Hazai és nemzetközi kézilabda

Minden ami nem foci, de sport
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.28. 17:09:02

Zizi szülni készül lassan, így már lenne értelme.

De ha nem,akkor a Fradiban sem lenne egyszerűbb helyzete az irányító poszton.
Mondjuk én nem érzem benne az Xet,hogy a két magyar topcsapatban kezdő irányító legyen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Alfa
Entrenador del Barça

2016.02.28. 16:57:48

visca el barca írta: kérdés megéri e neki, hogy egy gyengébb csapatban játszana. amúgy meg ott kit szorítana ki irányítóból? penat? nem hinném

közben a győr meccsnek is vége, az első fi. után nem gondoltam volna h izgulnom kell. a larvik is hozta a kötelezőt, úgyhogy 8 között győr-fradi. nem örülök neki, de ez van :?
Azért a Fradi nem sokkal gyengébb csapat, nem lenne akkora visszalépés. Kezdő irányító valószínűleg nem lenne belőle , de kemény versenyre tudná kényszeríteni Szucsánszkit . Pena pedig inkább átlövő mint irányító. Azt hozzáteszem , hogy szerintem se lesz ebből az átigazolásból semmi viszont én látok benne fantáziát.

Abban lehet még egy nagyon picit bízni , hogy a Midtjylland meglepi a Buducnostot , igaz erre nincs túl sok esély. Így marad a magyar párharc ami csak azért lenne jó mert így biztos , hogy lesz egy magyar csapat a Final Fourba.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.28. 16:37:03

Alfa írta:
visca el barca írta:nem hinném h elmenne. mégis minek? a győrben stabil kezdő.
Amikor játszik akkor a szélen játszatják és ő ugye alapból irányító. Ha még a pályafutása alatt irányítóként akar játszani akkor muszáj lesz váltania.
kérdés megéri e neki, hogy egy gyengébb csapatban játszana. amúgy meg ott kit szorítana ki irányítóból? penat? nem hinném

közben a győr meccsnek is vége, az első fi. után nem gondoltam volna h izgulnom kell. a larvik is hozta a kötelezőt, úgyhogy 8 között győr-fradi. nem örülök neki, de ez van :?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.02.28. 16:19:08

visca el barca írta:nem hinném h elmenne. mégis minek? a győrben stabil kezdő.
Amikor játszik akkor a szélen játszatják és ő ugye alapból irányító. Ha még a pályafutása alatt irányítóként akar játszani akkor muszáj lesz váltania.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.28. 15:44:02

nem hinném h elmenne. mégis minek? a győrben stabil kezdő.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.02.28. 15:32:52

Castiel írta:Arról mit tdni h Kovacsics a Fradiban folytatja?
Én erről nem nagyon hallottam , de nem lehet alaptalan a pletyka hisz Groot érkezésével és Görbicz felépülésével nem nagyon lesz neki helye a csapatban. Max a szélen tudna játszani viszont ott is megvannak már ha jól tudom . Logikus döntés lenne Kovacsics részéről egy esetleges váltás és nem mellesleg a Fradinak se jönne rosszul egy képzett , sok csatát megélt játékos , aki ráadásul még csak 24 éves.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Castiel
Capitá del Barça

2016.02.28. 15:23:05

Arról mit tdni h Kovacsics a Fradiban folytatja?
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Alfa
Entrenador del Barça

2016.02.28. 11:16:36

Az valóban igaz , hogy a csere soruk nem túl erős viszont két meccsen bárki ellen okozhatnak meglepetést. Tavaly a Győr ellen is sikerült nyerni (persze azt is hozzá kell tenni , hogy eléggé megtépázott volt az a győri csapat ) . A végső győzelemre nincs esélyük , de -ahogy írtam- a Final Fourba egy kis szerencsével bejuthatnak ami mar önmagában óriási eredmény lenne.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.28. 11:08:44

éni inkább hullámzónak mondanám ezt a fradit mintsem erősnek. otthon tényleg nagyon jók, idegenben viszont halovány az egész társaság, és ez a rájátszásban nem fog beleférni. ráadásul csak egy jó soruk van, ami ezen a szinten kevés. szélen tud vmit variálni elek, de ha a belső posztokon kell cserélni (cifra, szekercés stb) akkor teljesen visszaesnek
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.02.27. 21:33:45

A Fradi elképesztően jól játszott ma . Szucsánszki,Zácsik, Pena és Szikora -aki elképesztően véd idén -viszik a hátukon a csapatot , de a többi játékos is jó és tökéletesen kiegészítik egymást. Holnap szurkolni kell a Loirentnek , hogy verjék meg a Larvikot vagy ikszeljenek és akkor megvan a 2. hely. Erős ez a Fradi és nagyon egybe is van nem tartom lehetetlennek , hogy bekerüljön a Final Fourba. Csak így tovább =D>
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Castiel
Capitá del Barça

2016.02.27. 21:16:20

Veszprémben most örülhetnek! Párizsban nem a Flensburg lesz az esélyesebb! Jó eredmény, de én vártam is ezt! Aki bl-t akar nyerni annak ezt tudni kell teljesíteni!
A Szeged -Vardar meccs nagy lesz! Kb egy erő a 2 csapat! Jó lenne ha a Szeged idén minél előrébb végezne, mert kellene "nyernie" irányítót magának! Jelenleg egy sincs nekik a jövő szezonra! (bár Skube nevét egyre többet hallani)!
A nagy meccsek árnyékában mi meg megvertük a füredet! Ejj de jó kis meccs lett belőle, pedig gyengén kezdtünk, de Székely valami eszméletlen napot fogott ki! Igaz tétje nem volt, szövetség kinyírta a bajnokságot(alapszakaszt), de szépen mutat a tabellán! :mrgreen:
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.27. 21:07:47

visca el barca írta:márpedig a meccsek közbeni váltás sztem a mai kézilabda kulcsa, attól igazán jó egy csapat, ha csont nélkül tud reagálni az ellenfél éppen aktuális játékára :D
Ez igaz, nem is ezt írtam.
Hanem azt,hogy ha nincs begyakorolva ez a verzió, akkor ott nehéz betanulni,meccs közben.
Szóval vagy levideózzák jól meccsek előtt,és begyakorolják,vagy nem. Ha nem, akkor nehéz váltani meccs közben.

Még mindig érthetetlen amit írok, de pl ha Nagy Laci nem tudott eddig csak bal felsőt lőni, de azt védi a kapus, de nem gyakorolta be (rögzítette), hogyan kéne jobb alsót, akkor meccsen ezt nehezebb megtanulni.
Nyilván Laci tudja mindet, berögzítette, ezért tudja váltogatni meccsek közben,hogy éppen hova kell dobni,hol fog gyengébben a kapus.

(lehet továbbra is elbeszélünk egymás mellett, de nem tudom jobban megfogalmazni, de igazad van a váltással kapcs., csak ha nem tudod mire kell váltanod,úgy nehéz.
De ez edző kérdés inkább, Sabate meg azért nem egy tapasztalt edző, még.)

Flensburg megverheti a PSG-t idegenben,képesek rá.

Kíváncsi vagyok a nőknél mi lesz, mert nagyon nagy az esély egy Győr-Fradi negyeddöntőre..ha minden papírforma szerint alakul. Ez annyiból jó,hogy egy magyar tuti lesz a 4 között, de akár kettő is lehetne.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.27. 20:56:24

márpedig a meccsek közbeni váltás sztem a mai kézilabda kulcsa, attól igazán jó egy csapat, ha csont nélkül tud reagálni az ellenfél éppen aktuális játékára :D

kövi fordulóban meg szoríthatunk a németeknek és akkor ha hozzák a veszprém csop első lesz, ami jó lenne

de mind1 is, a mai 2 meccs win (bár fradi majdnem elszórakozta), holnap is két szoros meccset várok.

a csajoknál a győr sztem nyerni fog, de mivel a podgorica is ütni fogja a mutyilandot így (ha jól számolom, gólkülönbséggel) csak a 2.-ok lesznek a győriek.

a szeged meg hazai pályán le kell hogy zúzza a vardart és akkor ha utána jöhet a zágrábbal majd egy ki-ki meccs (már ha addig minden a papírforma alapján alakul). nah az egy teljesen 2 esélyes kieséses párharc lenne
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.27. 20:38:14

az, hogy nem tudunk többet cserélni, az nem kifogás. akkor át kell szervezni a meglévő embereket. ha zsinórban 5-6x lőnek gólt ugyanonnan és se az izlandi, se sulic nem tudja levédekezni, akkor át kell tenni terzicet arra az oldalra és ő nagyobb valószínűséggel megoldja (jó, akkor meg persze a "hosszúra" kellett volna állandóan bejönnie és az úgy bnyolultabb, de vmit valamiért)

Meg lehetne oldani, Sliskovic védekezne túloldalon kettes, Terzic meg Laci mellett akkor.
Csak így ez akkor két csere támadás-védekezés között. (Palma/Chema-Schuch, Sulic/Nilsson-Terza).
Mondjuk legalább a közelebbi oldalra cserélnénk,ennyiben jobb. (illetve, csak az egyik félidőben, pl a másodikban már oda jött volna, de az elsőben igen,ahogy írtad a hosszú oldalra..)
De két csere elég elavult, pláne egy ilyen rohanó csapat ellen mint a Flensburg, ez öngyilkosság. Kaptunk ma legalább 3-4 ilyen gólt,hogy még keresték az emberek a helyüket, mikor Lauge kezét már rég elhagyta a labda.

Persze változtatni kellett volna,de ha erre meccs előtt nincsenek felkészülve (ami hiba), akkor meccsen nagyon nehéz erre váltani, és lehet nagyobb kárt okozott volna. De ez is meg Lauge engedése is két nagy hiba, és szinte a másodikban csak ebből a kettőből jöttek a góljaik.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.27. 20:25:38

az, hogy nem tudunk többet cserélni, az nem kifogás. akkor át kell szervezni a meglévő embereket. ha zsinórban 5-6x lőnek gólt ugyanonnan és se az izlandi, se sulic nem tudja levédekezni, akkor át kell tenni terzicet arra az oldalra és ő nagyobb valószínűséggel megoldja (jó, akkor meg persze a "hosszúra" kellett volna állandóan bejönnie és az úgy bnyolultabb, de vmit valamiért)
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.27. 19:45:25

visca el barca írta:ami amugy nekem feltűnő volt, hogy ilic eddig idén elég halovány, sliskovic lassan kezdi túlnőni.

az 1-2-es védő közti játék meg egyértelműen sabate sara, palmarson nem tud védekezni... után kitette kettesbe sulicot, őt meg lábbal az öreganyám is megveri :lol:
Sajnos többet nem tudunk cserélni védekezésben (így is sok a kettő), de nem is kell, azért nem minden csapatban vannak ilyen gyors lábú lövők, ennyire nem jellemző talán,hogy megverjék ott a védekezést.

Ilic sajna úgy látom lefelé megy, még idén lehetne extra meccsei, lesznek is, de az örömteli,hogy Sliskovic hozza magát, és fejlődik. Neki az EB nagyon nagyon jót tett, tele önbizalommal jött vissza.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.27. 19:35:25

ami amugy nekem feltűnő volt, hogy ilic eddig idén elég halovány, sliskovic lassan kezdi túlnőni.

az 1-2-es védő közti játék meg egyértelműen sabate sara, palmarson nem tud védekezni... után kitette kettesbe sulicot, őt meg lábbal az öreganyám is megveri :lol:
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.27. 19:25:13

Nagy fegyvertény Flensburgban nyerni,kevesen teszik meg.
Ma visszaadta a csapat a hitemet egy esetleges FF megnyeréséhez.

Viszont a hibákat helyre kell tenni, védekezésben is, mert a szélső és 2es védő között mint a kés a vajon járnak be az ellen játékosai.

Támadásban meg nagyon irritál engem,hogy 3 góllal vezetünk 4 perccel a vége előtt, és elkezdünk körülményesen passzolgatni..ezt eljátszottuk a Zágráb ellen is múlthéten, a végére izgulni kellett, de többször megtettük már. Ebben a rohanó kézilabdában,ami van, muszáj végig gólra törően játszani, itt nem lehet órát pörgetni, mert pikkpakk már csak 1 gól volt közte, és izgalom volt.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.27. 19:12:54

fú de embertelen nagy volt a veszprém meccse :D rég izgultam ennyire, pedig az első félidő alapján az is benne volt, hogy ellenünk sem állnak meg +10-ig :D
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2016.02.04. 10:44:18

Hát olvasgatva a kommenteket, azért azt ne jelentsük ki azt hogy ez Kizárólag a Dujshebaev hibája! Mindjárt kezdve azzal, hogy nem mondta azt egy szóval sem hogy a csapat kijut az olimpiára! Sőt 1%-ot adott, amit később megtoldott egy olimpiai kvalifikációs tornára való kijutási eséllyel, 14%-al! ( 100-at osztjuk 7-el és ki is jön!)
Ő azt nyilatkozta hogy ő saját magának, és a csapatnak milyen célt tűzött ki!(8 döntő/8 győzelem) Hogy ez a csapatnál inkább rosszul sült el,az más kérdés, a játékosoktól kéne megkérdezni miért! Mindenesetre nekem ez szimpatikusabb volt a tanár/rektor úr előre magyarázkodásainál, mint a "bravúr lenne a legjobb 8 is ezzel a kerettel" stb.
Az itthon maradottakról: Mindenki előveszi Sótonyit elsősorban. De miért?! Én ugy emlékszem, hogy a Lékai Máté is és a Császár Gábor is válogatottak voltak Talantnál, és az eb kvalifikációs rendszert végigjátszották! Utóbbi még a szűk keretben is ott volt, és a szerbek elleni meccseken láthatta mindenki hogy mennyire nem voltak egy hullámhosszon a Kirgíz-Spanyollal!
Máté, és Csaszi a két jelenlegi legjobb irányítónk, ez nem kérdés, egyéni képességeik alapján, talán a világelitbe is ott vannak! (egy jó formában lévő Csaszi mindenképp)
viszont a TD elképzeléseibe rendszerébe nem ők illettek! Minttudjuk nála megvoltak az előre megkomponált elemek mindenkinek megvolt, mikor hova kell érkeznie, és mit kell csinálnia mm pontosan,a kreatív egyéni megoldások nála nagyon a háttérbe szorultak! Ugye pont ez a Lékai fő erőssége! Ezért maradhatott ki ő! nem egyedi eset ez, (a Thw Kielnél is a Canellast elküldik, és a fiatal 19 éves Svéd Lukas Nilssont vették a helyére, mert ő jobban beleillik a Gisslasson rendszerébe) sz'al nem a só választotta ki a keretet, főleg nem igaz ez az irányítóknál!
Mint mondtam, nem lehet ráverni a balhét arra a pár emberre aki most egyébként hozott rossz döntéseket, és lehetett volna kvalifikációs torna! Viszont ezt az olimpiát nem itt buktuk el hanem Mocsai az ő keretével, a szlovének ellen! Amit persze megint rávert másra! Most pl a Veszprémre, mert nem nyerték meg a bl-t! Szánalom az az ember! hol vannak a rengeteg tao pénzek az utánpótlásokból? A szakemberek? Hol vannak a tehetségek? Ez a probléma itt sokkal szélesebb körben áll fent mélyebb összetettebb, mint egy olimpiai részvételi bukta!
Meg 3 ember leváltása! A szeged is és a veszprém is veszi a külföldi kész sztárokat és bl ff-t játszanak, válogatottunk pedig esik egyre lejjebb! Mondjuk a Veszprém most is tartalékos csapattal simán verte a Nexet, akiknél csak Horvát játékosok voltak, és nem játszanak ff-t de a válogatottjuk bronzérmes lett Lengyelországban!
Ha megnézzük a Norvég és a Német válogatottat, láthatjuk hol, és hogyan végeztek az elmúlt világversenyeken!Meg mit értek el most! Ők képesek beáldozni vb-t, eb-t, olimpiát is hogy utána legyen egy ütőképes jó válogatottjuk, mi viszont nem vagyunk hajlandóak a jelent beáldozni a jövőért! Mi eddig sosem fiatalítottunk, mi mindig "eredménykényszerben" vagyunk!
Ilyen szempontból jó hogy kibukott ez a dolog most, mert kell a teljes átalakítás gyökerestől a kézilabdában!
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.27. 17:57:07

Semmi különös nem volt, első félidőben mindkét csapat tudása legalját adta ki, második elején el tudtak menni a svédek, mikor negyed óra alatt 1-2 gólt lőttünk, aztán vége is volt.
Támadásban abszolút fantáziátlanok voltunk megint, az emberelőny nekünk hátrány. Az egész EB-n az utolsó meccsünk 55. perce körül használtunk ki értelmesen és végigjátszva egy előnyt, Iváncsik be is dobta. Kb mindet így kellett volna, ehelyett a toszakodás ment az egész eb-n ezekben a szitukban.

Mocsai megint felhúzta az agyamat a szokásos hülyeségével..."állambácsi támogat, cserébe magyar fiatalokat kéne erőltetni nemzetközi szinten is"...jah, azzal sokra ment a veszprém is, évekig 8ba is alig értek...egyszerűen akkor sem volt, most meg pláne nincs olyan alapanyag,hogy ez megoldható legyen egyik pillanatról a másikra,az egy minimum 10 éves tudatos építkezés lenne, külföldi szakemberek bevonásával...de persze Lajos bácsi ezektől is irtózik.
Mindegy ez már más téma.
De ő könnyen beszél, az ő kapitánykodása alatt azért jobb volt az alapanyag, volt egy Mikler mellett Fazekas Nándi, két Iváncsik is akkor még felfelé jött, Illyés, egy jó Császár,aki akkor 2-3 évig jól ment (magyarokhoz képest), Krivo, Perez, éppen Diaz...Most nincs ilyen állomány, ezt fel kéne dolgoznia az embereknek.

Az orosz meccsért kár, az simán hozható volt, a többi papírforma, még tán a németek ellen nem volt benne ekkora vereség.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.27. 17:44:15

Magyarország-Svédország 14-22.

Megint egy súlyos vereség :( . Nem láttam a meccset úgyhogy nem tudok róla mondani semmit , de ha vki esetleg látta az írhatna pár sort. Egyébként ezzel mar biztosan elúszott az olimpia.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.26. 23:44:43

csababarca írta:
Bob_Marley írta:Én szinte csak ezt a meccset láttam, de ez rendben volt. Kicsit több rutinnal meg is lehetett volna akár. A végén is várjuk, hogy jöjjenek mikor kellene a labda..... Pont az a kicsi kellett volna, hogy legalább egy iksz összejöjjön. De azért szép volt srácok.
Pont téged akartalak megemlíteni, mert nemrég a passzív miatt "értetlenkedtél",hogy miért nincs támadóidő.
Most ez pont az a végjáték volt,amikor totál megértem a felvetésedet. Két emberelőnyünknél is 1-1 percet támadtak, úgy hogy kapu felé sem mentek...ez vicc. Persze nem erre fogom, mert rengeteg technikai hiba volt ma is, meg az emberelőnyeinket sem jól oldottuk meg, kétszer is minuszosan jöttünk ki belőle.
Nem tudom a spanyolokat hibáztatni, mert a szabályok adta lehetőségeket használták ki, de amúgy valóban pont olyan esetek voltak, amikről múltkor beszéltünk. :D Talán noname írta le, hogy mennyire káros lehetne a támadóidő, amivel egyet is értek, hogy vannak buktatói, de így meg alapvetően egy szubjektív döntés a bíróknál, hogy mikor emelik fel a kezüket és az idő futóóra esetében nem elhanyagolható szempont. És beszédes volt, hogy a spanyolok is érezték, hogy ez már ultra passzív és időt kértek, hogy feljöhessenek később mintha mi se történt volna. :D
Kép
Kép
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.26. 21:15:35

S.Agüero írta:Van még esély az Olimpiára?
Papíron van. De olyan bonyolult , hogy pontosan nem tudom leírni de kell hozza vagy 5 meccs nekünk kedvező végeredménye plusz , hogy a norvégok nyerjék meg az EB-t vagy a franciákkal kell játszaniuk a döntőt és persze ha nem verjük meg a svédeket az utolsó meccsen akkor ez mind lényegtelen. Magyarán nem fogunk kijutni , meg egy kis esély van , de ha ezek mind bejönnek én meztelenül végigfutok a Hősök terén :D .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.26. 21:06:41

Van még esély az Olimpiára?
Válasz küldése