Bob_Marley írta:
Ettől függetlenül kellett persze az olasz is a BL győzelemhez, s lehet most is az lesz. De pont ilyenek miatt tartom inkább pszichológusnak mint kiváló edzőnek, mert adott alapanyagot 1-1 meccsre feltud pörgetni. A tehetség adott és ezért a kupában továbbtud menni, de a bajnokság ahol valóban egész éves munka kell, forgatás, kis fifika hogyan készülj a csapatokból meg már nem megy neki.
Azért Pep-pel kapcsolatban nem mondanám, hogy bukott edző lenne, még ha nem is nyert BL-t. Az első elődöntőjét el lehet fogadni, hogy benne van a keze a csúnya kiesésben. De tavaly a későbbi győztessel és talán nem beszélek haza, ha azt mondom a vilag akkori legjobb csapatával került szembe kulcsemberek hiányában. Igaz, hogy a visszavágó formalitás volt, de ott azért sikerült a csorbát kiköszörülni.
Az ATMA sem számít jelenleg olyan gyenge csapatnak, hogy azt lehessen mondani sokkal esélyesebbek voltak. Idegenben, ami az egyik legnehezebb terep bármely csapat számára kikaptak egy góllal egy erősen X-szagú meccsen. A visszavágón pedig simán tovább mehettek volna. A matracosoknak közük nem volt a meccshez. A világ talán legjobb védelmét szétkapták, Lewa egyedül kiejthette volna a Madridot egy tizenegyest is kihagytak ráadásul a bírón is múlt a dolog, kellett egy lesgól is Simeoné-éknak . Ezt szerintem a legkevésbé lehet Pep nyakába varrni.
Az, hogy mi lesz Manchesterben érdekes dolog. A keret háromnegyedét legalább ki kell rakni. Vagy az életkor vagy a fogalmatlan játékosok miatt.
Ancelotti BL győzelme meg érdekes dolog. Nem tudom mennyire volt érdem Mou öröksége, de amit például Pep-től elvett a sors, azt neki visszaadta. A második évében lehet hogy trófeák nélkül maradt, de ahhoz azért kellett egy Barca is. Ráadásul már focira is kezdett hasonlítani a Real játéka és ami szerintem nagy dolog volt, hogy sikerült megszüntetni a szó szerinti háborút a két csapat között.
De azért Luchot is fel lehet hozni. Gyakorlatilag mindenki egy amatőrnek tartja, akinek van egy MSN-je és belenyúlt a tutiba. Persze nem nézik a meccseket, milyen változtatásokat hajtott végre a játékrendszerben és nem tudom hány edzőnek sikerült volna három ilyen játékost így összehangolni. Akik előző vagy aktuális csapatukban no.-ok voltak. Mindegyik elfogadta a helyét , egy összehangolt gépezet lett a támadósor. Kidolgozott egy játékrendszert amelybe megtalálta a kulcsjátékosokat. Nem tudom kinek lett volna a gondolata, hogy az öregedő Xavit kirakja a csapatból és egy Rakitic-csel pótolja, aki kulcsjátékos lett.
Igazából Benitezt is sajnálom. Mindenki bukónak nevezi meg miatta maradtak le a bajnokságról. Meg, hogy Zidane-nal bajnokesélyesek lettek. Ahhoz képest nagyobb lemaradásuk lett velünk szemben. A Pincérnek sajnos nem volt olyan mákja, hogy alatta jöjjön nekünk egy ekkora hullámvölgy és ezt a Bl-ágat sem hiszem, hogy kihagyták volna vele.
Nem Zidane-t akarom fikázni, de ő csak jól járhatott. Szabad kezet kapott, a múltja miatt tisztelték, egyből a világ harmadik legjobban fizetett edzője lett (többet keres, mint LE, aki másfél év alatt 5 kupát húzott be, elsőszámú bajnokesélyes, kupadöntős stb.), aki ha nem is nyer semmit ráfogják Benitezre. Ezért kellett volna hagyni a spanyolt. Kíváncsi vagyok ha hagyják a szezon végéig dolgozni, hogyan értékelik.
Elég szépet off-oltam, csak Pep után eszembe jutottak ezek a dolgok. Bocs érte.