2016.03.21. 14:19:36
Én meg abszolút nem érzem azt, hogy eltaktikáztuk volna a meccset, pláne nem, hogy Lucho cseréi miatt fordult a meccs képe. A Villarreal egész meccsen piszok jól játszott és lássuk be, hogy a kérdéses bírói ítéletekből kulcsszituációkban mi jöttünk ki jól, ami azért kellett a 2-0-hoz alapjáraton is, de a cserék előtt is és után is benne volt a Villarrealban a gól. Piqué lecserélése duplán indokolt volt, egyrészt mert érett neki a piros, másrészt meg mert pont a sárga miatt jóval puhábban kellett védekeznie, Arda lecserélése dettó indokolt volt, na nem a sárgája, hanem a teljesítménye miatt. Persze lehet mondani, hogy Mathieu és Alves is betlizett, és Isten látja lelkem én vagyok itt Matyi egyik legnagyobb ellenzője, és alapvetően röhejnek tartom, hogy ő a 3. számú khv-nk, de taktikailag totál semmi nem változott azzal, hogy posztra cserélt LE. Csórikámnak meg van ugyan elég hajmeresztő megoldása, gyakran egy meccsen belül több is, de azért mert egy utolsó pillanatban irányt változtató labdát szerencsétlenül reagált le, azért még én sem feszítem keresztre.
Ami roppant dühítő, hogy már tendenciaszerűen történik meg, hogy ha stabilan vezetünk, akkor nem is egy sebességfokozatot veszünk vissza, hanem állóra fékezünk, és igen, ezek pontokba kerülnek. Ugyanakkor 10-ből 9 alkalommal le szoktuk hozni a meccset takaréklángon is, aminek köszönhetően kisebb a meccsterhelés és frissebbek vagyunk általánosságban. Azt gondolom, hogy ehhez lassan hozzá kell szoknunk, bármennyire is bosszantó egy-egy meccsen a nagy egészet nézve valahol érthető.
Na mindegy ezzel csak azt akarom mondani, hogy semmit nem csináltunk másképpen, mint a "nem eltaktikázott" meccseken. Az is tény, hogy Alves és Mathieu játéka konstans rizikófaktor, de Pique játéka is az volt a fent említett dupla okból kifolyólag, illetve Arda hiánya sem hagyott komoly űrt maga után. Úgyhogy én a tegnapi bosszankodás után mostanra elfogadtam, hogy a meccs közben pihenős, kiengedős játékunkban ez benne van, benne volt az Arsenal ellen is, meg sok másik meccsen is, buktunk is belőle pontokat (Depor), buktunk rajta kis híján kupát (Sevilla elleni Eur. Szuperkupa), fogunk is még bukni ezen meccseket, de a nagy egészet nézve úgy tűnik, hogy ez kalkulált és felvállalt rizikó.