Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Már kezdtem örülni, utána láttam, hogy Daily Star...visca el barca írta:érik a subotic-arsenal házasság is

Nem tudom, hogy miért nem repült rá az Arsenal... Amúgy Mourinho mit fog kezdeni ennyi támadó szellemű játékossal?visca el barca írta:mkhitaryanmu
99%
szerk, már hivatalos 42 millio euró
Clasie és Romeu személyében meg még társa is lenne a középpályán a focijához - őket ismerem csak onnan -, én is megnézném ott. Bár lehet nagy ugrás lenne így elsőre, és a portugál bajnokság jobb lenne még neki..Tromort77 írta:http://www.hitc.com/en-gb/2016/07/02/re ... internati/
A Soton vinné Nagy Ádámot. Bár kétlem, hogy Wanyama pótlására ő lenne a megfelelő ember, de szívessen megnézném a Sotonban. Ott rengeteget tudna fejlődni.

A válogatottból nem lógott ki lefelé, emellett pedig a Barcában nevelkedett, és egy kicsit játszott is. Szerintem megállja majd a helyét, mert az ő feladata az lesz, hogy Agüero alá dolgozzon, amire képes is. Abban igazad lehet, hogy nem valószínű, hogy ő fogja a City fontos meccseit eldönteni!Tromort77 írta:tatesz1990 írta: Mármint a Celta Vigo-hoz képest. Nem hinném, hogy a legmagasabb szinten megállja a helyét, így értettem.
Mármint a Celta Vigo-hoz képest. Nem hinném, hogy a legmagasabb szinten megállja a helyét, így értettem.tatesz1990 írta: Egészen más szint?
Az meg egyértelmű, hogy miért ment a Cityhez Nolito, ahogy az is egyértelmű számomra, hogy miért van rá szükség ott!
Egészen más szint?Tromort77 írta: Azért a Barca vagy egy City egészen más szint. De kíváncsi leszek rá a PL-ben, bár nagyon nem értem.
én nem értem mit sz*roztunk ennyit... "olcsó" is, jött is volna, LE-nek is szerelme... remélem fű alatt már meg van, hogy ki jön helyette...ferninho írta:Nolito-->Manchester City 13,8 millió font.
link
Sztem ennyiért ajándék lett volna nektek, kell egy értelmes csere előre az MSN mögé és sztem Nolitonál sokkal jobb opciót, főleg ennyiért nem igen fog találni a Barca.

Eladhatóbbá tették okosan a a korai időpontokkal...Tromort77 írta:Leírtam már mindent a témában. Én nem látok ellentmondást. Ez a rendszer nem jó, mert aránytalan, DE azt is látni kell, hogy 0-hoz közelít egy-két csapat reklámértéke és az a bevétel amit hoz. Ezért is vannak különbségek. Angliában sokkal árnyaltabb a kép, de az angol bajnokság jobban eladhatóbb.
Tromort77 írta: Fair-nek nem fair, de müködő rendszer. Arról nem is beszélve, hogy oké, hogy mennyit kap a Barca és a Reál, de a bevételek nagy százalékát ők is hozzák.
Némi ellentmondást érzek már a saját hozzászólásaidban is?! Akkor ez most így jó vagy nem?!Tromort77 írta: Egy szóval nem mondtam, hogy a spanyol rendszer jó, sőt....
...Azt is mondhatnánk, hogy spanyolban mindenki annyit kap amennyit érdemel. Akármennyire is nem fair mondat, de gazdaságilag valahogy így néz ki...
Itt nem csak a felvásárlásokról beszélünk. Ne csak azt nézd, hogy mennyiért vesznek majd. A pénzt nem csak új játékosokra költik a klubok. Több pénzzel lehet infrastrukturális fejlesztéseket végezni, modernizálni, ami igenis nézőcsalogató lehet. A már meglévő játékosoknak versenyképes béreket lehet adni, így nem akarnak majd több pénzért Qatarba, az USA-ba vagy Kínába menni. Több pénzzel hatékonyabban kezelhetik az adósságaikat. Jobb szakembereket alkalmazhatnak minden területen. Komolyan PR munkát végezhetnek , ami Németországban, Angliában vagy épp az USA-ban bevett szokás. Megvan a körítés, jó szakemberek vannak, akik tudják, hogy lehet eladni egy terméket (jelenesetben az adott klub fociját)! Ez mind PÉNZ!!!!Tromort77 írta: A több pénztől még nem lesz megoldva semmi. Az önmagában nem fog fejlődést hozni. Annyi, hogy akkor a Valencia nem pár milláért vesz a ligán belülről játékosokat hanem már a kicsiktől is 10 milliókért vásárolnak. De a pénz önmagában nem hoz színvonalat és jobban eladhatóságot. Senki szerint sem fair ez a rendszer. De megfordítva fair az, hogy kb a két nagy hozza a liga bevételének a 60%-át és amit ők hoznak azt másoknak adnák? Atma szépen feljött, de kínában hány Atma mezest látsz? Hágy Getafe mezest? Hány Real mezest? Szép dolog az egyenlőség csak baromira nem egyenlők a klubbok reklámértékei sem. A távolságok túl nagyok, ezt aláírom.
Igenis reális, hogy osztozzatok. Feltehetően azért van közös vállalkozásotok, mert egyikőtök sem lenne képes önállóan csinálni. Egymásra vagytok utalva.Tromort77 írta:
De basszus, ha Te meg én limonádét árulunk a sarkon egy vállakozásban és én eladok 3-at amíg Te eladsz 35-öt akkor fair az, ha én igényt tartok 19-nek a bevételére? Hisz végülis együtt csináltuk, közös a vállakozás, nem csak a Tied. Nem reális. A spanyol bajnokság a két nagy miatt tart ott főként ahol. Ezért kapnak ekkora pénzeket. Persze ez már túlzás. De az is túlzás lenne ha egyenlőbben lenne elosztva. A frissen feljutó Alavés se kapjon már annyit mint a zsinorban több mint 10 éve ott levő csapat.

Bob_Marley írta:Szerkesztettem és találtam képet, nagy a kontraszt a bevételek aránya között és nem gondolom hogy pl több Bournemouth mezes ember van Ázsiában és mégse olyan brutálisan kevesebb arányosan mint egy Betis-Barcelona összehasonlítás. És direkt Betist írtam, akik egy tradicionális klub, Sevilla egy fontos város Spanyolországban. A rendszer nem fair, én is erről pofázok itten.Egységesebben és egyenlőbben kell elosztani a pénzeket.

Helyezés alapján kell(ene) a pénzeket osztani. Ezt beszéltük már talán egy hónapja, ez tiszta üzlet, teljesitmény alapján kell a pénzeket osztani, és ebben a 2 nagy messze a többi felett áll. Most talán az tico feljött, ezt aláirom. De ott a nézettség... Adjunk több pénzt a kicsiknek, hátha többen nézik majd őket. Ez szerintem forditva müködik. Ha majd jól játszasz kisfiam, bekerülsz a keretbe, és nem forditva.Bob_Marley írta:Jó hát ezek mind feltételezések, ahogy részemről is, de a Barcelona-RM meg máshonnan is betudja szerezni ezeket a pénzeket. És mondjuk ebből a szempontból meg pl visszalehet csatolni a 2000-res évekre mikor a gyengébb csapatok nem voltak ennyire leszakadva gazdaságilag és mégis ugyanúgy nyertek a spanyolok nemzetközileg, de mellette eladható volt egy alsócsapat is, mert jó játékosaik voltak. Múltkor LG-vel ezt beszéltük, de nyilván most meg a nagyok sokkal erősebbek, de ha maga marketingről beszélünk a bajnokság eladhatóvá tételének alappillére, hogy a gyengébb csapatok nézettsége is növekedjen. Ez szerintem kardinális, s pofátlan módon sok pénzt kap a két nagy. De ne is csak a kicsikről beszéljünk, egy Valencia-Atletico-Sevilla-Bilbao stb csapatok is nemzetközi szinten aprópénzt kapnak a TV jogdíjakból.Tromort77 írta:A spanyol foci eléggé pénztemető, azért ott is elég jellemző a mutyi, szóval én azt sem gondolnám feltétlen, hogy a több pénz segítene. Nyílván segítene de nem hozna akkora haszont. Annyi pénz meg nincs, hogy nézhetővé lehessen tenni kisebb csapatokat is. Én csak ezt mondom. Továbbá akkor a Barca-Real duóval lenne kiszúrva. Ami meg kockáztatná a nemzetközi szereplést. A La Liga-nak meg fontosabb az, hogy az a pár csapata komoly erőt képvisel.
Jó hát ezek mind feltételezések, ahogy részemről is, de a Barcelona-RM meg máshonnan is betudja szerezni ezeket a pénzeket. És mondjuk ebből a szempontból meg pl visszalehet csatolni a 2000-res évekre mikor a gyengébb csapatok nem voltak ennyire leszakadva gazdaságilag és mégis ugyanúgy nyertek a spanyolok nemzetközileg, de mellette eladható volt egy alsócsapat is, mert jó játékosaik voltak. Múltkor LG-vel ezt beszéltük, de nyilván most meg a nagyok sokkal erősebbek, de ha maga marketingről beszélünk a bajnokság eladhatóvá tételének alappillére, hogy a gyengébb csapatok nézettsége is növekedjen. Ez szerintem kardinális, s pofátlan módon sok pénzt kap a két nagy. De ne is csak a kicsikről beszéljünk, egy Valencia-Atletico-Sevilla-Bilbao stb csapatok is nemzetközi szinten aprópénzt kapnak a TV jogdíjakból.Tromort77 írta:A spanyol foci eléggé pénztemető, azért ott is elég jellemző a mutyi, szóval én azt sem gondolnám feltétlen, hogy a több pénz segítene. Nyílván segítene de nem hozna akkora haszont. Annyi pénz meg nincs, hogy nézhetővé lehessen tenni kisebb csapatokat is. Én csak ezt mondom. Továbbá akkor a Barca-Real duóval lenne kiszúrva. Ami meg kockáztatná a nemzetközi szereplést. A La Liga-nak meg fontosabb az, hogy az a pár csapata komoly erőt képvisel.