Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.03. 20:04:31

Barcelona line-up (official): Bravo - SergiRoberto Pique Mascherano Mathieu - Rakitic Busquets Iniesta - Messi Suarez Neymar
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.03.03. 20:04:20

Barça: C.Bravo; Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Mathieu; Busquets, I.Rakitić, A.Iniesta; Messi, Suárez, Neymar
Léfe
Entrenador del Barça

2016.03.03. 16:38:48

Valóságos, tényleges; valódi, meglevő :ez az effektiv jelentése. Elnézést de Neymárral esetleg jobbak, erősebbek, stb. lehetünk, de effektivebbek nem.
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.03. 16:12:03

Én azért nem tartok annyira a fáradtságtól, mert tavaly is bebizonyosodott, hogy végig bírják a terhelést. Messi gyakorlatilag évek óta nem pihent, ha egészséges, Suarez is eléggé hozzá van szokva, mind itt, mind a Pool-ban. Idén néhány meccsel persze többet játszunk (ha szerencsénk van), de annyira nem félek a sorozatterheléstől plusz megvannak azok az emberek a stábban, akik ezzel foglalkoznak. Az, hogy van olykor egy kis dekoncentráltás én nem írnám a fáradtság számlájára, még nem játszottunk annyi meccset, hogy ez nagyon kihathasson. Minden játékosnak, minde csapatnak vannak olyan meccsei, amikor nem akarnak sikerülni a dolgok. Persze lehet, hogy jól jönne Neymarnak egy-két meccs kevesebb játék a jövőben, de szinte minden klubban van két-három olyan játékos, aki sosem pihen. Messi ráadásul "meccshátrányban" is van, az esetében nem lehet ilyenről beszélni. Suareznek pedig korábban is voltak ilyen időszakai, amikor a legegyszerűbb dolgokat is elrontotta. Amikor zsinórban hagyta ki az üres kapus helyzeteket vagy rendre rossz megoldást választott, pedig akkor még nem lehetett akár mentális, akár fizikai fáradtságról beszélni.

A Rayo elleni meccs idegenben pedig pont nem az, ami megenged komolyabb rotálást. LE nem beszélt félre és nem álszerénységből mondta, hogy a Vallecas nagyon nehéz terep.
Mondjuk Ininek egy 30-40 perce lehet, hogy elég lenne, persze ez függ az eredménytől is.
Én mindenképp szoros meccset várok és egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a Rayo szerzi meg a vezetést. Szerencsére ők nem az a csapat, akik eredményesen be tudnak húzódni védekezni. Ha tudjuk birtokolni a labdát megfojthatjuk a Rayo-t és talán ellenük lehet a legtöbb kontrát vezetni.
Forca Barca!!!!
corol
Entrenador del Barça

2016.03.03. 13:29:26

Szerintem a stáb pontosan tisztában van a játékosok fizikális és mentális állapotával, erre láthatóan igénybe vesznek mindenféle technikai eszközöket is.
A legnagyobb terhelés nyilván a középpályásokon van, egy-egy nagyobb iramú mérkőzés, ahol rá is vannak kényszerítve a sok és gyors mozgásra (letámadás, visszazárkózás, támadások segítése stb.) sokat kivesz belőlük, Lucho ezért is cseréli őket folyamatosan.
A védelem véleményem szerint elsősorban a játékpercek miatt cserélődik, ott azért a Barca labdatartó stílusából adódóan ritkán nagy a fizikai igénybevétel.
Az MSN az külön szám. az alap az, hogy mindegyik, mindig játszani akar. Messi azért rápihenhet (meg is teszi) meccs közben, Neymar már többet fut, gyakran vissza is zárkózik. Suarez meg brutális fizikálisan, én is meglepődtem, hogy a BL döntő óta folyamatosan a pályán van, mégis a legerősebbnek mutatkozik hármuk közül. Mostanában akkor is talpon marad, ha 15 kilóval nehezebb, 10 centivel magasabb védővel szemben kell a labdát megtartania.
Valamilyen módon őket is kellene/lehetne rotálni, de gondolom ezek a fiúk vannak annyira profik, hogy a technikai mérésektől függetlenül közlik a stábbal, ha nem érzik a top-on magukat.
westerngom
Entrenador del Barça

2016.03.03. 13:17:43

Feast4 írta: A tuti meccseken pihenhetne ez tény!
szerintem már nincsenek tuti meccsek :D
A kicsik az életükért/ benn maradásért kaparnak, a nagyobb csapatok az EL/ BL helyekért küzdenek, szóval így a vége felé már mindenki tövig nyomja a pedált.

Nálunk akkor lesz éredemi pihentetés, ha matematikailag már jók vagyunk a ligában és még állunk a BL-ben.
Egyébként bazi jól működik a rendszer (Edzői + orvosi stáb) mert eddig szinte elkerülték a csapatot a sérülés hullámok. (Adrianot lécci senki ne írja, köszi! :lol:
mess2009
Director del Fútbol

2016.03.03. 13:08:04

nem tudom mi az a fejben fáradás... néhányszor az életemben adódótt, hogy a gyenge agyam különösen erős igénybevételnek volt kitéve( sterssz alatti folyamatos figyelem) akkor éreztem valami ilyesmit ami egy kiadós alvás után el is tünt.
azt azonban tudom, hogy ettől függetlenül a pályán a forma bizony ingadozó, sőt : periodikus. van amikor jó "svungban" vagy és van amikor éppen görcsben....ezt látom mindhárom támadónkon inkább sem mint hogy fejben fáradnának.
az egy egészen más kategória, amikor a nyilvánvaló mentális problémák (bármilyen személyes gond, nyomasztó probléma stb.) vetik vissza a teljesítményt, gondolom erre vannak a stábban szakemberek
azt is látom, hogy Ney amióta Messi visszatért kevésbé gólerős, lazább vagy ha már nagyon rüheli, hogy nem jönnek a gólok éppenséggel görcsösebb, ez így van. azt azonban nem lehet rá mondani hogy nem ő ad a csapatnak lendületet ! nem hajt, kedvetlen, netán sétálóra venné a figurát...
még csak annyit, hogy Suarez sem dönti a gólokat minden meccsen és Messi is hagy ki ziccereket ez sem újság.
kellene e rotálni őket? nem tudom...valószínű igen, de nem "fejbenfáradtság" miatt.
Feast4
Director del Fútbol

2016.03.03. 12:46:03

looka írta:
Tromort77 írta:Mondjuk ha a támadósorban megy a rotálás akkor a pályán lévőnek dupla annyi melót kell beletennie míg így, hogy mindhárman fent vannak viszonylag hamarabb leszoktuk rendezni a meccseket. Ritkán kell megszakadniuk. Szóval rendben vannak fizikálisan szerintem. A gondok inkább fejben vannak, jelenleg ez Neymaron jön ki a legjobban, de még így is baromi hasznos és sokkal előrébb van vele a csapat mint mondjuk Munirral lenne. Ez végett érthető, hogy nem megy a rotálás.
Abban igazad van, hogy effektívebb a csapat Neymarral, csak itt is gondolkodhatunk sávosan, ha pihentebb lenne, akkor még jobban működne az első hármas, és gyakorlatilag megállíthatatlan a csapat, így meg szépen lassan felőrli magát, a nagy meccseken görcsös lesz. Ő amúgy is hajlamos elszórakozni a ziccereket is, ha rossz napja van, fáradtan meg még inkább...

Csak egy meccs kéne, amikor nem játszik, de az nagyon.
A tuti meccseken pihenhetne ez tény!
Kép
looka
Capitá del Barça

2016.03.03. 12:23:18

Tromort77 írta:Mondjuk ha a támadósorban megy a rotálás akkor a pályán lévőnek dupla annyi melót kell beletennie míg így, hogy mindhárman fent vannak viszonylag hamarabb leszoktuk rendezni a meccseket. Ritkán kell megszakadniuk. Szóval rendben vannak fizikálisan szerintem. A gondok inkább fejben vannak, jelenleg ez Neymaron jön ki a legjobban, de még így is baromi hasznos és sokkal előrébb van vele a csapat mint mondjuk Munirral lenne. Ez végett érthető, hogy nem megy a rotálás.
Abban igazad van, hogy effektívebb a csapat Neymarral, csak itt is gondolkodhatunk sávosan, ha pihentebb lenne, akkor még jobban működne az első hármas, és gyakorlatilag megállíthatatlan a csapat, így meg szépen lassan felőrli magát, a nagy meccseken görcsös lesz. Ő amúgy is hajlamos elszórakozni a ziccereket is, ha rossz napja van, fáradtan meg még inkább...

Csak egy meccs kéne, amikor nem játszik, de az nagyon.
Tromort77

2016.03.03. 12:05:41

Mondjuk ha a támadósorban megy a rotálás akkor a pályán lévőnek dupla annyi melót kell beletennie míg így, hogy mindhárman fent vannak viszonylag hamarabb leszoktuk rendezni a meccseket. Ritkán kell megszakadniuk. Szóval rendben vannak fizikálisan szerintem. A gondok inkább fejben vannak, jelenleg ez Neymaron jön ki a legjobban, de még így is baromi hasznos és sokkal előrébb van vele a csapat mint mondjuk Munirral lenne. Ez végett érthető, hogy nem megy a rotálás.
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.03. 11:35:21

palesz77 írta:Squad (vs Rayo): Bravo, Ter Stegen, Vidal, Pique, Mascherano, Vermaelen, Mathieu, Adriano, Alba, Busquets, Rakitic, Sergi Roberto, Iniesta, Arda, Munir, Messi, Suarez, Neymar

Alves ugye eltiltott, a Verma-Bartra duóból most a kis spanyol maradt ki. Arda gondolom kezdeni fog, én reménykedek Munirban is, de az úgyse fog összejönni. SR is tolhatná kivételesen jobbhátvédben, de Vidalnak is örülnék, ott csak jól dönthet Lucho.. :D

Amúgy pont ma olvastam, hogy Suárezt a Bl döntő óta nem cserélte le Lucho.. Az azért kemény, tényleg pihenniük kéne már kicsit.
Ráadásul talán 2-3 kupa meccset hagyott ki, összes bajnoki, BL meccsen játszott emlékeim szerint.

Mondjuk az MSN, sőt, az összes kezdő tavaly is (szinte) végignyomta a szezont, talán pont a BL döntőre fulladtunk ki kicsit, előtte top. Most a hármason kívül folyamatos rotáció van.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.03. 10:20:16

Squad (vs Rayo): Bravo, Ter Stegen, Vidal, Pique, Mascherano, Vermaelen, Mathieu, Adriano, Alba, Busquets, Rakitic, Sergi Roberto, Iniesta, Arda, Munir, Messi, Suarez, Neymar

Alves ugye eltiltott, a Verma-Bartra duóból most a kis spanyol maradt ki. Arda gondolom kezdeni fog, én reménykedek Munirban is, de az úgyse fog összejönni. SR is tolhatná kivételesen jobbhátvédben, de Vidalnak is örülnék, ott csak jól dönthet Lucho.. :D

Amúgy pont ma olvastam, hogy Suárezt a Bl döntő óta nem cserélte le Lucho.. Az azért kemény, tényleg pihenniük kéne már kicsit.
Feast4
Director del Fútbol

2016.02.29. 18:08:21

visca el barca írta:neymar láthatóan se fizikálisan, se mentálisan nincs a toppon, ráférne egy-két meccs pihenő, mert így teljesen ki fog fingani a szezon végére.
Na ezt nagyon adom.Meccsről meccsre egyre szétesettebb.A könnyebb meccseken mehetne Munir.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.02.29. 17:19:16

MessiNeymarSuarez írta:
a bajnokságban már csak a két madridi meccset kell hozni és akkor zsebben a bajnoki cím. örülnék ha a kisebb csapatok ellen az elől lévők pihennének kicsit, de LE úgysem meri meghúzni
Lehet hogy valamiről lemaradtam, de csak a Real Madrid ellen játszunk már, Atletivel lemeccseltük már, oda-vissza nyertünk... :D
Végülis helyes az állítás...Rayo Vallecano de Mardid :lol:

Szerintem hasonlóan szenvedős meccs lesz, mint mostanában a bajnokik :)
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.29. 17:08:16

MessiNeymarSuarez írta:
a bajnokságban már csak a két madridi meccset kell hozni és akkor zsebben a bajnoki cím. örülnék ha a kisebb csapatok ellen az elől lévők pihennének kicsit, de LE úgysem meri meghúzni
Lehet hogy valamiről lemaradtam, de csak a Real Madrid ellen játszunk már, Atletivel lemeccseltük már, oda-vissza nyertünk... :D
tényleg :oops: néha elég nagy homály van nálam mostanság :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.02.29. 16:45:29

Samper
Director del Fútbol

2016.02.29. 16:37:53

visca el barca írta:semlegesként biztos élvezetes meccs, de így, hogy a sevilla néha ment mint a mérgezett egér, azért volt izgulni való rendesen. neymar láthatóan se fizikálisan, se mentálisan nincs a toppon, ráférne egy-két meccs pihenő, mert így teljesen ki fog fingani a szezon végére.

LE láthatólag nem ezzel a logikával működteti a csapatát - és eddig jól.Sok meccsel előre meg azért kár számolni, mert akármilyen banalitás fejre állíthat mindent.
BarcaPamp
Barça B

2016.02.29. 16:16:13

A Marca osztályzatai a tegnapi meccsről. És tényleg Messi és Busquets voltak a csapat legjobbjai...

13Bravo - 7
18Jordi Alba - 6
22Aleix Vidal - 5
3Piqué - 7
24Mathieu - 6
5Busquets - 8
20Sergi Roberto - 6
7Arda Turan - 5
11Neymar - 6
10Messi - 8
9Luis Suárez - 7

6Dani Alves - 5
8Iniesta - 6
4Rakitic - 6
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.29. 09:55:48

semlegesként biztos élvezetes meccs, de így, hogy a sevilla néha ment mint a mérgezett egér, azért volt izgulni való rendesen. neymar láthatóan se fizikálisan, se mentálisan nincs a toppon, ráférne egy-két meccs pihenő, mert így teljesen ki fog fingani a szezon végére.

Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.02.29. 08:59:57

Nagyon jó meccs volt, régen volt ilyen tudatos, eredmény centrikus a csapat. Ez meg is látszik a tabellán. Mindenki jó volt, ilyenkor nem illik a negatívumokról beszélni.
Kicsit akadoztak a támadások, ez a két halványabb szélső hátvéd teljesítménynek is köszönhető. Piqué és Matyi szerencsére kiemelkedőt nyújtott.
Nem töltött el örömmel, hogy a cserék nem tudtak lendíteni a játékon. És ha arra gondolok, hogy az msn-nek nincs is igazán méltó cseréje, akkor csak abban bízhatunk, hogy ők hárman végig bírni fogják ezt az óriási terhelést.
noname
Llegenda del Barça

2016.02.29. 08:14:15

Teljesen rendben volt ez a meccs, de a 70. perc környékén visszaestünk. Ennek fő oka sztem az, hogy a cserék nem szálltak be jól a meccsbe. SR és Arda is viszonylag rosszul kezdték a meccset, de folyamatosan javultak és a 2. félidő elejére teljes kontroll alatt tartottuk a kp-t. Utána viszont jött Iniesta és Rakitic, akik látványosan nehezen szálltak be: lemaradások, eladott ladbák. Ennek oka sztem a meccs röhejesen nagy irama. Érdemes megnézni az átlag sebességeket. Más meccseken a 60. percre 6,5körül szokott lenni, itt 7 volt mind2 csapatnál, miközben a meccs elején 7,2-7,4 a Sevilla javára. Egyszerűen túl gyors volt a meccs ahhoz, hogy a cserék felvegyék a ritmust. A nagy átlagsebességből azért az is látszott, hogy a csapatunkra ráfért már a pihenő.

A következő meccs a Rayo ellen lesz, akik ugyan megfuttatnak majd rendesen minket, de nem látok esélyt a meglepetésre. Ideje lenne pihentetni az MSN-ből valakit.
A Fifa egy szégyen
Tivornya
Capitá del Barça

2016.02.29. 07:04:40

Szép csörte volt, minden elismerést megérdemel a Sevilla! Messi szabigólja gyönyörű volt, nagyon adta magát, hogy a kapushoz kell azt visszalőni (bár én Neymartól vártam oda a lövést) :)
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.28. 23:05:48

mess2009 írta:nálam ma Matyi a legjobb, egy igen erős mindent bevállaló támadó foci ellen sokat tett, a három pontért. a gólért Vidal és Pique mellett inkább Albát hibáztatom, a helyén állt üresen a csávó, miközben ő kapust játszott.
néha olyan érzésem van, hogy könnyen zavarba hozhatóak vagyunk hátul, de ez nem igaz. volt talán három!! tiszta ziccerük a többit megfogtuk, ezuttal még a szögleteket is jól semlegesítették.
középen inkább át-át rohantak rajtunk, és persze a széleken is.
az MSN. ma nem volt elég hatékony, egy közepesen erős védelemmel szemben, és szinte milire azonos teljesítményt hoztak, sok jó és rossz döntéssel.
mindegy , van ilyen is. nem nagyon osztom a fáradtság elméleteket, ezek a srácok a pályán érzik jól magukat és van idejük beosztani az erejüket.
Albanak két embere volt, fogta a belsőt az ment volna rövidre belépett elé és mikor átszállt felette akkor érzékelte hogy nincs mit tenni és megpróbál a vonalra belépni és menteni. Mögénk kerültek 4-2 elleni szitu volt. Nem mondom hogy makulátlan Alba, de őt venném elő legutoljára.

A fáradtság meg nem fizikai hanem szellemi. Rossz döntések születnek, Neymar is kifelé cselez, Suarez pont egy agyi ütemmel később passzol, egy ütemmel később indul el. Amikor meg ütemben érkezik akkor blokkolja SR fejesét. :D

Plusz mindig mindenki játszani akar, szóval az elég ritka, hogy valaki szól, hogy főnök ma nem fog menni, mert fáradtnak érzem magam.

15 - @FCBarcelona have won the most points after conceding the first goal of the game in this La Liga season.
Kép
Kép
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.02.28. 23:05:10

MessiNeymarSuarez írta:2004 óta (!!) először nyerjük meg az összes februári meccsünket, bravo :D

34 meccses veretlenség, ezzel beállitottuk a Spanyol rekordot
Remélem idejében jön, egy tét nélküli meccsen a pofon, nehogy egy fontos meccsen... mert ugye egyszer minden sorozat megszakad.

De most örülni kell az előnyünknek és csak saját magunkra koncentrálni. Amúgy eredményességben igén jók vagyunk, de az nyugtat, hogy játékban még bőven nincsenek csúcson a fiúk.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.02.28. 22:51:52

2004 óta (!!) először nyerjük meg az összes februári meccsünket, bravo :D

34 meccses veretlenség, ezzel beállitottuk a Spanyol rekordot
Válasz küldése