noname írta:
SR legrosszabb meccse kb egy szint volt Rafinha legjobb meccsével. Mint szurkoló és mint edző is messze jjobb SR, mint Rafinha valaha volt. SR előnyei: fizikailag erősebb, univerzális, remek védőmunka és még egyéni villanások is vannak. Rafinha biztató volt néha, de neki még nem történt meg az áttörés és most nehezebb lesz, mint valaha. Ha Rafinha is akkorát robbanna, mint SR idén, akkor nincs vita, kezdőben lesz jövőre, de erre mégis mennyi az esély sztetek? SR esetében mindenki tudta h mentális blokkról van szó. Rafinha esetében is látható ez néha, de az is látszott h bizony nem olyan nagy tehetség, mint reméltük. Jelenleg ugyan annyi esélyt látok arra h Rafinha beváljon, mint Jonathan DS annak idején.
Érdekes az első állítás.
Ami azt illeti fizikailag egyáltalán nem erősebb, sőt a brazilt nehezebb is elnyomni, mint SR-t. Nem tudom hány meccsen láttad játszani, de amiket írtál pont az ellenkezője igaz. Védőmunkájával neki sincs baj, egyáltalán nem egy Denis vagy Halilovic típusú játékos, sokat robotol, az egyéni villanásokat nézve pedig pont az ellentettje igaz. Robinál pont, hogy hiánycikk ez a szegmens. Egy tipikus biztonsági játékos, ami nem gond, csak ne állítsuk, hogy annyi villanása van.
Amit a mentális gátról írtál én nem igazán erre emlékszem. Hogy mindenki tudta??? Az általános vélemény az volt, hogy ennyit tud és kész.
Nekem semmi bajom Robival, örülök, hogy egy újabb saját nevelés játszik a csapatban csak ne ferdítsük a dolgokat. Illetve ahogy már leírták, sokszor hajlamosak vagyunk megszépíteni vele kapcsolatban a dolgokat.
Az egyetlen problémám SR-rel, hogy szép és jó, hogy idén így magára talált, de nem látszik rajta, hogy bármennyit is fejlődött volna. Az univerzalitásról meg annyit, hogy elég relatív. Jh-ként tényleg nagyon jó, személy szerint ottt is tartanám, de vkp-ként nekem például tavalyhoz képest nem igazán javult, nyugodtabb vagyok, ha Masch van ott.
Vagy amikor Alba helyén játszott. Ott is sokan el voltak tőle ájulva, pedig objektíven nézve minden volt csak akár egy átlagos nem. Szóval be lehet állítani a kapuba és mondani, hogy univerzális, de ettől még nem lesz ott jó.
Rafinha pedig ha kell mindkét szélen tud játszani. Ez nem univerzalitás?
Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem vagyok Robi ellen, nagyon kedvelem, de sokan már átestek a ló túloldalára az elmúlt évekhez viszonyítva és akkor is dicsérve van, ha nem szolgált rá, ahogy korábban ezt sokan meg is jegyezték. És lehet, hogy Rafinha nem lesz nálunk komoly tényező vagy a sérülése vag a beállt helyzet miatt, de én eléggé végigkövettem a pályafutását és állíthatom, hogy sokkal több van benne, mint SR-ben. De ez nem jelenti azt, hogy ki tudja hozni, vagy megkapja egyáltalán a lehetőséget rá.
De az sem véletlen, hogy előrébb is volt a sorban, mint Robi.