Capon írta:Számomra az a feltűnő, és kicsit talán off leszek, bár Cuencára is igaz, hogy az akadémiánkról, ahol azért mostanra a világ összes tájáról megtalálhatók játékosok, hogy 10-ből 9,5szer olyan testfelépítésű játékosok kerülnek ki akiknek szerintem elég komoly gondot jelent felvenni fizikálisan a versenyt a profikkal. Valahogy szinte kivétel nélkűl mindenki kifejezetten alacsony és/vagy vékony is egy gramm izom nélkül.
Oké hogy fejlődésben lévő szervezetek, de hogy tényleg 10-ből 9 játékos eleve a testfelépítésének köszönhetően fizikai hátrányból indul az azért elég komoly probléma szerintem..
Most persze a csapatba "kerülő" játékosokról beszélek, nem olyanokról akiket egyszer sem látunk nálunk játszani mert egyenesen más csapatokba kerülnek vagy buknak ki
Szerintem ez nem feltétlen baj. Aki tényleg tehetséges és az edzőnek is tetszik, nem feltétlenül erős testalkatú, de fogalmazhatunk úgy, hogy átlagos/átlagosnál gyengébb. Ott van, SR, Ini, a mostani csapatból, de posztjához képest Busquets is alig üt az átlagot, ahogy Piqué sem igazán vagy a B-ből aki fel-fel jön Samper, anno Thiago. Talán Rafinha vagy korábban Xavi, akik fizikailag rendben vannak, de ők például relatíve alacsonyak. Annyira Bojan sem lógott ki ebből a sorból. Sőt rá pont rosszul hatott, mikor pakolni akartak rá.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy rutintalanok és inkább fejben hoznak sokszor rossz döntést. Munirnak például a B-ben nem voltak ilyen gondjai, pedig nem játszottak gyengébb fizikumúak ellen. Vagy ott van pl. Gumbau. Neki pont, hogy a hátrányára válik a fizikuma.
Pont ezért tetszik nekem nagyon Tarín. A magbiztossága és jó testfelépítése (mondjuk lehetne magasabb, de a fejjátéka ennek ellenére jó) mellé kh-hoz képest átlagon feletti gyorssaság párosul, ami elég ritka. Piquének pont ez a hátránya.
Persze részben igazad van, sokat számít a testfelépítés, de nem hiszem, hogy ez lenne az igazi ok, hogy lesz-e valakiből jó játékos.