messideco írta:
@zola
Vezetem excelben az értékeléseket, ha nem gond

Na ez hatalmas gond, azonnal fejezd be
A nagy dobás:
Imádom az olyan filmeket, ahova behívnak sok ismert arcot, hát ez a film is ilyen: Brad Pitt, Ryan Gosling, Christian Bale, ha kicsi szerepre is, de Robbie Margot, Selena Gomez (mondjuk őt nem a filmes karrierje miatt ismeri mindenki

)
A sztori, hogy pár nagyon okos ember észreveszi, hogy idővel szépen be fog dőlni az amerikai gazdaság és ebből egy hatalmas nagy hasznot lehet húzni. Ami nagyon tetszett, hogy tőke kellett ezeknek a hapsiknak, mert nem ők voltak az igazgatók, a ténylegesen nagy emberek és el kellett magyarázni a főnököknek, hogy mi a szitu, aztán reménykedni, hogy kapnak rá pénzt. Ha még logikus is volt amiket mondtak, így is nehéz volt elhinni, hogy egy olyan epikus gazdasági dolog készülődik, ami az emberiség történetében még nem fordult elő,
Nagyon szimpatikus volt, hogy az átlag, a gazdasághoz ennyire nem értő embernek is tök egyszerű módon elmagyarázták, hogy mi micsoda. Legfőképpen a séf magyarázata tetszett, belegondolva mennyire egyértelmű, de milyen szemétség

(A szememnek pedig Margot meg Selena jött be, de nagyon

)
Színészekkel nem volt semmi probléma,
Bale egy picit zavart, gondolom ő ilyen esőember féle lehetett, nála untam a filmet, pedig a többiek is nyomatták a sok okos dolgot, amihez nagyon kellett figyelnem.
A végére vártam volna még valamit, nem tudom mit, de így picit lezáratlannak tűnt, nem a sztori, hanem, mint maga a film.
Megértem, hogy miért jelölték több Oscar-ra is:
A nagy dobás: 8/10 (nem biztos, hogy megnézném még egyszer, egyedül tuti, hogy nem, illetve pontlevonás járt, mert a felét nem értettem

, meg szerintem nagyon elhúzták)