LG írta:
Van Gaal. Neki örülnél Hajnesz?
Az a baj, az olyan sztárokkal, mint Neymar, de főleg Messi, nem nagyon lehet keménykedni. Gondolj bele, kineveznének téged a Barca edzőjének, úgy mennél oda, hogy te majd megneveled őket. Ha nem menne szép szóval, padoztatnád, szivatnád edzéseken őket. Aztán Messi bejelentené, hogy neki ebből elege van, távozik a klubtól. Ezzel máris te húztad a rövidebbet, mert a szurkolók megköveznének, és lehet nemcsak képletesen.
Az ilyen kaliberű játékosokkal muszáj kompromisszimut találni vmilyen szinten. Első szezonban sikerült is Enrique-nek, most nem annyira, de még esélyt minimum érdemel!
Egyébként meg oszton azok véleményét, akik megvédik akkor i LE-t és a csapatot, ha nem nyerünk semmit szezon végén. A szezon előtt én nem is hittem benne, hogy akár BL-ben, akár a Bajnokságban cimet védhetünk, annyi körülmény játszott ellenük (ezeket ne kelljen felsorolnom, már Bobék megtették). Inkább az a bravúr, hogy igy is itt vagyunk a tűz közelében.
Tegye fel a kezét, aki szezon előtt nem irta volna alá, hogy április 18-án 1 ponttal vezetjük a ligát! Tudom, tudom... le adtunk egy tetemes előnyt. De azt az előnyt előtte fel is kellett épiteni, nem a hagyánk hordták össze, erre is gondoljatok!
Én amúgy nagy bajt nem látok sem Luis Enrique-vel, sem a csapattal. Sok minden hátráltatott minket, és rosszul osztottuk be az erőinket, tavaly is volt hullámvölgy, csak korábban, most meg a legrosszabkor, kb. mint tavaly a Realnál.
De a következő szezonban igazolhatunk, nem kell Klub VB-re menni, tanulhatunk az idei hibákból, szóval minden adott lehet a sikerhez.
Nem akarok nevekkel dobálózni, de szerintem Klopp is azért nem ment nagy csapathoz, mert ott nagyobb szavuk van a játékosoknak,mint neki. (nagy csapat alatt Real-Barca párosra gondolok)
Ez teljesen nem normális, akármennyire is be akarják itt egyesek állítani, még mindig nem a játékosnak kell diktálnia,hanem az edzőnek. Tudom, nem egy kaliber, de egy Liverpool ki mert állni B csapattal a bajnokságban, a Dortmund meccs után, mert felérte az edző ésszel, hogy akik ott játszottak, azok kihajtották a belüket.
Egy kezdő edző Zidene le meri cserélni a Benzema-Bale párost, mert megértette velük, hogy fontos a frissesség(tudom, a múlt miatt nagy respectje van,de akkor is)
Kicsit lehiggadva a tegnapi után, Enrique-nek kell átgondolnia szezon végén ,hogy megéri-e maradnia, tud-e még hatni a játékosaira.
Lehet furán hangzik, de tavaly jobban szerethető volt az a csapat, amelyik az első 22 meccsen 22 különböző kezdővel állt fel. Igazi csapat voltunk, az edző becsülte az összes játékosát. Igaz akkor még nem jöttek annyira az eredmények, de már akkor látszott, hogy ebből valami jó dolog fog kisülni.
Valaki bedobta a facebook csoportba, hogy 2016-ban átlagosan 3nap 18óránként játszunk meccset. Én idén minden meccsünket láttam, de ennél sokkal nagyobb rotálás kellett volna, látszott, hogy el fog fogyni a szusz. LE ezt azzal akarta kompenzálni, hogy 15perc 2-0 után visszaálltunk és lepörgettük a meccset, pedig nem ez a jó út.
Amin változtatnék,ha LE marad:
Akármilyen parádés teljesítményt nyújtott is Alves,mikor kellett, én elküldeném, akárcsak a többi magas fizetésű "kiegészítő játékost". Kezdőbe nem kell igazolni, a padra annál inkább. Olyan játékosokat, akik akármikor megállják a helyüket, nem ifiket, s nem kivénhedt 35éves cserecsatárokat. 3ilyen játékos fizetését fedné kb. Alvesé.
Még mindig azt gondolom, hogy Halilovicot vissza kell hozni. Amennyit kell, lenne lehetősége játszani, mert kivételes tehetség, megállná a helyét.
+ 3 hónapos edzőtáborba vinni Vidalt,és megtanítani védekezni
SZERK: Talán Ini helyett hoznék valakit, vagyis mellé, mert látszik, hogy már nem bír 2*90 percet, sőt, talán 1*90-et sem magas intenzitáson. Aranyemberünk lenne, ha tudna eleget pihenni...