LG írta:Ha csak ennyiről van szó, akkor nem értem én sem a siránkozást. Meg ilyennek fikázni őket, hogy nincs történelmük...
Nem ott van a történet lényege, hogy nincs történelmük, ez csak egy indulok amibe belekötnek az okosok, hogy legyen mivel kötözködni.
A lényegét máshol kell keresni.Mondj 5 meghatározó német csapatot.A sor nyilván ilyesmi lenne, hogy Bayern, Dortmund,Gladbach,Schalke,Leverkusen,Stuttgart,Werder,történelem alapján talán még a Hannover.Ezekben az a közös, hogy mind a nagy NSZK idején emelkedtek fel,a régi NSZK elit polgárság alakulatai.Az ilyen Cottbus felé csapatokra mindig úgy tekintettek mint a szegény rokon kocsijára.Tök jó, hogy van, de az is hogy nem ezzel kell járni.
A velemkorúak szerintem még emlékeznek a Hoffenheim feljutására.Abban az évben. 4-et 5-öt rúgtak mindenkinek azt hiszem egy vagy két ponttal maradtak le az első helyről, de Hoffenheim egy 5000 fős kisváros.Olyan fujjogás ment egész évben és még a rá következő 4-5 évben is hogy nézni is kelletlen volt.Aztán nagy kínok között megszokták.A Herthat szintén keletnémet csapatnak tartják ezért nincs országosan nagy bázisa.
Most pedig jön egy Lipcse akinél külön kiemelendő hogy egy osztrák befektetési csoporté.Azzala céllalvették meg, hogy német elitcsapat legyen belőle 10 év alatt, ráadásul kísérleti módszerekkel dolgoznak footsallt ültetnek át évek óta nagypalyára korlátlan anyagi lehetőségek vannak mögöttük, ami magával hozza azt is, mi van akkor ha BL hely meglesz?Mert ők egy Leicester Cityvel szemben még játékost is tudnának venni, az amúgy sem gyenge nagyobb részt saját maguk által nevelt fiatalok mellé.Innentől kezdve borulhat a német foci jól megszokott évtizedes egyensúlya, ezért hát ők az ősellenség.
Ez a valódi bajuk.A történelem csak kifogás, hogy neve legyen a gyereknek.