Sok mindenben egyet kell értenem, de a szabályozás azért döntő faktor. 3 idegenlégiós szabály volt akkoriban, emlékezz vissza pont voltak is ebből súrlódások, hogy Stoichkov-Laudrup-Romario-Koeman nem lehetett egyszerre a pályán.recrea írta:Azért annyira nem volt az kivételes, mert Cruyff idején is 8-10 meghatározó spanyol játékosunk volt plusz a slepp, hogy ebből mennyi saját nevelés, azt mondjuk nem tudom. Igaz, akkor más volt a foci, a piac, a szabályok. De manapság sem ez (az igazolás) az egyetlen megoldás, csak akkor nem lenne túl sűrű a kupák száma.Subinho írta:Mostanában valóban inkább igazolunk és nincs annyi fiatal beépítve, DE ez mindig is így volt. Van Gaal, vagy Rijkard idejében is. Az egy kivételes időszak volt, amikor Ini, Xavi, Busi, stb. jöttek fel és váltak meghatározóvá! Korábban is kiegészítő emberek voltak, mint Gabri, Dani, stb.
Jelenleg azért vagyunk top klub, mert a kedvező gazdasági környezetben egy gazdaságilag erős céget épített nehány üzletember. De ismerek itt a fórumon olyan személyt, Barcelonában meg sokáig nem kellene menni, akinek a saját nevelések, a klub filozófiája sokkal fontosabb, mint a kupák száma. Nekem Barca szurkolásom elején ebből az érzésből sikerült kicsit elkapnom, akkor másképp írt rólunk a sajtó, tudom, mert kb 50 oldalnyi írott anyag van összegyűjtve abból az időből.
Az egy öntudatos, szerény, vallásos, zárt közösség volt, amihez a külföldi sztárok alkalmazkodtak (Stoickov, Koeman, stb), aki nem, azt kilökte a rendszer. Arra a csapatra rá lehetett aggatni, a "több, mint egy klub"-ot, a mostanira egyáltalán nem. Aki mondjuk 30 év alatt van, ezt el sem tudja képzelnisemmi degradálás, mert ettől még cserélnék vele
A több mint egy klubozás meg engem speciel kifejezetten zavar, ha ráakarják valamire húzni. Ez egy szlogen, egy politikai szlogen, ami a katalán öntudatnak egy jelzése és a protestálás mondata, de nem több és speciel ezt Laporta hozta be sok közül az egyik szálka ez a szememben. Nyilván hogy marketing meg minden,m ezt megértem, de kisajátított egy olyat, ami nem erre lett kitalálva.
És az meg valóban igaz, hogy Pep idejében az más volt, meg más hozzáállás dolgokhoz, de én nem tudnék olyat mondani ez a jó vagy a másik. Így is vannak saját nevelések, sőt a gerinc az, melléjük a kiegészítők meg nem feltétlen sajátok, de azért pl csak hoztunk egy spanyol Pacot is idén. Nem érzem hogy nagy gond lenne, egész egyszerűen nincsenek még készen a fiataljaink (Samper, Munir) de megfogják majd kapni a lehetőséget. Egyáltalán nincsenek elveszve, lsd Roberto is 24-25 éves jutott el odáig. Lehet írni, hogy másnál meg 18 évesek játszanak, itt Luchonál kell a rutin meg a nyomás elviselés és Paco-Munir esete tökéletes példa. Egyik lábában több spanyol első osztályú gól van mint a másiknak össz. felnőtt tétmeccse. És a nyerési kényszer meg valóban nagy. Megfogják kapni a lehetőséget ők is meg más is, de ez az idő kitolódott és nem lehet úgy kísérletezni.