Mint kiderült, Kovacic 6 nyelven beszél, köztük spanyolul is, a mi fiúnk csak spanyolul.
Alba twitter oldalán ment is valami beszólogatás ezzel kapcsolatban.
Alba fiam, megint csak égetsz minket.

Illetve el se titkolták mikor mostanában eladták Peter Liméknek CR reklámjogait, ha nagyon nagyon kever kavar lenne itt valszeg picit jobban titkolták volna azt is.Közben a spanyol adóhatóság megerősítette, hogy bár vizsgálják az ügyet, de Ronaldónak semmilyen adótartózasa nem állt fenn november 30-ig Spanyolországban.
Szintén a Ronaldóhoz közeli forrásokra hivatkozva: 2009-ben, amikor Cristiano a Manchester Unitedtől Madridba igazolt, ő és a Gestifute informálták a spanyol adóhatóságot a vállalat felépítéséről.
Hagyjatok mar ezt az optimalizálás szot, tobbszor leirtam mar hogy sem abban az origos vagy indexes vagy milyen cikkben, sem odaát nem pozitiv értelemben hangzott el ez a szo, csak ti porogtok ezen ugy mintha ezzel vedenenk...hedora írta: Elég érdekes elképzeléseid vannak az adóoptimizálás kifejezésről:)
Kérlek magyarázd már el nekem, mit is jelent számodra a kifejezés?
Számomra rém egyszerű:
Mondok egy példát...
Kiss Andrea keres Magyar honban reklám bevételekből 100 millió Ft, ezt eltitkolja (aktuális adóhatóság) majd eltünteti egy kinti céggel akárhol, mondjuk Afrikában.. ez számodra optimizálás avagy adócsalás...?
Kb ennyire egyszerű ez a történet.. semmiféle bonyolult elv nincsen benne:)
MessiNeymarSuarez írta:Logika:hedora írta:Elég érdekes elképzeléseid vannak az adóoptimizálás kifejezésről:)
Számomra rém egyszerű:
Mondok egy példát...
Kiss Andrea keres Magyar honban reklám bevételekből 100 millió Ft, ezt eltitkolja (aktuális adóhatóság) majd eltünteti egy kinti céggel akárhol, mondjuk Afrikában.. ez számodra optimizálás avagy adócsalás...?
Messi eltitkolt 4-5 millió euró jövedelmet anno( amiből mondjuk az adó úgy 2 millió lett volna), amit amúgy vissza is fizetett---> utolsó szemétláda adócsaló, börtönbe való aljas szemét, nem szabad ilyet példaképként kezelni a pályán sem. ( Persze biztos 17-18 évesen amikor épp nyílegyenesen kezdett el felfele törni a karrierje, és Ronaldinhokkal kezdett el játszani, majd pont ilyenekkel volt elfoglalva és focistaként annyira ért ehhez...Bezzeg a spanyol, pénzügyet végzett hercegnőt felmentették rögtön, lévén" nem tudott az ügyről" )
Ronaldo meg a híresztelések szerint úgy cirka 150 millió euró jövedelmet " optimalizált", szóval a Spanyol cirka 40%-os adó helyett olyan 10%-os adót fizetett, ez a 30% difi 150 milliónál úgy 45 millió euró "optimalizálás" ---> ez teljesen oké, nem tiltott
![]()
![]()
![]()
És most elsősorban nem Veidtre gondolok, hanem az összes olyan túloldalira akik annyira dobálóztak ezzel az adócsaló kifejezéssel az első perctől fogva, mintha egész családot írtott volna ki, aztán most meg nyomják Ronaldonál a szöveget hogy:
1. csúnya gonosz Barcelona állhat biztosan emögött
2. Ha igaz is, Ronaldo legalább jótékonykodik, és jó helyre megy a pénz, meg amúgy is csak optimalizál nem csal, jól is teszi ( na nem mintha Messi nem jótékonykodna folyamatosan, csak nem veregeti folyamatosan a saját vállát nyilvánosan eröltetetten...)
Logika:hedora írta:Veidt_madridista írta:Ebben meg mindig nincs semmi törvénytelen. Az adooptimalizas szon meg hiaba porogtok, senki nem akarja azzal mosni tisztára CR-t, abban a cikkben is eleve pejoratív jelzőként szerepelt...
Elég érdekes elképzeléseid vannak az adóoptimizálás kifejezésről:)
Számomra rém egyszerű:
Mondok egy példát...
Veidt_madridista írta:Ebben meg mindig nincs semmi törvénytelen. Az adooptimalizas szon meg hiaba porogtok, senki nem akarja azzal mosni tisztára CR-t, abban a cikkben is eleve pejoratív jelzőként szerepelt...
Erkölcsileg nem sok kulonbseg van, az valo igaz...de ez engem nem erdekel, a Barca játékosait sem tartom ettol emberileg kevesebbnek. Csak erősnek erzem ezt a leadocsalozast.LG írta:Jogilag valóban más, mint a barcás ügyek, de erkölcsileg látsz különbséget?Veidt_madridista írta:Ebben meg mindig nincs semmi törvénytelen. Az adooptimalizas szon meg hiaba porogtok, senki nem akarja azzal mosni tisztára CR-t, abban a cikkben is eleve pejoratív jelzőként szerepelt...
Jogilag valóban más, mint a barcás ügyek, de erkölcsileg látsz különbséget?Veidt_madridista írta:Ebben meg mindig nincs semmi törvénytelen. Az adooptimalizas szon meg hiaba porogtok, senki nem akarja azzal mosni tisztára CR-t, abban a cikkben is eleve pejoratív jelzőként szerepelt...
Csak hogy ahonnan úgy mond idéztél az egy irónikus megfogalmazás volt!JCruyff írta:Javaslom a szövegértelmezés gyakorlását, nem patkányoztam le, idéztem egy alattam írt hozzászólásból.
Most már szerkesztő is lettél,hogy megmondod,hogy itt egy témáról meddig lehet beszélni?JCruyff írta:Olvassátok el ezt a cikket, aztán le is lehet zárni a témát, ebből értő olvasás mellett világos lehet mindenki számára.
http://bit.ly/2gZ0FQl
A lényeg, hogy semmilyen adócsalásról, elmaradásról szó sincs.
Az én szememben meg semmivel több egy adócsaló, mint egy drogos vagy asszonyverő, sőt! Ez lényegében lopás, egy egész államot lopnak meg vele, közvetetten meg a lakosokat, hiszen az az adó rájuk lenne visszaforgatva, nem kevés pénzel. És ezt olyan emberek teszik, akik rohadtul nincsenek rászorulva. Sajnos a közvélemény által tényleg egy elfogadott dologról van szó, de legalábbis semmikép nem ítéli el eléggé, a törvény is nevetségesen bünteti, de akinek még csöpp erkölcsi ítélőképessége maradt, az nem legyinthet rá.ferninho írta:Én ehhez az egész pénzes témához Messi ügyében is úgy álltam hozzá, hogy nem asszonyt vert meg szénné drogozta magát pályán kívül, csak próbáltak okoskodni, ami a mai világban szinte már egy természetes dolog sajnos.
Ettől sztem nem lesz se rosszabb focista, se rosszabb ember, főleg hogy valszeg nem magák a focisták intézik ezeket, mert idejük se lenne rá, max megbíznak vkikben annyira, hogy rábólintanak.
ferninho írta:Én ehhez az egész pénzes témához Messi ügyében is úgy álltam hozzá, hogy nem asszonyt vert meg szénné drogozta magát pályán kívül, csak próbáltak okoskodni, ami a mai világban szinte már egy természetes dolog sajnos.
Ettől sztem nem lesz se rosszabb focista, se rosszabb ember, főleg hogy valszeg nem magák a focisták intézik ezeket, mert idejük se lenne rá, max megbíznak vkikben annyira, hogy rábólintanak.
Az 5 és a 150millió euró között is hatalmas a különbség.Veidt_madridista írta:Nagy a kulonbseg aközött hogy valaki offshore modon adózik, vagy hogy a bevételeit fel sem tunteni sehol.visca el barca írta:nah, most tudtam meg, hogy nem is csalt adót, csak adóoptimalizálás történtés megmagyarázzák... ezt is, mindent....