Feast4 írta:Nem tudom én mindig vigyázok az ilyen simán verjük őket kijelentésekkel. Kicsit szerintem most lebecsüljük őket. Szerintem két meccs alapján fogunk tovább menni.
Inkább megérzések voltak ezek, mint kijelentések. Az Arsenal egy fokkal se erősebb, mint máskor, mi viszont igen. Benne van a pakliban a szoros meccs is, de ez is olyan, mint a Clasico volt. Minden benne van, de amíg ők maximum egy egygólos győzelemben reménykedhetnek, ha nekünk semmi, nekik minden összejön, addig mi lazán elverhetjük őket 4-5 góllal is és még csak meglepetésnek se minősülne a dolog.
Guardiola idején amúgy is szokása volt a csapatnak a túlzott tisztelet idegenben(vagyis még a gyengének is tűnő ellenfelet se rohantuk le, hanem lazán passzolgattunk, mert túlzottan is tiszteltük az ellenfelet. Összehasonlításképp felhoznám a tavalyi City és PSG idegenbeli meccseken, ahol magasról tettünk rá, ki az ellenfél és olyan meccset nyomtunk le, hogy egy spanyol kiscsapat is elszégyellte volna magát a helyükben. A City ellen pl szoros volt az eredmény, de az 5-0 lett volna a reális) meg a vaskalapos mentalitás, vagyis nem alkalmazkodunk egyáltalán senkihez. Az Arsenal elég suta csapat ilyen szempontból. Szeretik tartani a labdát, de a védekezésük nehézkes, pontatlan és úgy általában töketlen. Az ilyen csapatok ellen kell engedni némi területet néha. Hadd szóródjanak szét, aztán agyon lehet őket kontrázni. Nem végig persze, de néha. Ez a másik dolog, amit imádok LE-n. Hullámokban játszik a csapat. Pep alatt kb egy szinten toltuk végi az egész meccset, LE alatt jól látszik, hogy időszakokra vesszük át a teljes dominanciát, máskor pedig hagyjuk őket passzolgatni és kontrázunk. Úgy gondolom, ha a Barca kellően rugalmas taktikát vonultat fel, akkor az Arsenal nem tudja majd azzal tartani a lépést. Azt se fogják tudni, hogy most védekezni vagy támadni akarnak, a káosz közepette pedig az MSN keményen büntet.
Kovbal88 írta:...
Ezzel nagyon nem tudok egyetérteni. Az Atletico játéka teljesen átalakult idén. Sokkal inkább labdatartásra játszanak és próbálnak dominálni. Sokkal több a tehetség a csapatukban, sokkal kevesebb az izom. A védelmük ügyes, de nem nagy szám. Láthattuk, mi is félgőzzel vertük őket, ráadásul rendes középcsatár nélkül bajos.
Real. Már a megfelelő topikban kifejtettem bővebben miért nem esélyes. Volt egy anomáliás és, amikor megnyerték, azonkívül volt pár elődöntő, amiből mindig simán kiestek. Nem az a valós játékerejük, amit a BL győzelemkor hitette el, sokkal közelebb áll a mostanihoz.
Barca: B átok ide vagy oda, már szezon előtt is állítottam, hogy sose lesz még ekkora esélye egy csapatnak címet védeni. Összehasonlítva a tavalyival: Masch némileg gyengébb, illetve Vidal nem fogja tudni azt nyújtani, amit tavaly szezon végén Alves,továbbá hiányzik a támadó-csere de a többi poszton még inkább erősödtünk. Iniesta tavaly nem volt nagy szám, idén csúcsforma. Busquets tökéletesen beletanult a jelenlegi játékrendszerbe, Neymar, Suarez mindketten még jobban beleszoktak a csapatba, mellé a pad sokkal erősebb, mint eddig. Szóval átok ide vagy oda, logikusan gondolkodva a Barca a fő esélyes.
Juve: nekik van esélyük, sztem a Bayernt meg is lepik alaposan. A gond a Juve esetében az, hogy sok játékos távozott és ugyan minőségben állnak olyan jól, mint tavaly(Pirlo már tavaly nagyon lassú volt és Tevez is inkább jó melós, mint Dybala féle kifforróban levő zseni), de pont olyan játékosokat vesztettek velük és VIdallal, akik nagy rutinnal rendelkeznek és ha gond van, nem pánikolnak be. Pl a jelenlegi Juve nem tudna ellenünk 0-1-ről visszajönni a meccsbe, hanem összezuhanna.
Bayern: továbbra is azt érzem, hogy az egész filozófia itt erőltetett és tudathasadásos emberek tömkelege szaladgál. Németek, tehát gyorsan, agresszívan játszanának, sok futással, erre Pep nyugodt labdajáratásra kényszeríti őket. Sztem ez idén se válik be. Egy tökös, agresszív csapat remek counterpick ellenünk: Juve, Barca