Nero. írta:Vagy az is lehet hogy a Force Awakensnél is nagyobb hulladék lesz, bár azt nehéz alulmúlni.
Ez tény, nálam a 7 film közül ez a leggyengébb.
Sokakkal ellentétben nekem az előzménytrilógia bejött.
Látványa megvolt.
A karakterek is megvoltak, sőt én például keveselltem azt az időt, amit Darth Maul, Grievous vagy akár Mace Windu kaptak, sőt én hiányoltam, hogy megmutassák,de legalább elmeséljék hogy Dooku miért is állt át. Mi volt a kiváltó ok. Anakin karakterét jól felépítették, ahogy Kenobi-t is. Bár sok karakter szerepel a klónok háborúja sorozatban, de azért az nem az igazi. Jar-Jar nekem is a legidegesítőbb karakter volt és szinte tök felesleges volt már csak beletenni is a filmbe. Hacsak nem igaz a Darth Jar-Jar elmélet.

Én jót röhögtem rajta, amikor az egyik haver küldött egy videót ami kifejti ezt. A sok nyálas jelenet meg annyiban szükséges volt, hogy szépen felépítette azt az okot, ami végülis kiváltotta Anakin árulását.
A sztori néhol klisés volt, de hát ez valahol igaz az eredeti trilógiára is. Amiért sokan szerintem a sztorit lehúzzák az igazából azért van, mert elvett a "varázsból" az, hogy tudta minden néző előre, hogy mi lesz. Az eredeti trilógia minden fordulatot "elspoilerez".
A hetedik rész viszont számomra azért lett rohadt nagy csalódás, mert a történetbe semmi eredetit nem raktak. De abszolút semmit. A jedi-tanonc elárulja a rendjét, a bolygórobbantó csodafegyver, a hátulról irányító "bábmester" "uralkodó", a droidban elrejtett tervek és még sorolhatnám. Az meg kész röhej volt, hogy a kiscsaj semmilyen edzés vagy felkészítés nélkül küldte az elmetrükköket és simán elverte kétszer is a "főgonoszt", aki elvileg már évek óta használja és tanulja az "erő"-t. Karddal is és "erőhasználatban" is alul marad. Vicc volt az egész. Néha nem tudom egy-egy rendező, forgatókönyv író mire gondol amikor ezt kiadja a kezei közül. Ennél szerintem itt a fórum vagyunk páran akik jobb történetet írtak volna.
A 8. rész névválasztása sok jót nem ígér, de reménykedni még mindig lehet. Én megnézem majd azt is a moziban. 2 évente, ha kidobok rá 2500 forintot attól nem megyek tönkre.