Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
timetoplay352palesz77 írta:Egy hitelesnek számító forrás szerint Messi játéka kérdéses ma estére gyomor-bélhurut miatt. Reméljük omst tévednek, vagy ha igaz, akkor tényleg nem játszik. Nem kéne még egy 2 évvel ezelőttihez hasonló teljesítmény tőle egy Atletico elleni Bl meccsen..
Szerintem minden további nélkül, hisz mialatt az országban volt a pénz az illető folyamatosan adózott. Tehát a kivitelért nem kell fizetni csak az ott "tartózkodásért".senkialfonz40 írta: Csak egy kérdés, ha a tevékenységet egy adott országban végzik, abból az országból gond nélkül kivihetik a zsét? Már jogilag?
Csak egy kérdés, ha a tevékenységet egy adott országban végzik, abból az országból gond nélkül kivihetik a zsét? Már jogilag?Normandia írta: Ez nem bűncselekmény. A bűncselekmény az, ha hazahozzák a lóvét és az után nem fizetnek adót.
Igazad van, leírtad. A lényeg abban van és a bűncselekmények akkor jönnek létre, ha az offshor országból visszahozott pénz után nem adóznak.Feast4 írta:Ha lentebb olvasol kb. ugyanezt irtam ke kissé konyhább nyelven.Normandia írta:...
Ha lentebb olvasol kb. ugyanezt irtam ke kissé konyhább nyelven.Normandia írta:...
Én sem vagyok szakértő, de én úgy tudom hogy maga az offshore cég az valóban nem illegális, sőt az adóparadicsom országok még örülnek is ha náluk adózik valaki, csak nyilván a bibi az egészben az hogy a különbözetet ki kéne fizetni.Kash írta:Most lehet hülyeséget írok -nem nagyon értek én ehhez, ezt is hallottam valahol- viszont maguk az offshore cégek nem illegálisak és az sem az, ha valaki ilyen állományokban tartja a vagyonát, ezeknél a cégeknél nem kérdezik, honnan van a pénzed, valószínűleg ezért használják sokan, Messi valószínűleg ilyen cégeknél tartotta az elcsalt pénzét -már ha van-, maximum ezért kaphat büntetést, azaz adócsalásért, őket az sem érdekelné, ha befőttes üvegben vagy a zokniában tartaná. Ha ezzel mindenki tisztában volt és tökre feleslegesen írtam, akkor elnézést.
palesz77 írta:Mert amugy egy offshore ceg illegalais egyaltalanLehet en tudom rosszul, de etikai gondok vannak azzal inkabb, nem legalitasi problemak.
Azt nyilatkozták , hogy nem volt cégben pénz és , hogy egy tanácsadó cég javasolta még anno. Elvileg emiatt a cég miatt folyik ellenük az eljárás adócsalásért . Nem tudom , hogy ez mennyire fedi a valóságot , de most tételezzük fel , hogy igen. Sem ő sem az apja nem tűnik túl okosnak ,valószínűleg a pénzügyekhez sem nagyon értenek és pont ezért bízták rá a pénzüket erre a cégre. Ők meg gondolom mondták , hogy figyelj Leo itt és itt tudunk neked spórolni ugye oké ? Messi meg nyilván rájuk hagyta mondván , hogy ők a szakemberek. Nem egy professzor Messi de annyira nyilván nem hülye , hogy a karrierjét 1-2 milláért kockáztassa. Én ezért nem hiszem , hogy ő tudott erről , ha pedig mégis akkor megérdemli azt a büntetést amit kapni fog.[/quote]Alfa írta:[quote="kfranky a "Barca a Bajnokok Ligájában" csoportba "]
Én abban bízom, hogy Messire nem hat ez az egész off-shore-os balhé... Komolyan nem értem, ha valaki keres egy évben 35-40 millát alsó hangon, akkor miért kell még azzal az összeggel mókolni...
Adózzon le belőle 10-et, azért 25-30 millából is el lehet éldegélni egy ideig, szerintem. Nyilván az apja volt az agytröszt, de kétlem, hogy nem tudott róla..
palesz77 írta:Mert amugy egy offshore ceg illegalais egyaltalanLehet en tudom rosszul, de etikai gondok vannak azzal inkabb, nem legalitasi problemak.
Arról nem beszélve, hogy teljesen kifacsart játékosokkal kell dolgozniuk ezeken a tornákon. Jó példa erre a legutóbbi VB, ahol a hullafáradt spanyolok már a csoportban halálra voltak ítélve, míg egy Costa Rica majdnem simán elödöntőzött. A selejtezők meg a felkészülési meccsek elött meg már javában megy az alkudozás,hogy akit csak lehet pihentessenek. Így teljesen esélytelen összeszokni.MessiNeymarSuarez írta:Naigen, ráadásul egy nemzetközi kupáért 1-1.5 hónapig kell harcolni(selejtezőket nem számítva), míg egy komoly klubtrófeáért egész szezonban kiemelkedően és stabilan kell küzdeni hogy meglegyen.Samper írta: Be kéne látni végre, hogy a mai fociban a válogatott csapatok kora lejárt. Minden játékos teljesen más közegből jön, más ott a begyakorolt focija. Rövid idő alatt nincs az az edző, aki komoly csapatot tudna belőlük kialakítani. Legfeljebb csak a többi válogatottnál jobbat.
Naigen, ráadásul egy nemzetközi kupáért 1-1.5 hónapig kell harcolni(selejtezőket nem számítva), míg egy komoly klubtrófeáért egész szezonban kiemelkedően és stabilan kell küzdeni hogy meglegyen.Samper írta: Be kéne látni végre, hogy a mai fociban a válogatott csapatok kora lejárt. Minden játékos teljesen más közegből jön, más ott a begyakorolt focija. Rövid idő alatt nincs az az edző, aki komoly csapatot tudna belőlük kialakítani. Legfeljebb csak a többi válogatottnál jobbat.
Be kéne látni végre, hogy a mai fociban a válogatott csapatok kora lejárt. Minden játékos teljesen más közegből jön, más ott a begyakorolt focija. Rövid idő alatt nincs az az edző, aki komoly csapatot tudna belőlük kialakítani. Legfeljebb csak a többi válogatottnál jobbat.Tromort77 írta:Kicsit megkésve, de:
Én is voltam olyan elvetemült, hogy megnéztem a Bolívia elleni meccsüket. GOD módban tolta, nincs rá jobb szó. Olyan szólói voltak, hogy öröm volt nézni. Az első gól előtti labdája meg elmond mindent.
Ugyanakkor meg annyira rossz volt nézni, hogy nincs egy játszótársa se. Senki akivel egy kényszerítőt meg lehetne csinálni. Alapból az sokat elmond, hogy sokszor Mascherano szervezte a középpályát a támadásoknál, bár hozzáteszem jól oldotta meg. Konkrétan fájt nézni, hogy kicselez három embert, leteszi Higanynak az meg ellövi buta módra ahelyett, hogy vissza adta tette volna. Egész meccs ilyenekből állt. Ha Ő nincs még egy Bolíviát se tudtak volna elverni. Az agyon sztárolt Di María meg hihetetlen túlértékelt, sokadjára látok tőle totál 0 teljesítményt nyújtani. Lehet, hogy 10 meccsenként van egy zseniális megoldása, de egyébként rendszeresen rossz megoldást választ egyértelmű szituációkban.
Ha ez a Messi ér vissza a hétvégére is akkor egy másodpercig nem kell aggódnunk az biztos.