Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
pep71
Entrenador del Barça

2016.04.18. 20:38:47

Tromort77 írta:Dermot Gallagher, korábbi PL bíró kielemezte a Leicester-West Ham meccs bírói ítéleteit a Sky Sporton.

http://www.skysports.com/football/news/ ... ly-awarded

Dive:

"It's definitely a dive for me. The law says 'acting to try and deceive the referee' and there's no doubt in my mind he's trying to win a penalty there. I don't think he is fouled. He initiates the contact and goes into the player, then bounces off him. Somebody said to me he had been given a pull, but if you're pulled back, you don't go flying through the air. I think that sold it to the referee.

Továbbá az első sárga előtt már figyelmeztették kétszer Vardy-t.

A West Ham-nek ítélt büntetőt is jogosnak tartja. Míg a Leicester-nek ítéltet nem.

Szó nem volt itt elcsalásról, sőt.
Bede Feri meg azt mondta, amit én is, hogy a visszahúzás miatt kellett volna 11-est adni, plusz sárga lap a védőnek. :D
De ezek amúgy nagyon szubjektív dolgok, sztem az egész PL bíráskodás nagyon tré, elég régóta.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.18. 14:16:41

Dermot Gallagher, korábbi PL bíró kielemezte a Leicester-West Ham meccs bírói ítéleteit a Sky Sporton.
Meglepő lett volna, ha nem a kollégáját védi. :roll:
Tromort77

2016.04.18. 14:04:00

Dermot Gallagher, korábbi PL bíró kielemezte a Leicester-West Ham meccs bírói ítéleteit a Sky Sporton.

http://www.skysports.com/football/news/ ... ly-awarded

Dive:

"It's definitely a dive for me. The law says 'acting to try and deceive the referee' and there's no doubt in my mind he's trying to win a penalty there. I don't think he is fouled. He initiates the contact and goes into the player, then bounces off him. Somebody said to me he had been given a pull, but if you're pulled back, you don't go flying through the air. I think that sold it to the referee.

Továbbá az első sárga előtt már figyelmeztették kétszer Vardy-t.

A West Ham-nek ítélt büntetőt is jogosnak tartja. Míg a Leicester-nek ítéltet nem.

Szó nem volt itt elcsalásról, sőt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.17. 19:57:16

Rutinból nyilván jobban ellehetett volna adni. :D De iszonyat látványosan homorított és az a kontakt az sokkal inkább volt az ő kezdeményezése mint a védőé. A rángatásféle nem, de utána rálépett a másikra és dobta magát. És még abban sem vagyok biztos hogy rálépett, simán próbált belépni de mielőtt hozzáértek már elindult a homorítás szerintem.
Salamoni döntés, játék tovább aztán figyelmeztetni hogy legközelebb sárga. Nálam legalábbis így. Nem védőket védem, hanem a játék folyamatosságát. :D Kontakt nélkül nem lehet, küzdjenek meg a labdáért a felek.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.17. 19:32:50

Bob_Marley írta:Az élőképes linknél látszódott, hogy Vardy túldobta magát. :D Mármint hogy iszonyat látványosan esett. Én sem adtam volna sárgát, mert ne ilyenen múljon, de amúgy lehetett rá dobni. Egyáltalán nem a labda megjátszása volt a szándéka hanem hogy eshessen.

A rángatás se volt semmi, rá se tudta tenni a kezét, volt kb 2 mp mikor összeértek, de ha le is fújja akkor is kívül kezdődött.
Tudjuk, hogy te a védőket véded mindig, de ahogy írtam, volt kontaktus, elesett, a játékosok 90 százaléka így tett volna. Csak pl. egy Totti, Neymar, C. Ronaldo kicsit rutinosabbak ilyenekben, ők biztos ügyesebben csinálták volna.

Arsenal meg megint megcsinálta... #-o Lehet jobb is lenne, ha MU beelőzne, és hosszú idő után nem menne BL-ben a csapat. Akkor talán lenne vmi irányváltás a vezetésben, kezdetnek Wengert kéne nyugdíjazni. Ennek semmi értelme, hogy évek óta 1 helyben toporog a csapat. Nem is értem miért tűrik ezt a szurkolók.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.17. 18:09:21

Az élőképes linknél látszódott, hogy Vardy túldobta magát. :D Mármint hogy iszonyat látványosan esett. Én sem adtam volna sárgát, mert ne ilyenen múljon, de amúgy lehetett rá dobni. Egyáltalán nem a labda megjátszása volt a szándéka hanem hogy eshessen.

A rángatás se volt semmi, rá se tudta tenni a kezét, volt kb 2 mp mikor összeértek, de ha le is fújja akkor is kívül kezdődött.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.17. 18:06:50

Mindenesetre kontaktus volt, kézzel is megrángatta kicsit, és adtak már ilyenekért büntetőt, sőt pirosat is a védőnek.
A 2014-es tavaszi Klasszikuson hasonló volt a Ramos-Neymar eset, és ott a spanyol húzta a rövidebbet a bírónál.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.17. 17:49:42

hajnesz írta:Ezt még nálunk is tanították, hogy ha elfutottál, akkor be kell futni a védő elé, hogy csak szabálytalansággal tudjon megállítani.
igen, csak itt ilyenről szó sem volt, hogy be akar elé futni. futottak egymás mellett, aztán a jobb lábát kitette ogbonna elé, onnan meg tök egyértelmű volt, hogy a diving kívül semmi más célja nincs
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.04.17. 17:37:52

csababarca írta:Össekoccantak a lábak. Ha nem is volt tizi, amit nem is mondtam, kiállítás sem. Nem eljátszotta, volt kontakt.
Ne adjon tizit, de sárga sem volt.
Igen. Szíve joga, hogy ne adjon tizenegyest. De ez a sárga, csak a saját bizonytalanságának a megerősítése, és teljesen jogtalan. A védő kézzel rángatta vissza, aztán együtt elestek. Mérkőzést befolyásoló tévedés. És ilyen szubjektív dolgokon a videóbíró sem segít majd.
Tromort77

2016.04.17. 17:31:57

Fusson be elé pozicíóba, de ha elesnek akkor ne dobja magát.

A Bild szerint Gündogan aláírt a City-be.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.04.17. 17:16:28

visca el barca írta:mondjuk amit vardy csinált az tiszta vicc volt. teljesen egyértelmű volt h párhuzamosan futottak, aztán betette a lábát ogbonna (?) elé, hogy elessen, + még tolt egy látványos divingot.

a west ham büntijét azt nem láttam, uhogy az passz

viszont én utolsót se fújtam volna be, test test ellen ment, semmi nem történt. főleg az a vicces, hogy angliában befújnak egy ilyet
Mégis mit kellett volna csinálnia Vardynak? :D
Párhuzamosan futni a védő mellett, hogy ezzel beengedje maga mellé? Ezt még nálunk is tanították, hogy ha elfutottál, akkor be kell futni a védő elé, hogy csak szabálytalansággal tudjon megállítani. Ogbonna nem akarta bántani, de összeakasztotta a lábát Vardynak. Nem szándékos szabálytalanság, de az ilyenre én tizit adtam volna jó eséllyel, viszont sárga semmiképpen sem volt.
a sonkák tizije viszont... ilyenből még spanyoloknál is van meccsenként 5darab minimum, El Classicon percenként 2.
Én eddig többnyire az Arsenal ellen szurkoltam, mert nagyon nem szimpatikus csapat, viszont mostmár nagyon remélem behúzza a Lester. A bírónak meg nem szabad több meccset adni idén, ezt nagyon elfújta. Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de még nem láttam "híres" angliai bírót ennyire vakon.
Vardy 1. sárgája is, adható volt, viszont az előtt bőven nagyobb szabálytalanságokra sem adott semmit...
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.17. 17:05:55

na megnéztem, a whu tizije is kamu volt

mondjuk ezt is simán befújhatta volna

https://www.youtube.com/watch?v=VrqNvzcFMF8" target="_blank
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.04.17. 16:58:26

Szerintem egyik sem történt, megtévesztés biztosan nem.
Koccantak a lábak, elesett mert érezte,hogy tizi járhat érte.
Nem járt, a sárga túlzás.

Azt már meg sem említem,hogy a védő folyamatosan rángatta 4-5 méteren keresztül.

Mindegy, jogos volt, sőt, szerintem ez utólag 5 meccses eltiltás,ha van igazság. #-o
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.17. 16:56:12

mondjuk amit vardy csinált az tiszta vicc volt. teljesen egyértelmű volt h párhuzamosan futottak, aztán betette a lábát ogbonna (?) elé, hogy elessen, + még tolt egy látványos divingot.

a west ham büntijét azt nem láttam, uhogy az passz

viszont én utolsót se fújtam volna be, test test ellen ment, semmi nem történt. főleg az a vicces, hogy angliában befújnak egy ilyet
Kép
Tromort77

2016.04.17. 16:52:45

Írtam, hogy nem láttam a meccset így nem tudom előtte mit fújt be és mit nem, de ez a konkrét eset jogos.

De ha feldobod magad és megakarod téveszteni a bírót az sárga és kész. Ezzel nehezen vitatkozhatsz. https://streamable.com/0jer

Csak nem Leicester drukker vagy?
Én nem vagyok Arsenal drukker nem szorítotok nekik egyáltalán, sőt, örülnék a Leicester győzelmének, de attól ez még egy totál jogos ítélet. Pont csak a Leicester szurkolóknak nem egyértelmű.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.04.17. 16:46:17

Tromort77 írta:Belép a védő elé, konkrétan rálép a lábára, elesnek majd a földön fetreng kitárt karokkal a büntetőért. Nincs ebben kérdés. Csak sajnos kevés ilyet mernek büntetni manapság, pedig ez ugyanúgy szabályellenes mint egy kezezés vagy bármi más.

pep71: :lol:

Csak nem arsenal drukker vagy?
Ne haragudj már, de akkora marhaságot beszélsz mint a ház.
Mit fetrengett? Elesett,felült, mire széttárta volna a karját repült a lap...
Ha minden ilyet büntetnének a 15.percben nem lenne a pályán játékos.

Nem adtam volna tizit, nem ezt mondom,hogy az lett volna a jó ítélet. De nem is az,hogy sárgát ad. Szimulálásról szó sem volt.
TripleH írta:Igen csak ami egyik oldalon Vardynak sárga, az a másikon 11-es a WHU-nak, nagyon nem mind1.
ez meg a másik, következetesség nulla.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
TripleH
Entrenador del Barça

2016.04.17. 16:45:20

Igen csak ami egyik oldalon Vardynak sárga, az a másikon 11-es a WHU-nak, nagyon nem mind1.
Tromort77

2016.04.17. 16:40:26

Belép a védő elé, konkrétan rálép a lábára, elesnek majd a földön fetreng kitárt karokkal a büntetőért. Nincs ebben kérdés. Csak sajnos kevés ilyet mernek büntetni manapság, pedig ez ugyanúgy szabályellenes mint egy kezezés vagy bármi más.

pep71: :lol:

Szerk: AA https://streamable.com/0jer
pep71
Entrenador del Barça

2016.04.17. 16:39:16

Tromort77 írta:A Lei meccset nem néztem, szóval nem tudom milyen volt a bíráskodás.

De totál jól döntött a második sárgával:

https://streamable.com/d5is

Vardy lépett be a védő elé aztán dobta magát. Szerintem inkább tökös volt, hogy ki merte szórni.
A visszahúzás amivel utoléri Vardyt a védő, az szabálytalan szerintem és sárga lap a védőnek..sőt, ha, a szabályokat nézzük, akkor gólhelyzetben utolsó védő, azaz piros lap.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.04.17. 16:36:35

Össekoccantak a lábak. Ha nem is volt tizi, amit nem is mondtam, kiállítás sem. Nem eljátszotta, volt kontakt.
Ne adjon tizit, de sárga sem volt.
Tromort77

2016.04.17. 16:32:53

A Lei meccset nem néztem, szóval nem tudom milyen volt a bíráskodás.

De totál jól döntött a második sárgával:

https://streamable.com/d5is

Vardy lépett be a védő elé aztán dobta magát. Szerintem inkább tökös volt, hogy ki merte szórni.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.04.17. 16:28:27

Innen már szerintem minden semleges szurkoló a Leicesternek szorít.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.17. 16:25:28

Lélektanilag nagy lökést jelenhet, hogy egy sikerült x-re menteni ezt a meccset. Ha kikapnak szerintem hasonló kipukkadás jött volna, mint a Hertánál, és elvesztik a bajnoki címet, így még van bőven esélyük.
pep71
Entrenador del Barça

2016.04.17. 16:25:09

A PL-be évek óta nevetséges a bíráskodás, össze-vissza fúj az összes bíró szinte.
Az összes szögletnél tizit lehetne adni a Pl-be, ha ezt befújta...de a sok nyújtott lábas becsúszás, meg a talpalások mehetnek tovább..:D
2 pontot elvett a bíró a rókáktól ma.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.04.17. 16:24:56

A bíró már a pályáról is kisérettel ment le, vajon mi lehet az oka...
Válasz küldése