Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
looka
Capitá del Barça

2017.03.09. 17:57:12

Nekem rémlik, hogy láttuk már ezt a felállást (vagy legalábbis nagyon hasonlót) Pep idejében, Messi visszavont támadóként, előtte 3 csatár, mögötte a Xavi-Iniesta- Busquets kp, meg hátul 3 középhátvéd...

De lehet, hogy az picit más volt. Mindenesetre elég jól működött tegnap ez a rendszer, de abban nem vagyok biztos, hogy amennyiben nem egy Málaga-taktikával kiálló, és az első félidőben totál betojt PSG az ellenfél, akkor is ilyen jól működött volna. Kellett a győzelemhez az ellenfél butasága is, persze ez most a legkevésbé sem érdekel. :)
TripleH
Entrenador del Barça

2017.03.09. 17:13:30

Ha ez esetleg tényleg unzue húzása volt, ez a felállás es taktika, akkor megérdemelné a bizalmat legalább 1 szezonra.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.03.09. 17:02:31

Én azt irtam, hogy remélem Unzue, és akkor marad is LE után ő. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.09. 16:28:05

jó lenne a kulisszák mögé látni, és megtudni ki húzta elő a kalapból ezt a 3-4-3, 3-3-1-3 féle formációt de nagy ötlet volt. talán palesz írta napokkal ezelőtt, hogy iniesta meg busi javasolták neki. én ezt azért nem hiszem, de akárki is találta ki, egyelőre működik.

arra azért kíváncsi leszek, hogy meghagyjuk-e ezt, főleg a húzósabb meccsekre (balettosok, sevilla, bl negyeddöntő)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Legendinho
Jugador del Barça

2017.03.09. 02:05:45

Ha az odavágón méltatlankodtam (szerintem jogosan), akkor most a gratuláció, és az elismerés ideje jött el! Jó volt a taktika, és a játékosokat is fel tudta tüzelni olyan szintre, ami lehetővé tette ezt a történelmi fordítást! Grat neki, ma nagyon ott volt a szeren, jól is és jókor is cserélt (bár a Gomes cserénél fogtam a fejem, hogy jajj, megint? :D)!

Szép volt Lucho, ma te voltál az egyik legjobb!
Bartomeu, OUT NOW!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.09. 01:08:13

S.Agüero írta:Gyönyörű búcsú lenne egy triplázás. [-o<
Ez sosem elvárás, de a triplázással egyetértek, tripla bajnoki cím. :lol: KELL!!! Ezek után pláne, mert nagy lökést jelenthet.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2017.03.09. 01:05:39

Gyönyörű búcsú lenne egy triplázás. [-o<
Messias2
Director del Fútbol

2017.03.08. 23:11:27

Nagy troll ez a Lucho, az biztos.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.08. 22:51:26

Hat r, nem tudom mi lesz a szezon vege de brutal sztori amit a mostani tarsasag ir.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Messias2
Director del Fútbol

2017.03.06. 11:18:46

Samper írta: Ha már lúd, legyen kövét: azt is bejelentené, hogy viselős és gyermekgondozási szabadsága alatt is vezetni fogja az edzéseket - szo.ptatási szünettel.
Te beteg vagy, ember.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.06. 10:20:11

don70at írta:Én is úgy érzem, hogy mindenki felszabadult Enrique döntése után, leginkább ő maga. Elszállt a teher s ennek eredeményeképpen sokkal jobban játszunk. Nem lennék meglepve, ha július 1-én egy kipihent, felszabadult Luis Enriqe lenne az edzőnk újabb egy évre, függetlenül az év végi eredményektől.
ennyire nem komolytalan, nem fogja megváltoztatni a döntését
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Samper
Director del Fútbol

2017.03.06. 10:15:28

don70at írta:Én is úgy érzem, hogy mindenki felszabadult Enrique döntése után, leginkább ő maga. Elszállt a teher s ennek eredeményeképpen sokkal jobban játszunk. Nem lennék meglepve, ha július 1-én egy kipihent, felszabadult Luis Enriqe lenne az edzőnk újabb egy évre, függetlenül az év végi eredményektől.
Ha már lúd, legyen kövét: azt is bejelentené, hogy viselős és gyermekgondozási szabadsága alatt is vezetni fogja az edzéseket - szo.ptatási szünettel.
don70at
Barça B

2017.03.06. 09:55:03

Én is úgy érzem, hogy mindenki felszabadult Enrique döntése után, leginkább ő maga. Elszállt a teher s ennek eredeményeképpen sokkal jobban játszunk. Nem lennék meglepve, ha július 1-én egy kipihent, felszabadult Luis Enriqe lenne az edzőnk újabb egy évre, függetlenül az év végi eredményektől.
Tivornya
Capitá del Barça

2017.03.05. 07:23:12

Ha ezzel a 3 védős felállással tripláznánk, akkor mekkora trollkodás lenne, ha bevállalna még egy évet :mrgreen:
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
Isti99
Barça C

2017.03.04. 23:19:19

Sampaolira vagy Unzuéra látok a legnagyobb esélyt. Előbbi jónak tűnik, a chilei és sevillai eredményei, meg a játékstílusa is nagyon biztató. Utóbbinak még nem sok tapasztalata van vezetőedzőként, nem nagyon tudhatjuk, mire lenne képes. Én nem kockáztatnék vele, de simán lehet az is, hogy jó lenne.

Valverdére és Koemanra is van sansz, mindkettőt jó edzőnek tartom, nem bánkódnék, ha egyikük jönne, de nem ők a favoritaim.

Blancot néhányan talán komolytalan jelöltnek tartják, de én kifejezetten örülnék, ha végül rá esne a választás. BL-t tényleg nem nyert a PSG-vel, a bajnokságban viszont taroltak. Sok meccsüket láttam, a játékuk is nagyon jó volt, hasonló a Barca-stílushoz.

Akit még szívesen látnék itt, az Van Bronckhorst. Játszott nálunk, még az edzői karrierje elején van, mégis már nagyszerű munkát végez a Feyenoordnál. Ha jól emlékszem, valaki említette már a nevét ezen a fórumon, de sajnos sok esélyt nem látok arra, hogy a vezetőségnél is gondolkodnak benne.

Allegrit intelligens, alkalmazkodóképes edzőnek tartom, láthatjuk, hogy képes többféle felállást, játékstílust is magas szinten alkalmazni, ezért valószínűleg nálunk se vallana szégyent, így, bár nem a favoritom, ha ő jönne, akkor is bizakodó lennék.

Tuchel se rossz, de talán őt tartom a leggyengébbnek a főbb jelöltek közül (Unzuén kívül, aki mondom, számomra kérdőjel).

Summa summarum, elég jó edzők közül választhatunk, ha emellett sikerül megfelelő játékosokat igazolnunk a nyáron, akkor szép szezonok elé nézhetünk.

Luchónak pedig meg kell köszönnünk ezt a három évet, mert remek munkát végzett, és azért is jár a tisztelet, hogy magától felállt a padról, mikor látta, hogy nem tud már többet kihozni a csapatból.
TripleH
Entrenador del Barça

2017.03.04. 17:03:04

Egyébként, szerintem azért lenne praktikusabb egy külsős edző, mert a csapat magja már megy ki, ezért kellenének olyan változások, amik segítenek az átmenetben. Utána megint lehetne egy belsős, de jelenleg erre a 2-3 átmeneti évre kéne egy olyan, aki átvezeti a csapatot, az Iniesta utáni időbe és Messi kicsit háttérbe helyezésébe, ha elkezdene visszaesni.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.04. 16:55:17

csababarca írta:Tito példát azért tartom rossznak, mert neki megvolt az ami Unzuénak nem lesz, de már LEnek is csak részben volt meg. Méghozzá egy tökéletes korban lévô BusiIniXavi sora.
Szerintem ezzel a sorral könnyebb volt folytatni a hagyományt, most nem látom azt hogy jó ötlet lenne ezt bejátszani.
Lehet Pep utáni csapattal Unzué is megcsinálta volna azt, nem tudni, de hogy ezzel a kerettel nehezebb a folytonosság a barca hagyományait örző játékot tekintve, az biztos.
igen, ez a baj, hogy a kp totális szétesésével, már nem nézhetjük úgy a dolgokat, hogy "ezzel a 11-el öreganyám is bajnok lenne"
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2017.03.04. 16:52:51

Hozzuk Simeonet, hamar rendbe lenne rakva a csapat védekezése.. :mrgreen:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.04. 15:36:09

Tito példát azért tartom rossznak, mert neki megvolt az ami Unzuénak nem lesz, de már LEnek is csak részben volt meg. Méghozzá egy tökéletes korban lévô BusiIniXavi sora.
Szerintem ezzel a sorral könnyebb volt folytatni a hagyományt, most nem látom azt hogy jó ötlet lenne ezt bejátszani.
Lehet Pep utáni csapattal Unzué is megcsinálta volna azt, nem tudni, de hogy ezzel a kerettel nehezebb a folytonosság a barca hagyományait örző játékot tekintve, az biztos.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.03.04. 15:25:00

visca el barca írta:
csababarca írta:mi lenne ha egyszer az életben kipróbálnánk, hogy egy sztáredző mit tudna velük kezdeni...
Jogos kérdés, ezért is szavaztam Allegrire, mert erre én is kíváncsi vagyok. A másik irányt, hogy klub berkein belül oldjuk meg a dolgot, viszont már láttuk, és az nagyon bevált, tehát fel lehetne azt a kérdést is tenni, miért változtassunk?

Igazad adok Tromort77-nek, hogy egy külsős edzőben nagyobb a kockázat jelenleg, mert lehet túl nagy reformokat akarna, holott tényleg úgy tűnik, hogy kisebb változtatások is elegek lennének, azt meg akár Unzué is megcsinálhatná. Igazat adok abban is, hogy egészen más vezetőedzőnek lenni, mint másodedzőnek. Az ötleteit nyilván elmondja, de a döntő szó Luchoé. (Na meg vannak olyan dolgok is, amit csak szezon végén lehet orvosolni, pl igazolások). A példának felhozott Tito esete is ezt igazolja.

Összegezve: a legkisebb kockázat Unzuéban van, érthető lenne a kinevezése. Én mondjuk megkockáztatnám Allegrit, ha ő is hajlana az érkezésre, de az első opciót (vagy más a klubhoz kötődő szakember kinevezését) sem tartanám rossznak, és főleg nem kezdem előre lehúzni, mert vki már most elkezdte, mikor még ki sincs nevezve. :lol:
Az a baj, itt is az van, ami az igazolásoknál, sokan a névnél nem látnak tovább.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.04. 15:21:42

nem tudom ki a sztáredző, de unzué biztos nem az. világ életében kapus/pályaedző volt. jah nem, várjál, egyszer a numanciával is végigverte a világot, liga2, 10. hely. és akkor még koeman fikázod az evertonnal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2017.03.04. 15:26:41-kor.
Kép
Tromort77

2017.03.04. 15:11:32

visca el barca írta:
én pár napja lefutottam ugyanezeket a köröket. van egy aránylag szuper keretünk, mi lenne ha egyszer az életben kipróbálnánk, hogy egy sztáredző mit tudna velük kezdeni...
De ki a sztáredző?

Sampaoli aki kemény egy éve ismerkedik Európával?
Koeman aki 20 év alatt egy Evertonig jutott?
Valverde aki életében mégcsak hasonló szintű játékosokat sem edzett?
Vagy Blanc aki a BL-ben nem tudott semmi maradandót nyújtani?
Tuchel? Klopp? Hagyjuk már.

Talán a szóba kerültek közül egyedül Allegri az akire illik ez a jelző. De nála az a kérdés, hogy hogyan tudná az ő taktikájába beültetni az MSN-t. Mert ő elég másképp építi fel a csapatait. Nagy meccseken sokkal inkább szeret célembereket játszatni a 9es pozicióban. Amivel mi konkrétan nem rendelkezünk. Ő szeret hosszú labdákkal operálni, beadásokkal. Nekünk erre nincs ember. Alapvetően meg kellene bontani ehhez az MSN-t. Szóval nála az a kérdés, hogy kompatibilis-e a csapattal. Ugyanakkor a Milanos karrierje sem túl jó ajánlólevél, alapvetően sok befürdése volt ott. Például az, hogy Pirlo-t kidobta a csapatból mert nem tudta beültetni a játékába illetve öregnek gondolta. Aztán csak kiderült, hogy volt abban a Pirloban még durván jó 4 év.

Szóval érdekel ki az a sztáredző aki mozdítható is és illik is ide.
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.03.04. 15:03:30

Normandia írta:
Stalkyard írta: Az Enrique-Unzué páros nem tudott szintet lépni, ahogy a többség is írja, páratlan volt a munkájuk az első két szezonban, de idén nagyon látványosan megrekedtek.
Bocsi a kérdésért, de mi az a szint, amit nem tudott LE meglépni? Vagy én értem félre, vagy rosszul fogalmaztad meg?
.
Önmagukhoz képest nem tudtak szintet lépni, konkrétan az idei szezonban. Remekül mozdították ki a klubot a Pep-korszak utáni apátiából az első két szezonban, de ez után idén már nem tudtak frissülni, megújulni. Így értettem. De szerintem elég egyértelműen fogalmaztam. :D

Egyébként ami még szintén fontos szempont szerintem az edzőkérdésben, az az, hogy olyan ember jöjjön, aki tudja kezelni a fiatalokat és bízik is bennük. Ebben LE politikája nagyon nem tetszett. Az is igaz, hogy talán nem most a legerősebb az utánpótlás, de ennél mindenképp több van a fiataljainkban, mint amit LE alatt kihoztunk belőlük. Amúgy is érezhető volt, hogy sokkal inkább bízik a rutinos, öregebb játékosokban és sokkal előbb nyúl hozzájuk mint akár egy fiatalhoz. Konkrétan előbb játszatna egy fél lábú Matyőt még tartalék szerepkörben is, mint mondjuk egy Bartrát. És ami egy kifejezetten borzalmas döntés volt ( szerintem már kijelenthető) az a Paco-Munir csere. Ennél még Munir is többet játszott, mint idén Alcácer és magabiztosabban is szállította a gólokat csereként. Erre odadobtuk egy süllyedő hajóként funkcionáló, szétesett Valenciába és hoztuk a 30 millás fehér Pákót. Ezt én nagyon nehezen bocsájtom meg Enriquének, mert ennél jóval több volt a srácban. Így viszont a házamat tenném rá, hogy soha többé nem látjuk már Barca mezben.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.03.04. 14:56:30

Most hogy jön ide Csank János, veb? :-D :-D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.04. 14:26:46

csababarca írta:Mindegy, elfogadom, ha valaki szerint jó döntés, de itt ezen a fórumon van egy ilyen hullám mindig, hogy a sajátjainkat felmagasztaljuk, holott semmi indok nincs rá. Unzué is ugyanolyan megfáradtnak tűnik mint LE, állítólag a pontrúgásokat ő rakta rendbe, na ha valami leépült még a kp mellett, az pont ez a szegmense a játékunknak. Kivéve Messi szabadjai.
én pár napja lefutottam ugyanezeket a köröket. van egy aránylag szuper keretünk, mi lenne ha egyszer az életben kipróbálnánk, hogy egy sztáredző mit tudna velük kezdeni...
Kép
Lezárt