Jó ideje nem írtam. Kissé zűrös volt az utóbbi 1,5 évem, így nem nagyon volt idegem/erőm animét nézni, de most a jelek szerint megint sikerül belekezdjek. Mindjárt itt is pár ajánlat.
1.
Boku dake ga Inai Machi vagy
Erased
Érzelmileg erősen megterhelő. Minimális természetfeletti szállal rendelkezik. Az első pár rész leginkább a múltbéli hibák helyrehozásáról szól, visszatekintés (érdekes köntösben), miközben utána szép lassan áttérünk karakterfejlődésre. Amikhez lehet hasonlítani: Grave of the fireflies(érzelmi szinten) és THe girl who leapt through time. A 2. fele talán lehetett volna némileg jobb is, de meg tudom érteni és teljesen indokolt, hogy miért ezt a vonalat választották az írók/. Ajánlom mindenkinek, de főleg olyanoknak, akik már rendelkeznek egy kis rutinnal
anime-téren. 8/10
2.
Vamiper Hunter D és Bloodlust. Ez kicsit más csomag. Az eredeti nem egy nagy szám (közepest azért megérdemli). Sok remek jelenet van benne, de érződik, hogy nem állt rendelkezésre nagy költségvetés. A Bloodlust ellenben minden téren jobb. Nem a kedvenc sztori-rajz stílusom, de kimondottan ajánlom. Hasonlók: Ninja Scroll, Trigun, stb. 7/10
3.
Castlevania: Gore ami a csövön kifér. Mellé remek hangulat, illete, ami ritka, motivációval rendelkező ellenfelek. Az akciók is remekül sikerültek. Igazából nem hiszem h valaha kultstátuszt érjen el, mert nem sok olyat nyújt, amit már nem láttunk, de amiből merít, azzal ügyesen bánik. Emlékeztet ilyen szmepontból a Conjuring filmekre, akik ugyan kb zéró eredeti ötlettel rendelkeznek, de amit feldolgoznak, azt ügyesen teszik. Hasonlók: Hellsing, Vampire Hunter D, Corpse party, 7-7,5/10
4.
Attack on Titan 2. szezon: Nem vagyok egy AOT fan, nem is leszek, sztem a gyilkolást gyakorlatilag időhúzásnak használják h a sztori teljes hiányát burkolják. Most ezt némileg orvosolták, hiszen haladt is a sztori valamennyit. MOndjuk attól még nem fogom elnézni nekik h az anime kb 20%-a annyi h lovagolnak a mezőn...

6/10