor az Ajaxban volt hoztam volna, de nélküle is volt és lesz is Barcelona. Jól megy neki, szuper ahogy a többieknek is, de nem szabad ez elhomályosítsa azt a képet, hogy mi lesz tíz év múlva?
Nem tudom mióta szurkolsz a csapatnak, hogyan, de pl amiatt is, hogy én megéltem azt mikor nemhogy bajnokságokról lett volna szó hanem BL helyért, vagy kiesés ellen is harcoltunk pár fordulóban Valladoli környékén. Szóval arra akarok utalni, hogy pont hogy tudom milyen volt és bizony ahhoz hogy meglegyen egy szint minden esetben azt is szem előtt kell tartani, hogy mi lesz x év múlva. Érinthetetlen játékos nincsen a szememben és itt legfőképpen a pénzügyi része a fontos. Ha idetolnak 2-300 milliót és csak azért lesöpörni mert Messi vagy Suarez, az nálam szentimentális hozzáállás és jövőt tekintve az én olvasatomban nem jó. Ha a klubnak jobb lesz (adósság, stadion, több pálya, bármi) és megéri gazdaságilag akkor igen is eladnám bármelyiket, mert ők nem lesznek x év múlva, de a klub lesz. És nem Messiért vagy másért szorítok nekik, hanem a klub miatt.
Ez nem hálátlanság vagy bármi, hanem egyszerűen a klub mindenek felett áll. És ami a klubnak jobb az nekünk is jobb.
Könyörgöm lenne írja valaki, hogy Griezmann vagy Verratti miért nem, mert sokkal átfogóbban közelítem meg a dolgokat mintsem milyen játékost hoznánk xy helyett.
És ismét csak recreat hozom fel, de nem akarok úgy érvelni, hogy másokat vonok be, de pl Messi nélkül a sors miatt láthattuk, hogy nem állt meg az élet. Arra akarok utalni, hogy lám pótolhatatlan ember nincsen.