2017.03.04. 23:19:19
Sampaolira vagy Unzuéra látok a legnagyobb esélyt. Előbbi jónak tűnik, a chilei és sevillai eredményei, meg a játékstílusa is nagyon biztató. Utóbbinak még nem sok tapasztalata van vezetőedzőként, nem nagyon tudhatjuk, mire lenne képes. Én nem kockáztatnék vele, de simán lehet az is, hogy jó lenne.
Valverdére és Koemanra is van sansz, mindkettőt jó edzőnek tartom, nem bánkódnék, ha egyikük jönne, de nem ők a favoritaim.
Blancot néhányan talán komolytalan jelöltnek tartják, de én kifejezetten örülnék, ha végül rá esne a választás. BL-t tényleg nem nyert a PSG-vel, a bajnokságban viszont taroltak. Sok meccsüket láttam, a játékuk is nagyon jó volt, hasonló a Barca-stílushoz.
Akit még szívesen látnék itt, az Van Bronckhorst. Játszott nálunk, még az edzői karrierje elején van, mégis már nagyszerű munkát végez a Feyenoordnál. Ha jól emlékszem, valaki említette már a nevét ezen a fórumon, de sajnos sok esélyt nem látok arra, hogy a vezetőségnél is gondolkodnak benne.
Allegrit intelligens, alkalmazkodóképes edzőnek tartom, láthatjuk, hogy képes többféle felállást, játékstílust is magas szinten alkalmazni, ezért valószínűleg nálunk se vallana szégyent, így, bár nem a favoritom, ha ő jönne, akkor is bizakodó lennék.
Tuchel se rossz, de talán őt tartom a leggyengébbnek a főbb jelöltek közül (Unzuén kívül, aki mondom, számomra kérdőjel).
Summa summarum, elég jó edzők közül választhatunk, ha emellett sikerül megfelelő játékosokat igazolnunk a nyáron, akkor szép szezonok elé nézhetünk.
Luchónak pedig meg kell köszönnünk ezt a három évet, mert remek munkát végzett, és azért is jár a tisztelet, hogy magától felállt a padról, mikor látta, hogy nem tud már többet kihozni a csapatból.