#David Villa# írta:Rakitic sem elég kreatív, melyet csak tetéz a jobb oldal halovány teljesítménye is.
Erről pont most olvastam
egy kegyetlen jó cikket, gifekkel szemléltetve, de sajna ez is angol. Lényeg a lényeg, Messi szabadon futkosása is az egyik oka annak, hogy a jobboldalunk szervezetlen, és nincs sok kreativitás benne - mily meglepő. Plusz a "Messit középpályára" tervekre is elég jó szemléltető, hogy ennyi mozgással ez elvetélt ötlet. SR és Rakitic gyengesége is ebből fakad részben, rengeteg háromszögezést képtelenek megcsinálni, mert nincs ott a harmadik csúcs ahol kéne - ezért se lenne megoldás egy szimpla jobbhátvéd SR helyett. Persze nyerni is nyerünk vele, a cikk is írja, de veszíteni is sokat vesztünk, hogy egy állandó passzlehetőség szűnik meg így a jobboldalon. Mondjuk ez nem hiszem, hogy egy népszerű vélemény lesz itt, de szerintem baromi sok igazság van benne. Csak sajna kétlem, hogy Lucho megint meglépi azt, hogy Messi kikerül a szélre, pedig ahhoz, hogy egy jól megszervezett játék legyen ismét, ez is kéne - vagy megbontani a 4-3-3-at.
Vakmacska írta:Vajon miért van ez? Nem hiszem, hogy csak SR miatt.
Mert nincs senki a jobboson. SR van néha, de őt olyankor senki nem segíti, úgyhogy max beadni tud vagy visszapasszt, kombinációra nincs lehetőség ilyenkor. Ezt meg nyilván Messi is tudja, mert ő jött el onnan..
Vakmacska írta:RAfinha-val mi van? Ő is sérült? Szerintem benne lenne potenciál Ini pótlására, csak neki is kellenének a percek. Ő elég kreatívnak tűnt számomra, bátran vállalkozott, csak néha úgy tűnt, önzősködik.
Nem tudom most miért mardt ki, viszont én annyira nem vagyok vele mezőnyben elégedett. A gólérzékenysége nagy fegyver lehet, bár nem tudom, hogy mennyire "valós" dolog ez, nem csak egyszeri jó forma-e most. Viszont kreativitásban nálam egyértelműen Denis lenne a nyerő, a Sevilla ellen látszott, hogy védekezésben is tudja hozni a szintet - még ha csak fellángolás is volt, látszik, hogy megvan benne ami ehhez is kell -, fejlődnie kell még rengeteget, hogy számíthassunk rá, de én benne látok jelenleg a legtöbb fantáziát.
De abban egyetértek a többiekkel, hogy valaki mellé le kéne raknia Luchonak a Denis-Rafinha duoból a voksát, és azt erőltetni minél többet, nem elosztogatni a peceket, hogy senki ne fejlődjön. Még akkor is, ha ő a brazilt választaná a jobb védekezése miatt.