Barça vs. Real - El Clásico
Nekem amugy az az érzésem hogy majd egyszer fog megszakadni a Real szériája, de akkor "nagyon." Gondolok itt arra hogy egy hónapon belül kiesnek a BLből és a bajnoki előnyüket is pikk-pakk leadják. Ez kifejezetten jellemző rájuk.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Most.Nero. írta:Mikor tiltják már ki?
És? Nem feltétlen kell uralni a meccset ahhoz, hogy győzzenek. Leicester se azért lett bajnok, mert dominálták a meccseket, hanem mert beküzdötték a gólokat - köztük sok szépet, aláírom. Atma 13/14 szintén. Lehet, hogy nem szemet gyönyörködtető a játékuk, mégis ők lőtték a legtöbb gólt a bajnokságban. Felesleges ezt túlpörögni szerintem, mi is fogjuk még lehet ilyen játékkal vezetni a tabellát..MessiNeymarSuarez írta:Pont itt a lényeg, ahogy leírtad:
3 gólból 2 beadásból-beívelésből született, ami vagy rögzített helyzetből, vagy pedig úgy hogy oldalt megvert valaki 1-2 embert és beadott, nem pedig olyanokból jönnek a gólok, hogy erősen uralja a Real Madrid a játékot, és stabil mezőnyfölényben dominanciával és sorra lövöldözi a kapura a labdákat és nagyobbnál nagyobb helyzetek vannak a meccsen
- MatyiG
- Adminisztrátor
Ha az első az kidolgozott helyzet volt, akkor most felállok és hazamegyek.1. gólunk: Morata remekül eltalálja
2. gólunk: Lucas megver 2 embert szélen, a beadását befejeli Mariano
3. gólunk: szöglet után Ramos befejeli

De egy bevállalt beadást sem neveznék kidolgozott helyzetnek.
A harmadik meg maximum abból a szempontból volt kidolgozott, hogy begyakoroltátok, nem abból, hogy kijátszottátok az ellenfelet, és ott a ziccer.
Nem gáz a beadásból fejelt gól, csak nektek körülbelül erre épül az egész támadásotok, nem tudom elképezni, hogy ezzel lehet bajnokságot nyerni, hogy lövöldözitek be a labdát középre. De ha ez nektek tetszik, akkor egészségetekre.
Mikor tiltják már ki?randomguy írta:Nem unod még?JCruyff írta:...
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Nem gáz, de hosszú távon nem lehet csak erre építeni. Ha így lenne, akkor West Brom uralná az európai focit.ferninho írta: De most mi ez az új hülye duma, hogy beadásból lőtt gól az gáz?
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Ennyi a lényeg, az idő majd eldönti ezt a dolgot, kár lenne több szót pazarolni a témára, szerintem eléggé ki lett már vesézve.De mindegy, majd kiderül hogy meddig tart ki ez a forma.
De most mi ez az új hülye duma, hogy beadásból lőtt gól az gáz?MessiNeymarSuarez írta:Pont itt a lényeg, ahogy leírtad:
3 gólból 2 beadásból-beívelésből született, ami vagy rögzített helyzetből, vagy pedig úgy hogy oldalt megvert valaki 1-2 embert és beadott, nem pedig olyanokból jönnek a gólok, hogy erősen uralja a Real Madrid a játékot, és stabil mezőnyfölényben dominanciával és sorra lövöldözi a kapura a labdákat és nagyobbnál nagyobb helyzetek vannak a meccsen
Itt játszik 2 top fejelő, CR és Bale és Benzema se vészesen rossz ebben (plusz Morata felépítése is alkalmas erre), emellé még a padunkon is olyan játékos ül James személyében, akinek olyan bal lába van, hogy 10ből 8szor odateszi a tamadók fejére, bár tény másban nem jeleskedik.
Kroos-Modric beívelések se random mennek bele a tömegbe, azok is meg vannak rúgva.
Ha egyszerűen van erre alkalmas játékosállomány és éppen nem működnek az egyéb dolgok mi a gond, ha ez elő van húzva a kalapból?Ráadásul meglepően hatékonyan is működik.
Ott tartunk megint, mint a kontránál, az is a foci megcsúfolása, most meg már a beadások is.
madridista
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Pont itt a lényeg, ahogy leírtad:
- Veidt_madridista
- Madridista
Felesleges belekötni, te is pontosan tudod hogy nem lehet egy lapon említeni a gólokat.
1. gólunk: Morata remekül eltalálja
1. góljuk: Casemiro cselezget pár méterre a kaputól,elveszi, levédekezhetetlen helyzet után 1v1 alakul ki a támadó és a kapus között
2. góljuk: Ramos eladja a labdát, Pepe lábai között beadják, Ramos pocsékul helyezkedik és jóformán üreskapura lőheti a támadó
Egyértelmű a különbség...
1. gólunk: Morata remekül eltalálja
1. góljuk: Casemiro cselezget pár méterre a kaputól,elveszi, levédekezhetetlen helyzet után 1v1 alakul ki a támadó és a kapus között
2. góljuk: Ramos eladja a labdát, Pepe lábai között beadják, Ramos pocsékul helyezkedik és jóformán üreskapura lőheti a támadó
Egyértelmű a különbség...
Ami engem illet, én több mérkőzésre is emlékszem ahol köze nem volt az ellenfélnek a játékhoz. Köztük a városi derbire, vagy arra az Alavés ellenire akitől ti kikaptatok. De mindegy, majd kiderül hogy meddig tart ki ez a forma.S.Agüero írta: Csak az akarás játék nélkül nem lesz kifizetődő hosszútávon.
- MatyiG
- Adminisztrátor
Csak az akarás játék nélkül nem lesz kifizetődő hosszútávon.Csak a győzelmeket és a díjakat nem a domináns focira osztogatják. Én is szívesen elfogadnám ha hozzátok hasonlóan 5 meg 6 gólokkal simáznánk mindenkit és úgy lennénk bajnokok, de ettől semmivel nem érnek kevesebbet az ilyen győzelmek. A történelemben meg nem egy és nem két élcsapat volt már akik nem a domináns focijuk, hanem a küzdeni akarásuk voltak sikeresek elsősorban. SAF féle Manchester, 2010-es Inter és még lehetne sorolni. A győztes mentalitás ezerszer fontosabb mint hogy hány százalékban van nálad a labda. Számomra Cruyff az egyik top alakja a futballnak, de az ő elképzelései nagyon kevés keretre alkalmazhatóak, sőt jelenleg a világ egyik csapatára sem kb. Nem csak ebből áll a világ.
A tegnapi 3 gólotok kidolgozott helyzetből született? Nyilván, főleg az első.

Az lehet, hogy szerencsések, de amíg mi kikaptunk a cserékkel az Alaves ellen, addig ők nyertek a Depor ellen, még ha nem is sokkal. Pont ez az az a plusz, ami a bajnoki címekhez kell.Messias2 írta: Akkor hagyjuk a statokat.
Aki nézi a Madrid meccseket, az tudja, hogy a szerencsének nagyobb szerepe van ebben a veretlenségi sorozatban, mint egy átlagos jó formában lévő csapatnál lenni szokott.
De hosszú távon ez úgyis kiegyenlítődik, ezért adok még mindig nagyobb esélyt magunknak a bajnokság megnyerésére.
Szerencséjük is volt nyilván, de az, hogy sokadjára küzdenek eredményesen az utolsó percekig az talán annak is betudható, hogy fejben nagyon ott vannak meccsről meccsre, nem? nem idegeskedik, rontják el a ziccereiket, nem fejvesztve mennek előre hátrányban sem, vagy épp blokkolnak le. Ránk ez idén nagyon nem jellemző, de nem sok olyan csapat van jelenleg Európában, akik fejben olyan jók, koncentráltak lennének, mint a Real. Ez pedig az edző érdeme. Pedig azt sem lehetne mondani, hogy a mai mértékekkel mérve hatalmas összegeket áldozott volna egy új csapat építésére.
Félre ne értsen senki, nem szurkolok a Real-nak, sőt...,de ennek ellenére amit el kell ismerni azt el kell. 27 meccse veretlenek a bajnokságban, ez idő alatt 2szer jártak a Camp Nou-ban. Ezt nem kell magyarázni szerintem. Jelenleg ők a jobbak.
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Igaz, de ne feledd, hogy ők nem nyertek zsinórban két bajnokságot, éhesebbek mint mi, és most ez épp elég a hat pontos diffire.csababarca írta:Nem tudom, de megvertük őket? Nem.Rivaldo11 írta: De mégis...mi a frásztól bitang erős?Merthogy a focijukkal ezt nagyon nagyon nem támasszák alá...A brutál erős csapatnak kb lövése nem volt ellenünk a gól után , azt sem tudták kb hol a labda.
Pedig igaz amit írsz,de mégsem tudjuk.
Valami gát van az ellenfelekben ellenük, kis hit,vagy nem tudom.
De tényleg állandóan sérüléseik vannak, persze másoknak is,de tegnap is csikókkal küzdöttek, és fordították meg.
Nekünk ezek nem mennek most ebben a szezonban, gondolj az itthoni pontvesztéseinkre, amiből épp elég sok volt.
Nehezen adják magukat, de a focijuk minősége...persze lehet nyerni így is, ha nem leszünk elég élesek.
Az azért vicces, hogy most még a Dortmund meccset úgy állítják be, hogy azt direkt adták le 2:0 után!

Rivaldo-A Legnagyobb.
Akkor hagyjuk a statokat.Veidt_madridista írta: Statokat én is tudok mutatni. 35 mérkőzés óta tartó veretlenség, 75%-os győzelmi ráta, 2 megnyert trófea, mindössze 2 vereség Zidane érkezése óta, klubrekordok megdöntése, legjobb edzői teljesítmény az első x hónapban a csapat történelmében. Szerencse?
Aki nézi a Madrid meccseket, az tudja, hogy a szerencsének nagyobb szerepe van ebben a veretlenségi sorozatban, mint egy átlagos jó formában lévő csapatnál lenni szokott.
De hosszú távon ez úgyis kiegyenlítődik, ezért adok még mindig nagyobb esélyt magunknak a bajnokság megnyerésére.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Nem tudom, de megvertük őket? Nem.Rivaldo11 írta: De mégis...mi a frásztól bitang erős?Merthogy a focijukkal ezt nagyon nagyon nem támasszák alá...A brutál erős csapatnak kb lövése nem volt ellenünk a gól után , azt sem tudták kb hol a labda.
Pedig igaz amit írsz,de mégsem tudjuk.
Valami gát van az ellenfelekben ellenük, kis hit,vagy nem tudom.
De tényleg állandóan sérüléseik vannak, persze másoknak is,de tegnap is csikókkal küzdöttek, és fordították meg.
Nekünk ezek nem mennek most ebben a szezonban, gondolj az itthoni pontvesztéseinkre, amiből épp elég sok volt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- Veidt_madridista
- Madridista
Milyen mákostésztáról van szó pontosan? Csak a tegnapi meccset alapul véve. 3 kidolgozott helyzetből szereztük a gólokat, többet domináltunk, a Dépor meg 2 EGYÉNI hibából tudott gólt szerezni. Zidane okosan 3-4-3 felállásra váltott Marcelo beküldésével, Ramost pedig feltolta csatárnak. Akkor ki tett többet a győzelemért, melyik csapatnak volt több szerencséje?
A keret brutál, a csereemberek perfektül hozzák a szintet, és a kőkemény sérüléshullám ellenére sem bukjuk a pontokat a szenvedős meccseken. Fejben utoljára Capello alatt voltunk így ott. Vagy talán még akkor sem. De ezeket már kiveséztétek.
A keret brutál, a csereemberek perfektül hozzák a szintet, és a kőkemény sérüléshullám ellenére sem bukjuk a pontokat a szenvedős meccseken. Fejben utoljára Capello alatt voltunk így ott. Vagy talán még akkor sem. De ezeket már kiveséztétek.
Csak a győzelmeket és a díjakat nem a domináns focira osztogatják. Én is szívesen elfogadnám ha hozzátok hasonlóan 5 meg 6 gólokkal simáznánk mindenkit és úgy lennénk bajnokok, de ettől semmivel nem érnek kevesebbet az ilyen győzelmek. A történelemben meg nem egy és nem két élcsapat volt már akik nem a domináns focijuk, hanem a küzdeni akarásuk voltak sikeresek elsősorban. SAF féle Manchester, 2010-es Inter és még lehetne sorolni. A győztes mentalitás ezerszer fontosabb mint hogy hány százalékban van nálad a labda. Számomra Cruyff az egyik top alakja a futballnak, de az ő elképzelései nagyon kevés keretre alkalmazhatóak, sőt jelenleg a világ egyik csapatára sem kb. Nem csak ebből áll a világ.S.Agüero írta: Ők most vannak formában, ennél jobban nem fognak játszani. Mikor volt utoljára olyan, hogy huzamosabb ideig szép, látványos játékkal húzták be a meccseiket simán? Esetleg kontrafocival sikerült ez nekik, de tőlük aztán lehet várni a domináns focit.
Tavasszal sem voltak semmivel sem jobbak egyébként, főleg a BL-ben.
Statokat én is tudok mutatni. 35 mérkőzés óta tartó veretlenség, 75%-os győzelmi ráta, 2 megnyert trófea, mindössze 2 vereség Zidane érkezése óta, klubrekordok megdöntése, legjobb edzői teljesítmény az első x hónapban a csapat történelmében. Szerencse?Messias2 írta: Az egyéni villanások, és a Zidane által hozott több tonna mákos tészta áll a dolgok hátterében.
Hogy a mákkal ne csak a levegőbe beszéljek, itt egy xG stat az idei La Liga szezonról (mostani forduló még nincs benne)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Veidt_madridista 2016.12.11. 16:42:15-kor.
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
De mégis...mi a frásztól bitang erős?csababarca írta:Bitang erős a real, tavaly is mondtam ősszel,csak akkor a kókler összehozta nekünk a dolgokat.
Zidane motiválja őket, egy top csapathoz, top játékosokhoz ez a legnagyobb kulcs.
Idén is ha nem jön közbe semmi, nevetve nyerik a BL-t.

Attól, hogy most összejött nekik, kétszer megúszták és fejben valóban nem adják fel?
Meg miaz, hogy alázzák az Atmát a döntőben? Hát egy normális támadásuk se nagyon volt....

Lassan ki is fog ez jönni, eredményekben is.
Nálam mást jelent az, hogy egy csapatot nehéz megverni, meg mást, ha önerőből, ellentől függetlenül dominál, hozza a játékát, és úgy nyeri a meccseit. Na az a brutál erős csapat. A madrid ilyen? Nagyon nem.
Sokkal inkább tartozik most a nehezen megverhető kategóriába.
Rivaldo-A Legnagyobb.
- csababarca
Juve jó lenne, ARsenal addigra szokott visszasüllyedni a saját szintjükre.
Meglátjuk.
Meglátjuk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Örülnék neki nagyon, aztán ugyis Monaco/Napoli/Leicester lesz belőle 
Amugy Arsenal se lenne esélytelen szerintem ha tartják a formájukat

Amugy Arsenal se lenne esélytelen szerintem ha tartják a formájukat
A volt realosok általában megtömik őket, bárcsak összejönne ez a párharc.Bob_Marley írta:Ha a Juvét kapják, akkor Higuaín dörzsölni fogja tenyerét.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Ha a Juvét kapják, akkor Higuaín dörzsölni fogja tenyerét. 

- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Értem amit írsz, de Csababarca nem a múltat firtatja, hanem a jelenlegi mentális állapotukról beszél. És ilyen jók fejben tényleg nagyon rég voltak, idén eddig szinte minden összejött nekik, bár volt már ott is egy döcögősebb időszak, amikor nem pattant befele a végén.JimmyJump írta:...de ha megnézzük az eredményeket, akkor azért nem azt látjuk, hogy agyonnyerték magukat finoman szólva.
Monacot meg azért írtam csak, mert ez is lehet a vesztük. Hogy egy kisebb ellenfél ellen nem tudnak úgy felpörögni, mintha egy brutális ellenfél jönne szembe. A Wolfsburg ellen is ez volt tavaly, ott izzadtak meg a legjobban talán - meg a döntőben -, pedig a legsimább meccsük kellett volna legyen. Meglátjuk, én tartom, hogy ilyen mentális állapotban nem lehet végig bírni a szezont, de lehet a hullámvölgyük jobban lesz időzítve mint nekünk tavaly, akkor meg tényleg benne van a duplázás akár. De baromi sok tényezős ez "hál istennek", tavaszig még bármi lehet.
2003 telén kb. ugyanolyan irreális volt, hogy a Monaco kiejtse őket, mint most, aztán tudjuk mi lett... akkor is kb. elhitték, hogy verhetetlenek, meg az ellenfelek is, aztán tavaszra nagyot fordult a világ. De nem menjünk olyan messzire vissza, tavaly mi is kipukkadtunk tavasszal, 1 évvel korábban meg ők, most megint ők a sorosok.csababarca írta:Nyilván egy Monaco fogja őket kiejteni.
Ha, ismétlem ha az odavágót lehozza kapott gól nélkül az ellen,és elrak 3 gól minimum, majd a Bernabeus visszavágón elrak egyet hamar, és tartja az állást 75.percig,akkor esetleg akkor van esélyük továbbjutni.
Ez bárkire érvényes,nem csak a Monacora.
Mindegy, meglátjuk, de régóta mondogatjuk,hogy majd most,majd most,de nem képesek veszíteni.
Nekünk megvolt a sanszunk a tömésre, de elbohóckodtuk. Kár érte.

Én amúgy a Juventusban abszolút látom a potenciált, hogy megcibálják őket, a zebrák úgy tűnik immunisak arra, hogy ők az urak klubja nagy Real Madrid, mert a legutóbbi 3 egyenes kieséses párharcot nyerték ellenük, pedig mindig ők voltak lesajnálva. Így is kell, nem szabad elhinni, hogy verhetetlen az ellenfél, mert akkor már a meccs kezdete előtt vesztettél. Pont az a baj, hogy nagyon sokan elhiszik róluk, meg ők is magukról.
Néha tényleg ez az ember érzése, de ilyenkor azért érdemes megnézni a tényeket. Az utóbbi nyolc évben egyetlen egy bajnokságot tudtak megnyerni, amíg mi hatot. A Bl-ben szintén egy kiemelkedő menetelésük volt ebben az időszakban, a tavalyit hagyjuk, a többi szezonban az első komoly csapat megállította őket.csababarca írta:Ott vannak 90+ percig folyamatosan, évek óta.
Akkor lehet őket konkrétan megverni,hogy a 90. percben 2-0ra vezetsz. Ha csak 1-0ra garantáltan kikapsz,vagy X.
Nyilván jó csapat, nagyon veszélyesek és sokszor gyilkos 15-20 perceket tudnak produkálni, de ha megnézzük az eredményeket, akkor azért nem azt látjuk, hogy agyonnyerték magukat finoman szólva.
- csababarca
tavaly ugyanezeket a köröket lefutottuk, szezon végén meg felemelték a bl serleget.S.Agüero írta: Jaj, hagyjuk már, lassan már 10-el kell vezetni, hogy legyen ellenük esély? Nagyon túlmisztifikálod ezt, mondjuk minden évben elmondod ezeket. Bajnokságot miért nem tudnak akkor nyerni, ha nem lehet őket megverni?
Dortmund, Bayern, Juve, Lyon, Barca ellen nem tudták megfordítani, csak pár ellenfél az elmúlt évekből.
Fújják is le a párharcot a 75. percben, ha csak 2-vel vezet a Real ellenfele, úgyis megfordítják?
Bajnokságot nem keverném ide, én főleg a bl-ről beszélek.
Nem mondtam hogy lehetetlen őket megverni,de hogy ott kell lenni fejben 95 percig,az tuti.
Ezen múlik, mi is megmutattuk,hogy lehetne őket lesimázni,csak kapu előtt lámák voltunk.
De kevés csapatban érzem azt,hogy megfoghatják őket, és itt jön be a képbe,hogy ebből a kevés csapatból valószínűleg jóesetben 1el ha találkoznak.