eimenis1212 írta:Ugyanis az elmúlt 3-4 hónapban ő hozza a legstabilabb, legjobb teljesítményt a középpályán. És ez amit leírok egyben el is mondja h miért tart ott a csapat ahol tart. Rakitic értékelhetetlen. Masszív -1 ember... És bocsánat a kifejezésért, de a sok vak a stadionban őt fütyüli.
Lehet nem egy Barca szezont nézünk, vagy csak én vagyok eltévedve, de az, hogy valaki konstans minősíthetetlen meccset produkál, (értsd ~15ből 2-3 jó meccse van, a többi gyakorlatilag minősíthetetlen) az nálam nem egyenlő a stabilitással, mert hogy AG a konstans jó teljesítmény közelében sincs, az fix. Én elismerem, hogy voltak jó meccsei, (2-3 meccs kis csapatok ellen, meg mondjuk volt 2-3 ahol hozott egy közepeset), de azt azért lássuk már be, hogy eddig ő gyakorlatilag katasztrófa itt. Nincs vele semmi gondom, becsülöm, hogy ide jött mert Inivel meg Messivel akart játszani, és nagyra tartja a klubbot, emberileg korrektnek tűnik, de ide nagyon kevés az eddig látottak alapján. Jó napjain Rakitic köröket ver rá, de én megkockáztatom, hogy ennyi játékkal DS is sokkal jobban játszana. A Rafinha résszel egyetértek, az ő játéka nagyon hullámzó, de amennyit játszik azért annyira ne csodálkozzunk, hogy nem Xavi szinten tolja minden meccsen mikor becserélik épp 15 percre. Ez a Gomes a legjobb középpályásunk/stabilan jó teljesítmény szöveget szerintem el lehet felejteni, az nem konstans, hogy valaki a játszott meccsek 15-20%án játszik jól, a többin meg gyakorlatilag egy labdát nem tud átvenni. Vagyis konstans, csak épp nem pozitív konstans, hanem konstans rossz.
Megint mondom, nem vele van bajom, hanem azzal van a gond, hogy idehozták, és állandóan nyomatják, miközben már egyértelmű, hogy vele a szokásosnál is jobban halott a középpálya. A Valenciában lehet nagy spíler volt, de nálunk nem illik a gépezetbe. Fizikailag és mentálisan is lassú, technikailag sem eléggé képzett (egy Barca középpályába). Bele tudna rázódni a Barca játékába? Lehet, de az luxus, hogy idehozunk valakit 30+ milláért, és várunk 1-2 évet, hogy belerázódjon a Barca játékába, ha ilyen türelmesek vagyunk, akkor a B-ből is lehetne próbálkozni, szerintem ott is lenne ember, akivel ezt el lehetne játszani, és megmaradna 30+ milla másra.
A PSG elleni meccs után, a cserék közelébe nem raktam volna, erre kezdő volt... Ha teszem azt egy DS hozott volna olyan katasztforális játékot, LE kivágta volna a csapatból 2 hónapra. De még Rakéta is padozott egy jót, miután nem hozta a szintet idén, de Gomes nem, neki muszáj játszani, és ez a probléma.
barca0417 írta:És mi még a nyáron a Real elől halásztuk el őt. Duplán nyertünk volna vele, ha ne tesszük. Már akkor se értettem a leigazolását, de idekerült, szurkoltam neki, de most már elég volt belőle. Ez a Barcelona, itt, pláne a középpályán, tudni kell hozni egy szintet. Akarásban, helyezkedésben, tudásban, taktikában. .. de ő egyikben sem jeleskedik.
Tényleg tudta volna ezt Samper is simán hozni. De inkább jobbat.
Mondjuk az akarással még nincs is baj nála (szerintem) mert látom hogy kapar, meg hogy ő akarna többet nyújtani, de ennyi van benne, és kész. Lehet, hogy egy csúcson lévő Ini, meg Busi mellett nem lenne annyira nagy érvágás, ha játszana, de mikor senkinek nem megy, az ő hibáit is jobban észrevesszük.
Azt is aláírom, hogy ide baromi nehéz beilleszkedni, és a szint a lehető legmagasabb (meg az elvárás is), és hogy ha gáláznánk, akkor neki is el lenne nézve a gyengébb forma/játék, de most egy nagyon nagy mélyrepülés van, amiből ő is bőven kiveszi a részét, és ilyenkor a kritika is hangosabb...
Lehet nem is kanpa ekkora kritikát, ha mondjuk nem lenne állandóan a pályán formától függetlenül. Az is lehet, hogy edzésen egy fal, meg olyan passzokat ad, mint Messi, és azért van nyomatva, de ha élesben ez nem megy, akkor vagy pihentetni kellene/kellett volna, vagy bedpbni az utolsó 15-20 percre, de nem állandóan vele nyomatni a játékot, mert így nem megy.
Mondom, én nála azért látom, hogy kapar, meg hogy próbálkozik, akar, csak ugye nem megy neki.