Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.07.20. 18:32:25

TripleH írta:
Samper írta:Kibékülhetett Vidallal és Samperrel, különben elküldte volna őket. Reméljük, idén nagyságrenddel többet fog rotálni, mint az elmúlt két évben - és lesz is kikkel.
Érdekes én nem halottam róla, hogy durciban lettek volna egymással... Az első évében 21 meccs alatt nem volt 2szer ugyan az a kezdő 11, ennél hova rotálna többet, am ezeket a marhaságokat te honnan szeded?
Más a rotálás és más a beépítés is. És mindkettő fontos.
Igenis kell 2-3 fiatal akinek megadja évközben a lehetőséget folyamatosan, amikor csak lehet.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.07.20. 13:12:14

Samper írta:Kibékülhetett Vidallal és Samperrel, különben elküldte volna őket. Reméljük, idén nagyságrenddel többet fog rotálni, mint az elmúlt két évben - és lesz is kikkel.
Érdekes én nem halottam róla, hogy durciban lettek volna egymással... Az első évében 21 meccs alatt nem volt 2szer ugyan az a kezdő 11, ennél hova rotálna többet, am ezeket a marhaságokat te honnan szeded?
Samper
Director del Fútbol

2016.07.20. 13:06:11

Kibékülhetett Vidallal és Samperrel, különben elküldte volna őket. Reméljük, idén nagyságrenddel többet fog rotálni, mint az elmúlt két évben - és lesz is kikkel.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.07.20. 12:13:45

Kovbal88 írta: Szerintem az is lenne a feladata, hogy építse a jövő Barcelonáját ne csak a jelenlegit, valahol ő is az elődei munkájából tápálkozik, azért Pep építgette befele a fiatalokat rendesen Busquets miatt sokan leszólták, hogy őt játszatja Touré helyett.
Most meg azt érzem, hogy akkor kényszerből játszatja a fiatalokat, nem kapják meg a megfelelő játéklehetőséget, a padon ülve nem fognak fejlődni, igenis le kell hozni pl Neymar-t a 70. percben és helyette menjen be Sandro vagy Munír. Régen is így volt, Messi, Iniesta se egyből lett sztár, ahhoz játékpercek kellenek és ezt egy edzőnek tudnia kell. Lehozz egy meccset csere nélkül, ha nem bízik a játékosaiban azok se fognak benne.
Remélem így lesz, és bátran fog a fiatalokhoz nyúlni.
Főleg Sampert kéne beépíteni fokozatosan, Businak is jól jönne a pihenés.

Robit viszont pl egész jól használja, kíváncsi leszek Rafinhára és Denisre.

Bízom benne hogy részben az ő kérésére jöttek a fiatalok, és pl Umtiti is nyilatkozta hogy Lucho kifejezetten örült neki:)
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.07.20. 11:14:55

MessiNeymarSuarez írta:
Kovbal88 írta:Neki az lesz a veszte, hogy nem nagyon mer változtatni a győztes felálláson. Valamiért nem bízik a cserepados játékosokban. Tavaly a nagy rotálásban csak Robertot játszatta, nem kapot elég lehetőséget, Bartra, Munír, Vidal vagy Stegen sem.
Azért azt tegyük hozzá, hogy sokkal gyengébb volt a pad mint most lesz.

Stegent szerintem pont játszatta eleget, elvégre BL+kupa az övé.

Bartra meg pl teljesen elvesztette a bizalmát, bízok benne hogy a mostani igazolásokban bízik, és bízni is fog, és bátran be fogja őket dobni.

Szerintem nem hoznánk Alba helyére főleg fiatalt, ha 70 meccsből egy meccsen nem lép pályára Alba, mert arra ott lenne Matyi pl.

Meg szerintem támadót sem dísznek hozunk, legalábbis remélem.
Az MSN meg csak meg fogja érteni hogy az ő érdekük is hogy kisebb hokimeccsre néha-néha ne is utazzanak el, hanem pihenjenek mert most is kipurcantak tavasszal a legfontosabb hetekben, márpedig a kupákat akkor osztjuk.

Nagyon szép ez a Duplázás, a bajnoki címvédéssel és Kupa címvédéssel, de nagyon könnyen lehetett volna ebből kupa nélküli szezon is.

Ha meg komolyan gondoljuk a kupákat, neadjisten Triplázást, akkor bizony bő keretnek kell lenni, amit használni is kell. Elég megnézni a Bayernt, milyen padjuk van, de a Realnál sincs hiány a padon sem jó játékosokból.
Szerintem az is lenne a feladata, hogy építse a jövő Barcelonáját ne csak a jelenlegit, valahol ő is az elődei munkájából tápálkozik, azért Pep építgette befele a fiatalokat rendesen Busquets miatt sokan leszólták, hogy őt játszatja Touré helyett.
Most meg azt érzem, hogy akkor kényszerből játszatja a fiatalokat, nem kapják meg a megfelelő játéklehetőséget, a padon ülve nem fognak fejlődni, igenis le kell hozni pl Neymar-t a 70. percben és helyette menjen be Sandro vagy Munír. Régen is így volt, Messi, Iniesta se egyből lett sztár, ahhoz játékpercek kellenek és ezt egy edzőnek tudnia kell. Lehozz egy meccset csere nélkül, ha nem bízik a játékosaiban azok se fognak benne.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.07.15. 15:01:50

Kovbal88 írta:Neki az lesz a veszte, hogy nem nagyon mer változtatni a győztes felálláson. Valamiért nem bízik a cserepados játékosokban. Tavaly a nagy rotálásban csak Robertot játszatta, nem kapot elég lehetőséget, Bartra, Munír, Vidal vagy Stegen sem.
Azért azt tegyük hozzá, hogy sokkal gyengébb volt a pad mint most lesz.

Stegent szerintem pont játszatta eleget, elvégre BL+kupa az övé.

Bartra meg pl teljesen elvesztette a bizalmát, bízok benne hogy a mostani igazolásokban bízik, és bízni is fog, és bátran be fogja őket dobni.

Szerintem nem hoznánk Alba helyére főleg fiatalt, ha 70 meccsből egy meccsen nem lép pályára Alba, mert arra ott lenne Matyi pl.

Meg szerintem támadót sem dísznek hozunk, legalábbis remélem.
Az MSN meg csak meg fogja érteni hogy az ő érdekük is hogy kisebb hokimeccsre néha-néha ne is utazzanak el, hanem pihenjenek mert most is kipurcantak tavasszal a legfontosabb hetekben, márpedig a kupákat akkor osztjuk.

Nagyon szép ez a Duplázás, a bajnoki címvédéssel és Kupa címvédéssel, de nagyon könnyen lehetett volna ebből kupa nélküli szezon is.

Ha meg komolyan gondoljuk a kupákat, neadjisten Triplázást, akkor bizony bő keretnek kell lenni, amit használni is kell. Elég megnézni a Bayernt, milyen padjuk van, de a Realnál sincs hiány a padon sem jó játékosokból.
recrea
Llegenda del Barça

2016.07.15. 14:46:41

visca el barca írta:örülök h felhoztad, magamtól nem mertem, sztem sem volt semmi gond fizikailag a végén. egyszerűen volt egy amerikai túra a tridentének elől, meg beleszaladtunk egy csúnya szériában de olyan hű de nagy fáradtságot nem láttam senkin.
Szisztematikusan leépítettük magunkat:

- klasszikus nem fontos meccs, megvan a bajnokság...aha, a vereség után meg le voltak törve, mint a bili füle, itt ültünk fel a körhintára

- Tico ellen parádés második félidő, 15-20 perc van rá, h bevigyük a kegyelemdöfést, helyette tili-toli, a hajamat téptem

- visszavágón Barcás pályafutásom legundorítóbb első félideje, nagybetűs antifoci, itt kértük a dupla kört

- (asszem) Soci ellen ötletem nincs hol jártak a fejek, NB3-as, másnapos játékos belőtte volna az ordító ziccereket

Ennek a csapatnak még sosem, tehát sosem jött az be, ha nem fociztak, ha nem gólokat lőni és nyerni akartak, mindig kerültünk a fallosz rossz oldalára. Na, ezt nyugodtan lehet LE számlájára írni, a játékosok mellett neki is komoly felelőssége volt benne.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.07.15. 14:29:17

örülök h felhoztad, magamtól nem mertem, sztem sem volt semmi gond fizikailag a végén. egyszerűen volt egy amerikai túra a tridentének elől, meg beleszaladtunk egy csúnya szériában de olyan hű de nagy fáradtságot nem láttam senkin.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.07.15. 14:22:48

visca el barca írta:
Kovbal88 írta:Neki az lesz a veszte, hogy nem nagyon mer változtatni a győztes felálláson
:D

mégis minek kellene változtatni?
Nehogy a vidi lecsapjon rá...

Gyanítom arra gondolt a kolléga, h rotáció híján szezon végére megint kinyírja a játékosokat. Bár sztem nem ez volt a gond, hanem az, h nem vertük agyon az urakat, leestünk lelkileg.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.07.15. 12:37:10

Kovbal88 írta:Neki az lesz a veszte, hogy nem nagyon mer változtatni a győztes felálláson
:D

mégis minek kellene változtatni?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.07.15. 12:10:55

Neki az lesz a veszte, hogy nem nagyon mer változtatni a győztes felálláson. Valamiért nem bízik a cserepados játékosokban. Tavaly a nagy rotálásban csak Robertot játszatta, nem kapot elég lehetőséget, Bartra, Munír, Vidal vagy Stegen sem.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.07.15. 11:30:24

MQuCsabi írta:Egyébként meg azt honnan vesszük, hogy ki kinek a kérésére jött/jön? Nyílván csak attól volt hangos a sajtó, hogy Nolitot akarjá LE már mióta, ettől függetlenül nyílván nem dől a kardjába az érkezett játékosoktól és biztosan nem a háta mögött vették meg őket.
Ezt én se értem. Első évében fel kellett készülni a transzferbanra, és egy teljesen új csapatot akart összerakni, új stílussal, amihez nem volt meg a keret - kellettek a fizikálisan jobb játékosok. Nyilván nem fiatalokból fog építkezni, olyan embereket hozatott - Suárez, Rakitic, Matyi -, akik tapasztaltak, és tudja mire számíthat tőlük. Tavaly nem igazolhattunk, szerintem nagyon kevesen voltak, akik bevállalták volna a fél éves eltiltást, ezért jött a Vidal-Arda duó. Most viszont már megvan a Lucho csapat magja, az még jó pár évre elég is a kezdőbe, nyugodtabban igazolhat olyanokat, akik nem feltétlen annyira tapasztaltak, de kedvére formázhatók.

Mellé jön az is, hogy nyilván nem fog teljesen szabadkezet kapni, azért vannak a sportigazgatók, hogy az edző kéréseit, és a klub jövőbeni érdekeit összeegyeztessék, és a lehető legjobb opciót elhozzák az edzőnek. Még ha nem is teljesen vallanak az idén látottak Luchora, de azt kötve hiszem, hogy akarata ellenére hozunk bárkit is.. :roll:
Alcantara írta:Ésszerű lenne még a szezon előtt edzői stábot cserélni.
Úgy úgy, én Mourinhora le is csapnék, még nem rendezkedett annyira be, nyom egy Bielsát, aztán jöhet is.. 8)
Varatrix írta:Még ha igaz is hogy a vezetőség kezébe vette az átigazolási ügyeket, az miért jelenti hogy Enrique elveszítette az öltözőt?
Alcantara ironizált. 99%-ig biztos vagyok benne. :D
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.07.15. 10:26:03

Egyébként meg azt honnan vesszük, hogy ki kinek a kérésére jött/jön? Nyílván csak attól volt hangos a sajtó, hogy Nolitot akarjá LE már mióta, ettől függetlenül nyílván nem dől a kardjába az érkezett játékosoktól és biztosan nem a háta mögött vették meg őket.
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2016.07.15. 09:11:06

Még ha igaz is hogy a vezetőség kezébe vette az átigazolási ügyeket, az miért jelenti hogy Enrique elveszítette az öltözőt? Szerintem azok a "rutinos öreg" játékosok aki itt maradnak a keretben, nem az alapján határozzák meg az edzőjükhöz fűződő viszonyukat, hogy ő kérésére jön e egy adott játékos vagy sem. Az első hármas érinthetetlen ezek "le se ..." csak játszanak mert imádják. Iniesta az egyik legidősebb nem hiszem hogy bántja hogy hoztak egy 22 éves fiút a posztjára. A védőinkre meg baromira elfér már egy kis versenyhelyzet.

És valahol normálisnak tartom hogy nem csak az edző döntése az átigazolás. SAF-ot kivéve azért normális hogy az edzők jönnek-mennek egy klub életében, de a klub marad. Szerintem jókor ismerték fel a tényt hogy a csapat gerince azért belépett a korba. (Akkor is így van ha szeretünk rajta poénkodni.) Egyenlőre a számunkra legjobb korban lévő játékossokkal töltik fel a keretet, nagy szükség volt erre. Le a kalappal a vezetőség előtt. =D>

Én továbbra is bízom Enriquébe, és szerintem a vezetőség sem hülye, nem csorbult a tekintélye.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Alcantara
Director del Fútbol

2016.07.15. 08:46:16

Samper írta:Nekem úgy tűnik, mint ha az átigazolások kérdésében a vezetőség kivette volna az irányító pálcát LE kezéből. Ő mintha a minimális változtatás híve lett volna, de a vezetőség nem akar egy év múlva egy személyére szabott öregedő kerettel maradni itt. Ha Bravo, Arda, Verma és Adriano is megy, akkor a gyanúm még erősebb lesz.
Ezen én is sokat gondolkodom. Lehet a gyanúdban valami...
Viszont ez akkor azt jelenti, LE elveszítette az öltözőt. Az a pár kupa nem lesz elég, hogy megtartsa így az állását. Ésszerű lenne még a szezon előtt edzői stábot cserélni.
Samper
Director del Fútbol

2016.07.15. 06:40:22

Nekem úgy tűnik, mint ha az átigazolások kérdésében a vezetőség kivette volna az irányító pálcát LE kezéből. Ő mintha a minimális változtatás híve lett volna, de a vezetőség nem akar egy év múlva egy személyére szabott öregedő kerettel maradni itt. Ha Bravo, Arda, Verma és Adriano is megy, akkor a gyanúm még erősebb lesz.
Samper
Director del Fútbol

2016.06.14. 10:41:23

LE sikeres edző - ezt nem lehet elvitatni. Aki sikeres, az egyben jó is. Ez se lehet vitakérdés. De az egyik edzőnek ez az erőssége, a másiknak az. Hogy a "gálacsapatból" is többen elvágyódnak, az annak a jele, hogy a csapatszellem hagy kívánnivalókat. Az pedig, hogy fütyül arra, kinek csökken a kivásárlási ára, ha nem játszatja eleget, szintén egy fajta összhang hiányára utal a vezetőséggel. Számomra ez jelzés, hogy gondolkodni kell: tartós bútordarab-e LE a Barca kispadján, vagy kifut a szerződése és majd mindenki később dönt a továbbiakról? Mert az idén nyári igazolások erről is szólnak. Rövidtávú kockázatkerülés, vagy távlatos gondolkodás?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.04. 15:01:33

Most Bartra esetében, múltkor is írtam hogy negyedik-ötödik védőnek tökéletes volt. Vermaelent megpróbáltuk mikor játszott nem lógott ki, állandóan sérült. Most az hogy a fizetésüket álljuk meg hasonlók, ennyire azért nem mélyednék bele, mert nem azon a két-három ember fizetésén kell múljon a dolog.
Én ebbe semmi rosszat nem látok, hogy 25 fős kerettel szeret dolgozni, pont hogy bevédi magát és a perememberek meg képviselnek olyan minőséget mint, ami kell neki, vagy inkább úgy fogalmazok hogy egy Adriano még mindig erősebb szint mint egy Grimaldo. De most valóban úgy alakíthatja a keretet ahogy akarja, de teljesen másról beszéltek (nekem legalábbis ez jön le) mint én. Olyan soha nem lesz hogy mindenki egységesen játszik. A perememberekre is szükség van és ugyanúgy megfogják kapni majd a 2-300 percüket. Itt LE-vel kapcsolatban ami felmerült, hogy a támadókat nem cserélgeti és az szerintem is gáz, de alapvetően elsősorban a padon lévő embereket kell még mozgósítani nem az olyanokat mint Bartra/Adriano vagy más, akik így is úgyis max 500 perceket fognak kapni.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.04. 14:45:42

@LG azért nem értek egyet, mert ha munkáltató vagyok akkor szükségem van takarítóra is meg olyanra is aki fénymásol. Remélem érthető a hasonlatom még ha eléggé elrugaszkodott is. Egy jó működéshez és biztos működéshez 20 ember nem elég. Kellenek perememberek is, akiket belehet tenni adott esetben azokra a 2-300 percekre, vagy többre.
De takarítóknál sem mindegy, hogy mennyire dolgoznak meg a pénzükért. Esetünkben sajnos nem nagyon.

Abban igazatok van, hogy Luchonak tavaly ilyenkor erősen meg volt kötve a keze, mivel nem igazolhatott, de most itt a lehetőség, hogy úgy alakítsa a keretet, ahogy szeretné.
Én is azt várom el, amit Palesz: döntse el, kivel számol, kivel nem. Akikkel nem el kell küldeni, a távozók helyére meg nézzen ki olyan embereket, akik beleillenek az elképzeléseibe. Ilyen egyszerű.
A legtöbb esetben elég egyértelmű a helyzet (Douglas, Bartra, Adriano, Vermaelen, Sandro), egyedül Vidal sorsát nem látom tisztázottnak, itt kell még Luchonak döntést meghoznia. Illetve ha jön csere támadó, Munirt sem hiszem, hogy itt kéne tartani.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.04. 14:16:57

Valóban az eltiltást sem szabad kihagyni, most pl felakarjuk tölteni a keretet. A tét nélküliekre meg ugyanazt tudom írni mint az előző topikban, hogy azokkal kell számolnia elsősorban akik a pad elején vannak aztán később a "tartalékokkal". Nekem is szívfájdalmam, hogy pl elől nem volt érdemi mozgás, ezt betudom annak, hogy Munirban kevésbé hitt, mert máshol meg pörgette az embereket, ezért sem tudok drámázni rajta. Ha jön egy Nolito vagy Gameiro vagy más és nem játszik akkor oké, de ahogy volt egy 2:0 rögtön cserélgetett középpályán vagy hátul is. Az meg hogy hiteget a játékosnak nem jó, de a klubnak viszont érdeke, hogy ha gond van ne a B-ből jöjjön fel ember, hanem aki már magasabb szinten van. Ezzel szerintem nincs is semmi gond, s nem hiába marasztalt mindenkit, mert igazolni nem tudott és biztonságban akarta magát tudni. Nekem ez pont hogy egy racionális előregondolkozásnak hat. És ebben semmi kivetnivalót nem találok.

@LG azért nem értek egyet, mert ha munkáltató vagyok akkor szükségem van takarítóra is meg olyanra is aki fénymásol. Remélem érthető a hasonlatom még ha eléggé elrugaszkodott is. Egy jó működéshez és biztos működéshez 20 ember nem elég. Kellenek perememberek is, akiket belehet tenni adott esetben azokra a 2-300 percekre, vagy többre.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.04. 14:13:40

Bob_Marley írta:Ezzel sem értek egyet. :D Mert igenis kell a nagy keret, s lehet nem használja őket annyira de tét nélküli BL meccsre, kupameccsre kellenek. Kettős ez, meg beszéltünk is múltkor róla hogy ha meg kell akkor hidegek, de edzői szempontból meg a felvetett 20 ember óriási kockázat. Kell egy 25 fős keret, s nagyon is jó volt, hogy az "utolsó sorban" is olyanok voltak mint Bartra vagy más és meglehetett velük oldani. Én úgy látom, hogy akik igazán érettek meg felkészültek kaptak lehetőséget később is. MSN pótlására Munir pl még kevés, akármennyire akarjuk. A kölcsönökkel még egyet is értenék, de a 25 fős keret meg kell és olyanok, akik nem feltétlen B-ben szerepelnek, hanem már magasabb szintre eljutottak.
Ha te munkáltató lennél fizetnél csak azért embereket, hogy egyszer, TALÁN majd szükség lesz rájuk. Mert most jó néhányan ebbe a kategóriába tartoznak. A leglátványosabb eset Douglas. 4. számú jhv, de ha még az előtte lévő 3 le is sérülne, szerintem akkor sem őt játszatná LE.

Vermaelen...őszintén nagyon sajnálom a sérülései miatt, de igy sajnos vele is csak többen vagyunk, jobban nem. A leigazolását megvédeném: ha sikerül az orvosainknak egy kicsit rendbe tenni, akkor nagy fogás lehetett volna, de igy nem.

Bartra... mikor a belga egészséges, ő csak 5. számú volt a szezonban, szóval még ezt a kevés lehetőséget is a belga sérüléseinek köszönhette.

Adriano, Sandro tavaszra teljesen el lettek felejtve... és végére Munir is egyre inkább erre a sorsra jutott.

Vidal...néhány meccs után ő is a mellőzöttek listájára került.

Persze lehet mondani, hogy elbírja a klub anyagilag, de azért ez nem olyan egyértelmű. Fizetésekre hatalmas összegeket költünk, és nem mindegy, hogy 7 ember a semmiért kap súlyos eurómilliókat.
palesz77

2016.06.04. 14:11:43

Tromort77 írta:Igazad van! De ne felejtsük el a transferban-t. Lucho-nak abból kellett főznie ami volt.
Tudom, ezért indultam úgy, hogy nálam ez az egyetlen kérés tőle a jövőre nézve. Most itt a nyár, aki nem kell, annak kiadhatja az útját, és hozhat helyette mást. Remélem így is tesz, még ha nem is fog tetszeni sok döntése.
Tromort77

2016.06.04. 14:06:07

palesz77 írta:
De ez a 20 lehet 23 is, az még szerencsésebb lenne edzői szempontból. Nálam a lényeg még mindig azon van, hogy Lucho nyíltan mondja meg, hogy kikkel számol valósan, és kik azok, akikkel csak "látszatra". Az ilyeneket adjuk el, töltsük fel a keretet olyan emberrel, akiket mer is használni Lucho, aztán úgy vágjunk neki a szezonnak, hogy valós padunk van. Nem csak elég játékos ahhoz, hogy nevezzünk 7 cserét, akik közül jó ha 3-at be mer dobni az edző egy meccsre.
Igazad van! De ne felejtsük el a transferban-t. Lucho-nak abból kellett főznie ami volt. Persze, hogy meggyőzte Bartra-t mert nem akart itt maradni ennyi védővel. Nem fogja kockáztatni a csapat sikerességét Munir vagy épp Barta két szép szeméért. Ez egy ilyen világ. Keménykezűnek kell lenni. Majd ha úgy alakítja a keretet ahogy akarja akkor meglehet ítélni ezt az oldalát is. De pl Adriano a jó példa. Nyílván szezon előtt úgy látta, hogy még kellhet. Netán sérülés vagy bármi történik. Szerencsére nem történt így Adriano tényleg feleslegesen maradt, de ezt nem láthatta előre. Azért dolgozott, hogy nehogy megszívjuk egy-két sérüléssel. Nálam pont, hogy becsülendő ez a tudatosság is.
palesz77

2016.06.04. 13:47:20

Bob_Marley írta:Ezzel sem értek egyet. :D Mert igenis kell a nagy keret, s lehet nem használja őket annyira de tét nélküli BL meccsre, kupameccsre kellenek. Kettős ez, meg beszéltünk is múltkor róla hogy ha meg kell akkor hidegek, de edzői szempontból meg a felvetett 20 ember óriási kockázat. Kell egy 25 fős keret, s nagyon is jó volt, hogy az "utolsó sorban" is olyanok voltak mint Bartra vagy más és meglehetett velük oldani. Én úgy látom, hogy akik igazán érettek meg felkészültek kaptak lehetőséget később is. MSN pótlására Munir pl még kevés, akármennyire akarjuk. A kölcsönökkel még egyet is értenék, de a 25 fős keret meg kell és olyanok, akik nem feltétlen B-ben szerepelnek, hanem már magasabb szintre eljutottak.
Tét nélküli BL és kupameccsre miért nem jók a B játékosai? Te mondod, hogy tét nélküli, nem mindegy, hogy ki játszik ott? Ha meg tét van, a 0 km-es embereket Lucho nem fogja bedobni, láthattuk idén is, úgyhogy innentől mindegy, hogy a legalacsonyabb szinte a B-ből hozunk-e fel embert, vagy egy jegelt ifi kerül oda. Munir is pl idén, ha jól belegondolunk, teljesen felesleges volt az első keretbe - még ha én bírtam is, és középcsatárként szerintem kiegészítő szinten lehet keresnivalója -, alig játszott valamit, és ekkora bizalmi szinttel nem fog fejlődni, amiből a klub se profitál. Volt 5 támadónk papíron, a Clásicon mégis Robi kezdett. Minek vannak akkor? Villanovesa verhető lett volna bárhogy, ezekre a meccsekre nem érdemes külön embert tartani a keretben.

20 fő nyilván kevés, de mégis több értelme van a valóban 20 fős keretnek, mint a mi idei keretünknek. Most direkt megnéztem, a bajnokság a mi 23 fős keretünkből akik pályára léptek, 7 ember nem érte el - a mezőnyjátékosok közül - a játékpercek 10%-át se. A Realnál ez 2 fő, Arbeloa és Cheryshev. Nem jobb lenne akkor, ha nem 16 fős lenne a keretünk valójában, mint ahogy idén volt, hanem 20, de az a 20 az játszik is elég sokat? Szerintem de.

De ez a 20 lehet 23 is, az még szerencsésebb lenne edzői szempontból. Nálam a lényeg még mindig azon van, hogy Lucho nyíltan mondja meg, hogy kikkel számol valósan, és kik azok, akikkel csak "látszatra". Az ilyeneket adjuk el, töltsük fel a keretet olyan emberrel, akiket mer is használni Lucho, aztán úgy vágjunk neki a szezonnak, hogy valós padunk van. Nem csak elég játékos ahhoz, hogy nevezzünk 7 cserét, akik közül jó ha 3-at be mer dobni az edző egy meccsre.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.04. 12:57:20

Ezzel sem értek egyet. :D Mert igenis kell a nagy keret, s lehet nem használja őket annyira de tét nélküli BL meccsre, kupameccsre kellenek. Kettős ez, meg beszéltünk is múltkor róla hogy ha meg kell akkor hidegek, de edzői szempontból meg a felvetett 20 ember óriási kockázat. Kell egy 25 fős keret, s nagyon is jó volt, hogy az "utolsó sorban" is olyanok voltak mint Bartra vagy más és meglehetett velük oldani. Én úgy látom, hogy akik igazán érettek meg felkészültek kaptak lehetőséget később is. MSN pótlására Munir pl még kevés, akármennyire akarjuk. A kölcsönökkel még egyet is értenék, de a 25 fős keret meg kell és olyanok, akik nem feltétlen B-ben szerepelnek, hanem már magasabb szintre eljutottak.

@ geridoss
Igen valamiért elkezdesz, de nem lehet szentimentálisan hozzáállni a dolgokhoz szerintem. Gyerekként máshogy látod a dolgokat, onnantól kezdve meg olyan mint egy házasság és bármi van kitartasz. Én is szimpatizálok játékossal, de az egyéni érdek soha nem állhat a csapat érdek felett. És mindig az a kérdés mi a jó a csapatnak? Az lett volna jó ha Bartra marad, de nem így történt. Tovább kell lépni és a megoldást megtalálni mint keseregni. Egy cég egy klub egy közösség mindig így működik, hogy közösen megyünk a sikerért, ha valaki kiesik akkor pótolni kell, s menni tovább. Közhely meg miegymás, de pótolni mindenki pótolható és nem egyénről hanem csapatról van szó. Nekem szöges ellentét ez a fajta gondolkozás, hogy adott játékosért rajongani. De különbözőek vagyunk. :D Én sikerben gondolkozok nem játékosban.
Kép
Kép
Kép
Lezárt