roby122 írta:Volt már nekem is ilyen fajta műtétem, 2 is egészen pontosan. Szimplán kivették a levált porcdarabot és ennyi. Nem egy komplikált beavatkozás. felépülés kb. 2 hónap.
Valaki esetleg el tudná magyarázni mi tartozott volna bele abba az 5 hónapos felépüléses komolyabb műtétbe? Elvileg szalag nem sérült ha minden igaz...vagy?
A Sporton valamit olyasmit olvastam, hogy a "lightosabb" műtétet választotta, ami nem érinti a szalagot, mivel így lehet esélye még játszani az Eb-n, ő pedig bevállalta a kockázatosabb utat, hogy könnyebben rásérül, csak legyen esélye még kijutni. Érthető a részéről, benne van már a korban és Eb-je se lesz több valószínűleg, nemhogy hazai rendezésű.
Nos, akkor az áll fent amit gondoltam. Az 5 hónap esetében a meniszkusz helyreállítása mellett gondolom szalag-plasztika is lett volna, ami ugye jóval hosszabb rehabilitációt igényel. Nagyban egyébként nem tér el egyébként az előbbitől, csak lassabb a gyógyulás folyamata.
De az ő esetében érhető a döntés, hisz tényleg az utolsó világeseménye lehet, hazai közönség előtt. Remélhetőleg a rehab alatt jól megerősítik az izmokat, és akkor nem lesz gond a közeljövőben. Kesőbb meg ha szükséges, akkor mehet a plasztika.
Szerk: közben elolvastam a főoldalon a cikket, szóval mégis tévedtem, és nincs szó szalag sérülésről. Csak ez azért meglepő számomra, mivel elég sokat olvastam a témában, és a konzervatív kezelést nagyon ritkán alkalmazzák már napjainkban. Persze a profi sportorvosok gondolom tudják, hogy mit miért.
Szerk2: De az a 4 hét, amit ő írt, az még ebben az esetben is nagyon kevés. Értem én a nagy akarást, de ostobaságot sem kéne csinálni.