Varatrix írta:Gondolkodom a váltáson engem a Win10-el nagyon meggyőzött a Microsoft. De a telefon is jó?
Egy éven keresztül használtam Windows Phone-t, szóval van tapasztalatom. Életem egyik legkönnyebb döntése volt leváltani azt a szörnyedvényt október magasságában.
A képeket nem megfelelően szinkronizálja, ráadásul állandóan duplikál. Volt olyan fotó, ami háromszor volt rajta a telefonon vagy számítógépen, pedig informatikusként nem vagyok hozzá analfabéta.
Hivatalos Youtube alkalmazás egyébként nincsen, de vannak egyéb alternatívák. A legkisebb gond az appok hiánya, a nagyobb baj az, hogy nekem a 70ezres WP - ami már elég jónak számít ezen készülékek között - előfordult nem egyszer, hogy az appváltásnál kifagyott, amit 3 perc várakozás vagy az akksi kivétele oldott meg.
A böngésző nevetséges, véletlenszerűen kilép úgy, hogy letölteni sem tudsz helyette normális alternatívát. A telefonon található keresés gomb automatikusan a Bing keresőre irányít, amit valahogy át lehet állítani, de egy ismerősöm telefonján már nem találtam az opciót. Tehát ha nem sikerül ezt megoldanod, feleslegesen van ott.
Említetted a Messenger meglétét. Igen, tényleg van, de az androidos verzióhoz képest nevetséges. Nincsenek buborékok/csetfejek, akárhányszor írnak vagy írnál, újra és újra be kell töltened az alkalmazást, ami baromi sok időt vesz igénybe és rendkívül idegőrlő. Pláne, ha előjön a fentebb taglalt probléma.
Pozitívumként kiemelném, hogy kevés program fut a háttérben, így lassan merül. Nekem előfordult, hogy zenehallgatás és aktív használat mellett 3-4-5 napig bírta. Játék közben van lehetőség zenét hallgatni.
Nem lenne rossz rendszer, de annyi idegesítő kis hibája van, hogy együtt idegronccsá tesznek használat közben. Másrészről a Microsoft is gyakorlatilag leállt a fejlesztéssel, szóval nem biztos, hogy érdemes lenne beruházni rá.