Nero. írta:Bob_Marley írta:Bajnokságot nyerni nagyon nehéz, kettőt egymás után pláne. A harmadik a legnehezebb, az összes rivális kettőzött erővel küzd és nehéz megújulni is. Most is az van, hogy annyira sikeréhes a RM hogy addig csúsznak-másznak míg bejegyzés.
Guardiolának is összejött a triplázás, ha nem lett volna az előző két Ramos fejes már csak egy lenne közte. De alapvetően egyetértünk "a csúcson maradni nehezebb mint odakerülni."
A Pep Teamtől is hatalmas teljesítmény volt az a tripla, utoljára még a 90-es évek elején volt ilyen (akkor nem is csak hármat, hanem 4-et nyertünk zsinórban), akkor szintén egy legandás csapat, a Dream Team tudta végrehajtani a bravúrt. De a Rijkaard-féle csapatnak is csak a duplázás jött össze, pedig az is brutál erős csapat volt.
Azért ne csináljunk már úgy, mintha jó formában jól játszanának. Láttam már egy csomó meccsüket a szezonban, de kevés olyan volt, ahol simán nyertek úgy, hogy ők domináltak. Vagy egyéni villanásokkal nyerik meg a meccseiket, vagy beadásokkal. Legalábbis az esetek többségében ez van. A csapatjátéktól továbbra sem kell elájulni szerintem.
Mezőnyben kevesek szerintem.
Ja, csak az baj, a pontokat, meg a címeket nem dominálásra, meg szimpatikus focira adják, ma pl. a Leicester úgy ment 3-0-ra a City ellen, hogy csak 25 százalékban volt náluk a labda. Gólra játszák focit, közhely ez, de nagyon igaz, az érdemli meg a győzelmet, akit többet rak el, nem az, aki többet birtokolja a labdát, többet lő kapura, többet passzol/cselez stb...
Amúgy ha hiszitek ha nem, a Monaco rúgta ebben a szezonban a legtöbb gólt a top5 bajnokságokban.. Nem mintha ettől ők lennének az esélyesek, de szerintem ez új info sokaknak, engem legalábbis ma meglepett
Ez itt kicsit off lesz, de szerintem a Monacot sokan lebecsülik, mert kisebb név. Nem szabad, aki megteszi, könnyen úgy járthat, mint a Real a Wolfsburg elleni odavágón. De a másik döntős Atletico is csak 11-kel ment tovább a PSV ellen, szóval ezek a papíron kisebb csapatok igenis tudnak veszélyesek lenni. Ha nem oda-vissza vágós lenne a rendszer, akkor még több meglepetés lenne az ilyen alábecsülésekből.