LG írta:
Számomra is szomorú emlék. Ugyanakkor hosszútávon lehet mégis jót tett, hogy nem lettünk bajnokok, hiszen akkor könnyen lehet, hogy Rijkaard nem megy el 1 sikertelen szezon után 2008-ban, és nincs a 2009-es megújulás és triplázás.
Nekem a 2014-es bajnokság elvesztése és a 2012-es BL kiesés nem olyan fájó dolgok, mindkét szezonban magunk alatt teljesitettünk, a játékunkból hiányzott az átütőerő. Más kérdés, hogy még is oda érhettünk volna a csúcsra, de nekem pl. sokkal rosszabbul esett a 2005-ös BL kiesés, akkor alapvetően nagyon jól játszottunk, de a védelmi hibák, a kihagyott ziccerek, az ellenfél szervezettsége és hatékonysága végül a bukásunkat eredményezték.
Még ebben a szezonban a Realtól is kikaptunk tavasszal egy hasonlóan őrült 4-2-es meccsen. Azóta szerintem nem vesztettünk el fontos meccset úgy, hogy jó formában voltunk. A követkző évben már visszaestünk, a 07/08-as mélyrepülés volt, a 08/09-es történelem. 09/10-ben egy kicsit gyengébben muzsikáltunk, amit ki tudott Mourinho Interje használni, 10/11-ben voltunk talán a leginkább megfoghatatlanok, ott még necces meccseink sem nagyon voltak. Aztán jött 3 gyengébb szezon, majd a tavalyi tripla.
A tavalyi és az idei szezonok a felemásságuk miatt különlegesek. Tavaly a szezon második felére jöttünk bombaformába, és ez minden fronton sikerhez vezetett, idén fordítva történt, és vezetett a BL kieséshez, és hogy egy már elődltnek látszó bajnokság újra szoros lett.
Szerintem a 2007-08-as szezon után Rijkaard akkor is repült volna, ha előtte bajnokok vagyunk.
Egyrészt a Graham Hunter-féle Barca könyvre tudok hagyatkozni, ahol ezt írták. Másrészt pedig azok után, ahogy a csapat kicsúszott 2008-ban Rijkaard kezéből, a bajnoki 3. hely pedig garancia lett volna erre.
A 2014-es bajnoki címet azért fájlalom nagyon, mert egy hajszálon múlott és tulajdonképpen a legfontosabb trófeáról van szó. A BL-ben sokat nyom a latba a szerencse, "sorsolás" (bundázás), sérülések, amelyek még ha csak 1-2 hetesek is, de rányomhatják a bélyegüket egy párharc végkimenetelére. A bajnokságban pedig egész évben, 9-10 hónapon keresztül teljesíteni kell, csapatként, cserékkel, edzőkkel, orvosi stábbal, stb együtt. És ha azt nézzük, hogy abban a szezonban 2-szer vertük a Real-t a bajnokságban, az Atletico-tól sem kaptunk ki (ha bár nyerni sem nyertünk ellenük)m igazából csak azon ment el a bajnoki cím, hogy a Levante-Getafe szintű kicsikkel nem bírtunk, elszórakoztuk. Pont, mint 2007-ben, de ezúttal legalább egy olyan csapat lett bajnok, amelyik nem úgy építkezik, hogy zsákszámra szórja a pénzt, nem csapatot vásárol, hanem csapatot épít.
A 2012-es BL-kiesés nekem azért fájóbb a többinél, mert abszolút a kezünkben volt a továbbjutás. 3-1-ről simán továbbmentünk volna, ha Messi nem ront büntetőt. Ráadásul emberelőnyben nyomtunk le 60 percet. És azért nem volt az annyira rossz csapat, sőt. A bajnokságban nem voltunk eléggé motiváltak, plusz a Real is emberfelettit teljesített a pontszámokat nézve, de a BL nekünk állt volna.