eimenis1212 írta:palesz77 írta:Itt viszont akkor kifejthetnéd, mert engem érdekelne, hogy az egész éves teljesítménye alapján miért nem az a szint Ini. Az első pár meccse volt gyenge, meg az utolsó pár - Sociedad ellen csereként így is a legjobb volt -, de amúgy világklasszis szintet hozott a szezon javában, és a csapat egyik legjobbja volt a szezonban. Szerintem..

Szóval érdekelne az ellenvélemény is, mert én hajlamos vagyok elfogultságra vele szemben.
Egyrészt látom, hogy az elmúlt fél éve nagyon jó volt. De amit nagyon hiányolok belőle az az, hogy amikor leszedik a 3 csatárunkat a pályáról, vagy nem megy nekik Ini nem tud az a tényező lenni aki hozzáteszi azt a pluszt a csapathoz amivel megnyerhetnénk a meccset. Egyszerűen nem tudja megnyerni (vagy megnyeretni a) meccset nekünk, mert annyi nincs benne. Általában az utolsó 1-2-3 évét (lehet 3 év még nincs) úgy tolja, hogy ha nem megy a csapatnak akkor neki sem megy a játék, ha meg megy a csapatnak akkor kétesélyes: vagy megy neki is vagy nem. Real madrid feeling van nála: kis csapatok ellen, vagy jó időszakban viszonylag jól tolja, nehéz csapatok ellen, nehéz periódusban gyenge ( és persze vannak kivételek, most tavassszal is volt meccs amikor a csapat rosszul játszott de ő volt az egyik legjobbunk). Szóval nincs meg benne az a plusz amivel megnyeri nekünk a meccset (ehhez sem gólt nem kell rúgni, sem gólpasszt adni - nem csak azzal lehetne nyerő ember). Csababarca jól írja: Xavi feeling. Emlékszem anno amikor a fórumon még mindenki nagy Xavi fan volt, mi meg páran írtuk, hogy ez már nem az a műsor. Xavi az utolsó 2-3-4 évét úgy tolta le hogy a szurkolók a múlt csillogása miatt a valós teljesítményt nem látták. Aztán egy ponton már elfedhetetlenné vált a nyilvánvaló. Ini is leszálló ágban van. Ő is túl van tolva. Az elmúlt fél éve jó volt, de ez egy átmeneti fellángolás szerintem és a kijelölt út (a leszállóág) adott. És ez a jó fél éve sem volt annyira jó h nehéz meccseken nyerő ember legyen. Ennél több kell középpályára. Kell egy igazi nyerő ember. Ez pedig már nem Ini. Jó lenne két jó középpályást igazolni, aki meccset tud behúzni, aki jó az előre játékban (nem lehet mindent az MSN-re rátenni). és félreértés ne essék, nagyon szívesen látnám még a pályán pár évig, de kellene egy igazi No1 középpályás mellé aki tényező tud lenni
http://www.eurobarca.hu/forum/faq.php?mode=bbcodea" target="_blank nehéz meccseken is.
Pont, hogy az egész éves teljesítményére nem lehet panasz. Amellett Ini sosem volt gólerős, hiába tkp-nak volt elkönyvelve. Fénykorában sem voltak jellemtzők rá a távoli bombák, de rengeteg meccsen MOM volt, akkor is ha az MSN ment vagy kevésbé ment. Nagyon jól felvette ezt a szerepkört, amit LE osztott rá. Ez a faktor elengedhetetlen, hogy hatrébb megy labdát szerez és úgy indítja Neymart/Albat vagy hozza fel a lebadát. Nem egy kontránk pont így indul. Ez nem látványos, nem olyan, mint a PSG elleni assistja, de rendkívül fontos. Ez amire Pogba alkalmatlan. Jó felépítésű, technikás, jól lő, de ebbe a rendszerbe nem illik. Arról nem is beszélve, hogy 100-120 milla körül mozog. Egy év kezdőként még benne van. Tehermentesítésre ott van SR és mostmár Rafinha. Plusz, ha visszajön Denis ő is. Bár én nem örülnék neki. Plusz elvileg Arda. Arról ne is beszéljünk, hogy egy Pogba miként viselné, ha sok meccsen nem ő lenne a kezdő, vagy a 60-65. percben lehoznák.
Egy év még szerintem így teljesen rendben van. Mostmár lesz Rafinha is, aztán tényleg lehet egy Xavis szerepkörbe. Kicsit kezdünk már átesni arra az oldalra amiért a Realosokat szidjuk.
Én máig tartom, hogy három igazolásra lenne szükség. Egy csere bh Alba mögé, egy kezdő szintű kh. aki még rotálható, főleg Masch-al jövőre, aztán átveheti a helyét Piqué mellett, vagy éppen Busit tehermentesíteni és egy támadó az MSN mögé. Bartra mehetne kölcsönbe, Vermaelen végleg, Munir sajnos kölcsön vagy visszaavásárlási opció, mert hha jön egy "Nolito-szerű" játékos cserének, a marokkói-spanyol még ennyit sem játszana.