Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Tromort77

2016.10.02. 10:54:38

Persze, ennél többet nem tehetett volna. Én sem ezt mondom, csak jobban kiéleződik a technika ha van aktuális ellenfél és nem az van, hogy 30 körrel a vége előtt már tartalékolhatnak. Egyszer neki jön ki a lépés, egyszer Rosbergnek. Egy-két futam boríthat mindent, sok van még hátra. Most Hamilton peches sorozatát éli. Hidd el tudom milyen ez. Én végig szenvedtem Kimi Mercedeses karrierjét. Szerintem ember nem dobott el annyi pontot technikai hiba miatt mint ő. :D

De most nagyon ráállt ezekre a 4. helyekre. Vettel meg ahelyett, hogy felemelte volna ezt a Ferrari-t valójában csak belesüllyedt és hibát hibára halmoz.

Szerk: Ricciardo a legnagyobb forma :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.02. 10:46:05

Én már kicsit unom ezt a benne van dolgot. :D Elmegy múltkor a fék, elmegy a motor, eltaktikázza a csapat és lehetne sorolni. Félre értések elkerülése végett én nem azt mondom másnak nincs gondja, de Lewis mit tudott volna ennél többet tenni? A kiállások miatt kerültek kicsit veszélybe, de Lewis végig a leggyorsabb volt, akármelyik gumit nézzük. Megvolt az előny a következő boxkiállásra is. És ezzel az erővel Rosbergnek meg nyomnia kellett, még inkább mint Lewisnak vagy ugye pl a RB-nak és Lewis füstöl el az elejéről egy már-már megnyert futamon. :D

Na mindegy, borzasztó csalódott vagyok, a szünet óta el van átkozva Lewis. Már annyira sajnálom, hogy pont ezt írtam, hogy jön a szünet, Rosberg összeszedheti magát. Szünet óta Lewis nem nyert futamot......

Rosbergnek egyébként nagy grat, mert óriási futama volt és kellően agresszív is volt. 23 pont előny, az nagyon soknak tűnik.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.10.02. 10:25:56

Bob_Marley írta:Ilyen a világon nincs......Tökéletes versenyhétvége, parádés futam. Folyamat leggyorsabb a gumikon, amikor nagyon kell. És erre elfüstöl ez a szakadék vas.....Nem akarok vészjósló lenni, de ezen elmehet az idei év. Nem férnek bele az ilyenek, kicsit Kínára emlékeztet mikor döntő futamon beleállt a falba a boxutcánál Lewis....
Ennyit jelent az, hogy meg voltak szorongatva kicsit. Ilyen körülmények között ha csak egy kicsit is túltolják a motort már ez benne van.

Rosberg pedig eddig is jó formában volt, de az, hogy egy ilyen helyzetből is jól tud kijönni az csak mégjobban megfogja erősíteni és ő is parádésan vezetett ma.

Örülök a Red Bulloknak meg annak, hogy két tökös pilótájuk van.

De, hogy egy kicsit puffogjak. Rosberg büntetése miért jött olyan későn? Símán boxban letölthette volna és akkor a pályán látnánk még egy csatát, nem az órával versenyeznének.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.02. 10:16:20

Ilyen a világon nincs......Tökéletes versenyhétvége, parádés futam. Folyamat leggyorsabb a gumikon, amikor nagyon kell. És erre elfüstöl ez a szakadék vas.....Nem akarok vészjósló lenni, de ezen elmehet az idei év. Nem férnek bele az ilyenek, kicsit Kínára emlékeztet mikor döntő futamon beleállt a falba a boxutcánál Lewis....
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.09.19. 12:26:23

Unalmas futam volt. Kimi legalább jól ment, de sikerült megint elrontani a taktikáját. Símán meglehetett volna a dobogó. Ugyan olyan taktikán volt mint Rosberg. Azonos körben cseréltek is gumit. Úgy tervezték, hogy két kiállásból meglesz a futam. Erre látva Hamilton taktikai váltását nem gondolkodtak, hanem mentek vele és hagyták, hogy a Merci jól megetesse őket. Rosberget is hozni akarták,de már látták a részidőkből, hogy Ric mögé érne vissza, így nem hozták ki. Érthetetlen, hogy miért nem tudta a Ferrari ugyan ezt kiszámolni Hamiltonnal kapcsolatban. Ha pedig nem ment volna ki Kimi akkor símán meglehetett volna a 3. hely mert Hamilton két körrel hamarabb váltott mint Ric és alapból az ő gumijai használt szuperlágyak voltak. Ergo, nem tudta volna végig üldözni Kimit. Kimi pedig a futam után értetlenkedve nyilatkozta, hogy nem érti miért változtattak és kibírták volna a gumijai...

Teljesen mindegy milyen az autó vagy milyen lesz amíg rendre ilyen baromságokat követnek el. Közük nincs már mentalitásban sem az élmezőnyhöz.

Rosberg meg nagyon elkapta most a fonalat, hibátlanul vezet. Nem semmi milyen formában van. Illetve jó, hogy Ric is eteti Max-ot.

A Kvjat-Max csata meg nem semmi volt. Ilyeneket akarok látni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.18. 19:47:41

Végig Rosberg volt a legjobb a hétvégén, nem is volt kérdés. Még írtam is a szünet előtt, hogy milyen rosszkor jön, mert lendületben Lewis, Rosberg meg maga alatt és lesz ideje fejben összeszednie magát. Sajnos megtette és a szünet óta nyer, Lewisnak meg gondjai vannak. Bízok benne megint fordul a kocka mint eddig mindig és a végén behúzza. Ma gyakorlatilag holttérben mozgott a fékek nem mentek, esélye sem volt. Még jó hogy a kiállásnál jól taktikázott a Mercedes és visszaelőzte a finnt.
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.18. 19:10:34

Ujra Rosberg az élen 8) A vége egy kicsit meleg volt :D

Raikkonennel kapcsolatba meg kell követnem magam. Erre az évre tényleg felszívta magát.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.09.05. 18:17:00

Bár nagyon szeretem a monzai hétvégéket, ez a futam ritka egy unalmasra sikeredett. :D Buttont nagyon sajnálom, egyik legintelligensebb versenyző, mind a pályán mind a pályán kívül, kár hogy a pályafutása nagy részét ilyen gyenge autókban töltötte, nagy harcos pedig, az a kasszikus 2012-es kanadai futam is mutatja, plusz a változó körülményeket elképesztő érzékkel tudta mindig abszolválni. Alonso határtalanul optimista, Button pedig visszavonul, utóbbit nagyon sajnálom. Helyet cserélhetne Rosberggel, milyen fűszeres csaták maradtak meg nem írtak. 2000-es évek nagy pilótái, Massa, Button.. és folytatódik majd a sor. :?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.05. 15:07:06

Rosberget nem lehetett elkapni, de ha valami beüt, akkor meg hátrébb is eshetett volna. Igazából az volt az előnye, hogy neki egyszer kellett kimennie kereket cserélni míg a Ferrarinak kétszer. De olyanra gondoltam, hogy esetleg szuperlágyra vált az elején és elhiszi, hogy meglehet. :D Ott még 10 mp alatt volt a különbség.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.09.05. 12:34:35

Bob_Marley írta:
inkább a biztos második hely mintsem valami kamikaze taktika más gumival.
Mondjuk mutass egy taktikát amivel meglehetett volna Rosberg. Nem azért nem kapta el, mert nem kockáztatott, hanem mert esélye sem lett volna a rossz rajtot követően, Rosberg az időmérőt leszámítva hibátlanul ment. A fejére is állhatott volna, akkor sem lett volna meg.

Villeneuve: "Obviously someone is telling him what to say and what to think, and if it's the same person who is telling him how to drive and how to act on the racetrack, then it is very worrying for someone."

Max "beszólása" meg jól mutatja mennyire éretlen még.

Végre volt egy tiszta versenye a Ferrarinak. Ilyenek kellenek a Red Bullok ellen.

Ricciardo a Bottas elleni előzés után:
https://streamable.com/8lbu
Illetve maga az előzés:
https://my.mixtape.moe/xkftad.mp4

Illetve a futam másik fénypontja a magyar zászló volt a dobogónál. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.04. 13:37:31

Button is kilép egy vére vagy végleg azt nem tudni. Nagyon sajnálom, rendkívül szimpatikus és érett pilóta volt mindig is. A szememben a tökéletes vezetés megtestesítője, akiből tényleg csak egy nagyon pici hiányzott, hogy még sikeresebb legyen. Arra a "félnapos" kanadai győzelmére meg azt hiszem nagyon sokáig fogunk még emlékezni.

Lewis tegnap nem viccelt. :D ANnyi, hogy a gumit kicsit elfékezte ez még okozhat gondot, de szereti Monzát és kell egy jó rajt meg az első kanyarkombit túl kell élni és akkor jó lesz ez. :D

szerk: ennyit a jó rajtról. :lol: GO Lewis, jól működött a kocsi a hétvégén ki kell préselni a lelkét is. Plusz a gumi később előnyt jelenthet.

Előny megmaradt, maxot sikerült kihozni ezzel a második hellyel. Elején elment ez a rossz rajttal és bölcsen nem kockáztatott Lewis, inkább a biztos második hely mintsem valami kamikaze taktika más gumival.
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.02. 23:27:38

Ha a Ferrarit kilöki azzal sosincs gond. :mrgreen: Viccet félre téve, az hogy cikázik még tinédzser hév nálam, attól függetlenül hogy nem játék ezeket a kocsikat vezetni, s beszélgettünk erről Belgium után, de viszont halálról "elmélkedni", meg azt felemlegetni nálam eléggé abszurd ebben a sportban. Itt minden egyes alkalommal úgy ülnek be a fiúk, hogy lehet utoljára versenyeznek és mindig megrázza az autóverseny közeget egy-egy tragédia. Nem szabad régi sebeket feltépni, ez nálam etikátlan viselkedés. Tisztában van vele mindenki, s pont hogy tanács volt szerintem Villeneuve-től, hogy vérre kell menni, de azért a józan eszét ne veszítse el senki, mert itt tényleg Isten kezében vagy egy-egy kanyarban.....Ezek a régebbi pályák akármilyen biztonsági intézkedések vannak veszélyes pályák. Egy Eau Rouge, Parabolica az tényleg nem vicc és ott valami technikai gond van, vagy simán megcsúszol akkor nincs ember, aki irányítani tudja a kocsit. És erre replikázni kifejezetten modortalan és megkockáztatom felhívás egy keringőre és nem jó ómen kísérteni a sorsot. Soha ne legyen semmi baja ahogyan másnak se. De itt felemlegetni halálesetet, balesetet hihetetlenül felelőtlen gondolkozás.
Kép
Kép
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.09.02. 22:34:25

Bob_Marley írta:http://www.nemzetisport.hu/f1/f1-versta ... ns-2523739
Azt mondom a pimaszság kell meg a rafkó, eddigi dolgait is lehetne "magyarázni", de ez azért már minden határon túlment érzésem szerint. Plusz ugye Villaneuve apja pont egy balesetben hunyt el és a fiát még legyilkosozza egy vétlen baleset utáni ügy miatt. Nem tudom, ez nálam már kegyeletértést is felvet.
És pont Monza előtt, ami amúgy is egy veszélyes pálya és szedett áldozatotokat a múltban.
Ez a gyerek szimplán gyökér. Úgy gondolom hogy azok a tulajdonságok amiket te említették minden valamire való f1-es pilótában meg vannak, extra önbizalommal táplálják őket és ez is kell a sikerhez, megtalálni a lehetőséget, húzni egy lapot és győzni. Villeneuve egyébként egy nagyon tartalmas nyilatkozatában tért ki erre, többek között az egész szabályozást bírálta, jó kis cikk volt. Ő sem ment sose a szomszédba ha egy kicsit valakibe bele kellett törölni a lábát, de mindig is ott volt a tisztelet versenyzőtársai iránt, erről is beszélt.
Egy ilyen dologgal vissza vágni rettentő kicsinyességet mutat, Úgy hogy Villeneuve abszolút nem tehetett erről, biztos vagyok benne a mai napig nyomja a vállát, kimutatta a foga fehérjét a srác, szándékosan akarta a ferrarik versenyét tönkre tenni, mivel az övét is "tönkre tették" majd ez a nyilatkozata. Agyatlan egy kis takony még, de aki ilyen környezettel és "hátszéllel" érkezett meg, csúnyán mondva ki lett tenyésztve erre, az nem fog idővel intelligens lenni. Hiába van hozzá tehetsége, ha ilyen környezet formálja. Sajnálom mert nagyon szimpatikus volt nekem az elején, de az utóbbi időben fényévekkel érkezett meg a suttyó kategóriába. De hát ahol az apja veri a saját apját, a csoda lehet mást jelent mint az átlagembernek.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.02. 22:29:12

Szitja a tuzet a kisgyerek rendesen, de azert azt latni kell hogy most mindenki raugrott pedig a legutobbi nem csak az o hibaja. Ilyen Villenueve meg Irvine felek meg tenyleg maradjnak csendbe. Nem veletlen fojtogatta anno Montoya a kanadai nyakat az egyik sajtotajekoztaton.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.02. 21:28:50

http://www.nemzetisport.hu/f1/f1-versta ... ns-2523739
Azt mondom a pimaszság kell meg a rafkó, eddigi dolgait is lehetne "magyarázni", de ez azért már minden határon túlment érzésem szerint. Plusz ugye Villaneuve apja pont egy balesetben hunyt el és a fiát még legyilkosozza egy vétlen baleset utáni ügy miatt. Nem tudom, ez nálam már kegyeletértést is felvet.
És pont Monza előtt, ami amúgy is egy veszélyes pálya és szedett áldozatotokat a múltban.
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.02. 00:02:13

Valóban egy szimpatikus jó kedélyű versenyző volt, sok sikert neki a továbbiakban.
Kép
Kép
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.09.01. 22:32:52

Schumi - Massa páros és 2006 mindig is talán a legkedvesebb emlékem lesz az egész száguldó cirkuszról. Akkor nagyon megkedveltem a brazilt, igazi barát és egyben tanár kapcsolata volt az övék. Azóta se láttam olyan összhangban lévő kettőst. Majd a Mester távozása után neki drukkoltam. 2007 és 2008-ban úgy vezetett hogy öröm volt nézni, olyan igazi brazilosan, temperamentumosan, érzelmesen, gyorsan. A sérülése egyértelműen megtörte a karrierjét, de így is csoda utána autóba ült. Jelenlegi mezőnyben egyik nagy kedvencem, őszinte és szimpatikus egy srác, tele érzelmekkel. Rossz a tudat, hogy mostantól minden évben el kell valakitől búcsúzni, akik a 2000-es évek forma1-nek igazi fűszerét adták. :(
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.01. 20:42:45

Ezt volt szerencsém élőbe látni. 8) Mennyivel harapósabb volt ez a Massa :(
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.09.01. 18:36:59

BarcafanTomee írta:
Tromort77 írta:Massa bejelentette, hogy ez az utolsó szezonja a Forma-1-ben!
Hosszú évek óta egyik legszimpatikusabb pilótája az F1-nek. Mindig beáldozta saját érdekeit a csapatnak és aládolgozott az aktuális világbajnoknak. Amikor meg neki lett volna esélye akkor 1 kanyaron múlt...fél percig világbajnoknak is érezhette magát...nagyon sajnálom még a mai napig is, hogy nem sikerült neki és főleg így. Valahogy azt éreztem, hogy a balesete után nem tudott már az igazi lenni, hozta a kötelezőt egy ideig, de már nem volt ugyanaz a pilóta.

Hajrá Felipe!
Így van a rúgós balesete óta nem volt már az igazi. Előtte viszont nem volt rossz normál körülmények között, de esőben előtte se ment neki és úgy nem lehet világbajnoknak lenni.
Most Belgiumban is mindenki elment mellette, kivéve Kimit a végén....
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.09.01. 14:45:11

Hosszú évek óta egyik legszimpatikusabb pilótája az F1-nek. Mindig beáldozta saját érdekeit a csapatnak és aládolgozott az aktuális világbajnoknak. Amikor meg neki lett volna esélye akkor 1 kanyaron múlt...fél percig világbajnoknak is érezhette magát...nagyon sajnálom még a mai napig is, hogy nem sikerült neki és főleg így. Valahogy azt éreztem, hogy a balesete után nem tudott már az igazi lenni, hozta a kötelezőt egy ideig, de már nem volt ugyanaz a pilóta.

Hajrá Felipe!
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.01. 14:37:51

Sajnalom mert Schumi 2006os tavozasa utan o volt a favoritom. 2007be es 2008ba is vilagbajnok lehetett volna nemi szerencsevel, aztan a serulese meg a 2010es Nemet futam utan mar nem volt az igazi. :(
Tromort77

2016.09.01. 13:57:28

Massa bejelentette, hogy ez az utolsó szezonja a Forma-1-ben!
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.08.30. 06:19:14

Tromort77 írta:Arról nem is beszéltünk, hogy Hamiltonék, hogy kijátszották a rendszert ezzel az egy futamon letudott büntetéssel. Így még előnyben is került mert cserélgetheti a motorját. Újabb + pont az F1-nek, hogy ilyen könnyen kijátszható szabályaik vannak. :roll:
Ha minden igaz (legalábbis a futam alatt ezt mondták) akkor pont a Mercedes próbálta korábban elérni, hogy ilyet ne lehessen megcsinálni és változtassanak ezen a szabályon. A többi csapat leszavazta a dolgot, így most egyék meg amit főztek...
Tromort77

2016.08.30. 00:14:36

Ronaldinho&Barca írta: és lazán kivezeti a másikat,
Jut eszembe, Rosberget idén kétszer büntették ilyenért ha jól emlékszem. Mad Max-nél meg semmi.

De az egész bíráskodás vicc. Vettel elhagyta a pályát és úgy előzött az nem volt baj, miközben elvielg minden pálya elhagyást büntetni kell. Alapból vicc, hogy mindig más segít az ítéletek meghozásában. Nem csoda, hogy sosincs két egyforma ítélet.

Visszatérve Max-re:
„Szerintem szégyelljék magukat, hogy annyi tapasztalattal a hátuk mögött ilyen rajtbalesetet okoztak, majd utána még miattam panaszkodnak” – nyilatkozta a feldúlt tinédzser. „Nem kellene, hogy ekkora drámát csapjanak abból, ami utána történt. Meg kell érteniük, hogy nem örülök annak, hogy az egész versenyemet elszúrták”

Ez a srác annyira burokban él, hogy az hihetetlen. Korábban is ez látszódott, hogy betegesen erre lett kitenyésztve. Ilyen csúnya szóval élve, az apja a fiából akarja kihozni azt ami neki nem sikerült. Láttam interjút az egyik volt edzőjével. Ő is erről mesélt, hogy Max-nek ez az élete. Persze minden profi sportolónál ez így van, de ez már a beteges vonal.

Hamilton-t is kérdezték az esetről:
"Kimi doesn't make too many comments, unless it's a serious thing. So if Kimi says it is not right, then it is most likely not right."

Lauda-t bírtam még. Azt mondta, hogy pszichiátriai kezelsére szorul Max, ha azt gondolja Kimi hibás volt, illetve el fog beszégletni az apjával. :D

Na a Max-es téma ennyi volt az előző futam után, kipüffögtem magam. :-# :D

Arról nem is beszéltünk, hogy Hamiltonék, hogy kijátszották a rendszert ezzel az egy futamon letudott büntetéssel. Így még előnyben is került mert cserélgetheti a motorját. Újabb + pont az F1-nek, hogy ilyen könnyen kijátszható szabályaik vannak. :roll:
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.08.29. 22:33:29

Nagyon szépen kezdte meg a forma-1 es karierrjét Max, mindenki csodálhatta, nos az utóbbi pár versenyen, amit előtte felépített, azt szépen le is rombolta.

Érdekes, hogy tavaly monacoban, amikor semmit se csinált megbünették, azóta meg pofátlanul átlépheti a szabályokat. Igazából csak magát szívatja a fölösleges keménykedéssel, de ez legyen az ő baja...
Nálam már nem kedvenc!
Válasz küldése